Pavlásek: Davis Cup? Chci ukázat, že tenis hrát umím

5. 4. 2018, 17:03
Aktuality 6
Adam Pavlásek chce využít šanci a při premiéře v daviscupové dvouhře nastartovat nový směr své kariéry. Kapitán českého týmu Jaroslav Navrátil nominoval 208. hráče světa na post dvojky v duelu druhé divize proti Izraeli a Pavláska v pátečním utkání čeká Dudi Sela.
Profily hráčů
© Česká sportovní / Pavel Lebeda

"Sobě i lidem okolo bych chtěl ukázat, že znovu můžu hrát solidní tenis. Beru to jako vnitřní motivaci. Může mě to nakopnout k výkonům, které jsem podával a chtěl bych podávat," řekl Pavlásek po losování na ostravské radnici.

Třiadvacetiletý Pavlásek je dlouhodobě považován za velký talent, který však zprvu nepodpořil dostatečnou pílí a v minulé sezoně ho přibrzdilo i zranění. V žebříčku dvouhry se vyšplhal loni v lednu na 72. místo, ale pozici neudržel.

V Davisově poháru zatím odehrál tři čtyřhry, dvakrát se radoval z výhry a jednou prohrál. Nyní poprvé nastoupí do dvouhry. "Věřím, že nominaci, žolíka, kterého jsem získal, tak využiju, potřebný bod urvu a donesu do šatny," řekl Pavlásek.

Věří, že mu v utkání pomůžou zkušenosti ze čtyřhry. První odehrál před třemi lety rovněž v Ostravě, i když v jiné než porubské hale. "Atmosféru znám a vím, co očekávat. Snad nebudu tak moc nervózní a rychle bude hrát podle plánu," věřil. "Adam je v pohodě, nebude to lámat přes koleno," řekl o Pavláskovi Jiří Veselý, který z pozice jedničky českých tenistů utkání v pátek rozehraje.

Koncem minulého roku nehrál Pavlásek nejlépe. "Neměl jsem formu, jakou bych si představoval," řekl. Od listopadu má nového trenéra Pavla Klimka a před necelým měsícem se stal jeho kondičním koučem Nikolas Cios. "Chtěl jsem se vrátit zpět do dětských let a k lidem, kteří vědí, co na mě platí. Postupně si to sedá a je to lepší. Nová krev v týmu nese ovoce. Nové impulzy mě poženou dál," řekl Pavlásek.

Spoléhat bude na podporu rodiny i kamarádů
Se Selou se střetl jednou, předloni uhrál v semifinále challengeru v čínském Shenzhenu na betonu jen tři hry. "Vysmažil mě," vzpomínal Pavlásek a doufal, že antuka mu bude hrát do karet. "Občas spolu trénujeme na turnajích, hraje blízko základní čáry a antuku nemá úplně rád. V tenise je vše možné," řekl český hráč.

Ostravský stadion leží pouhých 16 kilometrů od Velkých Albrechtic, odkud Pavlásek pochází. Aktuálně má zázemí v Prostějově, ale rodnou obec má pořád v srdci. "Vyrůstal jsem patnáct minut od Ostravy a věřím, že přijede všechno, co jde. Kupoval jsem dvaadvacet lístků pro rodinu a kamarády a doufám, že hodně lidí přijede po vlastní ose. Atmosféra v komornější hale bude silnější a hlučnější," těšil se.

Z devíti titulů dvouhry na menších turnajích kategorií challenger a futures má dva z domácího prostředí. Naposledy uspěl předloni v Praze. "Čeští fandové v Ostravě, Praze či Liberci jsou skvělí. Je fajn, že nás podporují a vždy za vámi stojí. Věřím, že nás poženou kupředu i tady a dojdeme k výhře, kterou potřebujeme," řekl.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
babolat.cz
zajímá vůbec někoho Davis cup? zvláště v tomto složení?
Reagovat
Krisboy
Mě rozhodně ano. I když to samozřejmě není tak atraktivní jako kdyby hrál Štěpec s panem Berdychem proti třeba Španělům, Němcům, Američanům, Australanům...Také je to poprvé v životě, co sleduju Davis Cup hranej ve dvou dnech na dva vítězné sety.
Reagovat
Valaska
zatial sa zviditelnil len vztahom s kvitovou inak nicim
Reagovat
letityfanousek
Já mu věřím, že to nějak doklepe a aspoň prohraje po boji
Reagovat
George_Renel
Uvidíme... Tenis určitě umí, ale tu zarputilost v sobě nemá.
To ve Španělsku bude jiná telenovela. .-)
https://sport.idnes.cz/davis-cup-spanelsko-nemecko-rafael-nadal-fd4-/tenis.aspx?c=A180405_135036_tenis_rou
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdy ho neuměl a nikdy umět hrát nebude, panebože to jsou zase kecy a naivita
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist