Pegulaová po návratu dohrála ve druhém kole, v Hertogenboschi nestačila na šampionku Kruničovou

13. 6., 16:16
Aktuality 2
WTA HERTOGENBOSCH - Světová pětka Jessica Pegulaová (30) na prvním turnaji po dvou měsících, během kterých léčila bolest v oblasti krční páteře, skončila na raketě druhé soupeřky. Na trávě v nizozemském Hertogenboschi americká tenistka nestačila na Srbku Aleksandru Kruničovou (31), šampionce z roku 2018 a aktuálně až 400. hráčce světa podlehla 6:7, 7:6, 4:6.
Jessica Pegulaová (© Profimedia)

Pegulaová – Kruničová 6:7, 7:6, 4:6

Jessica Pegulaová se po koronavirové pauze v roce 2020 postupně vyšplhala do užší špičky a už několik let se v ní drží. Letošní sezonu jí však komplikují problémy s krční páteří, kvůli které přišla o prestižní únorové podniky na Blízkém východě a všechny akce na evropských antukách včetně French Open.

Na travnatou část sezony se připravit stihla a v Hertogenboschi se představila v obou soutěžích v roli nasazené jedničky. Dva ze tří zápasů ale prohrála. Ve čtyřhře s Demi Schuursovou si na ně v prvním kole vyšláply české tenistky Miriam Kolodziejová s Annou Siskovou, v singlu třicetiletá Američanka našla přemožitelku jen o kolo dál. Po hladké výhře nad Aljaksandrou Sasnovičovou nestačila na Aleksandru Kruničovou.

Statistiky zápasu Jessica Pegulaová – Aleksandra KruničováStatistiky zápasu Jessica Pegulaová – Aleksandra Kruničová (@ Livesport)

Pegulaová se v prvním vzájemném duelu s o rok starší Srbkou ujala vedení, brejk na 4:2 ale nepotvrdila a úvodní dějství v tie-breaku ztratila. Také ve druhé sadě neudržela náskok dvou gamů (5:3), ale zkrácenou hru na druhý pokus zvládla. Jenže v rozhodující sadě favorizovaná Američanka nevyužila ani jeden ze tří brejkbolů ve dvou různých gamech a prohrála 6:7, 7:6, 4:6.

Před obhajobou čtvrtfinále ve Wimbledonu je Pegulaová, jejímž letošním maximem je semifinále, přihlášena ještě do Berlína a do Eastbourne.

Jednatřicetiletá Kruničová, bývalá 39. hráčka světa figurující aktuálně až na 400. příčce žebříčku WTA, si před šesti lety v Hertogenboschi zahrála jedno ze tří finále na okruhu WTA a získala svůj dosud stále jediný titul. V prvním čtrvtfinále od července 2022 se utká s maďarskou kvalifikantkou Dalmou Gálfiovou.

Výsledky turnaje WTA 250 v Hertogenboschi


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
horska.kraslice
Jojo, travička, ukážou se jiné specialistky .
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jess zjistila, že Kája hraje v Nottinghamu, tak to zabalila.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist