Pavljučenkovová ve čtvrtém finále sezony vyzve suverénní Radwaňskou

21. 9. 2013, 09:31
Aktuality 59
WTA SOUL - Anastasia Pavljučenkovová v Soulu postoupila již počtvrté v letošní sezoně do finále, ve kterém vyzve suverénní světovou čtyřku Agnieszku Radwaňskou. Zatímco Polka cestou do finále ztratila jen 11 gamů, ruská tenistka v dnešním semifinále uspěla ve fyzicky náročné tie-breakové loterii s Italkou Schiavoneovou.
Anastasia Pavljučenkovová

Anastasia Pavljučenková očekávala od semifinálového duelu s Francescou Schiavoneovou náročnou bitvu, která se také od prvních výměn konala. Obě tenistky za celý zápas ztratily pouze po jednom servisu a i když se rozhodlo ve dvou setech, utkání skončilo až po dvou a půl hodinách boje.

V prvním setu, který trval 90 minut, Pavljučenkovová nepotvrdila brejk na 4-3 a tak přišel na řadu tie-break. Dvaadvacetiletá Ruska v něm nevyužila čtyři setboly a sama musela tři odvracet, při páté příležitosti dějství ukončit už však uspěla a ujala se vedení.

Ve druhé sadě nebyl k vidění jediný brejkbol a tak se šlo znovu do zkrácené hry. O 11 let starší Italka v něm neudržela vedení 3-0 a pak ještě odvrátila dva mečboly, k setbolu se však nedostala. Pavljučenkovová tak nad bývalou vítězkou Roland Garros zvítězila dvakrát 7-6 a bilanci vzájemných duelů vyrovnala na 3-3.

"Jsem teď moc unavená," přiznala Pavljučenkovová. "Ale jsem šťastná, že jsem tady ve finále. Dnes to byl opravdu těžký zápas. První set byl úžasný, obě jsme hrály dobrý tenis. Trvalo to hodinu a půl a já pak byla strašně unavená. Ve druhém setu jsem věděla, že si musím udržet servis, protože pak by to pro mě bylo hodně náročné. Jsem ráda, že jsem to zvládla," komentovala moskevská rodačka.

To Agnieszka Radwaňská se cestou do finále příliš nezapotila. V semifinále deklasovala 6-0 6-2 Španělku Laru Arruabarrenaovou-Vecinovou a ve čtyřech zápasech v jihokorejské metropoli tak ztratila dohromady jen 11 gamů. Tedy o jeden méně, než Ruska během dnešního semifinále.

Radwaňská dnes nastřílela 8 es, neudělala jedinou dvojchybu a zápas ukončila šňůrou 15 vyhraných fiftýnů. 

"Opravdu? Toho jsem si ani nevšimla. Bylo takové horko, že jsem si to ani neuvědomila," reagovala Radwaňská, když ji novináři řekli statistiky ze závěru utkání.  "Rozhodně to byl dobrý zápas, hrála jsem dobrý tenis. I když bylo horko, hrála jsem na sto procent po celý zápas, proto to byly dva tak rychlé sety," dodala Polka, kterou v Soulu děsí velké množství pavouků.

Ruská i polská tenistka se letos dostaly do finále počtvrté a obě budou usilovat o třetí titul v sezoně. 32. hráčka světa Pavljučenkovová triumfovala v mexickém Monterrey a portugalském Oeiras, světová čtyřka Radwaňská zvítězila na lednových turnajích v Brisbane a Aucklandu.

Ve vzájemné bilanci vede 2-1 na zápasy čtyřiadvacetiletá Radwaňská, která o dva roky mladší soupeřku porazila i na nedávném US Open.

"Musím hrát agresivně, ale zároveň konzistentně. Hrály jsme spolu na US Open a ona téměř nechybovala. A pokud já budu chybovat, bude to pro ni snadné vítězství," řekla Pavljučenkovová. "Bude to další těžké utkání, ale je to finále a já doufám, že zítra budu stoprocentně fit."

Polka má ve finále turnajů WTA bilanci 12-5, Ruska 5-2.

- WTA INTERNATIONAL SOUL -
(Jižní Korea, tv. povrch, 500.000 dolarů)
sobotní výsledky (21. 09. 2013)

Dvouhra - semifinále:
A. Radwaňská (1-Pol.) - Arruabarrenaová (Šp.) 6-0 6-2
Pavljučenkovová (3-Rus.) - Schiavoneová (It.) 7-6(11) 7-6(6)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

59
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak prohrala druhy set v TB 8:6...Snad treti bude lepsi...Hercoq hraje bez rizika a nechava vsechno na Lucce.
Reagovat
smazaný uživatel
tolik možností ve třetím a nic z toho. Chjo
Reagovat
dadaft
jj, svoje šance rozhodně měla.
Reagovat
dadaft
no tak teď po ránu nevím. kam dřív koukat:
Aga - Nasťa nebo Lucka - Polona???+
Reagovat
dadaft
ach Polono, ty jsi tak nááádhernááá,
že bych tě chtěl trénovat.
((( ovšem těžko říct v čem, když tenis neumím )))))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Ja jsem na Aga Nasta ale cekal jsem lepsi Agu. V prvnim setu hrala spatne ale tedkon se lepsi...a Nasta vypada ze tam kazdou chvili padne natom kurtu...Hnedka potom jdu na Lucku :-)
Reagovat
dadaft
taky se mi zdá, že má problém z fyzičkou....
ale asi je tam pořádné vedro.
Reagovat
smazaný uživatel
to asi jo ale nato by mela byt zvykla z jinych turnaju...U Agy mi hodne chybi dropshoty. Nasta je casto za BL a vubec nemuze tak proc Aga nehraje drop :-(
Vybral jsi si tu Agu nebo Lucku?
Reagovat
dadaft
* s fyzyčkou ostudo !!! *

takže Nasťa měla několik příležitostí jít v závěru třetího setu do trháku..................
.............. ale nevyužila a prohrála.
dobře Ago!
Reagovat
dadaft
* "s fyzičkou" kristova noho. )))) *
Reagovat
Reti64
W/UE: Sorana 13/14 - Julia 37/36.
Reagovat
dadaft
zápas začíná o půlnoci našeho času - to ujde.
Reagovat
Reti64
Finále začíná v pět hodin ráno našeho času. V Soulu v pravé poledne a je tam o sedm hodin více než u nás.
Reagovat
Sonja
Tak se dohodněte:-(
Reagovat
Reti64
http://www.kdbkoreaopen.com/english/sub_04_det.html?Schedule_code=11

http://cs.thetimenow.com/south_korea/seoul
Reagovat
Sonja
Děkuji:-)
Tak to asi koukat nebudu:-(:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Koho by ste mi odporučili dat na celk. víťaza TM

hovorim si, že Rafa to ešte nevyhral a kedy ak nie v takej forme
čo vy nato?

u žien vyhra Aza!!!
Reagovat
Michaelus
Serena a Rafa.
I když u žen bych si přál nějaké překvápko:D
Reagovat
MarcelPersch
Ja ne, nebudu nastvany, kdyz vyhraje Vika, ale ta bude mit v budoucnu jeste hodne sanci. Jinak u Rafy se neda jeste nic rict, protoze v hale hraje suverenne nejhure, takze uvidime po prvnim zapase, ale myslim si, ze ta jeho nova utocna hra by mohla v hale prinest lepsi vysledky, uvidime.
Reagovat
Fandina
Pavlju od té doby co jí trénuje Martina, tak jede. Čtvrté finále v roce a dva tituly, stejně jako letos Aga. Tak jsem zvědavá, jestli se jí podaří přestřílet Agnežku. Bude to těžké a favoritkou je Aga, vyhrála i pře třema týdny na US Open, ale předtím již jednou vyhrála i Pavlju. Mírně budu fandit Pavlju, ale favorizuji také Agnežku.
Reagovat
smazaný uživatel
Já fandím Nastě, je mi sympatická. :-)
Reagovat
Fandina
Nasťa je hodně sympatická, mě také.
Reagovat
Fandina
mně ... třetí pád ... úsměv
Reagovat
Sonja
:-)
Reagovat
Fandina
Sonja ... to píšu kvůli tobě. Normálně jsem to odbouchla a když jsem si to přečetla, tak hrubka ... úsměv
Reagovat
Fandina
Mě je Nasťa sympatická hlavně proto, že ona se na kurtu pořád tváří tak stejně pohodově a mile. To mají společné s Luckou Šafářovou, ta je také taková milá pohodově se tvářící i na kurtu. Když jsem byla letos v Paříži na Frensch Open, byla jsem na jejich zápase v deblu. Nevím už proti komu hrály, ala obě hrály moc pěkně, vyhrály ten zápas a tam jsem si toho, jak se příjemně a mile tváří, obě všimla mnohem víc. Je to moc sympatická hráčka, Lucka je zase moje nejmilejší.
Reagovat
Fandina
Mně a French Open ... úsměv
Reagovat
Sonja
Líbil se mi jejich zápas na USO, takže, pokud budu moct, mrknu i na tohle finále:-))
Reagovat
LukasH
Petra zas hraje debla s Flipkens. Ňáký kámošky, ne?:-):-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Petra je kamarádská, jak je vidět :)) porážka neporážka :)
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem to psala vedle :-) Kirsten je jediná spoluhráčka, se kterou dokázala letos vyhrát zápas. Snad vyhrajou i další, i když budou mít těžké soupeřky. :-)
Reagovat
tommr
a hned první den do bojů zasáhnou i 3 naše tenistky ...
Lucka Šafářová sice začíná proti kvalifikantce, ale nebude to mít vůbec lehký. Polona Hercog je velice nebezpečná soupeřka ...
Totéž platí i pro Kláru Zakopalovou, která začíná proti španělský kvalifikantce Torro-Flor ...
Nejtěží to bude mít určitě Bára Strýcová, která v prvním kole narazí na čtrnáctou nasazenou Flipkensovou. Obávám se, že to pro Báru bude konečná, protože vedle těžký soupeřky bude bojovat i s únavou po dvou těžkejch zápasech v kvalifikaci ...
Předpokládaný začátky zápasů našich jsou od 6 Lucka, od 8 Klára a od 10 Bára. Doufám, že to bude někde k vidění aspon na streamech ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Šafině držím hodně palce, jsem zvědavá, jak jí motivuje získání titulu v dalších zápasech :))
Reagovat
Fandina
Lucka si bude muset na Poloňu dát velký pozor. Pokud nebude hrát tak soustavně míček po míčku levácké zatáčky a všechno do kurtu, tak Poloňa jí přehraje. Obvzlášť proto, že má za sebou dva vítězné zápasy kvaldy a jeden z toho Pironi.
Reagovat
Fandina
I když poslední zápasy Lucka vyhrála a celkově má s Herzog bilanci aktivní 3:1. Lucko ... pojď pojď pojĎ
Reagovat
Fandina
Bára má s Kirsten vyrovnanou bilanci 1:1 ale jak známo, Kirsten hrála teď moc dobře, maminka Kim jí také občas zakaučuje, tak to nebude mít Bára lehké. Držím palce Barčo pojď!
Klárce držím palce, aby Toru porazila a zase jela jako předtím. Letos měla některé pěkné mače. Klárko, koukej vyhrát. Držím palce ... pojď pojď pojĎ
Reagovat
tommr
no doufejme, že jí ten titul dodal zdravý sebevědomí a chut do dalších bojů a ne sebeuspokojení ... :)
Hercogová je silná soupeřka, ale snad bude trochu unavená po kvalifikaci. Pro Lucku mluví i to, že Hercogovou v posledních třech vzájemnejch zápasech dokázala porazit ...
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka mi zrovna nepřijde jako typ hráčky, která po 5 letech vyhraje titul a to jí stačí.:))) Doufám, že to zítra bude k vidění, protože na Lucku se ráda koukám :) A hlavně jestli bude její trenér opravdu ostříhaný :))
Reagovat
dadaft
tak Lucie je jasná favoritka.
Reagovat
VlS
Tak říct u Lucky, že je jasná favoritka bych si netrouf Antonín jsem její skalní fanda. Stejně dobře jí může dát dva kanály jako loni v Charlestonu, jako může hladce prohrát. Ale fandím a budu držet palce.
Reagovat
VlS
automatická korektura na Ipadu je děs - z a to udělala Antonína -už jsem to vypnul uf
Reagovat
tommr
doufám, že se bude hrát až pozdě odpoledne místního času, aby to u nás bylo k vidění v nějakou lidskou hodinu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Eadwanska by nemusela na take trapne turnaje chodit ved to jej len sily zoberie
Reagovat
kada.tom
že jich ale v Soulu poztrácela :-D tam každou soupeřku smetla, takže to pro ní spíš byl takový ostřejší trénink :-)
Reagovat
dadaft
Aga hraje ráda hodně zápasů, Soul je nádherný, přesun do Tokia neni zas až tak náročný, takže proč ne?
navíc to zítřejší finále tak bude mít asi vysokou kvalitu...
Reagovat
smazaný uživatel
nooo že vyhrala jednoznačne neznamena, že sa neunavila

Aga nema na silnu 3 tak sa snaži hrať taketo turnaje podobne ako Ferrer u mužoch
Reagovat
kada.tom
jenže od Ferrera se liší tím, že je mladá, což se o Ferrerovi říci nedá, u toho je jasné, že na TOP3 těžko bude mít, Aga má stále dost času, navíc Aga je schopna vyhrát i kvalitněji obsazené turnaje :-)
Reagovat
smazaný uživatel
premna je to len tenistka, ktora len vracia na druhu stranu

ked hraje s dajakou kvalitnejšou tenistkou tak vitazny uder ona nepozna a to, že jej fandiš je OK

a 31 ročný človek nieje mlady hey ale pohybuje sa lepšie ako kopa mladych tenistov takže Ferrer je veľky pan !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Takze volej nebo dropshot utebe neni vitezny uder? Ty beres jako vitezny uder jen bombu od BL ze? :-D Jo pohled na tenis nekterych zde je az komicky :-)
Reagovat
smazaný uživatel
nooo ano je to ale zas až tak veľa ich cez zápas neda

a drobšoty použiva veľa tenistiek, ktore poznaju aj vitazne udery od zak. čiary

k ničomu to nevedie tato debata
Aga nema na silnu 3

na US Open ma pekne sklamala :DDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
USO se ji take vubec nevyvedlo...ale predtim Toronto a Cinci byla jina kava...kdyby jsi se na jeji zapasy pozeral vice tak bys videl ze dokaze dat winner i od BL. Hlavne umi davat hodne micu na Forced errors souperky ale tadytu statistiku bohuzel nikdo nebere...Mas pravdu je to tvoje vec jak ji beres :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ja totto viem ja ju sledujem
Reagovat
smazaný uživatel
Možná nemá na silnou čtyřku, nicméně já osobně ji řadím k tenistkám, které hrají technické údery a nepotřebuje ke hře jen razantní údery. A co dokáže ubránit klobouk dolů. Vloni na TM s Mašenou svedla úžasnej souboj.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to ti moc neverim. Kdybys ji nesledoval tak bych pochopil tu tvoji vetu "premna je to len tenistka, ktora len vracia na druhu stranu" ale pokud ji sledujes tak absolutne ignorujes jeji tenis...
Reagovat
VlS
Aga hraje až zbablej tenis a ani z jasnejch pozic nezakončuje. Má ůžasnou techniku, vynikající pohyb, ale srdce nechává na věšáku v šatně.
Reagovat
smazaný uživatel
kdy jsi naposledy videl jeji zapas?
Reagovat
Fandina
Aga podle mě také zakončuje, jen ten její úder není winer jako z děla, ale třeba zkrácení hry, které často paužívá, kraťas, někdy prohoz a nebo krosíčky. Podle mě se nebojí zakončovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Pohyb má Aga jenom dobrý. Ale má super předvídavost jít tam, kam dá soupeřka míč.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist