Obžalovaný z napadení Kvitové tvrdí, že v době činu byl na stavbě. Alibi mu dělá zaměstnavatel

8. 1. 2019, 11:24
Aktuality 99
U Krajského soudu v Brně dnes vypovídali svědci v případu napadení Petry Kvitové, které pachatel v prosinci 2016 v bytě v Prostějově vážně pořezal levou ruku. Obžaloba z činu viní třiatřicetiletého Radima Žondru, který ale vinu popírá. U soudu dnes zopakoval, že 20. prosince, v den přepadení tenistky, byl na stavbě v Napajedlích. Muži za vydírání a porušování domovní svobody hrozí až 12 let vězení, hlavní líčení soud odročil na 5. a 6. února.
Profily hráčů
Radim Žondra

Přítelkyně obžalovaného dnes vypověděla, že Žondra v noci z 19. na 20. prosince spal u ní v Černé Hoře na Blanensku a ráno kolem 5:00 odjel autem do Napajedel. Podle ní se Žondra ten den choval úplně běžně, žádnou změnu na něm nepozorovala a 20. prosince si poslali asi 30 sms zpráv. Doplnila, že je ale všechny smazali, protože v té době měli ještě jiný vztah. Policie tedy nemá zprávy k dispozici.

Před soud předstoupil i jeden z dodavatelů stavby v Napajedlích, pro kterého dělala i firma, v níž Žondra pracoval. Podle něj tam Žondra řídil výkopové práce. Uvedl, že na staveništi byl zřízen systém čipových karet i kamerový systém, v polovině prosince ale nefungovaly, protože docházelo ke změnám na stavbě.

Statní zástupce Ivan Hrazdira se muže vyptával i na stavební deník firmy, kde Žondra dělal, Žondra ho sám vedl. Mělo by v něm být uvedeno i to, kdo byl ten den na stavbě. Svědek deník kontroloval, pak ho údajně předával hlavnímu investorovi. Žalobce jej ale nemá.

Podle výpovědi stavbyvedoucího existují z 20. prosince fotografie stavby, kde se konal kontrolní den. Podle něj Žondra i majitel firmy, která ho zaměstnávala, museli být v kontrolní den na stavbě určitě přítomni. Na žádné z fotek ale nikdo z uvedené firmy není, zachycen je tam jen bagr. Podle materiálu strojníka se s bagrem 20. prosince pracovalo a stroj používal majitel firmy spolu s Žondrou.

Majitel malé firmy, která Žondru zaměstnávala, uvedl, že se je s Žondrou kamarád, zaměstnával ho asi od roku 2015. Podle fotografií z 21. prosince na stavbu naváželi beton, den předtím proto museli místo nachystat. Podle něj je tak jasné, že s ním Žondra byl na stavbě. "Museli jsme provést ty výkopové práce, abychom to nachystali. Já, Žondra a bagrista," řekl muž. Uvedl, že ještě před stavbou v Napajedlích měli zakázku v Prostějově. Ještě v prosinci tam řešili nějaké reklamace, byli tam prý i s Žondrou 19. prosince.

Soud dnes také rozhodoval o trvání vazby obžalovaného. Vzhledem k tomu, že byl Žondra loni na podzim pravomocně potrestaný 2,5 lety vězení v jiném případu, předsedkyně senátu Dagmar Bordovská ho z vazby propustila. Žondra bude převeden do výkonu trestu.

Hlavní líčení bylo v plánu i ve středu, to ale neproběhne. Soud jej odročil na 5. a 6. února, kdy by měla vypovídat i Kvitová. Vypovídat by měli i dva znalci a další svědci.

Soud zahájil případ čtením obžaloby loni na konci října, posléze ho ale odročil na leden kvůli výslechu Kvitové. Ta je ale nyní na turnajích v Austrálii, soud ji tedy ani nepředvolal. Podle mluvčí by Kvitová měla být předvolána v únoru.

Podle státního zastupitelství se obžalovaný dostal do bytu Kvitové pod falešnou záminkou, že jde na revizi kotle. Pak ji napadl a vážně pořezal na ruce. Kvitová se následně podrobila komplikované operaci šlach všech prstů a několika nervů, k tenisu se dvojnásobná wimbledonská vítězka vrátila po pěti měsících.

Žondra už dřív řekl, že ani neví, kde Kvitová bydlí. Tvrdí, že v místě jejího bydliště nebyl. Navrhl také, že na vlastní náklady podstoupí zkoušku na detektoru lži.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

99
Přidat komentář
FulnekUltras
V režimu, který "lidská práva" zločinců dlouhodobě povýšil nade vše ostatní, se diskuzi níže nelze moc divit.
Reagovat
jirkaS
škoda že nezazvonil u Vémoly :-D
Reagovat
Stan_Borowitz
To už bylo u Mareše v "Návratu do minulosti", akorát s Krpálkem...
Reagovat
FulnekUltras
Spejbl Hutník by bohatě stačil... ;-)))
Reagovat
Krisboy
To už by byl Žondra v penále a Karlos ve vězení :)
Reagovat
FulnekUltras
Ještě pořád tomu zmetkovi a suitě kolem něj zobete z ruky?

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/otevrete-jdu-na-revizi-spis-popsal-i-to-jak-se-lupic-s-kvitovou-dohadovali-o-penezich-63523?seq-no=10&dop-ab-variant=&source=clanky-home&autoplay=1
Reagovat
Stan_Borowitz
Copak ty snad věříš prolhané žumpě mainstreamových médií? ;-)
Reagovat
FulnekUltras
faktické zpravodajství přímo z procesu je jen další kamínek do mozaiky - která už je teď docela úplná
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale jinak bych se rád ohradil proti tomu, co mi podsouváš.

Netvrdím, že je nevinný, ani že je vinný. Na rozdíl od "soudců z lidu" se necítím povolán k tomu, abych o tom rozhodoval, od toho jsou tu soudy. Jediné, co říkám, je, že pokud to udělal, nebude mu to jednoduché dokázat.
Reagovat
FulnekUltras
jo, chladnokrevní profesionální zatloukači mají v hentejto "demokratúre" mnohé zcela neopodstatněné výhody - ale podle posledních zpráv je naštěstí patrné, že amatér Žondra už teče docela slušně
Reagovat
Stan_Borowitz
Furt lepší, když mají neopodstatněné výhody chladnokrevní zatloukači, než aby je měli chladnokrevní vytloukači přiznání jako v tebou obdivovaných padesátých letech.
Reagovat
FulnekUltras
už toho raději nech, waterboardingu ;-)))
Reagovat
Stan_Borowitz
A to se tě zeptám jako experta na tyhle věci, čím to vlastně je, že při tehdejším mučení se lidi přiznali i k tomu, co neudělali, zatímco dnes ti chudáčci teroristi skoro k ničemu? Kde dělají soudruzi z USA s tou metodou policejního inspektora Trachty chybu?
Reagovat
FulnekUltras
tvoje umanutá fixní představa o mé osobě je psychologicky opravdu pozoruhodná ;-)))
Reagovat
Stan_Borowitz
Nemám žádnou představu o tvé osobě, natož tak fixní. Neznám tě, nevím, co jsi zač. Reaguji výhradně na to, jak se projevuješ, jaké hodnoty zastáváš a k čemu se hlásíš na tomto webu.

Třeba jsi ve skutečnosti fajn člověk a jen se snažíš o svérázný humor, kdo ví.
Reagovat
FulnekUltras
zastávám hodnoty, které považuju za správné - a rád dráždím toxické jedince ;-)))
Reagovat
Stan_Borowitz
No vidíš, tak se raduj z té svobody, že můžeš zastávat a dráždit, a nic se ti nestane. Dnes už není zastávání názorů a dráždění trestným činem... měl bys být šťastný, že žiješ v tak skvělé době.
Reagovat
blixa
On by radši žil pod bičem. Svobodu nenávidí a neví si s ní rady.
Reagovat
FulnekUltras
cmrnd cmrnd tricmrnd

ó jak jste šlechetní, novosvazáčtí modrošmejdi ;-)))
Reagovat
Stan_Borowitz
Tvůj bezmocný vztek proložený urválkovským slovníkem je pohlazením pro mou duši. A věřím, že i vaše nevinné oběti se tam někde nahoře spokojeně usmívají, jestli tu vaši dnešní agónii a bezmoc vidí...
Reagovat
FulnekUltras
je mi zcela jasné, že ani svazácká kravata tě nikdy neškrtila ;-)))
Reagovat
Stan_Borowitz
tu jistotu, že to byl on, a dále tu jistotu, že bude odsouzen. Nebo vlastně ne, nezávidím.

Existuje hezký precedent, mediálně známý případ Nečesaný. Tam má policie daleko víc nepřímých důkazů, včetně pachové stopy a rekognice poškozenou, přesto se jej dodnes nepodařilo s konečnou platností odsoudit.

Tak uvidíme.
Reagovat
Fandina
Nikdo nemůže tvrdit, že bude odsouzen, jako nikdo nemuže tvrdit, že to byl on. Kdo to byl, ví jen pachatel sám a pokud někdo tvrdí, že to nebyl. Těžko se mu to bude dokazovat.
Reagovat
ttopi
Kvitová snad taky ví, kdo to byl, když ho na 100% pozná, ne? Nebo že by měl identickýho dvojníka?...
Reagovat
vojta91
ten identikit je ale fakt podobný Plíškovi, prozkoumával někdo jeho aliby..
Reagovat
FulnekUltras
identikit je exaktní technická pomůcka - často hodně sporná

rekognice naopak jedna z klíčových důkazních metod

pokud by si Petra nebyla jistá natolik, aby mohla mít čisté svědomí, nikdy by toho parchanta na fotce a naživo opakovaně neoznačila
Reagovat
Fandina
Co ale dělat, když on tvrdí, že to nebyl. To je těžká situace.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nene, Fandina má naprostou pravdu, stoprocentně to ví jen on. Proto taky není rekognice přímý důkaz, ale jen nepřímý.
Reagovat
ttopi
Je nepřímým, ale jednoznačně se s ním počítá do řetězce nepřímých důkazů, kde se uzavřením "kruhu" těchto nepřímých důkazů dojde k tomu, že se to dá považovat za důkaz viny.

Jinak k poznámce Fandiny - nevinný je každý, kdo sedí :D
Reagovat
Fandina
To bych netvrdila. Jsou odsouzení, kteří vini přiznali. Pak jsou tací, kteří ji nikdy nepřiznali a pak jsou tací, kteří jsou odsouzení, protože vinu přiznali, ale neudělali to.
Reagovat
Fandina
vinu
Reagovat
Fandina
A také jsou tací, co jsou nevinní a sedí. Ono je to opravdu těžké, dokázat někomu, že něco provedl. Nejjednodušší proto je, když dotyčný se přizná a opravdu to provedl. Ale nejlepší by bylo, kdyby lidi druhým neškodili.
Reagovat
Stan_Borowitz
Fandina nic o vině a nevině netvrdila. Jen o tom, že zda to opravdu udělal, ví jen on, a že v případě rekognice je to tvrzení proti tvrzení, pokud se pachatel sám nepřizná. To jsou ryzí fakta, těžko s nimi polemizovat...
Reagovat
George_Renel
Ovšem bez polemiky je komu věřit.
Recidivistovi s kriminální minulostí Elpaso na stařečcích a stařenkách nebo holce uznávané po celém světě právě pro morálku....
Reagovat
Fandina
To ano, ale obávám se, že právě tohle on vytahne. Že tam nebyl, ale že jemu se nevěří, protože už byl odsouzen.
Reagovat
Fandina
v minulosti odsouzen
Reagovat
ttopi
Jenže ldii mu nevěří spíš proto, že ty indicie proti němu jsou opravdu silné. A naopak on svou nevinnu chce podpořit pochybnýma věcma (SMS, které už nikdo nemá, alibi partnerky - jak divné, fotky bagru ze stavby, deník, do kterýho se dá psát,...).

No, já mám jasno, že to udělal. Jestli mu to prokážou, nebo ne, si netroufnu tvrdit.
Reagovat
Stan_Borowitz
Lidi, kteří mají jasno na základě mediálních výstupů, mne upřímně děsí.

Já nemám jasno ani u toho Nečesaného a to je on přitom podle dokazování jediný možný pachatel. Přesto dodnes (po několika letech) není na stole konečný rozsudek. Totéž namátkou Rath.

Nechme rozhodnutí na těch, kdo jsou k tomu povoláni a doufejme, že budou rozhodovat nestranně a výhradně na základě důkazů. To je asi tak vše, co s tím můžeme dělat.
Reagovat
ttopi
U Nečesanýho je ale zásadní problém ten, že jsou tam pochybnosti právě o vzniku těch pachových stop (spekuluje se, že tam byly "doneseny" dodatečně), to je úplně jiný případ.

Případ Rath je taky specifický něčím jiným. Rath má kvalitní právníky, kteří znají všechny způsoby, jak co nejvíce protáhnout řízení a tím získat čas. I zde mám ale jasno, že vinen je. Nosit 7M v krabici od vína prostě není normální.

A co tě na tom děsí? Ten člověk to buď udělal, nebo neudělal, víc možností prostě neexistuje. A jelikož nemám náhled do spisu, musím si svůj názor udělat podle toho, co se dostane ven. A tak si myslím, že to udělal. Není na tom nic divnýho.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jo, víra je hezká věc, dokud se na jejím základě nezačne odsuzovat, ať už soudy lidovými nebo skutečnými.

Nechceme se snad vrátit do Fulnekem obdivovaných padesátých let?
Reagovat
FulnekUltras
Podsouvej a relativizuj si jak chceš, ale v 70. či 80. letech za Husáka by řetězec nepřímých důkazů Žondru už dávno bez zbytečného okecávání poslal tam, kam jednoznačně patří. Že potom se slizkým havloidním pokrytectvím přišla i v justici zlatá doba užvaněného šmejdu, je věc druhá.
Reagovat
Stan_Borowitz
Napsal jsi to přesně, takoví jako ty by ho tenkrát poslali tam, "kam patří", bez ohledu na to, jestli to udělal, nebo ne. Protože oni "věří", že to udělal.

Díkybohu dnes se mu to ještě musí dokázat.
Reagovat
FulnekUltras
zatím dostupný řetězec nepřímých důkazů, který se zřejmě již brzy rozšíří o hrubé nesrovnalosti v obhajobě a zamotávání se Žondry i jeho "týmu" do vlastních zjevných lží, nemá s vírou nic společného
Reagovat
Fandina
Ty musíš Havla hodně nenávidět. Jinak si nedovedu tvoje jízlivosti na jeho adresu vysvětlit. Je mi tě líto.
Reagovat
FulnekUltras
že to byl tuctový slaboch a pokrytec nejen ve veřejném, ale i soukromém životě, je dnes už všeobecně známo - takže stačí konstatovat holá fakta
Reagovat
Fandina
Slaboch a tuctový. Nějak si svoji nenávistu vůči němu vysvětlit musíš. Je to znak lidí zakomplexovaných, kteří hledají na druhých chyby. Je mi tě líto.
Reagovat
Stan_Borowitz
Žádný světec ani anděl, kterého se z něj někteří dnes snaží udělat, to pravda nebyl, ale svůj díl práce na odstranění hrůzovlády bolševiků Havel vykonal. Za to mu samozřejmě náleží zasloužená vděčnost většiny občanů, kteří se dnes mají líp něž tehdy, a zasloužená nenávist té menšiny, u které je tomu naopak.
Reagovat
FulnekUltras
černobíle pateticky argumentující modrohnědý vejškrabek zpod dávno shnilé a profláknuté dolarově havloidní slupky jednoho malého zaprděného maloměšťáckého dominia ve střední Evropě - tohle dneska normální lidi už opravdu jen pobaví ;-)))
Reagovat
Stan_Borowitz
Čéče, fakt dobrý, klobouk dolů. Za tohle by se nemusel stydět ani tvůj duchovní souputník JUDr. Urválek. Bravo!
Reagovat
jirkaS
alibi mu dělá zaměstnavetel. hm
na kameře je bagr, píchačky nešly,
stavební deník se dá dopsat, chlap
se dá uplatit, co tam máte dál?
Reagovat
vojta91
pokud by kvůli němu křivě svědčilo XY lidí, tak je to asi zaměstnanec roku..! věřím v presumpci neviny, takže uvidíme, až rozhodne soud.. to, že v mediálně známém případu je potřeba vždy někoho potrestat je věc druhá..
Reagovat
jirkaS
no doufám, že se policie vytasí s nějakým trumfem
a všechny XY lidi budou obviněni z křivého svědectví :-D
(kdoví jestli to není ONEN gang)
Reagovat
ttopi
A dost jim uškodí taky tohle. Evidentní snaha domluvit si společnej postup

"Všichni hlavní svědci, kteří mají obžalovanému pomoci ? tedy zaměstnavatel ze stavby i obě družky, bývalá i současná ? včera zároveň přiznali, že před líčením se sešli na poradě u advokátky Radima Žondry."
Reagovat
FulnekUltras
přesně
Reagovat
George_Renel
aby mohl u soudu svědčit. To si myslím vypovídá více, neš sms přítelkyně.
Již dříve trestaný Radim Žondra tvrdí, že proces je vykonstruovaný a že Kvitovou viděl leda v televizi. Jeho obhajoba si vyžádala, aby se tenistka osobně dostavila na hlavní líčení. ?Petra nabídla, že australskou šňůru vynechá a v lednu bude vypovídat. Po dohodě se soudem tak ale učiní začátkem února po návratu domů,? řekl její tiskový mluvčí Karel Tejkal.

?Jít k soudu není pro nikoho příjemná věc, Petra se však k záležitosti staví čelem a ráda by už tuto životní etapu uzavřela.?

Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/petra-kvitova-australie.A190108_194908_tenis_rou
Reagovat
jirkaS
no ty důkazy jeho neviny, jak se nedávno kasal, pěkně falýrujou :-D
Reagovat
Stan_Borowitz
Co to je "důkazy neviny"? Odkdy se dokazuje nevina? Oni mu musí dokázat vinu, aspoň tak to v právním státě chodí.
Reagovat
jirkaS
to říkal on. "dokážu že jsem nevinný" , tak asi má
důkazy neviny
Reagovat
Krisboy
On ale podle všeho nebude z nejchytřejších, takže co říkal nebo ne, bych nebral moc vážně. Zřejmě tím myslel, že má alibi a může ho dokázat :)
Reagovat
jirkaS
tak jsem to myslel , důkaz neviny=alibi
Reagovat
Jabadu
Případ je to zamotanej, komplikovanej a čert nám ho byl dlužen!
Problém je, že rekognice i pachové stopy jsou NEPŘÍMÉ důkazy. Nicméně při pohledu na minulost obžalovaného a předpokladu, že jako recidivista je zároveň profesionální lhář, rozumnému soudu by to stačit mělo. Nejde o kauzu "Někoho zavřít musíme", ale rádi by to měli z krku, protože nejde zrovna o děvečku z panského dvora. Kdyby se to nestalo v malém, bídou sužovaném moravském městečku, které nemá na kamery, byl by desperát dávno "uvařenej".
Reagovat
vojta91
Radim Žondra is the new Jiří Kájínek
Reagovat
FulnekUltras
není - ovšem chce to podívat se blíže
Reagovat
Krisboy
Jestli to neudělal ten Vožundra, tak to byl Fricek. Jasný jak facka.
Reagovat
Frick
http://sport.tn.nova.cz/clanek/soud-pokracuje-zondra-nemohl-kvitovou-prepadnout-tvrdi-svedci.html

..že za ním fakt stojí. Kde je jejich motivace? Co když to fakt nebyl on?
Reagovat
smazaný uživatel
Uz sem to tady psal nekolikrat, ale byl sem pro smich a jen kritizovanej. Vsichni ale vime, ze v tehle zemi neni smerodarny to, kdo co udelal, ale kdo umi lepe tahat za nitky. Jestli ho v unoru Petra oznaci za utocnika a on to fakt nebyl, tak ma hodne silnej zaludek s timhle zit. Ze nekdo bude kvuli nic sedet.
Reagovat
ttopi
Dobře kluci. A jak mi vysvětlíte, že se na oblečení Kvitové objevily pachové stopy Žondry? A že ho poznala na fotkách a pak v reálu? Stejnou osobu, jejiž pachové stopy jsou na jejím oblečení? Trochu scifi, aby to to nebyl on, ne?

Mimochodem obhajoba to zkoušela přes fotku, která měla dokazovat, že Žondra byl na stavbě. Na fotce byl vidět pouze bagr. No a dopsat něco dodatečně do st.deníku, nebo se domluvit s kolegama, že ho jako přikrejou, to je běžná věc. O svědectví přítelkyně, že spal u ní, ani nemluvím. Ta má taky pochopytelně zájem, aby byl svobodný. A klidně proto bude i lhát.
Reagovat
George_Renel
Nehledě k tomu, že dle přítelkyně byli ve Vídni a podle obviněného a šéfa firmy na stavbě.....
Reagovat
ttopi
Jo, klasicky se do toho zamotávají. Motiv přítelkyně je jasný - uchránit přítele. Motiv kolegů z práce asi taky - mohl jim nabídnout úplatu za to, že jen řeknou, že tam byl. Přitom ale pachová stopa na teplácích, které nosí Kvitová jen doma - nevím, jak jinak se tam dostanou, než osobním kontaktem právě v bytě.
Reagovat
Stan_Borowitz
Petře bych to nevyčítal, nezapomeň na to, že jej viděla jen krátce, byla ve stresu a je tam dost velkej časovej odstup. Stačilo, aby byla ta rekognice šikovně připravená a v podstatě jej nemohla nepoznat, ať to byl on, nebo ne.
Reagovat
FulnekUltras
omg, to jsou zase konspirace - příznačné v systému, kde každý darebák má díky havloidně-klausovské pakáži více práv než kterýkoliv poškozený, kde poctivá práce policie je zazobanými parchanty ze zálohy všemožně zpochybňována a mařena - a když už šmejdi opravdu nevědí kudy kam, dá jim ten z nich nejvyšší bez hnutí brvou plošnou amnestii...
Reagovat
Frick
http://sport.tn.nova.cz/clanek/video-zpoved-v-slzach-pritelkyne-zondry-popisuje-praktiky-policie.html
Reagovat
FulnekUltras
nenech se už prosím tahat kdejakým šizuňkem na vařeném soplu - děkuji
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle tezko ale obstoji u soudu no. Ma ty aliby hodne slabe.
Reagovat
Stan_Borowitz
No, vzhledem k tomu, že u soudu se musí (nebo aspoň měla by se) dokázat vina, nikoli nevina, nedovedu si představit (nezaujatý) soud, který by ho v takové důkazní nouzi odsoudil. Jediný důkaz, který mají, je rekognice Kvitové, přitom ten chlap vůbec nevypadá jako Hrdlička z identikitu. Tu by vzhledem k známé psychické labilitě Petry měl dobrý advokát snadno zpochybnit, stejně jako údajné rok a půl staré pachové stopy. Ovšem je otázka, jestli má nějaký Žondra peníze na dobrého advokáta. Navíc je teď v base, takže nemůže shánět ten deník, a státní zástupce ani policie ho pochopitelně hledat nebude.

Upřímně, je to ideální kandidát v situaci, kdy je potřeba v ostře sledovaném případě najít viníka stůj co stůj. Samozřejmě netvrdím, že to neudělal, ale bude zatraceně těžké mu to ve férově vedeném procesu dokázat.
Reagovat
smazaný uživatel
Vidim to hodne podobne, na druhou stranu, oni tohle budou chtit zamest pod stul co nejdrive. Je to recidivista, stihanej inza dalsi ciny - vlastne idealni obetni beranek.
Reagovat
FulnekUltras
Obhajoba se zatím snaží klasicky jen vzbudit jakýsi antidojem - podobně jako třeba prozápadní média už léta budí "veřejně akceptovatelné" zdání, že ušácký Drang nach Osten je vlastně s přihlédnutím k údajné "hrozbě z Ruska" úplně v pořádku. V nynější drsně zkorumpované justiční džungli, kdy často i ti největší šmejdi s kvalitním právnickým zázemím vyváznou z jasných kauz bez adekvátního trestu, to pak mají poškození mnohdy velmi těžké a do pozice "psychicky zpochybnitelných" se dostanou více než snadno. Uvidíme, jak dlouho ony záměrně relativizující báchorky s fakticky nedoloženými 30 smskami, záznamy ze stavby i údajnými "specifiky" stavařských prací v tomto případě vydrží. Petře přeji v tomto ultrašmejdském prostředí dostatek klidu a sebeovládání, jakkoliv to někdy u soudu bývá pro běžného člověka zatraceně těžké.
Reagovat
smazaný uživatel
To s temi smskami by melo byt dohledatelne pres operatora, podle me. Minimalne casy odeslani. Pokud to tedy nekdo bude chtit resit.
Reagovat
FulnekUltras
obhajoba se zatím tváří, že rozhodně ano
Reagovat
FulnekUltras
a to ještě nedošlo na DNA
Reagovat
Stan_Borowitz
Jo kámo, to v padesátých letech, v počátcích bolševického "Drang nach Hölle" v českých zemích, to se to soudilo jedna radost. To když tvoje rodná strana a poradci z Moskvy rozhodli, tak nevinnému ani nejkvalitnější právnické zázemí nepomohlo vyváznout z jasně vykonstruovaných kauz bez adekvátního trestu, kterým byl provaz nebo uranové doly. To byly časy, viď...
Reagovat
FulnekUltras
jako vždy jsi roztomile černobílý - ale to už tady nikoho nepřekvapuje
Reagovat
Stan_Borowitz
Furt lepší být černobílý, než rudý bolševický nok jako ty. Černobílé filmy jsou vesměs skvělé.
Reagovat
FulnekUltras
zebry mám taky rád ;-) ovšem r.b.n., to je teda nechutné klišé... skoro se mi poslední dobou zdá, že zarytým komunistobijcům už nic jiného v zásobě nezbylo ;-)))
Reagovat
janek_da
jj, tehdy byla obhajoba soucasti obzaloby
Reagovat
ttopi
A co to dokazuje? Psát SMS mohl, když stál před barákem Kvitové. Tohle je podle mě jako důkaz neviny nepoužitelný. Kdyby to vytáhli hned, možná by se dalo zjistit, na jaký vysílač byl mobil Žondry připojen v době SMS komunikace. Že to ale vytáhnou teď, to jim nemůže pomoct. Pravděpodobně to předtím nevytáhli právě proto, že by to tam bylo hezky vidět.
Reagovat
jirkaS
kdyby SMSkoval před barákem PK, tak by docela
zavařil zaměstnavateli, který ho kryje ;-)
Reagovat
Fandina
Pokud mají pachové stopy a svědectví poškozeného, těžko se z toho bude dostávat. Že to nepřiznal, je věc jiná.

Nevím, jestli to byl on, ale tohle by podle mě mělo stačit.
Reagovat
smazaný uživatel
Pachove stopy stare rok a pul bych nehodnotil jako relevantni dukaz.
Reagovat
Fandina
To je úplně jedno, jak je to staré, pokud je to pachová stopa z místa činu a souhlasí s jeho, tak je to důkaz.

Forenzdní technici si s tím poradí. Bohužel nás někdo vykradl, přijela kriminálka a jejich technik nabíral stopy, které pachatel nechal na místě. Až jsem se divila, jaké vybavení mají.
Reagovat
Fandina
Forenzní
Reagovat
smazaný uživatel
prijel po roce a pul rikas jo? :-)
Reagovat
Fandina
Ano, nabral stopy na místě a pak podléhají vědeckému rozboru.
Reagovat
Fandina
Na místě, tím je myšleno okamžitě po zjištění činu.
Reagovat
ttopi
To je žblept tohle :D

Pachová stopa byla pořízena po přepadení. To, že je to rok a půl je teď úplně jedno.
Reagovat
Krisboy
Jestli to udělal opravdu Frick, tak pachová stopa bude i dnes jasně zřetelná a výrazná.
Reagovat
Krisboy
Případ je to zkrátka zapeklitý a čert nám ho byl dlužen!
Reagovat
Frick
Chtěl bych vědět, jak to celé bylo. Zejména to, zda Petra byla skutečně náhodnou obětí (což by vzhledem k tomu, jak moc výší svého jmění vybočuje od dalších 50 000 obyvatel Prostějova, bylo celkem zvláštní) nebo to bylo jinak.
Reagovat
Frick
...je to dnes 25 let od asi nejznámnějšího cíleného útoku na sportovkyni za účelem jejího vyřazení, spáchaného duševně příčetným pachatelem...

https://oh.idnes.cz/nancy-kerriganova-tonya-hardingova-krasobrusleni-utok-detroit-pribeh-1mc-/sport_oh.aspx?c=A190107_449102_sporty_tof
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist