Palicová ukončila téměř dvouleté čekání na titul, ve Slovinsku slaví třetí kariérní triumf

2. 6., 13:26
Aktuality 11
ITF W50 OTOČEC - Barbora Palicová (20) se na akci W50 ve Slovinsku dostala do svého druhého letošního finále a získala svůj celkově třetí titul, první od srpna 2022. Ve finále zdolala 6:1, 2:6, 6:4 teenagerku Victorii Mbokovou (17) z Kanady a vrátí se do TOP 300 světového pořadí.
Palicová slaví první titul po téměř dvou letech (© Profimedia)

Barbora Palicová předloni patřila k největším českým nadějím, když od ledna do srpna získala včetně domácího podniku W60 v Přerově své úvodní čtyři tituly na profesionální úrovni. Ještě k tomu se v závěru roku vyšplhala na 200. místo žebříčku.

Loňský tenisový rok však zakončila s negativní zápasovou bilancí a znovu našla formu až v průběhu toho letošního. V aktuální sezoně si zahrála finále podruhé a ve slovinském Otočci dosáhla na svůj první titul od srpna 2022.

Finále proti Victorii Mbokové rozehrála suverénně a za necelou půlhodinu vedla 1:0 na sety. Podobně snadno ale ztratila druhé dějství. Téměř hodinu se bojovalo v rozhodující sadě. Palicová si vypracovala náskok 5:2 se dvěma brejky, nicméně utkání zvládla dopodávat až na druhý pokus.

Dvacetiletá Češka upravila svou finálovou bilanci na 3:3 a zajistila si návrat do nejlepší třístovky světového hodnocení.

Výsledky turnaje ITF W50 v Otočci

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
tommr
Důležitej titul kterej přišel v pravej čas ...
Doufejme že Bára konečně zastavila ten pozvolnej propad žebříčkem a zase se brzo vrátí aspoň tam kde byla před dvěma roky tzn. někam okolo 200.místa aby mohla hrát kvalifikace GS. Letošní Wimbledon už nestihne ale kvalifikaci USO by ještě stihnout mohla ...
Reagovat
Honza-K
Naše nejkrásnější tenistka do 20 let
Reagovat
PTP
A nad 20 ?
Reagovat
Honza-K
Tam už má konkurenci v Siniakové
Reagovat
PTP
Gauffová a Siniaková : Ebony And Ivory
Reagovat
tommr
mě se víc líbí Brenda Fruhvirtová ale to je samozřejmě hodně subjektivní ...
Reagovat
PTP
To je jednička v kategorii Lolitka
Reagovat
Honza-K
Reagovat
jirkaS
https://www.tennisforum.com/attachments/276028136_3074516489456683_3296300348247920521_n-jpg.218208/
Reagovat
frenkie57
Kočena
Reagovat
Dobry-den
Paráda. Už bylo načase. smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist