Obhájce Djokovič se zlepšuje, nezaváhal ani Nadal

18. 3. 2009, 09:54
Aktuality 15
ATP INDIAN WELLS - Obhájce titulu Novak Djokovič podal ve třetím kole turnaje v Indian Wells jeden ze svých nejlepších letošních výkonů. Němce Haase porazil ve dvou setech a může se těšit Wawrinku, se kterým už tři zápasy neprohrál. Svůj druhý duel v Kalifornii zvládl také současný vládce sportu gentlemanů Nadal.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Loni po triumfu na Australian Open vyhrál prestižní turnaj v Indian Wells. Letos se Novaku Djokovičovi úvod sezony podle představ nepovedl, ale v Kalifornii se dostává do dobré pohody. Ve třetím kole po slušném výkonu porazil Němce Tommyho Haase 6-2 7-6.

Djokovič dominoval všem statistikám, utkání se však na více než stominutové protáhlo vinou Srbovy neschopnosti proměňovat brejkboly. V celém zápase se však dopustil pouhých deseti nevynucených chyb, zatímco Haas zbytečně chyboval hned pětadvacetkrát.

"Konečně jsem našel svůj rytmus," liboval si jednadvacetiletý Srb. "Hraji teď skuitečně dobře, šetřím i dost sil. Soupeře nepodceňuji a jdu od zápasu k zápasu,"

Teď Djokoviče čeká Stanislas Wawrinka. Švýcar, kterého Srb v posledních třech vzájemných měřeních sil porazil, odvrátil ve třetím kole několik mečbolů proti Samu Querreymu a bude usilovat o zopakování loňského čtvrtfinále. V něm podlehl právě světové trojce Djokovičovi.

Nezaváhal ani vítěz předloňského ročníku Rafael Nadal. První hráč světa ve svém druhém zápase znovu neztratil servis a Rusa Dmitrije Tursunova porazil za 78 minut hladce dvakrát 6-3.

"On (Tursunov) zahrál řadu dobrých úderů, ale zároveň také často chyboval. I já jsem dělal více chyb než obvykle, s výsledkem jsem však spokojený," řekl Nadal.

Postupují i oba Argentinci, kteří se v červenci mohou představit v Davis Cupu proti českým tenistům. Nadalovým příštím soupeřem bude David Nalbandian, který snadno vyřadil Srba Troického. Mnohem více starostí měl s postupem Del Potro, jenž i své druhé vystoupení v Indian Wells musel rozhodnout ve třetím setu. Rakušana Melzera udolal dokonce až v tie-breaku.

Nyní ho čeká domácí překvapení John Isner. Více než dvoumetrový Američan vyřadil bývalou světovou jedničku Marata Safina, přestože jako obvykle neexceloval ve statistice nastřílených es.

Naopak podle předpokladů postoupil další domácí tenista Andy Roddick. V duelu s Němcem Kieferem odvrátil všechny tři brejkboly a teď ho se střetne se Španělem Davidem Ferrerem. Ten ve třetím kole ve třech setech zdolal Francouze Chardyho.

- ATP 1000 INDIAN WELLS (USA - Kalifornie, tv. povrch, 4.500.000 dolarů) -
úterní výsledky

Dvouhra - 3. kolo:
Nadal (1-Šp.) - Tursunov (26-Rus.) 6-3 6-3
Djokovič (3-Srb.) - Haas (Něm.) 6-2 7-6(1)
Del Potro (6-Arg.) - Melzer (30-Rak.) 6-2 2-6 7-6(2)
Roddick (7-USA) - Kiefer (31-Něm.) 6-4 7-6(4)
Ferrer (12-Šp.) - Chardy (Fr.) 3-6 6-4 6-4
Nalbandian (14-Arg.) - Troicki (Srb.) 6-4 6-2
Wawrinka (16-Švýc.) - Querrey (USA) 2-6 7-5 7-6(8)
Isner (USA) - Safin (24-Rus.) 6-4 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Miluju, když začne Pouva valit o kamarádství Mardyho Fishe a Andyho Roddicka a o tom jak Mardy bydlel u Roddicků na farmě! To se pak můžu umlátit smíchy...
Jsem pro sepsat nějakou petici aby k Pouvovi do dvojice přibrali i "Legendu ČT" Žofku a o kvalitní komentář nebude nikdy nouze! ;)
Reagovat
smazaný uživatel
VAMOS RAFA!Krásně smetlo toho antukáře.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale člověk se u sledování tenisu na Nova sport aspoň dozví něco nového od mistra Pouvy. :-D Tursunov je prý antukář..:-)) prý se na tom tenisový odborníci shodují :-D Asi tím myslel "odborníky" z Nova sport :-)).
Reagovat
smazaný uživatel
*Tenisoví
Reagovat
smazaný uživatel
jj vela sme sa vcera dozvedeli aj to ze safin ma iba jeden grandslemovy titul a nadal 5 ,mi pripadal ako keby pol roka nevidel ani jeden zapas a neprecital ani jedno info co sa deje vo svete tenisu a k tomu teleschoping a vstup do zapasu nadala az v 3 geme ako keby sa nic nedialo uzasne sa ubera tenis na nova sport ,buz.......zrusili diskusiu na stranke nova sportu takze sa nemozme ani vyjadrit k tomu co tam predvadzaju
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě, že nemám Nova Sport, mě úplně stačí ty dementní komentáře na Primě, když dávají třeba amglickou Premier League, nebo i na ČT 2, když tam pan Žovka cosi blekotá během tenisového zápasu:))
Reagovat
smazaný uživatel
Ano! Človek sa teší, že to bude mať vo väčšom, kvalitu a aj s komentárom, ktorému rozumí a hento.. Nova Sport je úplne na p...! Nedávno tam dávali Nadala, alebo FedExa, a oni tam šupli OPAKOVANIE fotbalu! Alebo spomínaný teleshoping. Keď sa tomu tá Nova, čo potrebuje mať tristo TV nerozumie, tak nech to nechajú na omnoho lepší EUROSPORT...
Reagovat
smazaný uživatel
No na Eurosportu jsem se zase jednou od komentátora dozvěděl, že Llodra preferuje hru od základní lajny :-D. Ale jinak souhlas..ale co bysme od Novy sport čekali...je to pořád jenom NOVA :-).
Reagovat
smazaný uživatel
este by sa mohol pan pouva zamysliet a aspon pri jednom komentovani zapasu rafy nespomenut jeho kolena uz 2roky ma vzdy 10minutovu prednasku ako keby rafa zomieral mohol by radsej spomenut vyborny zapas rafy s verdascom a s rogerom na AO ale ten asi nevidel tak rozprava iba o kolenach
Reagovat
smazaný uživatel
Pouva si nastudoval pár témat a mele pořád to samé. Kolena Nadala jsou takový jeho evergreen :-D.
Reagovat
smazaný uživatel
ani bych nerekl, ze Djokovic hral nejak vyjimecne ve vcerejsim utkani, proste hral, co musel, zadny nejlepsi tenis!
Reagovat
smazaný uživatel
Ale zlepšil sa a to musíš uznať! Tu sa nepíše, že hral svoj najlepší tenis, ale, že že hral solidnejšie ako na začiatku sezóny. Rozhodne to nie je ešte "ono", ale určite je tomu bližšie... ale krôčik po krôčku snáď už konečne..... :)
Reagovat
smazaný uživatel
nevravim, ze hra zly tenis, ale nie je to nic krasne, ako ked pozeras zapasy Federera, Nadala, alebo v sucasnosti Verdasca :-)
Reagovat
smazaný uživatel
A ja zase nevravím, že hrá taký pekný tenis ako tuto spomínaní. Práve teraz tú krásu ukazuje niekde inde haha :D Ale dufajme, že príde aj tá, ktorú myslíš ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist