Pegulaová začala po pauze suverénně, Ósakaová se po pěti letech úspěšně vrátila na trávu

11. 6., 12:33
Aktuality 11
WTA HERTOGENBOSCH - Jessica Pegulaová (30) plní na travnaté akci WTA 250 v Hertogenboschi roli nasazené jedničky a také absolvuje svůj první turnaj od úvodní poloviny dubna. Světová pětka během pauzy žádnou ztrátu formy nezaznamenala a v prvním kole přehrála snadno 6:2, 6:2 kvalifikantku Aljaksandru Sasnovičovou (30). Naomi Ósakaová (26) se po dlouhých pěti letech představila na travnatých dvorcích a začala hladkým vítězstvím 6:2, 6:4 nad nasazenou čtyřkou Elise Mertensovou (28).
Pegulaová zahájila přípravu na Wimbledon suverénně (© AFP)

Pegulaová – Sasnovičová 6:2, 6:2

Jessica Pegulaová se po koronavirové pauze v roce 2020 postupně vyšplhala do užší špičky a už několik let se v ní drží. Letošní sezonu jí však komplikují zdravotní problémy. Kvůli zranění krku vynechala únorové podniky na Blízkém východě a antukové jaro musela uzavřít už na začátku dubna po vystoupení na domácí zelené drti v Charlestonu.

Poté se ještě představila v kvalifikačním utkání BJK Cupu, nicméně na klasickou oranžovou hlínu vůbec nevstoupila a přišla mimo jiné i o French Open. Už před několika týdny ale avizovala, že na travnatou část sezony bude připravená a svůj slib splnila.

Přípravu na slavný Wimbledon zahajuje v Hertogenboschi. Na nizozemském pažitu odehrála svůj první zápas po dvou měsících a s kvalifikantkou Aljaksandrou Sasnovičovou si poradila bez problémů a za pouhých 59 minut. Přemožitelce Terezy Martincové, která nezískala po prvním ani druhém servisu více než 45% bodů, sebrala pětkrát podání a povolila jen jeden brejkbol.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Američanka se i v letošní sezoně pravidelně dostává do závěrečných kol, nicméně na první finálovou účast stále čeká. Čtvrtfinalistka loňského Wimbledonu účinkuje v Hertogenboschi teprve podruhé v kariéře a jedna výhra jí stačila na vylepšení zdejšího maxima. V roce 2015 totiž skončila hned v prvním kole.

O svou celkově čtvrtou čtvrtfinálovou účast na travnatých dvorcích na nejvyšším okruhu se světová pětka popere s bývalou šampionkou Aleksandrou Kruničovou.

Mertensová – Ósakaová 2:6, 4:6

Naomi Ósakaová posbírala všechny čtyři grandslamové tituly na oblíbených betonech. Bývalá světová jednička, která se letos vrací po mateřské pauze, se chce zlepšovat i na ostatních površích a to se jí zatím daří. Na antukovém French Open byla jediný míček od skalpu světové jedničky a pozdější šampionky Igy Šwiatekové a nyní má za sebou úspěšný návrat na travnaté dvorce.

V Hertogenboschi, kde startuje na divokou kartu, odehrála svůj první zápas na nejrychlejším povrchu od roku 2019. Proti nasazené čtyřce Elise Mertensové zlikvidovala jedinou brejkbolovou hrozbu, nastřílela sedm es a získala 28 z 31 bodů po prvním podání. Navíc využila všechny tři brejkbolové šance.

Japonka, která má blízko k návratu do elitní stovky žebříčku a momentálně se nachází na 125. pozici, bude útočit na své druhé letošní čtvrtfinále. Mezi nejlepší osmičku se zatím podívala pouze v půlce února v katarském Dauhá.

V nizozemském městě má na dosah své teprve druhé kariérní čtvrtfinále na travnatých dvorcích. Do cesty se jí postaví domácí naděje Suzan Lamensová.


Výsledky turnaje WTA 250 v Hertogenboschi

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
paddy
Gratulace Pegule k 5. místu v rankingu smile smile smile

===
Pokud hráčka kvůli zranění vynechá některý z povinných podniků, WTA umožňuje započítat náhradu v podobě nejlepšího nepočitatelného turnaje.

Tím pádem mohla třicetiletá rodačka z Buffala odečíst dvě nuly z povinných turnajů a naopak přičíst 205 bodů z loňských turnajů v Cincinnatti a Eastbourne, které by jinak spadaly do kategorie nepočitatelných.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
aneb, kdo nic nedělá, nic nezkazí ba naopak
Reagovat
horska.kraslice
Jenže vypadá to, že si o to musela zažádat (takže něco dělat ). Jak jinak chápat formulaci "WTA umožňuje započítat". Kdyby to započtení bylo automatické, tak by snad znělo "WTA započítává", případě jen "započítává se". Ne?
Reagovat
horska.kraslice
Dobře za oba návraty. Vítané oživení ro ženský tenis.
Reagovat
com
Pegula, ani Vosaka nic moc.. Lepsi je navrat -

Emicky Raducanu
Reagovat
paddy
Emmo pojď!
smile smile smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jj, Ema mele mámu...
Reagovat
vavrinec
jj, Emma má maso !!!
Reagovat
bardunek666
Konečně je Jess zpět. Loni to byla moje oblíbená hráčka a moc jí to šlo, letos bohužel zranění. Tak doufám, že je uzdravená a dostane se opět do formy :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Co Pegule, ale Naomi se snad dostává zpět do ráže. To by bylo fajn!
Reagovat
NOLE_unvaccinated_GOAT
Tahle propagandistka teroristické BLM může ve Wimbledonu dojít třeba do ČF či SF a USO by mohla klidně i vyhrát. Určitě má na top4, na top10 skoro jiště. Nejsem si ale moc jistý, že by se mohla dostat na úroveň polské robotky. No, mohly by si to vlastně rozdělit půl na půl. Robotka antuku a Osaka hard a trávu. Samozřejmě by na ni nevyhrála vše. Ve výsledku by to půl na půl klidně mohlo být.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist