Pavljučenkovová ve finále neprohrává. V Monterrey získala třetí titul

7. 3. 2011, 08:34
Aktuality 0
WTA MONTERREY - Je jí 19 let a na kontě má již tři tituly. Ve finále dosud neprohrála. Talentovaná Ruska Anastasia Pavljučenkovová si v mexickém Monterrey poradila s nejvýše nasazenou Srbkou Jankovičovou a zůstává tak nejmladší hráčkou v Top 20.
Anastasia Pavljučenkovová

Anastasia Pavljučenkovová se přesně před rokem v Monterrey radovala z premiérového triumfu na okruhu WTA a letos své vítězství obhájila. Mezitím ještě vyhrála turnaj v Istanbulu a na kontě má ve svých devatenácti letech už třetí titul.

V letošním finále otočila souboj s nejvýše nasazenou Jelenou Jankovičovou. Šestadvacetiletá Srbka, jež na třetím turnaji v řadě postoupila minimálně do semifinále, se do prvního finále po deseti měsících dostala bez ztráty setu a dobře začala i zápas proti Pavljučenkovové. Během prvního setu na servisu ztratila jen tři fiftýny a za 33 minut se dostala do vedení.

Ruska však potvrdila, že na Jankovičovou umí zahrát. Ve druhé a třetí sadě odvrátila všech osm brejkbolů a po dvou hodinách se radovala z vítězství 2-6 6-2 6-3. Nad srbskou soupeřkou vyhrála i první vzájemný zápas před dvěma roky, tehdy ještě jako sedmnáctiletá.

Stále nejlepší teenagerka tenisového světa tak uspěla i ve svém třetím finále a díky zopakování loňského úspěchu se udrží v první světové dvacítce. Ve světové padesátce byste mladší hráčku hledali marně.

"Loni jsem tu říkala, že je to pro mě velmi speciální vítězství. Ale letos to musím zopakovat znovu, protože obhájit titul, to je možná ještě něco výjimačnějšího," radovala se Pavljučenkovová, jež zatím v každém finále úspěšně otáčela po první prohrané sadě. "Diváci mě tu každý rok hodně podporují a pomáhají v každém zápase," chválila publikum rodačka ze Samary. V Moneterrey má zaápasou bilanci již 10-0. "Odehrály jsme s Jelenou velké finále, doufám, že si to všichni užili. Budu ráda, když se sem za rok zase vrátím," dodala.

Jankovičová hrála v 25. finále a potřinácté prohrála. "Monterrey je skvělé město, cítím se tu úžasně. Anastasia dnes večer hrála velmi dobře, odvedla skvělou práci a vyhrát si zasloužila," řekla. Nyní obě hráčky čeká přesun do Indian Wells, kde Jankovičová loni získala svůj dosud poslední titul.

- WTA INTERNATIONAL MONTERREY (Mexiko, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
nedělní výsledky (06. 03. 2011)

Dvouhra - finále:
Pavljučenkovová (2-Rus.) - Jankovičová (1-Srb.) 2-6 6-2 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist