Pavič ovládl už všechny grandslamy. Pokaždé uspěl s jiným spoluhráčem, v Paříži slaví s Arévalem

8. 6., 19:34
Aktuality 0
FRENCH OPEN - Marcelo Arévalo a Mate Pavič na Roland Garros porazili 7:5, 6:3 italské duo Simone Bolelli a Andrea Vavassori a získali první společný titul z grandslamu. Třicetiletý Chorvat Pavič celkově čtvrtým triumfem ve čtyřhře mužů zkompletoval sbírku trofejí ze všech majorů, přičemž každý získal s jiným parťákem. Třiatřicetiletý Salvadorec Arévalo slaví podruhé a opět po dvou letech právě na French Open.
Marcelo Arévalo a Mate Pavič (© Profimedia)

Debloví specialisté Marcelo Arévalo s Matem Pavičem hrají první společnou sezonu a zaznamenali už tři triumfy. Po podnicích ATP 250 v Hongkongu a v Ženevě, kde ovládli generálku na Roland Garros, slaví v Paříži první titul z grandslamu.

Devátý nasazený salvadorsko-chorvatský tandem v semifinále vyřadil světové jedničky Marcela Granollerse s Horaciem Zeballosem a ve finále si poradil 7:5, 6:3 se Simonem Bolellim a Andreou Vavassorim. Italy porazil i ve třetím vzájemném střetnutí a neporazitelnost zakulatil na 10 zápasů.

Třicetiletý Chorvat Pavič získal čtvrtou grandslamovou trofej ve čtyřhře mužů, přičemž každou slavil na jiném majoru a pokaždé s jiným spoluhráčem. Navázal na triumfy s Rakušanem Oliverem Marachem na Australian Open 2018, s Brazilcem Brunem Soaresem na US Open 2020 a s krajanem Nikolou Mektičem ve Wimbledonu 2021.

"Děkuju svému parťákovi Marcelovi. On už ví, jaké to je tady vyhrát, ale mně se to povedlo poprvé. Děkuju svému týmu, trenérovi, rodině a přátelům. Moc si jejich podpory vážím," řekl během slavnostního ceremoniálu dojatý Pavič, který má ve sbírce také tři grandslamové trofeje z mixu.

Třiatřicetiletý Arévalo se před dvěma lety právě na Roland Garros stal prvním salvadorským vítězem grandslamu, když uspěl s Nizozemcem Jeanem-Julienem Rojerem, a nyní v Paříži přidal druhý pohár pro vítěze majoru.

"Mísí se teď ve mně spousta emocí. Děkuju Matemu, že mi věřil. Máme za sebou dva bláznivé týdny. A děkuji hlavně svému trenérovi. Je se mnou už hodně dlouho a on je tím hlavním důvodem, proč hraju tenis," prohlásil v emotivní řeči Arévalo.

"Ten triumf před dvěma lety byl speciální, ale neměl jsem tu rodiče. Letos je to dárek pro ně, mou ženu i syna. Je to tedy ještě emotivnější, než v tom roce 2022," dodal rozechvělým hlasem hrdý Salvadorec.

Bolelli s Vavassori na grandslamu prohráli i druhé společné finále, na začátku roku v Melbourne podlehli Rohanu Bopannovi s Matthewem Ebdenem. V Paříži jim porážku oplatili, poslední krok ale udělat znovu nedokázali.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist