Ostře začne Djokovič až v Melbourne, v plánu má Davis Cup

28. 11. 2012, 19:33
Aktuality 18
Novak Djokovič na začátku nové sezony 2013 nemá v plánu žádný z turnajů ATP, nicméně před obhajobou titulu na Australian Open se představí na exhibici v Abú Dhabí a na Hopman Cupu. Po prvním grandslamu sezony se chce světová jednička poprvé po roce a půl zapojit do Davis Cupu.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Novak Djokovič v uplynulé sezoně posbíral šest titulů: z Australian Open, Turnaje mistrů, turnajů Masters v Miami, Torontu a Šanghaji a z 'pětistovky' Pekingu a rok zakončil jako suverénní světová jednička. V těchto chvílích si užívá posledních dnů z dvoutýdenní dovolené, myšlenkami je již ale určitě zpět na kurtech. 

Do nové sezony vstoupí exhibicí v Abú Dhabí, kde loni při svém debutu porazil Gaela Monfilse, Rogera Federera a Davida Ferrera a získal titul. Letos je přímo nasazen do semifinále, ve kterém se v pátek 28. prosince utká s vítězem duelu Tomáš Berdych a David Ferrer. V sobotu ho pak bude čekat buď finále, nebo zápas o 3. místo proti jednomu z tria Andy Murray, Rafael Nadal, nebo Janko Tipsarevič.

Ze Spojených arabských emirátů se pak pětadvacetiletý Srb okamžitě přesune do australského Perthu, kde již počtvrté oslaví Silvestra, ale především bude s krajankou Anou Ivanovičovou bojovat v soutěži smíšených dvojic o Hopmanův pohár. V Perthu odehraje minimálně šest zápasů: tři ve dvouhře - proti Italu Seppimu (31. prosince), Australanovi Tomicovi (2. ledna) a Němci Haasovi (4. ledna), a další tři ve čtyřhře. Pokud s Ivanovičovou vyhrají svou skupinu, zahrají si v sobotu 5. ledna finále.

Hopman Cup, na kterém vyhrál už sedm utkání ve dvouhře v řadě, Djokovič ještě nevyhrál. V roce 2008 ve finále zdolal Mardyho Fishe, nakonec však s Američany kvůli zranění Jankovičové nešťastně prohráli. 

Prvním ostrým a oficiálním turnajem roku 2013 bude až Australian Open. V Melbourne bude Djokovič od 14. ledna usilovat o navázání na tituly z let 2008, 2011 a 2012. Letos úvodní grandslam sezony ovládl po nejdelším grandslamovém finále v historii, když zdolal Nadala po 5 hodinách a 53 minutách.

Hned v týdnu po skončení Australian Open má Djokovič v plánu Davisův pohár (1. - 3. února), který v roce 2012 zcela vynechal. Srbové, šampioni z roku 2010, hrají v 1. kole Světové skupiny na antuce v belgickém Charleroi. Srbská jednička hrála Davis Cup naposledy loni v září, kdy Djokovič vzdal kvůli zranění zad semifinálový souboj s Del Potrem.

V první čtvrtině sezony bude Djokovič obhajovat ještě body za semifinále v Dubaji (od 25. února) a v Indian Wells (4. března), v druhé polovině března ho před startem antukové sezony čeká obhajování titulu v Miami.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

18
Přidat komentář
Sonja
Nemůžu se ho dočkat!:-)))))
Reagovat
Roger_Federer
:), on k tobe dojede?
Reagovat
tommr
naši to budou mít příští rok s obhajobou DC nesmírně těžký. Jediná výhoda je, že Srbsko můžou potkat až ve finále ... :)
Reagovat
freeteepek
Naši můžou na pohár zapomenout...Jesli bude Ana hrát stejně, jako ve finále FC proti Petře Kvitové, tak není důvod si nemyslet, že Djoker nezačně sezonu titulem na HC:-)
Reagovat
tommr
ted si nejsem úplně jistej jestli mluvíme o stejný věci. Já měl na mysli jen naše šance na obhájení DC. Je ale docela možný, že Srbsko se příští rok dostane i do finále FC a samozřejmě mají velkou šanci i na zisk HC - tam my ale letos nebudeme ... :)
Reagovat
Nola
veľmi dobrý článok k téme financií, platov trénerov, hráčskych nákladov, marketingu špičkových hráčov a pod. nie iba o Djokerovi
http://hnonline.sk/sport/c1-58829430-djokovic-zarobil-rekordnu-sumu
Reagovat
freeteepek
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Uz sa neviem dockat sezony 2013 mohla by byt velmi vyrovnana a nebude mat ziadneho dominujuceho hraca rovnako ako v tomto roku ale sezona 2013 bude este vyrovnanejsia mozno njavyrovnanejsia za posledne roky!!!
Reagovat
seshitec
všeobecně se očekává nejvyrovnanější sezona za poslední roky....ale
Roger bude zas o rok starší a jeho výkonnost může jít už kapánek dolů, minimálně v konzistentnosti
Ferrer to samé nehledě že na TOP 3 nikdy neměl
Delpo asi jo ten půjde nahoru
Berdych a Tsonga asi prozměnu ne tam prostě chybí vyrovnaný výkony
Nadal těžkej otazník...vynikající bude rozhodně, ale může se trochu šetřit
Takže abyste nakonec nebyli zklamáni z dominance Djokra s Murraym
Reagovat
smazaný uživatel
myslim, ze zklamani z dominance techto dvou nebude zas tak bolestne, vsimla jsem se, ze je tu spoustu fanousku zavodu F1.. :-) Zapasy budou jiste stejne dramaticke, a kdyz uz bylo zaznamenano treba i sest pokusu o predjeti v zavode, mozna se dockaji i sesti prechodu na sit v zapase.. ;-)
Reagovat
gigin
Přechod na síť je jedinou atraktivitou v tenisovém utkání?
Reagovat
smazaný uživatel
a je ji snad predjeti v zavode? Myslim si na pouhe oziveni stereotypu, to se nesmi? :-)
Reagovat
gigin
Formulky jsou fakt nuda. Proto mne ten nedělní závod překvapil. Ale to se muselo sejít několik náhod, kolizí atd. Taky záleží, jaký se jede okruh. Někde se nedá předjet vůbec, to je pravda. A vidíš, my jsme naštvaní, že se zpomalují povrchy ;)
Reagovat
smazaný uživatel
no na povrchy tu mame jineho odbornika, ze, ale presto docela seriozne o tve poznamce premyslim, fakt.. Pokud by mel o zapase rozhodnout sbeh nahod a kolizi, brrr.....dobre, tak at hraji po svem, se vzdy po hodine juknu na stav.. :-)
Reagovat
Sonja
Možná kdybys na ty zápasy fakt koukala (a ne jen na stav), nemlela bys takový sojčoviny:-)
Reagovat
smazaný uživatel
mne staci, ze nemusim byt utocna... :-)
Reagovat
a.magerova
Kdybych náhodou zjistila, že jsem na holky, Ty budeš první kdo ode mne dostane vážnou nabídku, protože jediné v čem bychom se neshodly by bylo ranní vstávání.... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Dominancie Murrayho sa rozhodne neobavam..Dokonca si myslím, ze dominancia okolo Andyho ani len neprejde.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist