O titul z Dauhá současná a nastávající světová jednička: Azarenková proti Sereně

16. 2. 2013, 18:10
Aktuality 129
Viktoria Azarenková přijde v pondělí o post tenisové královny, na kterém jí vystřídá Serena Williamsová. Ještě před rošádou nabídne turnaj v katarském Dauhá hvězdné finále, které obstarají právě tyto hráčky - bývalá a budoucí světová jednička. Běloruska se do finále probojovala po výhře nad Agnieszkou Radwaňskou, Američanka dnes vyhrála semifinálový zápas proti Rusce Marii Šarapovové.
Victoria Azarenková

Semifinálové zápasy na turnaji v Dauhá hrály čtyři nejvýše nasazené tenistky žebříčku WTA. První semifinálovou dvojici tvořila nejvýše nasazená Běloruska Viktoria Azarenková a čtvrtá nasazená Polka Agnieszka Radwaňská.

Běloruska Azarenková, která v pondělí přijde o post na trůnu tenisové královny, se s rolí favoritky v prvním semifinálovém zápase na turnaji v Dauhá popasovala bez problémů. Azarenková dnes porazila Polku Agnieszku Radwaňskou, v současnosti 4. hráčku světa, se kterou si tak vylepšila vzájemnou zápasovou bilanci na 13 výher a 3 porážky.

Úvod prvního setu byl z obou stran hodně nejistý a nervózní. Radwaňská si prohrála hned své první podání a nabídla Azarenkové vedení 1-0. Běloruska však nebyla na servisu o nic jistější a i ona si po pár minutách prohrála hned první servis v zápase.

Zlomový okamžik první sady přišel v páté hře, kdy měla Azarenková brejboly a dostala se do vedení 3-2, o které už v prvním setu nepřišla. Za stavu 5-3 servírovala Polka na udržení v prvním dějství, ale Azarenková jí potřetí vzala podání a první sadu vyhrála 6-3.

Ve úvodu druhého setu Radwaňská proti agresivně hrající Azarenkové hodně chybovala a ztratila stejně jako v první sadě hned svůj první servis. Azarenková na kurtu dominovala, hrála svojí hru, tlačila Polku tvrdými údery od základní čáry a vypracovala si vedení 3-0.

Polka se ze ztráty podání po chvíli oklepala a její výkon se zlepšil, ale to jí nebylo nic moc platné. Běloruska si už náskok pohlídala a žádný zvrat Radwaňské nepovolila. Za hodinu a 18 minut se po výhře 6-3 6-3 radovala ze třináctého vítězstvího nad Polkou a z postupu do finále, přičemž na cestě do něj neztratila ani jeden set.

Finále obstará bývalá a budoucí světová jedničká
Azarenkovou, stále ještě aktuální světovou jedničku, tak dělí už jen jediná výhra od obhajoby titulu z loňského roku. Ve finále se třiadvacetiletá Běloruska potká s o osm let starší Serenou Williamsovou, která ji v pondělí vystřídá v čele světového žebříčku, ať už finálový duel dopadne jakkoliv.

Williamsová, která se v pondělí stane nejstarší světovou jedničkou v historii ženského tenisu, si dnes poradila hladce ve dvou setech s Marií Šarapovovou, kterou porazila už v 10. vzájemném utkání po sobě.

Obě aktérky do zápasu vstoupily bez větších problémů, držely si servis a hrály agresivní tenis od základní lajny. Rozhodující okamžik prvního setu přišel v šesté hře, v níž Ruska nabídla Američance brejbol, na který zahrála dvojchybu. Williamsová se tak ujala vedení 4-2 a vlastní servis pak bez potíží držela. Za stavu 5-2 při podání Šarapovové měla Američanka první setbol, který však Ruska skvělým servisem odvrátila a snížila na 5-3. Williamsová při svém podání proměnila sice až celkově třetí setbol, zdramatizování se ale nekonalo.

První hru druhého dějství začala na podání aktuálně 3. hráčka světa a hned nabídla soupeřce 2 brejkboly. Oba ale odvrátila a ujala se vedení 1-0. V následující hře měla Ruska brejkbol, ale ani ona ho nedokázala proměnit. Za stavu 1-1 však už Američanka Rusčin servis prolomila a dostala se do vedení 2-1.

Serena Šarapovovou definitivně zlomila v sedmé hře, v níž si Ruska potřetí prohrála servis a Američanka vedla 5-2 a šla servírovat na postup. Přestože udělala dvě dvochyby, podání si pohlídala a dovedla tak celý zápas do vítězného konce.

Williamsová vyhrála poměrně hladce 6-3 6-2 a po hodině a 13 minutách hry postoupila do finále, ve kterém se bude snažit zabránit Azarenkové v obhajobě titulu z loňského roku. S Běloruskou z celkově 12 zápasů prohrála jen jednou. Letos už se měly potkat v semifinále turnaje v Brisbane, Azarenková ale před zápasem z turnaje kvůli zranění odstoupila.

- WTA PREMIER 5 DAUHÁ -
(Katar, tvrdý povrch, 2.369.000 dolarů)
sobotní výsledky (16. 02. 2013)

Dvouhra - semifinále:
Azarenková (1-Běl.) - A. Radwaňská (4-Pol.) 6:3, 6:3
Williamsová (2-USA) - Šarapovová (3-Rus.) 6:3, 6:2

Čtyřhra - semifinále:
Erraniová, Vinciová (1-It.) - Grönefeldová, Peschkeová (6-Něm./ČR) 1:6, 7:6 (7:3), 11:9

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

129
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Michaelus
Serena mi připadala ke konci už smířená s porážkou.nicméně byť nejsem fan Viki ale jsem rád že Serena není neporazitelná :-)
Reagovat
Nola
Viktoria to dnes zvládla, je to veľmi dôležité pre jej sebavedomie, neuveriteľné sa stalo skutočnosťou, gratulujem, vôbec som jej neverila, konečne porazila Serenu
Reagovat
smazaný uživatel
Sebevědomí- přesně tak. Nejsem Viky fanynka, ale hrozně mě těší, že tuhle výhru dokázala urvat, protože o to ty jejich následující vzájemné zápasy budou zajímavější:-)))
Jinak to byl zas krásný tenis, zápas hoden boje dvou současně nejlepších hráček na okruhu, které svádějí boj o trůn:-)))
Gratuluji Vice k výhře a Sereně k postu jedničky, obě z tohoto turnaje něco mají:-)))
Reagovat
dadaft
Reagovat
smazaný uživatel
Výborně!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
3-0 ve 3.! To je bomba, bude to ještě pořádné drama:-))))
Reagovat
gigin
normálně ve vypjatých situacích ani nevydává ten svůj typický zvuk, takové to vytí, ale jen tak hekne. Zajímavé...
Reagovat
gigin
DAVAJ VIKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
dadaft
začíná Serenu přehrávat...
Reagovat
gigin
Stejně ještě hukne. Serena to rozjede na plný pecky...
Reagovat
Heather_Fedex
gigine, ty nas maly optimisto!!! kliiidek, idemo idemo ;)))
Reagovat
dadaft
mydlí do toho obstojně děvčata...
Reagovat
VlS
dělá?
Reagovat
VlS
Shodneme se, že hlavou ještě nakupuje, otázka je, v jakým obchodě, protože to je síla. 12 UE za 3 gamy, to ani Petra neumí
Reagovat
dadaft
možná nebude špatné, když Azarenková vyhraje první set.
pak to bude zajímavé...
Reagovat
dadaft
no tak bylo by poměrně zajímavé, kdyby novou světovou jedničku vyklepla jednička právě odstupující...
Reagovat
gigin
Vlček: No, nevím, koho tlačit!! Asi tento mač ingnoruju :DDDD
tommr: No ale Berďa hukne s Mrhačem ;)
Reagovat
smazaný uživatel
To spis driv Ty huknes z lavky na dvorku:))) Rebel je tam sejme vsechny:D)))
Ale to je jedno, bo pochybuji, ze by Jurek prehral Benetku, ale stat se muze cokoliv, ze...:))))
Reagovat
gigin
No, to se opravdu může stát cokoliv. Hele, já si užívám s Mutademem toho, že Mrhač má divošku a uvidíme, jo?? :))
Reagovat
tommr
předpokládám, že Mrhač=Gulbis? Pokud ano tak doufám, že se Tomáš od něj nenechá podruhý za sebou nachytat na švestkách. To by byla strašná ostuda ... :)
Reagovat
gigin
Tvůj první předpoklad, že Mrhač = Ernie, ano. Tvůj druhý předpoklad Berďa vs švestky, tam si nejsem jistej :))))))))))))
Reagovat
Fandina
Tom už Gulbu dá, moc bych se divila tomu, že ne. Tome ... pojď pojď pojď
Reagovat
dadaft
v Memphisu se v prvním kole utkají Jamie Hampton a Garbine Muguruza.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jeste zajimavejsi je los Dubaje:)
1.kolo:
Sloane x Sorana
Sara x Julie
Sam x Jekaterina
Lucie x Karolina !!! to bude trhak:D)))
Klara x Marion:)))

Ve 2.kole to muze byt take zajimave
nebot muze dojit k souboji Laury a Agy:)))
Reagovat
tommr
Dubaj je neuvěřitelně našlapaná. I kvalifikace má lepší obsazení než většina normálních turnajů. Jsem hodně zvědavej kterou kvalifikantku vyfasuje Petra - nejvíc by se mi líbila jedna z trojice McHale, Morita, Vesnina ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
A jeste jedna zajiavost:)
V 1.kole v Marseille si zahraji proti sobe Rosol a Janowicz :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja bych bral Urszulu :)
Reagovat
gigin
Tak tady teda nevím, kudy kam! :DDDD
Reagovat
gigin
reakce na Vlčka a mač Rosol x JJ...
Reagovat
smazaný uživatel
S cim zase porebujes pomoct?:D
Reagovat
smazaný uživatel
To bude zapas, ve kterem se boudou chlapci asi ostrelovat:)))
V Polandu se povazuje za favorita zapasu jasne Rosol:)))
Pryy Jurka vyridi raz dva:))) Toz chci to videt:))) to raz, dva...
Reagovat
tommr
já jsem v tomhle taky trochu rozpolcenej - sice budu přát Rosolovi, ale zároven bych strašně rád viděl zápas Berdych-Janowicz ... :)
Reagovat
dadaft
McHale už dohrála...
Reagovat
smazaný uživatel
On gigin je hlavne rozpolcen, jak to ma komentovat, bude muset chodit tak trosku na okolo se svymi komenty, aby neprestrelil - vzhledem asi ke mne, ale zbytecne si dela starosti:)))
1/Jednak mu to stejne ujede:)))
2/Pokud mu to ujede a neudrzi:))) tak si vezmu svuj slovnik gigina, abych si to nejak prelozil:)))
3/Pokud mi tam neco nebude sedet, tak mu poslu vyjasnujici dotaz, a najak to doladime:)))
Reagovat
tommr
a Morita a Vesnina jsou už taky venku. Ted už se jen modlím, aby Petra nechytla Kuznetsovovou nebo Hantuchovou ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Chlape nestras:)
Ale Daniela by byla v pohode, ne?:)
Reagovat
gigin
šuldo!! :))))))))))))))))))
Reagovat
tommr
z hlediska postupovejch šancí by Hantuchová pro Petru asi nebyla špatná, ale já bych preferoval nějakou zajímavější soupeřku se kterou Petra ještě nehrála ... :)
Reagovat
dadaft
dovol mi,
abych se soustředil na detail.
v šesté hře druhého setu se stala taková věc - dvěma nádhernými údery do leva a do prava, přesně do růžků, sis vytvořila skvělou pozici na síti - věděla jsi, že Azarenková to po čáře nemůže zahrát, to se dalo trefit leda zázrakem, takže sis křížný úder na bekhendu pohlídala..............
........... ale co to přišlo potom????........
místo, abys to ztlumila za síť, aby to k míčku Vika měla křížem přes celý kurt...........
....... jako dřevo jsi to doslova pinkla obloučkem k základní čáře, pro což si Vika bez problémů došla a lehce tě prohodila !!!!!!!
pochop Ago - jestli chceš porážet Ivanovičovou a Wozniackou, stačí to.
jestli ale chceš porážet Ivanovičovou, Wozniackou, Azarenkovou, Šarapovovou..., tak se budeš muset sebrat a začít tomu dávat ještě víc.........
.....ještě víc umu i srdce.........

good luck. ))
Reagovat
gigin
Vlčku - přeložit, doručit, zaslat Radwě. Proszę :)))
Reagovat
freeteepek
Zápas jsem nesledoval nijak intenzivně, ale mám pocit, že měla zahrát kraťas, ne? Taky pořád radím Petře, ať to v podobných situacích nemydlí dozadu a nezkouší trefit zadní lajnu případně raketu protihráčky. Daleko efektnější je "zlumení za síť". Kdyby nás ty holky poslouchaly!
Reagovat
smazaný uživatel
:D)))
Na tyhle vzkazy je imunni:) By musela nejprv pochopit, ze se nemuze trenovat sama, a predstirat, ze Wiktorowki je trener...:D)))

Ten se ji snazil dnes donutit, aby aspon ten druhy servis palila na telo, 3x zkusila, potom postupne navrat na jistotu...

Good Luck:D)))
Reagovat
smazaný uživatel
:D) U Petry by mi stacilo, kdyby si vic pomohla tim peknym slajsem:)))

jooo a ten volej se ji nekde zahadne ztratil, nevis kde je? Je to pro mne zahada...
Reagovat
freeteepek
Kdybych to vědět, tak tam pro něj zajedu a pošlu ho Petře zpátky DHL par avion express:-)
Furt říkám, že by se měla Petra poučit ze statistik svých volejů a nehrát je, když nemusí. To neznamená, že by měla rezignovat na útočnou hru! Jenom je v jejím případě lepší, ten nahranej balon nechat nejdřív dopadnout a pak zkusit třeba kraťas:-)
Reagovat
Fandina
Vlk ... co by byla imunní, jen to přelož a pošli jí to od dadafta. Má pravdu. Už rok tady před každým mačem s Vikou píšu, aby něco vymyslela, a že těch mačů je, tedy skoro každé semi, když je čtvrtá na žebři a skoro pořád Viku.
Reagovat
dadaft
freeteepek
v té situaci, o které jsem mluvil, to byl velmi špatný bekhendový volej.

Navrat-Vlka-v-Zime
jj, dělá spoustu blbostí...
Reagovat
VlS
Přesně stejný pocit jsem měl už s Caro, která to bohužel netrestala. Aga na tom potřebuje pár zápasů ostudně projet, pak s tím snad něco udělá.
Reagovat
smazaný uživatel
potrebovala by buchec od Laury uz v Dubaji, jenze Laura letos je zatim nic moc...tolik se ji herne nedari...
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Benetce. JMDP mám ráda, ale zítra to prostě musím přát jeho soupeři:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Takze budes tlacit Benetku?
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, zaslouží si to!:-)
Reagovat
smazaný uživatel
:) Toz to ja budu tlacit DelPa:)
Ale jak vyhraje Benetka, tak mne to asi nejak nevezme:)

Jinak Tommy dnes prehral Dlouheho Janka. Mel jsem problem, komu vic prat:)
Reagovat
smazaný uživatel
Vím, sledovala jsem číslíčka...a Tommymu to přeji, nicméně ve finále budu fandit Miloškovi, který mě doufám nezklame a postoupí do něj:-(:-D
Reagovat
Fandina
Juliane ... go go go
Předloni mě uhranul, když hrál v Praze na Štvanici, od té doby mu přeji ať se zadaří. Navíc sympaťák!
Reagovat
gigin
Jo tak takhle je to!! A já si pořád říkal, co že s tebou je. A tys uhranutá.. Tak to je cajk....
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to budeme fandit spolu, Fandinko...
Allez!:-)
Reagovat
smazaný uživatel
:D))))
Reagovat
smazaný uživatel
jasne tlacim DelPa, Tommyho, a Davida:))))
Takze jsem se trefil presne ve vsem naopak:)))

P.S. omlouvam se velice a hluboce titovi, neni to nic proti Rafovi.
dale se omlouvam Fandine a Sonje, neni to nic proti Benetkovi.
a jeste jednou Sonji, neni to nic proti Milosovi

uf nastesti nehraje nikdo z djokarny, bych se asi naomlouval:)
Reagovat
Fandina
giginek ... jo, jsem uhranutá a taky praštěná ... úsměv
Reagovat
gigin
Vlček: :DDD Za chvílu je Dubaj a jsem si vzpomněl na situaci před rokem, jak ti mne bylo líto :))))) Pamatuješ na to semi? :DDD
Fandinka: Já taky :((
Reagovat
smazaný uživatel
jasne:)))
Reagovat
dadaft
naprostý souhlas. snad už to konečně Julien dá...
Reagovat
smazaný uživatel
Ako by ste zajra tipovali finale
na jednej strane Vicka môže vratit Serene prehru s US Open, kde ju už mala na kolenáach
alebo
Serena potvrdi post sv. 1
???
co Vy nato?
Reagovat
Titan
Berete to zajímavě. Vrátit? Proti Sereně může snad každá něco vracet, otázka je , zda to není jen slovní obrat. Petra měla Serenu také na lopatkách. Spíš je důležitý přístup, Máša má ze Sereny komplex, Aza letos v Brisbane odstoupila ze zápasu proti Sereně pro zranění. Jestli Aza zahraje životní tenis, tak vyhraje, jediný rozdíl je v palici. Serena do toho pere jako Kaťuša, takže kdybych si měl vsadit, tak tento zápas raději vynechám...
Reagovat
smazaný uživatel
Gigoši, svátek má Ljuba! Asistentka!
:-D
Reagovat
gigin
Jj, vše nej asistentko!!! :DDDDDDDDDDDDDD
Reagovat
freeteepek
Petra má ve své půlce pavouka Agu a v SF opět může narazit na Serenu!
http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2013/718/MDS.pdf
Reagovat
tommr
Petra má letos velkou smůlu na los. Na souboj se Serenou ale tentokrát nejspíš ani nedojde - čekám, že Petra vypadne nejpozději ve čtvrtfinále s Agou. Pokud dostane do prvního kola nějakou nepříjemnou kvalifikantku (třeba Kuznetsovovou) může skončit dokonce už tam ...
Reagovat
smazaný uživatel
A nebude tý Petře věřit a nebude..
Reagovat
smazaný uživatel
Dnešní zápas se mi líbil, přinesl několik opravdu pěkných výměn a okamžiků. Ale přeci je jsem očekával větší bitvu. Ale bylo poznat, že se Serena po včerejšku hodně uklidnila, spadlo to z ní a dnes byla daleko jistější na servisu a i ve výměnách. Ale není to z jejího hlediska ještě úplně ono, rozhodně nehraje v Doha své top, jakého je schopna.

Jinak jsem se nemohl zbavit pocitu, že i když je Máša velká bojovnice, která se nikdy nevzdává, je na ní ten blok ze Sereny prostě vidět. A projevuje se to samozřejmě v těch nejdůležitějších momentech zápasu. První set vlastně rozhodla ta Mášina dvojchyba za stavu 2:3 z jejího pohledu na brejkbol Sereny. U toho druhého podání to byl dost velký aut - troufám si tvrdit, že kdyby tam stála proti ní třeba Sam - byla by schopna dát z druhého podání eso. A přitom ze začátku zápasu Serenu ve výměnách přehrávala, pak ale přišla kritcká situace a ona ji nezvládla. Ve druhém setu ta dominance Sereny byla již patrnější, a mělo to obvyklý průběh jako jejich zápasy z posledních let. Ale teda ta Maruš má švih při tom podání, to je vážně pěkné! Jo a taky se mi líbil ten okamžik, jak dala ránu a Sereně vypadla raketa z ruky, do toho děla dala Maruška asi veškerý svůj vztek.:))

Zítra proti Viktorce to nebude mít Serena jednoduché. Teď se role vyměnily. Serena bude ta, která bude pod tlakem, že by ten zápas měla vyhrát. Minulý rok byla vždy pod tlakem Vika, protože ona byla světovou jedničkou (krom Wimbledonu).
Zítra očekávám, že Serena bude nervózní, protože bude chtít potvrdit svou roli novopečené jedničky, může jí tedy haprovat podání, jako to u ní v takových chvílích bývá. Myslím si, že zítra rozhodne právě servis a psychická odolnost Sereny. Očekávám daleko vyrovnanější zápas než byl jejich poslední na TM a doufám, že to bude pěkný boj.:))
Reagovat
VlS
Já se moc nebojím, že by se Serena rozklepala, na to má hodně americké sebevědomí. Ale uvidíme. Dneska jsem nějak nefandil nikomu, Viku ani Agu vysloveně nemám rád (kouzlení s MTO, skreče a jiné - prostě mi nepřipadají úplně férové) a Serena ani Marie nejsou mé vyloženě oblíbené hráčky, ale mám k nim veliký respekt, jsou výborné tenistky a neřekl bych, že se uchylují k taktickým fintám a čarování víc, než je obvyklé.
Což znamená, že zítra budu fandit Sereně a přál bych jí hodně výraznou výhru.
Jinak na Marii je viditelný komplex Serena a jak se normálně nevzdává za žádného stavu, tak se Serenou mi připadá poražená už při losování.
Maša hraje strašně silovej tenis (což mám rád), ale tak nějak až moc strojově, chybí tomu občas chytrost, moment překvapení a Serenu holt neumlátí.
Uvidíme zítra, jestli Vice bude fungovat return i proti skoro 200 km peckám.
Reagovat
smazaný uživatel
U mne porad, v mem zebriku tzv. mistryn MTO
je porad No.1 Marion:D))),
ale je fakt, ze Azarenka ji uz slusne slape na paty:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím, Mária hraje strojově a moc předvídatelně pro hráčky jako je Serena, ale i třeba jiné. Když jí nejde podání nebo nějaký jiný prvek hry, nemá moc jiných variant, jak se dostat ze šlamastiky. Je zvyklá soupeřky "umlátit". Alespoň podle mě. Ale fakt jsem dnes čekal trochu větší boj. Možná to bylo tím včerejším zápasem. Petra hrála pěkně, ty nechytatelné winnery, které tam sázela...., to byla radost pohledět.

Já jsem první semifinále nestihl, ale asi jsem o moc nepřišel, překvapení se nekonalo....

S tím sebevědomím - vím, jak to myslíš. Asi to beru přeci jen ze zaujatějšího pohledu. Trochu by toho sebevědomí mohla předat Lucce, ale ne aby byla nějaká nafoukaná, to ne. Jen aby si prostě věřila, tolik bych jí to přál.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a kouzla s MTO se mi také vůbec nezamlouvají. A točit EKG nebo podobné věci, to mi už přijde za hranicí....Buď je hráč schopen výkonu a nebo ne.....
Reagovat
smazaný uživatel
Ja myslim, ze zitra to muze byt zajimave. Ale tezko se mi to tipuje...
Muze to byt podobny zapas jako na USOpen...ale take to muze byt ve dvou pro Serenu. Nejmin, co si myslim, co bych asi netipoval, zeby Aza vyhrala ve dvou...

Jinak v tom zapase se muze stat hodne veci, bude zalezet, jak se obe vyspi...jak se budou citit...uf.

Jeste bych si tipnul, ze MTO nebude, tohle si Aza nelajzne. Serena by ji snad vzala raketou:)))

Jeste mne napadlo, ze ta causa Sloane byla hodne vytunena, takze Serena muze mit trochu motivaci ji prejet:))) Ale jen takova uvaha, mozna blba, nevim...
Reagovat
smazaný uživatel
Já čekám, že to zítra bude napínavější než dnes. Vika má přeci jen více variant a nebuší do toho jako hluchá, umí se držet ve výměnách a bude tou defenzivnější hráčkou na kurtu.
Ale že by Vika vyhrála ve dvou, to si nedovedu moc představit, to by musela mít Serena nějaký kolaps. Ve třech to jo, to si už představit dovedu.

Tak se Sloane to vytuněné bylo, ale Serena při vzpomínce na letošní AO vidí asi rudě a mlhavě.:))

Když píšeš o Marion, já jí už neviděl hrozně dlouho, aby si vzala MTO, ale možná je to tím, že už není tak v popředí a tudíž se na to neupírá pozornost. U Viky to byla událost dne.
Reagovat
smazaný uživatel
Mas pravdu, dlouho si ho nevzala, ale v roce 2011, nabrala u mne tolik bodu, ze to jine holky budou tezce stihat, v tom roce si brala snad MTO v co druhem zapase, nejvic byl asi iritujici Wimblas, kdy otacela zapas, to samy na RG, potom samozrejme Eastbourne s Petrou, ...porad...amerika taky uf...
Ale jak rikam, Aza ji pomalu slape na paty:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Pocty turnaju Agy...
dva roku zpatky ji jeste honil otecko:)
Ted se uz honi sama, a myslim, ze ty pocty budou jeste ubyvat:) Pokud ji otec neposle nekde, kde si ji koupi, aby zvedla uroven turnaje, a on by na tom mohl dobre vydelat:)
Reagovat
Titan
To je logické, počty u Sereny také nejsou závratné. Čím to asi bude? :D Top hráčky nemusí šmejdit kdejaký turnaj.
Jinak holky z polských rodin (Aga, Karolajn) to mají těžké. Polská rodina je v jistém smyslu druh náboženství, duch soudržnosti. Výjimečné hráčky jsou často ty, které ducha soudržnosti přejely jako vzdor (samozřejmě nepočítám jisté černošky) Obě mají na svém kontě pouze jedno prohrané finále GS. Kdyžtak mě opravte, ale "family affairs" se v tenise, s výjimkou uvedených sester moc nenosí...
Reagovat
VlS
Jo, to máš pravdu, tatík na tom měl určitě svůj podíl.
Reagovat
VlS
No, protože podezřívám Vlka, že má s Polskem hodně společného, sleduje polskej internet a tisk, tak on by nám k tomu mohl povědět o hodně víc.
Ale jinak máš přehozenou polaritu - poznámka k Aze je spíš v tom smyslu, že hraje turnajů moc, čili opak Sereny, která si hodně vybírá a jede jen někam.
Reagovat
smazaný uživatel
No chtel jsem neco napsat k tomu objizdeni turnaju Azarenky, ale kaslu na to, nebudu provokovat:)))
Reagovat
Titan
Teď nevím, jestli si rozumíme. Já to trochu zjednodušuji a píši Aga a Vika, i když dodržuji jejich skutečná jména, takže Vika je Azerenka a u ní nemyslím že by měla moc turnajů, podle WTA má letos jen Brisbane wwalkover a titul z AO. Aga má jen prohru s Li Na a Azou...
Reagovat
VlS
Čeština je fakt záludná :-).
Když píšu :" poznámka k Aze je spíš v tom smyslu", tak jde o AGU - Agniešku. Vice říkám Vika, Aza pro ní používá Vlk. Ale uznávám, je to pakárna, protože z 1. pádu Aga a Aza se ve třetím stane Aze.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja vsem holkam rikam jmenem, moc se mi nelibi pouzivat prijmeni...ale pokud mam na nejakou pifku:D)))) Tak zacnu pouzivat prijmeni...
...Ale ta zkratka Aza neni asi fakt nejlespi.
Budu pouzivat radeji bezpecneji Azarenka:)

Uz existuje jen jedina hracka, ktere jeste rikam prijmenim, a to je Strycova, ale ne kvuli dopingu:))) Na tu mam pifku od Kodane 2011:)
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě tento výsledek jasně hovoří. Serena vs. Petra 3:6 6:3 7:5 a dnes Máša vs. Serena 3:6 2:6. Nevím, proč zatím pořád někdo hledá něco jiného. Děvčata ve špičce WTA žebříčku prostě hrají vynikající tenis a já fandím pouze českým, našim děvčatům. Veřejně to tady říkám. Tak příští týden v Dubaji držím palce.
Reagovat
Bob
Prosté. Petra předvedla o mnoho lepší výkon než Mařena. A zítra Aza dostane podobný klepec.
Reagovat
gigin
já bych s tím byl opatrnější :))
Reagovat
Bob
s cim? :)
Reagovat
gigin
S tím klepcem :)
Reagovat
Bob
Uvidíme, Aza se buude prát :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vika - Aga: Nenazval bych to "přejetím", jak tady původně bylo v titulku. Dva kanáry to nebyly. :) Aga hlavně v 1. setu nehrála špatně, ale Vika to měla víceméně celou dobu pod kontrolou. Vika tam sice měla pár gemů, ve kterých udělala nějaké chyby, ale celkově vzato byl ten výkon opět skvělý. Jak jsem věřil, že Vika na Agu najde recept, tak ho skutečně našla. Já bych ani neřekl, že se Agnieszce nedaří proti první trojce kvůli jejímu stylu hry. Spíš bych řekl, že hráčky z první trojky (u Viky to možná platí nejvíc) dají třeba i těch pět úderů navíc, ke kterým je Aga donutí. To je podle mě hlavní rozdíl mezi zápasy Agy proti první trojce a zápasy proti těm ostatním...

Masha - Serena: No, tak se asi potvrdila jedna z variant, které jsem tady dopoledne psal. Serena hraje vždycky na konci turnaje svůj nejlepší tenis. Taky je možné, že včera mohla být trochu víc nervózní kvůli postu jedničky, zatímco dneska to z ní spadlo... K vítězství nad Serenou jsou zapotřebí dvě věci: Dobře podávat po celý zápas a využít brejkboly, kterých proti Sereně obvykle moc není (dneska byly dva). Bohužel, ani jedno z toho se dneska Mashe nepovedlo... Masha rozhodně bojovala, to se jí nedá upřít. Ten výkon však nebyl zrovna ideální a ještě k tomu stála na druhé straně Serena. Na druhou stranu si myslím, že ani lepší výkon by dneska nemusel stačit. Člověk může jenom kroutit hlavou nad tím, jak je Serena schopna hrát. Tvrdé a přesné údery, ale třeba i dobrá obrana. Všiml jsem si, že v některých výměnách, kdy Masha tlačila, běhala Serena docela daleko za základní lajnou a dokázala získávat body i tímto způsobem... No, co se dá dělat. Masha dneska poprvé v kariéře prohrála v Dauhá, ale jinak podle mě odehrála dobrý turnaj. Dneska to bohužel nestačilo. Není to o žádném komplexu ze Sereny, ona zkrátka proti Mashe obvykle hraje svůj nejlepší tenis. Možná se mnou nebudete souhlasit, ale proti Petře by měla Masha mnohem větší šanci.
Reagovat
smazaný uživatel
Takže zítra finále Vika - Serena, určitě zajímavé vyvrcholení turnaje. Dá se od toho očekávat pěkný tenis, ale jinak je podle mě všechno otevřené. Serena je rozjetá jako vždycky, ale Vika hraje taky ve formě. Věřím, že Vika zítra sehraje vyrovnanější zápas než Masha. Uvidíme, na co to bude stačit... Já říkám, že šance je vždycky. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pocty turnaju Agy...
dva roku zpatky ji jeste honil otecko:)
Ted se uz honi sama, a myslim, ze ty pocty budou jeste ubyvat:) Pokud ji otec neposle nekde, kde si ji koupi, aby zvedla uroven turnaje, a on by na tom mohl dobre vydelat:)
Reagovat
freeteepek
Marie dnes proti Sereně neměla šanci, zatímco Petra se Serenou v předchozím zápase předvedla mnohem vyrovnanější hru. Ovšem pozor, zas tak bych výkon Petry nepřeceňoval. Důvod je ten, že se Serena po znovunabytí postu sv.1 uklidnila a hrála lépe, než proti Petře. Skvěle podávala, prakticky nechybovala. Je ale taky pravda, že Máša Serenu nedokázala dostat pod tlak. A i když to vypadalo, že se Marie ve druhém setu zlepšila, stejně to nepomohlo. Protože Serena po zisku prvního setu měla nahráno a hrála v ještě větším klidu. Petra bohužel nevyužila opravdu výjimečnou příležitost Serenu porazit. Obávám se, že ani Vika už s nic nesvede. Vsazeno mám naštěstí na obě dvě, takže zůstávám v klidu:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ma stale jeden problem. Svou vyskou, a i diky tem sirokym ramenum jsou servisy zabijacke, krasny servisy ven z kurtu, ale pokud musi zahrat nejak vic kreativne, a servis tolik nechodi, tak uz je to horsi. Jeji hra je ultimatne agresivni. Jasne jeji returny z prvni, to je narez, ale proti shooterkam, nebo fakt v dobre dispozici nekterym hrackam a atletkam...to proste nekdy nestaci.

Serena treba i vice na tom kuru premysli. V pohode ji da liftovanej k zadni a uz ceka na agresivni vypalovacku Marus, te sily Serena vyuzije a je po problemu:))) Jako Serene uz neni 20 let aby tam behala jako gazela za mlada:)))
Je vyzrala neskutecne a to byl nej rozdil dnes, aspon podle mne, ta vyzralost, zkusenost tisice zapasu, to si myslim i rozhodlo vcera.

Jinak, mne se zdalo, ze minuly rok se Marie zacla menit a ubrala vic z toho udesneho jednostranneho agresivnigo stylu. Vysledek se dostavil. Dala GS, a vypadalo to, ze by se to mohlo zmenit, ale nejak zase zapadla do tech svych monotonnich akci...
...na trave jasne, tam to pro ni muze byt horsi si pohrat s volejem atd..., ale na betonech jsem cekal trochu vic.

V nove sezone ji krasne vyucila Li a dnes Serena:)

Ale mysli, ze opet na antuce bude Marus velmi nebezpecna, a muze klidne GS obhajit:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Masha bude nebezpečná všude, to si pamatuj! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Minuly rok na trave na ni stacila Sabina:))) Ktera jeste nebyla v nejake oslnive forme:)))
Kdyz bude Petra v dobre dispozici, tak Marus bude rada, kdyz s ni uhraje aspon 6gemu:)
Na betonech v IW nebo kde to bylo, ji minuly rok dala i Aga:)))

Ale nebezpecna to ona je, to jo:)
Reagovat
smazaný uživatel
Sabine na trávě obvykle ožívá, to bys mohl vědět. Něco podobného je třeba Tamira... Hele, nejsi ty myšlenkami pořád v roce 2011? Mám pocit, že ses tam zasekl. :D Jinak Aga loni porazila Mashu ve finále Miami. Aga sice na tu první trojku většinou nestačí, ale patří bezesporu ke špičce. Masha proti ní loni vyhrála na TM a to byl taky boj...
Reagovat
Bob
Resspektive ti chtěl p. Monty říci, že Petra stále hraje tragicky a že to není Petra z roku 2011, kdy porazila 3x jeho oblíbenou Vikinku a Mášenu ve finále Wibledonu. Vždyť si hned musel hledat výmluvu na to, že Mařena dneska odešla s výpraskem a Petra včera byla vyrovanou soupeřkou.
Reagovat
smazaný uživatel
ted tanci v Brazilii na antuce tenisovou "sambu":) jde mu to velmi dobre:)))

Jinak ta hala je opravdu neskutecna:-O
Reagovat
smazaný uživatel
Absolutni Legenda:)
Jeste hodne micku budou muset jine mlade holky pinknout...jeste hodne micku....:))))

Jinak k nekterym podivnym poznamkam.
Samanta dokaze servirovat i rychleji:))) a myslim, ze i ti, co nejvic na Serenu nadavaj, tak by byli prvni v rade, kdyby jen mohli s ni jit na kafe:D)))) Rozhodne to je peknejsi a konkretnejsi zenska nez Masa nebo Azarenka:D))))) Ale proti gustu zadnej disputat...:)
Reagovat
smazaný uživatel
pre mňa Serena a Roger najväčšie legendy tenisu a som rád že žijem v období kedy oni hraju!!! a nepoznam ich iba z počutia a videi!
Reagovat
pepin
Svatá pravda, naprostý souhlas.
Reagovat
Titan
Ehm... Já tyhle sestry nemám rád proto, co udělaly s tenisem. Two woman show mě nebavila, protože jsem nechtěl vědět dopředu, kdo vyhraje GS. Ony udělaly z tenisu nudnou záležitost bezcitných strojových mlátiček.
Už aby šla Serena do důchodu...
Reagovat
smazaný uživatel
Ehmmm... to je relativni. Ja jim nejak spec. nefandim, ale tim zpusobem bych mohl rict mnoho veci.

Selesova sprasila tenis, protoze zavedla nechutny rev a agresivni mlaceni do mice:)
Goran, Ivo sprasili tenis, protoze vnesli do tenisu, zahraj servis, a v TB se to nejak usmudli:)
Nadal podelal tenis uplne, protoze vnesl do tenisu jeste atletiku:)

Jako takhle bych mohl pokracovat...do nekonecna:)

Ja si jeste pamatuji, ze se rikavalo, ze Sampras sprasil tenis, nebot byl moc dokonalej, a tak to je nuda:D)))
Reagovat
Titan
Dobrá, ale proto jsem si vybral ženský tenis. Sledoval jsem ho do té doby, než Henin odešla a pak až po trablech WW. Selešové to klidně mohli zakázat, jenže WTA je takový polopodnik, kde se bojovalo o přízeň diváků, takže každé vzrůšo dobré, což se WTA vymklo v době, kdy na ní šel fanoušek s nožem, čímž si zažila stejné trauma, jaké divákům sama připravovala (bráno z hlediska psychiky, protože ten útok ji zranil méně, než vymknutý kotník). A jak je na tom z tohoto hlediska Doha? Včera i dnes v přestávkách detailní studie hry Sereny a studie Petry nula nula nic. A zdůvodnění, že je to proto, že Serena hraje v Doha poprvé neobstojí, páč v Kataru téměř nikoho tenis nezajímá...
Reagovat
smazaný uživatel
OK.
Nektere veci asi uvidime rozdilne.:) Ale to neva:)
U te Selesky slo hodne o konkurenci k Steffi. Slo o novy agresivni styl, ktery se hodne chytl u divaku, jeste pred tim, nez s tim prirazili vubec WW. Svet byl rozdelen na ty, kteri chteli klasiku a na ty, kteri chteji agresivni styl. Dnes defacto fans volajici po klasice neexistuji...tak stejne jako takove hracky. Muzes je spocitat na prstech jedne ruky: Aga, Karlicka...+ par antukarek, ktere uvidis jednou za uherak v TV. Jinak uz neexistuji, zapomen:))) Selesova prinesla obrat v zenskem tenise.
(jen pro doplneni)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem čekala tužší boj...nevím, proč vždycky Marii věřím, že by mohla potrápit a ona vždy dopadne stejně špatně...Nic no.
Těším se na finále dvou nejlepších hráček:-) Vika má proti Sereně určitě šanci, přála bych si drámo jako na loňském USO...
Reagovat
Nola
ty si optimista, Serena si titul nenechá ujsť, svetová jednotka musí byť korunovaná čerstvým titulom, Vika dopadne pravdepodobne ako Maruš, jediná Petra dokázala hrať s ňou vyrovnaný duel, Petra ak jej to tam padá, disponuje podobnými zbraňami ako Serena
Reagovat
smazaný uživatel
uvidíme:-)...Serena na turnaji nemá bůhvíjakou formu a Vika už s ní dokázala hrát vyrovnané zápasy. Navíc Vika do toho slepě neřeže, jako to dělá Maruš, takže má určitě větší šanci...
Reagovat
Nola
Vika nemá servis, má výborný return, či to bude stačiť proti Serene, netuším...
Reagovat
Fandina
Vika má výborný pohyb po hřišti a je komplexnější hráčka než Mária. Ale kdykoli hraje se Serenou, tak se nějak výkonostně zmenší. Není to, že by nechtěla vyhrát, ale Serena jí přeranaří. Pokud bude Seerena fit, tak Vika nemá šanci.
Reagovat
freeteepek
Naopak, Serena se proti Vice výkonostně zvedne. Když dává Serena jedno eso za druhým a současně čaruje v obraně, kdy vyškrábne prakticky všechno, těžko se proti ní hraje. A to ví dobře i Vika:-)
Reagovat
Fandina
freeteepek ... souhlas Serena se ještě proti Vice zvedne, bude jí chtít přehrát a soustředěně míček po míčku rána za ranou a přesně.
Reagovat
smazaný uživatel
Sice ji nemám moc v oblibě, ale jako hráz proti uječený nechutný Marfuše funguje dobře.
Včera to naštěstí Petra v závěru nezvládla, při jejím postupu do SF by téměř určitě Marfuša vyřvávala i ve finále. Fujtajbl !!!!!!
Reagovat
VlS
přejela Mašu za hoďku a kousek. No, těšil jsem se na tužší boj. Tak jsem zvědavej na zítra na Viku, doufám, že to nebude tak jednoznačný, jako dneska.
Reagovat
smazaný uživatel
Čemu se divíš? Má už z ní gigakomplex. Marfuša porazila Serenu jen 2x, obě výhry téhle nádheře přinesly velké tituly, Wimbledon a TM. Jenže to bylo v roce 2004 a od té doby s ní uječená 10x prohrála. V deseti utkáních chudák uhrála jen dva sety :-)))
Reagovat
pepin
Počkej, on Ti to spisovatel spočítá takhle tu krsotinku znectívat.
Reagovat
Jabadu
Připadá mi to, jako kdyby Petra a Maruška musely hrát proti dospělým mužům. Třeba Veselý nebo Pavlásek. Já Sereně tu mužskou muskulaturu prostě nevěřím. Obávám se, že je to něco jako Lance Armstrong. Dokud vyhrával, nic se nenašlo!
Reagovat
smazaný uživatel
co si nikdy v zivote nevidel ženu ktorá mala mužské sklony!!!
Reagovat
Nola
nedáte a nedáte pokoj s dopingom, Maruš žial nemá žiadne zbrane proti Serene, hrá stále dokola to isté, pohyb po kurte mizerný, Serena ju má prečítanú, čo platí na slabšie hráčky, neplatí na Serenu, už by sa mohla poučiť a niečo vymyslieť, dnes dostala nakladačku podobnú ako Djoker vs Ferrer v AO, Serena mala šťastenu naklonenú na svoju stranu proti Petre, to bol zápas, dnes tam bola iba jedna hráčka a to mám Maruš rada
Reagovat
George_Renel
S dospělými muži Veselým a Pavláskem jsi ně rozesmál......
Reagovat
pepin
Prostě z ní má komplex, dobře to napsal Broz, je to jako Agn, proti Vice. Marfuša když se dozví, že ji čeká Serena tak je po ní.
Reagovat
Bob
Sereno, už jí doraž! :)
Reagovat
pepin
A již je to, je po ní. Ani to tak nebolelo, to včera si musela Serena jinak šáhnout a kdyby měla Petra v závěru lepší servis tak vyhrála.
Reagovat
gigin
Dnes 54. narozeniny. Vše nej, Johne!! :))
Reagovat
smazaný uživatel
U can be serious!!!! John je vecny, nestarne:D))))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist