Obhájkyně Venus je v semifinále

1. 7. 2008, 16:18
Aktuality 0
Americká tenistka Venus Williamsová udělala další krok k zisku pátého wimbledonského titulu. Loňská šampionka dnes na londýnské trávě postoupila do semifinále, když porazila 6-4 a 6-3 Thajku Tamarine Tanasugarnovou. O postup do finále se utká s Jelenou Dementěvovou, která v dramatickém zápase porazila krajanku Petrovovou.
Profily hráčů
Venus Williamsová

Starší ze sester Williamsových se proti přemožitelce turnajové dvojky Jeleny Jankovičové od začátku prosazovala na returnu. Ve výměnách jednatřicetiletá Thajka držela s americkou favoritkou krok, ale podávala o poznání hůře. Po celý průběh zápasu nezaznamenala žádné eso, zatímco její soupeřka hned osm.

Díky dvěma nevynuceným chybám thajské hráčky získala Williamsová její podání už ve třetí hře utkání. Tanasugarnová to Američance oplatila, ta ale nejstarší zbývající účastnici Wimbledonu znovu vzala servis a když odvrátila několik brejkbolů, dokázala už vyrovnanou úvodní sadu dotáhnout do vítězného konce.

Williamsová pak dobře začala i druhý set, v němž prorazila hned první podání své soupeřky. Žádné drama pak už nepřipustila a postoupila do wimbledonského semifinále.

Petrovová zázrak nedokonala
V něm zatím vždy uspěla. Její úspěšnou semifinálovou sérii se pokusí ukončit Ruska Jelena Dementěvová, která si dnes postup mezi nejlepší čtyři vybojovala v zápase s krajankou Naděždou Petrovovou.

Diváci, kteří sledovali toto utkání, byli svědky mnohem většího dramatu než v souboji Williamsové s Tanasugarnovou. Dlouho to tak přitom nevypadalo: Dementěvová mnohem lépe zvládla začátek utkání, v němž první sadu vyhrála za 36 minut v poměru 6-1. V podobném tempu pak pokračovala i ve druhém setu a za stavu 5-1 byla jediný game od postupu do semifinále.

V tu chvíli ale převzala otěže Petrovová. Své soupeřce vzala dvakrát za sebou servis, při svém nezaváhala a otočila stav na 6-5. Druhá sada tak dospěla do tie-breaku, v němž Petrovová odvrátila za stavu 4-6 dva mečboly a vynutila si třetí set.

V něm už ale nejvýše nasazená hráčka, která zbyla v pavouku ženské dvouhry, znovu dominovala. Dementěvová si vytvořila náskok 4-0 a i když jí ještě Petrovová dokázala prorazit servis a utkání trochu zdramatizovat, za stavu 5-3 už pátá nasazená Ruska při svém podání nezaváhala.

Výsledky - Wimbledon - ženy:
Dvouhra - čtvrtfinále:
V. Williamsová (7-USA) - Tanasugarnová (Thaj.) 6:4, 6:3, Dementěvová (5-Rus.) - Petrovová (21-Rus.) 6:1, 7:6(6), 6:3.

Výsledky - Wimbledon - muži:
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Dlouhý, Paes (9-ČR/Indie) - Erlich, Ram (3-Izr.) 6:3, 6:3, 6:3, Nestor, Zimonjič (2-Kan./Srb.) - Anderson, Lindstedt (JAR/Švéd.) 7:6 (7:5), 6:4, 6:7 (5:7), 6:3.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist