Peking? Vedro, vlhko, smog, hlásí tenisté

7. 8. 2008, 16:20
Aktuality 4
Zvítězit na olympijských hrách v Pekingu neznamená jen úspěšně bojovat se soupeři, ale také s podmínkami, které tam panují. To už poznali všichni tenisté, kteří se v hlavním městě Číny připravují na soutěž, jež začne v neděli.
Centrální kurt

Okruh ATP a WTA zavede tenisty a tenistky do nejrůznějších míst světa, ale podmínky v Pekingu přeci jen většinu z nich překvapily. Nejlepší hráči se během tréninků potí při teplotách, které znají spíše ze sauny, a navíc se musejí vypořádávat se smogem, který se nad městem stále drží.

Rafaelu Nadalovi se nestává, že by lámal rakety, ale tady už jednu zničil. Vypadla mu z ruky, když podával při tréninku s Fernandem Gonzalezem. Ana Ivanovičová si zase musela dávat pauzy, aby popadla dech. Všichni pak mají po ruce pořád vodu, která jim dovolí vedro přežít.

"Podmínky jsou tu vážně tvrdé, s tím vedrem a smogem. Nemáme moc času na to, abychom se adaptovali, tak jen doufám, že to bude lepší než dneska," řekl Gonzalez, který v Pekingu obhajuje olympijské zlato ve čtyřhře.

Daniela Hantuchová podle svých slov dokonce v takovém vedru ještě nehrála. "Je to těžké. Počasí je tu snad nejteplejší, jaké jsem kdy zažila. Snad se ochladí," tvrdí Slovenka. Její slova potvrzuje Samantha Stosurová z Austrálie. "Je tu vedro a hodně vlhko, a to ještě slunce pořádně nevylezlo, takže jsem si jistá, že bude ještě hůř," hlásila Stosurová. "Ve větším horku jsem letos ještě nehrála."

Před smogem byli sportovci varováni dlouho před začátkem her. Někteří proto přijeli připraveni, třeba americký cyklistický tým si ještě na letišti vzal masky. Krajanka Stosurové Alicia Moliková už dobře věděla, do čeho jede. "V Číně už jsem byla sedmkrát nebo osmkrát. Jsem zvyklá na horko a ten vzduch tady," tvrdí Moliková.

Zatímco někteří hráči s tím mají problém, jiným počasí v Pekingu vyhovuje. Třeba Lleytonu Hewittovi. "Smog mi nedělá starosti. Větší problémy tu bude asi dělat horko a vlhko, ale já v takových podmínkách hraju rád," tvrdí bývalá světová jednička a Španěl Tommy Robredo mu přizvukuje: "Právě jsme dorazili ze Cincinnati, ale tady je opravdové horko. Myslím, že španělští hráči jsou v dobré kondici, protože u nás bývá taky vedro. Bude to naše výhoda."

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nechtěla bych být v jejich kůži, já bych to vedlo asi dlouho rozdejchávala.... I když asi bych si zvykla ... Jinak ti američani ti mě dostali :-DD . Zajímalo by mě, jestli i s těma rouškama budou závodit :-DD
Reagovat
smazaný uživatel
podle agentury čtk budou američani hrát v pekingu s kyslíkovými maskami.
Reagovat
smazaný uživatel
to jako fakt ?
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist