Pennettaová je připravena vést Italky ve finále Fed Cupu

29. 10. 2009, 12:46
Aktuality 0
Itálii by ve finále Fed Cupu neměla chybět ústřední postava týmu Flavia Pennettaová. Zranění kolena není vážné a tak nechybí v nominaci kapitána Corrada Barazzuttiho na duel proti Američankám.
Flavia Pennettaová

Flavia Pennettaová by o vrchol své životní sezony přijít neměla. Ve středu oznámila, že zranění jejího kolena není vážné a může tak pomoci Italkám v boji o trofej pro vítězky Fed Cupu.

Sedmadvacetiletá tenistka letos získala dva tituly, zahrála si čtvrtfinále na US Open a jako první Italka se dostala mezi deset nejlepších tenistek světa. Skvělou sezonu málem zkazilo zranění, kvůli kterému odstoupila před týdnem z turnaje v Moskvě, ale teď už se pomalu znovu zapojuje do tréninku.

Díky triumfu v Palermu a 11. místu ve světovém žebříčku měla právo startovat na 'malém turnaji mistryň' na Bali, místo toho ale bude o víkendu 7. - 8 . listopadu hrát potřetí během posledních čtyř let finále Fed Cupu.

Především společně se Schiavoneovou, jež před týdnem vyhrála turnaj v Moskvě, se pokusí napodobit tři roky starý triumf, kdy ve finále porazily Belgičanky. V týmu je ještě Sara Erraniová a Roberta Vinciová, jež v soutěži vyhrála všech třináct utkání ve čtyřhře, do nichž nastoupila.

Italky si tým Spojených států, který povede Serena Williamsová, pozvaly na antuku do města Reggio Calabria.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist