Opelka v esové a tie-breakové přestřelce 'obrů' vyřadil krajana Isnera

14. 1. 2019, 12:18
Aktuality 9
87 es a čtyři tie-breaky přinesl souboj amerických tenisových "věží" na grandslamovém Australian Open. Z postupu do druhé kola se překvapivě radoval jednadvacetiletý Reilly Opelka, který vyřadil devátého nasazeného Johna Isnera po třech hodinách a setech 7-6(4) 7-6(6) 6-7(4) 7-6(5).
Profily hráčů
John Isner a Reilly Opelka

Až 97. hráč dvouhry v žebříčku ATP Opelka měří 213 centimetrů a o pět centimetrů nižšího Isnera přestřílel na esa 47-40 a celkově ve vítězných úderech 79-64. Opelka se v hlavní soutěži dvouhry na grandslamu radoval z první výhry.

"Mockrát jsem si na míč po jeho servisu nesáhl, ale on se musel cítit úplně stejně. Pro oba to bylo nepříjemné, ale já to zvládl o fous lépe," řekl Opelka, jehož nejrychlejší servis letěl na soupeře rychlostí 222 kilometrů v hodině.

Ve druhém setu dokázal Opelka v tie-breaku za stavu 4-6 odvrátit dva setboly, jeden díky prohozu a druhý nechytatelným servisem. Ve čtvrté sadě přišel jako první o servis a Isner šel za stavu 5-4 podávat. "Už jsem se viděl v pátém setu, ale měl jsem štěstí," řekl Opelka, který dokázal získat ztracený servis zpět a postup stvrdil posléze v tie-breaku.

Pro Opelku je třiatřicetiletý Isner, loňský semifinalista na wimbledonské trávě, vzhledem k podobné výšce i hernímu stylu vzorem. "To je jasný, že jsem k němu vzhlížel. Ve světové patnáctce dvacítce už je neuvěřitelně dlouho," podotkl Opelka.

Isner prohrál poprvé na grandslamu s krajanem a stejně jako loni nezačal sezonu dobře. Před rokem prohrál prvních šest zápasů, letos zatím dva. I na turnaji v Aucklandu prohrál v tie-breacích s krajanem Taylorem Fritzem.

"Jsem ve stejných kolejích, tak doufám, že se to zase zvedne. Pracuju na tom," řekl Isner, který nakonec loňskou sezonu zakončil premiérovým startem na Turnaji mistrů. Během roku totiž v Miami získal první titul z turnajů Masters 1000 a dostal se do semifinále Wimbledonu a čtvrtfinále US Open.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
Torn
Že je Isner venku mne až tak nepřekvapuje, je to sympaťák, ale jeho hra nebyla nikdy úplně můj šálek čaje.
Reagovat
vojta91
co v dalších kolech, není možnost, že by třeba narazil na Miloše, nebo Iva? :)
Reagovat
EllNino
ve finále
Reagovat
smazaný uživatel
Dovolím si opravit jednu pasáž ,na esa vyhrál 47-40 Isner a ne Opelka jak se píše v článku.To ovšem nic nemění na tom že to musela být přehlídka pestrých úderů z tenisové učebnice)))))
Reagovat
Mayo
Opelka je obrovský obor. Je iba o 3 CZK nižší ako Shaquille O?Neill (:
Reagovat
Mayo
3 cm samozrejme :D :D :D :D :D :D :D :D :)
Reagovat
Krisboy
...a o 50 kg lehčí.
Reagovat
smazaný uživatel
Podla mna vsak nema lepsi servis nez Isner..

Je vsak mladý, moze sa zlepsit..
Reagovat
smazaný uživatel
Vtipné vidieť Isnera na fotke, kde je nižší..

Každopádne Izzy odohral už 6 TB za sebou, nie je to rekord?...Slušná séria.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist