O titul v Tokiu si zahrají Nadal a Murray

8. 10. 2011, 12:48
Aktuality 23
ATP TOKIO - Finále turnaje v Tokiu si zahrají oba největší favorité; obhájce titulu Rafael Nadal se střetne s druhým nasazeným Andym Murraym.
Rafael Nadal

Své loňské vítězství v Tokiu bude obhajovat druhý hráč světa Rafael Nadal, jenž v semifinále porazil 7-5 6-1 Američana Mardyho Fishe. Jejich duel byl vyrovnaný až do jedenáctého gamu prvního setu, v němž Nadal prolomil podání soupeře a následným potvrzením brejku sadu získal. V druhém setu už na kurtu dominoval.

"Prohrát první set 5:7 je bolestné. Na začátku druhé sady jsem pořád hrál celkem dobře, ale on začal dělat chyby. Já jsem se zlepšil, on se zhoršil," konstatoval Nadal, jenž může obhájit titul na Japan Open jako první muž od úspěchu Peta Samprase z roku 1994. V neděli v letošním jubilejním desátém finále bude usilovat o čtvrtý titul v sezoně.

Tři turnaje letos vyhrál také Andy Murray, který postoupil do finále po vítězství 6-2 6-3 nad Španělem Davidem Ferrerem, čtvrtfinálovým přemožitelem Radka Štěpánka. S Nadalem má světová čtyřka nepříznivou bilanci 4-13, navíc slavný Mallorčan vyhrál posledních pět vzájemných zápasů.

Český tenista František Čermák se Slovákem Filipem Poláškem postoupili v Tokiu druhý týden po sobě do finále turnaje ATP ve čtyřhře.

Čermák s Poláškem porazili v dnešním semifinále 3-6 7-5 10-7 brazilskou dvojici Marcelo Melo a Bruno Soares a dostali se do finále popáté v sezoně. Minulou neděli neúspěšně bojovali v Kuala Lumpuru, kde nenavázali na dva letošní triumfy z Gstaadu a Bělehradu. Čtyřiatřicetiletý Čermák, jenž ještě letos vyhrál v Hertogenboschi s Italem Danielem Braccialim, má na kontě 26 titulů.

- ATP 500 TOKIO -
(Japonsko, tv. povrch, 1.214.500 dolarů)
sobotní výsledky (08. 10. 2011)

Dvouhra - semifinále:
Nadal (1-Šp.) - Fish (4-USA) 7-5 6-1
Murray (2-Brit.) - Ferrer (3-Šp.) 6-2 6-3

Čtyřhra - semifinále:
Čermák/Polášek (4-ČR/SR) - Melo/Soares (Braz.) 3-6 7-5 10-7

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
tito
No pěkně zahrál Andy.....Každopádně se těším na TM. Vzhledem ke gradující formě AM to bude velmi zajímavý turnaj. Novaka nakopl Davis Cup, Murrayho možná nakopne Londýn. Každopádně příští rok bude více než zajímavý.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že se TM utká Andy s Federerem. Docela bych chtěl vidět jejich zápas. Naposledy spolu hráli před rokem právě na TM a tam ho Federer vyškolil. Tak teď by moh Andy ukázat, že už je lepší.
Reagovat
tito
No nedivil bych se, kdyby Andy TM vyhrál a příští rok zabodoval stejně jako Novak letos.....Určitě na to má a takové vítězství( TM ) by jej posílilo na grandslamy. :)
Reagovat
Interista
Rafa dostava...jestli bude hrat ty kratke spiny tak proste nema sanci :o(
Reagovat
smazaný uživatel
*Rafo
Reagovat
smazaný uživatel
Rafovo hodně štěstí, budu fandit.
Reagovat
smazaný uživatel
Querrey-Karlovič. To bych moc rád viděl. Škoda, že to nikde nedávaj :-(
Reagovat
Interista
cau je tu nekdo odbornik pres rameno?
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsem druhé semifinále a Murray podal opět velmi dobrý výkon, je v dobré formě, stejně jako včera dokzáal zahárt z defenzivy skvělé údery. Jsem zvědavý, jak moc bude připsoraný z Nadala. Navíc Murray se dostal společně s bratrem i do finále čtyřhry. Nevíte někdo, jestli nějaký hráč v nedávné době vyhrál turnaj v singlu i v deblu?
Reagovat
smazaný uživatel
Vzpomínám, že Štěpánek..San Jose 09 třeba.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky :-) Snad to Andymu zítra obojí vyjde a posílí ho při obhajobě v Šanghaji a boji o 3. flek, který je víc než reálný.
Reagovat
smazaný uživatel
No zas tak připosranej by neměl bejt, protože to neni GS. Ale Andy to dával s přehledem. Ferrer tam lítal jak hadr na holi a většinou to bylo k ničemu.

A k tomu doublu. Querrey vyhrál dvouhru i čtyřhru v Memphisu 2010 od té doby nevim.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snad nebude, šanci teď určitě má, porazit ho na dva sety je jednodušší než na tři. Dost možná ale bude mít v hlavě předešlé zápasy. Ale uvidíme, kdyby se poštěstilo, bylo by to super.
Reagovat
skott
zajimava otazka s tim deblem:-) Letos se to zatim nikomu nepovedlo, ale loni jeste krome Sama v Memphisu jak rika Mutademus, take Chela v Bukuresti vyhral obe souteze.Ale chvilku jsem musel hledat, priznavam;)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, snad to vyjde teda zítra.
Reagovat
Matti
Nadal už také vyhrál zároveň turnaj v dvouhře i čtyřhře, akorát už nevím, kdy a kde a nechce se mi pátrat.:-) budou to, ale už tak dva tři roky.
Reagovat
smazaný uživatel
Monte Carlo 08.
Reagovat
skott
tomasinho: ja bohuzel finale neuvidim, Andyho jsem videl jenom s Nalbou vcera, jinak nemam moc casu.Kdyztak napis, jak to probihalo, rad si to prectu.
Matti: Nadal v Monte Carlu, jenom si nepamatuju ktery rok.Jinak samozrejme to neni uplne neobvykle, vetsinou parkrat za rok se to stane.
Reagovat
smazaný uživatel
Já viděl z celého turnaje jen první dva sety Tomice s Fishem, včera 2. set Andyho s Nalbou a dneska Adnyho s Ferrerem. Dneska precizní Murray, z obrany neuvěřitelný. Jinak zítra napíšu, jak to probíhalo, tak fandi aspoň na dálku. Já se budu nervovat zase.
Reagovat
Matti
dík. Takže už tři roky. No zítra s Murraym ve finále čekám velký a dlouhý boj. Tipuju 2:1 pro Rafu.
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky snad Rafa vyhraje
Reagovat
smazaný uživatel
Ať zítra vyhraje Rafa a Andy vyhraje v Šanghaji. Ideální by bylo samozřejmě, kdyby vyhrál Andy oba 2 turnaje, ale to nevim nevim.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Andy, i když nevyhraje Šanghaj a dojde třeba do finále, zas tak moc neztratí, oproti loňsku, kdy v Pekingu prohrál s Ljubičičem si polepší, takže to vyjde nastejno. Federer stejně ztratí body za finále, tak ho stáhne. Ale tak proč ne, obojí by nebylo marné. A třetí místo na konci roku taktéž ne.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist