O zlato si na OH zahrají Rusky Safinová s Dementěvovou

16. 8. 2008, 13:49
Aktuality 7
Ruské tenistky Jelena Dementěvová a Dinara Safinová postoupily na olympijských hrách v Pekingu do finále ženské dvouhry. Oběma hráčkám stačily na výhru dva sety; pátá nasazená Dementěvová porazila další Rusku Věru Zvonarevovou, turnajovou šestku Safinovou potrápila domácí naděje Na Liová.
Safina Dinara

Dementěvová tak minimálně vyrovná svůj výsledek z olympiády v Sydney 2000, kde získala stříbro. Ve finále tehdy podlehla ve dvou setech Venus Williamsové.

V ruském derby se Zvonarevovou získala Dementěvová první set 6:3, když servis byl u obou tenistek nevýhodou. Jako první si ho totiž dokázala udržet pozdější vítězka až v šesté hře, čímž zvýšila na 4:2. Přestože poté opět sama na podání selhala, získala následující dvě hry.

Také ve druhé sadě vedla favorizovaná Dementěvová 4:2, Zvonarevová se však nevzdala, vyrovnala na 4:4 a obě tenistky si vzápětí ve vypjatých chvílích dokázaly udržet servis až do stavu 6:6, rozhodnout tak musel tie-break. Ten ovládla 7:3 Dementěvová a po více než dvou hodinách hry se radovala z postupu.

Na vynikající formu z poslední doby navázala také finalistka French Open Safinová, jež v předchozím kole ukončila naděje světové jedničky Jeleny Jankovičové. Přestože Číňanka Liová měla s Ruskou lepší bilanci a ve dvou předchozích vzájemných soubojích ji nenechala uhrát více než dvě hry v setu, napotřetí rozjetou Safinovou porazit nedokázala.

Do celkem dvě hodiny a 10 minut dlouhého zápasu vstoupila sestra Marata Safina lépe a hned v úvodním gamu vzala soupeřce servis, ale o zisk prvního setu musela nakonec bojovat až ve zkrácené hře, v níž zvítězila 7:3. Liová nerezignovala a měla možnost vyrovnat, když ve druhé sadě vedla 4:2, 5:3 a za stavu 5:4 šla na servis, ale tíhu situace nezvládla a pak již neuhrála ani game.

Výsledky - olympijské hry - ženy:
Dvouhra - semifinále:
Dementěvová (5-Rus.) - Zvonarevová (9-Rus.) 6:3, 7:6 (7:3), Safinová (6-Rus.) - Li Na (Čína) 7:6 (7:3), 7:5.
ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
SAFINE preju vyhru! At si rika kazdy co chce:)
Reagovat
smazaný uživatel
moc to preju jelene jeste nema zadnej grandslam a moc ji preju to zlato........ted ma formu co se tyce tyhle sezony a nebude to mit Dinara tak jednoduchy verim v tom
Reagovat
smazaný uživatel
Dementová určitě šance má (bůkmejkři to nějak přestřelili). A pokud tam Dinara v kritických momentech nahází svoje oblíbený dvojchyby, tak je vymalováno. V životě jsem neviděl (dnes už ano), aby někdo vedl 40:0 a pak po 4 dvojchybách ten game prohrál. Je to překvapující, podání je jediný úder, který soupeř nemůže ovlivnit a který se dá zkoušet při tréninku pořád dokola. Psychiku moc nezvládají. A dobrý kraťas taky neudělá.
Reagovat
smazaný uživatel
No a nakonec to tak bylo. Dvojchyb spousta a kraťas se jí nepovedl ani jeden. Když je neumí, proč to dělá?
Reagovat
smazaný uživatel
Jak již píši letos často,Dinara budoucí NUMBER ONE a doufám,že letošní formu dotáhne k olympijskému zlatu!!!
Reagovat
smazaný uživatel
I když to tak původně nevypadalo, Safina měla štěstí při losu. Pokud by Liovou chytla v prvních dvou kolech (teď už jí docházely síly), vyletěla by stejně jako Světlana. Černošky nepotkala a proti Jeleně si už věří.
Tenis má velmi nespravedlivé počítání vyhraných míčů, třeba oproti badmintonu (dva sety na 21 bodů). Kdyby před pár týdny Kudrjavceva uhrála ten mečbol, tak by Safina byla psychicky asi opět tam kde byla v lednu.
Reagovat
smazaný uživatel
"Kdyby" ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist