O titul z Mnichova si zahrají Kohlschreiber a Čilič

6. 5. 2012, 07:38
Aktuality 1
ATP MNICHOV - Domácí šampion z roku 2007 a předloňský finalista Marin Čilič si zahrají o titul z letošního ročníku BMW Open na mnichovské antuce. Němec v semifinále vyřadil druhého nasazeného Feliciana Lópeze, Chorvat zastavil rozjetého Haase.
Philipp Kohlschreiber

Philipp Kohlschreiber v souboji s Felicianaem Lópezem odvrátil všech pět brejkbolů, sám 3 z 13 příležitostí proměnil a za 2 hodiny a 19 minut vyhrál 6-2 6-7 6-4.

"Celý týden tu hraju skvělý tenis," pochvaluje si Kohlschreiber. "Dnes bylo vše na vrcholu. Psychicky to bylo po druhém setu velmi těžké, měl jsem šance, ale nevyužil jsem je. Jsem šťastný, že jsem ve finále," dodal německý tenista.

Osmadvacetiletý Kohlschreiber postoupil pošesté v kariéře do fináloe turnaje ATP a z toho počtvrté na domácí půdě. Dosud získal tři tituly; v roce 2008 v Aucklandu a dva na domácí půdě - loni na trávě v Halle a před pěti lety se z premiérového triumfu radoval právě v Mnichově.

O navázání na vítězství z roku 2007 si zahraje s předloňským finalistou Marinem Čiličem. Chorvat, který už v Mnichově jednoho bývalého vítěze vyřadil (ve čtvrtfinále zdolal Južného), zastavil nečekané tažení Tommyho Haase. Němce, který na domácí antuce 'skalpoval' nasazené Tsongu či Baghdatise a po třech letech postoupil do semifinále, porazil 6-3 6-4.

"Byl to můj nejlepší zápas za celý týden. Hrál jsem a podával extrémně dobře - věřil jsem, že se při mém podání nemůže dostat na shodu a na returnu jsem čekal na šanci," komentoval Chorvat svůj postup do celkově 13. finále.

Čilič má na kontě 6 titulů, ovšem žádný z antuky. Premiérovou možnost má v neděli v Mnichově proti Kohlschreiberovi, se kterým má bilanci 3-4 a 1-1 na antuce. Jednou se utkali také v Mnichově a v roce 2009 vyhrál hladce ve dvou setech chorvatský tenista. "Tento týden je tu teplo a to mé hře sedí. Hraju dobře, tak doufám, že mi to vydrží," přeje si Čilič.

"Bude to těžké utkání. Na začátku týdne jsme spolu trénovali a oba jsme se cítili dobře. On (Čilič) možná bude mírným favoritem, věří si a dnes odehrál velký zápas proti Tommymu. Ve finále chci zvýšit úroveň své hry a získat tu titul," dodal Kohlschreiber.

- ATP 250 MNICHOV -
(Německo, antuka, 450.000 eur)
sobotní výsledky (05. 05. 2012)

Dvouhra - semifinále:
Kohlschreiber (4-Něm.) - F. López (2-Šp.) 6-2 6-7(4) 6-4
Čilič (3-Chorv.) - Haas (Něm.) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
viel Glück, Kohli!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist