Pála už má dvojku pro Fed Cup. Koho, prozradí zítra

2. 2. 2012, 17:21
Aktuality 23
Týmové jedničky pro utkání Fed Cupu mezi českými tenistkami a Německem jsou jasné, ale odtajnění dvojek je ve Stuttgartu taktickou bitvou. Český kapitán Petr Pála už určil, kdo z trojice Iveta Benešová, Lucie Hradecká a Barbora Záhlavová-Strýcová doplní Petru Kvitovou. Jméno ale zatím neprozradil.
Petr Pála

"Vím, kdo bude hrát, ale neřeknu. Rozsekl jsem to před dnešním odpoledním tréninkem, ale nechci, aby to věděly Němky," řekl Pála po dnešním tréninku. "Jdeme do zápasu s nějakou strategií a snažíme se to nakombinovat v náš prospěch. Ať si Němci přemýšlí," dodal.

České obhájkyně trofeje trénovaly dnes odpoledne samostatně. Každou na kurtu prověřoval sám Pála. "Všechny holky hrají dobře," chválil kapitán své svěřenkyně.

Stejně tajemná je i německá kapitánka Barbara Rittnerová. Její jistou jedničkou je světová čtrnáctka Sabine Lisická, ale o dvojce se rozhoduje mezi Julií Görgesovou a Angelique Kerberovou. Obě testoval sparingpartner hrající levou rukou, aby si zvykaly na případný tenis wimbledonské vítězky Kvitové. "Spíš bude hrát Görgesová," uvažoval Pála.

Pála s Rittnerovou se při střídání u dvorce mezi tréninky pozdravili a každý se soustředil na vlastní práci. A vymýšlení nejlepší strategie pro zápas. "Jestli to je bitva kapitánů? Nevím, já se to snažím vymyslet tak, aby to bylo nejlepší ke konci," řekl Pála.

Kvitová se v hale cítila dobře a stejně jako Pála očekává, že v sobotu proti ní nastoupí Görgesová. "Hraje asi trochu líp, takže bych čekala, že nasadí ji. Musím říct, že s Görgesovou jsme docela dobré kamarádky," řekla Kvitová. "Ráda hraje vysoký forhend, možná jí to bude vyhovovat, ale nenecháme se zatlačit do kouta."

Losování se uskuteční v pátek ve 13:00 a hodinu předtím musí kapitáni nahlásit sestavy.

Německou preciznost v přípravě na víkendové klání kazila jedna věc. Pořadatelé neuklízeli dvorec, na kterém se množily žluté chlupy z tenisáků. "Všude to lítá, máte to v očích a je to docela nepříjemné," řekla Kvitová. "Lepí se mi to na boty, možná to někdy vdechneme, ale na tomto povrchu to bývá, že se míče zasekávají a chlupy zůstanou," uvedla Záhlavová-Strýcová.

Obyčejně by se měl povrch luxovat, aby zůstával čistý. "Trošku mě překvapuje, že to nedělají," řekl Pála. "To je opravdu výjimečné, že to neuklízejí. Nestává se ale, že bych to vdechla. Jen někdy, jak je to ve vzduchu, mi to spadne do oka," uvedla Benešová. Na zápasy už očekávají kurt čistý a perfektně připravený.

pva, ČTK

Komentáře

23
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Hradecká.
Reagovat
smazaný uživatel
taky si myslím že by ji měl nasadit ale iveta hraje v poslední době pěkný tenis..
Reagovat
smazaný uživatel
ona bude mít po fed cup opět errrrrrrrrrorrrrrrrrrrruuuu to budete koukat.......................
Reagovat
skott
soude podle ankety tech prekvapenejch bude vic nez tisicovka:-)
Reagovat
smazaný uživatel
proco si hlasoval ty já 3-2 pro nás:)
Reagovat
smazaný uživatel
taky sem hlasoval pro 3:2 pro nás!
Reagovat
smazaný uživatel
kolik pani errrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrroooooooooooooooooooorrrrrr uděla errrrrrrrrrrrrrroooooooooooooorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrruuuu
Reagovat
smazaný uživatel
co máš furt s erorama?? si normální ?? holky budou dělat co můžou a když prohrajou(snad ne!!) tak budou hrat Nemky lip ne?? je to jen na nich a ne na nakejch ERORECh to co dakzali je dost dobry vysledek!!! kolikrát si byl v semifinale AO a kolikrat si vyhral TM??? uklidni se!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Proč vůbec na něho pořád reagujete? Je to psychicky narušená osoba, která na sebe upozorňuje jen proto, abyste na ni reagovali.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tak, jeho prispevky jsou furt totez. Ostatne, Petra vetsinu zapasu vyhrava jak na winnery, tak logicky na UE, takze zalezi na uhlu pohledu, pro me je to Ms. Winner. :-) Tak me napada, jestli tenhle typek neni onen degenerat z idnes.cz, co tam na Petru haze jenom svinstvo.
Reagovat
Fandina
Lucii Hradeckou...........
Reagovat
VlS
Taky bych to proti Sabine tipnul na Lucku. Když to má bejt přestřelka, tak pořádná z obou stran. Uvidíme, jestli Němky nasadí Julii nebo Andělku. Podle toho se taky může vyvíjet v neděli Pálova nominace. Zápas Iveta - Julia přichází v úvahu asi jen za stavu 3:0, protože asi je počítáno s deblem Iveta , Bára.
Reagovat
Fandina
přesně me to napadlo, že Pála počítá s Luckou na dvojku. Ona je ranařka a když jí bude motivovat, povzbuzovat a radit v pauzách, tak na ní žádná z německých holek nebude mít. A debl osvědčený z Belgie Ivet a Bára. Tak snad to tak bude a vyjde to. Já bych mu to doporučovala ......... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
dvojka Hradecká.
Reagovat
smazaný uživatel
Na českou dvojku mám stejný odhad jako tomasinho. Už se nemůžu dočkat, až budou všechny zápasy rozlosované. Sabine s Petrou bude zajímavý zápas a Iveta s Julií by taky mohl být... Ale těším se hlavně na obě finalistky AO. :) Škoda, že za Srbsko proti Belgii nehraje Ana. Už před osmifinále AO chytla nějaký vir a chce to doléčit.
Reagovat
smazaný uživatel
Já tipuju Benešovou, v neděli jí nahradí Hradecká, aby byla Iveta fit do debla.
Reagovat
smazaný uživatel
a taky protože Benešová dostane debakl
Reagovat
smazaný uživatel
No necháme se překvapit :D nevíte jestli de dát Benešová třeba 1.zápas a Hradecká druhej ??
Reagovat
smazaný uživatel
Další den to může celý překopat
Reagovat
smazaný uživatel
Dík myslel jsem si to :)
Reagovat
smazaný uživatel
tu nasadí vždyt je to jediná tenistka co porazila kvitovou v hale:) no nechme se překvapit
Reagovat
smazaný uživatel
Beneška
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist