O pozici světové jedničky se s Rogerem popereme, tvrdí odhodlaně Djokovič

28. 10. 2014, 09:42
Aktuality 97
Novak Djokovič se stal minulý týden otcem malého Stefana. Už tento týden se ale Srb vrací zpátky na tour a na turnaji Masters 1000 v Paříži a na závěrečném Turnaji mistrů bude odrážet útok Rogera Federera na pozici světové jedničky. Je to velký cíl pro nás oba, takže se o to popereme a uvidíme, jak to dopadne, řekl odhodlaně Djokovič.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Novak Djokovič se stal minulý týden otcem. Jeho manželka Jelena ve francouzkém Nice porodila syna, kterému rodiče dali jméno Stefan. Týden strávil Srb se svou rodinou, nyní už se ale vrací zpět na tour - na turnaji Masters 1000 v Paříži a na závěrečném Turnaji mistrů bude odrážet útok Rogera Federera na pozici světové jedničky.

"Rád bych byl se Stefanem a s Jelenou, ale mám ještě nějaké povinnosti," řekl Djokovič po příjezdu do Paříže. "Týden jsem byl s rodinou, ale teď mě čeká velký turnaj a závěr celé sezony. Věřím, že v příštím roce skloubím rodinu i tenis a budu s Jelenou a s malým co nejvíce."

Djokovič má nyní v žebříčku ATP před druhým Federerer náskok 2230 bodů. Srb však dohromady na Masters v Paříži a na Turnaji mistrů obhajuje 2500 bodů, zatímco Švýcar obhajuje na obou akcích 'pouze' semifinálovou účast a nějaké body do žebříčku tak může ještě připsat.

"Abych pravdu řekl, tak i kdybych nebyl světovou jedničkou, tak si tak po minulém týdnu budu připadat. Tenis miluju, ale narození syna je pro mě teď mnohem důležitější. Je to nejdůležitější moment v mém životě," komentoval Djokovič.

"S Rogerem se o ale o první místo popereme, je to pro nás oba velký cíl. Být jedničkou na konci roku je skvělé," dodal vzápětí sedmadvacetiletý Srb, jenž zakončil sezonu jako světová jednička v letech 2011 a 2012.

V minulém roce Federera trápila bolavá záda a na okruhu ATP získal jen jeden titul v německém Halle. "Letos se Roger dokázal vrátit a znovu ukazuje, že patří mezi ty nejlepší. Bojoval o grandslamové tituly, vyhrál hodně turnajů a teď bojuje o první místo v žebříčku," hodnotil sezonu svého konkurenta Djokovič.

Federer si v letošní sezoně zahrál celkem desetkrát ve finále, pětkrát přitom uspěl. Triumfoval na turnajích v Dubaji, v Halle, v Cincinnati, v Šanghaji a minulý týden i v domácí Basileji. Na turnajích v Brisbane, v Indian Wells, v Monte Carlu, ve Wimbledonu a v Torontu odcházel z finále jako poražený.

"Nemyslím si, že věk je důležitý, což vlastně i sám Roger ukazuje. Letos hraje svůj nejlepší tenis," pochválil sedmnáctinásobného grandslamového šampiona Djokovič, který sám v letošním roce dobyl pět turnajů (Indian Wells, Miami, Řím, Wimbledon a Peking). Ve finále padl jen s Nadalem na Roland Garros.

Djokovič se narozením potomka zařadil do 'klubu tenisových otců'. V Top 5 jsou nyní tři otcové - Djokovič, Federer, jenž má doma už dva páry dvojčat - dvě holčičky a dva kluky, a další Švýcar Stan Wawrinka.

"Existuje hodně hráčů, kteří jsou na tom stejně jako já. Musím se s nimi o tom pobavit, určitě mi řeknou nějaké tipy, jak to všechno skloubit co nejlépe," usmíval se Srb. "Doufám, že to bude mít pozitivní vliv na moji kariéru. To, že jsem teď otec, nic nemění na tom, že chci vyhrávat turnaje a bojovat o velké trofeje."

To, že Djokovič přistupuje k tenisu zodpovědně, dokládají i jeho příspěvky na twitteru:

Do turnaje Masters 1000 v Paříži vstoupí nejvýše nasazený Djokovič již dnes večer zápasem s Němcem Philippem Kohlschreiberem, s nímž má rodák z Bělehradu bilanci 5-1.

TenisPortal.cz, tennis.com

Komentáře

97
Přidat komentář
spaniel
Zajímalo by me, co je výsledkem prace Beckera s Novakem. Nejak nevidim zlepseni, dnes par gemu dobre voleje az hned na to zas par, kde byl dřevěný jak vzdycky, smece porad nepresvedcive. Vyhral Wimbledon, ale vyhral ho od zakladni cary, kde je nejsilnější. Vsiml si nekdo nejake změny?
Reagovat
Denis92
Pokial si dobre spominam, tak Novak ho angazoval skor ako nejakeho mentora aby mu pomohol s psychikou, zvladania dolezitych momentov a tazkych zapasov najma z psychickeho hladiska.
Reagovat
spaniel
Aha, a myslis, ze to zabralo? Treba ten konecne vyhrany GS? Protoze on byl porad blízko, takze to byla jen otazka casu, podle me. A sezona nic moc na jeho poměry.
Reagovat
Denis92
Tazko povedat. GS vyhraval aj predtym, ale po famoznej sezone 2011 to s nim dost "seklo". Ked si zhodnotime tento rok tak na AO slabota, na FO finale nezvladol, hoci mal aj nejake zdravotne problemy. Vo finale W takisto predviedol kvalitny kolaps vo 4.sete, ktory vsak bol sposobeny aj zlepsenim Rogerovej hry. Ale napokon to dokazal v 5.sete urvat, co mozno povazovat za uspech. Ale zase aky velky uspech na tom ma Becker tazko povedat, pretoze Novak by tie finale neprehraval donekonecna s nim ci bez neho. No a USO tiez si urcite sam predstavoval lepsie.
S tym ci mal dobru sezonu alebo nie..to je takisto tazka analyza. Treba si povedat, ze sezonu ako 2011 uz mat nebude.. Takze 1GS + nejake Masters a pozicia svetovej jednotky sa da povazovat za slusnu sezonu.
Samozrejme jeho hlavny ciel do konca kariery bude vyhrat RG a tam bude potrebovat velku psychicku odolnost, pretoze herne na Nadala urcite ma. Ak sa mu to podari s Beckerom, tak si potom mozeme povedat, ze tento tah bol dobry.
Reagovat
smazaný uživatel
Tiež si myslím, že zlepšenie nenastalo..Vyhral jeden GS, čo je štandard a k tomu pridal len jedno GS finále, čo je menej, než obvykle..Tenista jeho formátu má vždy vyhrávať GS, dva ročne ideálne..Pritom konkurencia bola tohto roku podľa mňa slabšia, Rafa zranený, Del Potro nebol, Murray vačšinu roka z formy, jediný stabilný súper Federer a aj napriek tomu si Nole bez ohľadu na koniec sezóny pripíše najhoršiu sezónu za posledné tri roky..

Suma sumárum, s Vajdom mu to sluší viac..Aj herne aj výsledkovo..
Reagovat
Davor1
Ja tam nevidím vôbec žiadny posun, nič, čo by nemal pred Beckerom alebo čo by si Borisovym angažovaním zlepšil. Jediná výhoda je tá, že Vajda má viac času pre seba a Novak je zase ešte atraktívnejší po marketingovej stránke...Osobne si myslím, že je jedno, kto by Novaka trénoval po Vajdovi alebo Beckerovi, ten jeho herný štýl nezmení, Novak nemôže začať hrať tenis ako Roger...On bude vždy BL hráč a tie voleje u neho nie sú tak významnou súčasťou hry...Tiež si myslím, že v budúcnosti sa rozloženie síl veľmi nezmení a uvidíme sezóny podobné tejto, teda jeden GS pre Novaka, FO pre Nadala a zvyšok sa bude deliť...prial by som ešte 2-3 GS Murraymu, jeden AO a ešte jeden Wimbledon, a krásne by bolo, keby ešte niečo pridal Roger, ale asi už uvidíme častejšie víťazov podobných Čiličovi alebo Wawrinkovi, teda hráč druhej vlny v životnej forme na GS...
Reagovat
Roger_Federer
Ve finale Wimbledonu predvedl Novak ve 4 setu totalni kolaps..Jeho jedinym stestim bylo ze na druhe strane nestal "drivejsi Roger",; jinak by ho za to potrestal..zmena v psichyce? kde?...
Reagovat
gigin
Krok za krokem, pěkně si to uhraj. Nedopust hrůzu.

Zítra Jeremy - Alléz, Dominic - Bamos!!
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic to má zatím strááášně jednoduchý.
Reagovat
Mayo
O chvíľu ide Djoki.
Reagovat
spaniel
https://mobile.twitter.com/roger_rasheed/status/526818189154734080

Celkove hodne hracu rika, ze Paris je strasne pomalá s vysokým odskokem. Kde jsou casy koberců...doted nechapu, proc je uplne zrušili.
Reagovat
kohlik
Vaidišová s nějakou Elbaba hraje tretí set, první vyhrála 6:4, druhej stejně prohrála, tak snad tretí bude lepší.
Reagovat
tommr
no zatím to spíš vypadá, že Nicole ještě schytá kanára ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
ve třetím 0:4 --> 3:4 --> 3:6
škoda, no, když Nicole vedla v prvním 4:0, myslel jsem, že to bude snadné ... ;-)
za 3 body si polepší asi o 20 míst, ale po těch celkem nadějných prvních dvou turnajích jsou tyhlety další dva zklamání :-(
hlavně, aby ji to nepřestalo bavit ...
Reagovat
tommr
Nicole se nějak zasekla. Dnešní prohra s neznámou 676. hráčkou světa je velký zklamání ... :(
Reagovat
EllNino
chce to čas, výkyvy jsou normální, po 4lteý pauze ani nešlo čekat nic jinýho ..hlavně nesmí ona přestat věřit, s tim my jí nepomužeme ...
Reagovat
Roger_Federer
No, vykyvy jasne, ale tohle byl kolikaty? 10 zapas a nejak se holka nelepsi.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dnes ještě jedna šance jako LL v hlavní soutěži :-)
Reagovat
kada.tom
David vyhrál a jde na Ferrera! Musí ho porazit, ať není Ferrer na TM.
Reagovat
Mayo
Ferrer ho porazí v dvoch setoch, vo to strah nemam.
Reagovat
Cico93
Jj Vamos!
Reagovat
ptpc
Nebol by som si taký istý...
Reagovat
Kozoroh
Souhlas, ale Miloš potřebuje vyhrát, aby se dostal před Ferrera. Snad mu Goffin pomůže...
Reagovat
smazaný uživatel
nevidela jsem nic, ale gratulace Tommymu k vyznamnemu snizeni nepromenenych MP.. :-) A dobre Nando, sice se opet bahnil ve trech, ale Simon a doma, proc ne.. :-) Rosola jsem si odskrtla, bohuzel, uz pred zapasem.. :-(
Reagovat
Kozoroh
Vyborně David!
Znič Lukiho a hrrr na španělskýho kuřáka!!!
Reagovat
Mayo
Monfils vyučuje.
Reagovat
smazaný uživatel
.
Reagovat
mrafe
Tak to vypadá, že opět nepřejde přes první kolo
Reagovat
smazaný uživatel
Tvl, to byl závěr, Robredo se z kurtu málem odplazil, možná lepší, kdyby vyhrál Vašek.
Reagovat
mrafe
Škoda, víc jsem to přála Vaškovi.
Reagovat
elda
Taky jsem to přála Vaškovi. Robredo vypadá, že v příštím kole nenastoupí kvůli zranění.
Reagovat
smazaný uživatel
taky si myslím, Vašek byl zklamanej, ale klobouk dolů před fyzičkou Tommyho, teď ještě jak zregenerovala Můra :)
Reagovat
Pe3k
Reagovat
smazaný uživatel
:)) hezky
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte, jak se to bere, kdyby 8. a 9. v kvalifikaci na TM měli stejně bodů? Který by postoupil?
Reagovat
smazaný uživatel
Ten kdo má míň odehraných turnajů
Reagovat
smazaný uživatel
díky
Reagovat
smazaný uživatel
Oba, protože po odhlášení Nadala postoupí i ten na 9. místě :P ;)
Reagovat
smazaný uživatel
takhle jsem to nemyslel :D
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic jednotkou podla mna v pohode zostane.Ako hovorim,myslim,ze masters v parizi nie je turnaj,ktory by Rogerovi bohvieako sedel.
Reagovat
smazaný uživatel
Pre Noleho jednoduché počty..

Ak vyhrá jeden z dvoch posledných turnajov, bude jednotkou..

Na 99%..(pre slovičkárov)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jednoznačné to není, pokud ten druhý turnaj vyhraje Federer :)
Reagovat
Kozoroh
Kdepak, na obou musí uhrát výborný výsledek a aspoň jeden z nich vyhrát!
Nezapomínejme na to, že Nolemu se stále přičítají body za loňský Davis Cup (konkrétně 150), které by se měly poté odečíst. A právě na tyto body se v úvahách o tom, kdo bude konečnou jedničkou, zapomíná!
Naopak Roger kromě Bercy a TM může ještě uhrát body ve Francii...
Reagovat
Mayo
Djokovič si to postráži ale už len to, že je pre RF vôbec šanca na jednotku je obdivuhodné.
Reagovat
r.Fever
ty matematik :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak predsa zagágala..:)

Samozrejme, že matematicky to možné je, to je pochopiteľné..No prakticky?..
Reagovat
rod_laver
99 procent je hodně silné číslo :) Nicméně vítězství v Paříži by Nolemu hodně pomohlo.

Např:

1. Paříž - pokud by Nole porazil Rogera ve finále, má 1000 bodů, 600 Roger
2. TM - opačná situace (oba tři výhry ve skupině) 1500 Roger, 1000 Nole
3. DC - mínus 150 bodů Nole, + možných 150 bodů pro Rogera => Nole by byl No. 1 jen o 90 bodů.

Takových variant samozřejmě může být hodně..

Nutno přiznat, že Nole má v Paříži oproti Rogerovi velmi těžký los, a tak doufám, že se bude o světovou jedničku bojovat až do samého konce.
Reagovat
Kozoroh
Každopádně se Forehand minul s tvrzením, že na zisk konečné jedničky Nolemu stačí vyhrát Paříž/Londýn...
Reagovat
smazaný uživatel
Veď práve..Ale aj 90b postačí, tak som to rátal..Je podľa mňa minimálna šanca, že by Nole nepostúpil zo skupiny, alebo (sorry FFF), že by Roger vyhral TM bez straty zápasu..

Ak Nole vyhrá Paríž, tak by sa muselo stať toto, aby nebol jednotkou:

1. Federer by musel uhrat finále Paríža, vyhrať TM bez straty zápasu a vyhrat oba zápasy Davis cupu..Pri predpoklade, že Nole vyhrá tri zápasy TM..Federer može stratit zápas, no to by už Djokovic nesmel postúpit zo skupiny a to je skoro utopia..
Reagovat
smazaný uživatel
Teda pri predpoklade, ze Nole postúpi do finále..
Reagovat
rod_laver
Víš, jak to je, člověk míní.. My se tady bavíme o tom, co by Roger či Novak měli vyhrát a ve skutečnosti vše může být jinak. Situace by byla v případě Novakova triumfu dost komplikovaná, ale to je ještě daleko. Zkrátka na 99 procent bych to i tak neviděl :)
Reagovat
spaniel
Federer muze získat 225 bodu v DC...
Reagovat
Tornes
Špatné počty. Správné počty jsou, když vyhraje alespoň jeden a ve druhém bude ve finále. To jsou o dost větší nároky než jen vyhrát jeden z nich... Samozřejmě to počítá s vynikajícími výkony Federera, ovšem ty nejsou zdaleka nemožné. Šance, že Federer vyhraje turnaj, který by nevyhrál Nole, a Nole by si připsal alespoň jedno zaváhání, je rozhodně více, než jeden případ ze sta.
Reagovat
smazaný uživatel
Vec názoru..

Čo sa počtov týka, platí, čo som napísal Rodovi Laverovi..
Reagovat
Kozoroh
Hele Forehande, nesnaž se to okecat. Psal si, že pokud vyhraje jeden z podniků Paříž/TM, tak bude konečnou jedničkou. To ale není pravda. Jeden z nich potřebuje vyhrát a na druhém uhrát finále, aby měl jistotu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som nepísal o istote matematickej, ale o istote subjektívne vnímanej..

Ako som naznačil, ak Nole vyhrá musia sa zrazu splniť tri podmienky: Roger finále Paríž, Roger výhra TM bez prehry a Nole nefinále TM..A to je už komplikované..
Reagovat
Roger_Federer
musis mit veliky strach aby se nahodou 33 lety Fedex nestal jeste znova jednickou..Posledni dobou mi prijdes az posedly.;), ale co strach je hold strach.
Reagovat
smazaný uživatel
No neviem, ci z mojich prispevkov vyplýva strach, ked Noleho povazujem za jasného favorita..Má to skvele rozohraté..Ale chápem, prianie otcom myslienky..
Reagovat
Roger_Federer
Me osobne je to zcela jedno, nemam u toho zadne emoce...Narozdil od tebe. a jinych Nadalovcu jsem to ani nemel potrebu komentovat..
Neverim moc tomu, ze by Roger vyhral Pariz i TM.Proto v klidku pockam co se nakonec odehraje..
Reagovat
kohlik
nevíte jestli se dá sledovat někde turnaj z Nantes, zápas hradecký?
Reagovat
tommr
tady se to dá sledovat aspoň přes čísla:
http://scores.itftennis.com/?alias=itf&layoutid=72&versionid=1&language=en&tID=W-C50-FRA-05A-2014
v prvním setu Lucka jasně dominovala ... :)
Reagovat
kohlik
mně se zdá že včera stream byl a dnes ne
Reagovat
a.magerova
Jak dnes vidíš šance Robreda proti Pospíšilovi? Asi nic moc, co?
Reagovat
smazaný uživatel
No, kdo ví. Tommy má přeci jenom svůj věk, i když fyzička nebyla nikdy jeho problém. Bude hodně záležet i na Vaškovi, jak bude hrát, povrch vypadá docela pomalý, to by mohlo Tommymu svědčit.
Reagovat
a.magerova
Tak doufejme a držme pěsti pro štěstí, jo a Ty taky, za tu neděli !!! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Klidně budu držet taky :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Wow, Tommy je kabrňák, fakt to zvládl.
Reagovat
Mayo
s kým hrá Marej 1. kolo ?
Reagovat
smazaný uživatel
2. kolo s Bennetteauem.
Reagovat
Mayo
áno tak...no slušný los hneď na úvod uff
Reagovat
smazaný uživatel
Co víc si přát, než do poslední chvíle napínavej boj o pozici světové jedničky na konci sezony, i když zrovna Bercy můžu ze všech Masters nejmíň, ale co naplat, to jsou frantíci. Allez, Roger, montre-leur qui est le meilleur de tous :)
Reagovat
smazaný uživatel
Včera se tu lidi ptali, zda bude ještě Denisa hrát letos.. Psal jsem jí dotaz, jestli tedy bude hrát, jelikož jsme v kontaktu docela často a píšeme si i ohledně fanclubu co ji spravuju, hned odpověděla: Budu hrat jeste 2 turnaje 25.000 protoze mi chybi par bodu do stovky a abych mela na stoprocent jistou hlavni soutez Australian Open..ale ted jsem zranena lecim natrzeny brisni sval tak doufam ze je jeste stihnu odehrat ......
Reagovat
kada.tom
Věřím, že Novak bude podávat takové výkony, aby zůstal na pozici č. 1 :-)
Reagovat
panzer.dragon
federer je král i co do počtu dětí, má snad nějaký tenista více dětí?
Reagovat
r.Fever
Gulbis
Reagovat
Kozoroh
John McEnroe má tři dcery (Anna, Ava, Emily) a dva syny (Kevin, Sean).
Reagovat
a.magerova
Má 5 dcer: Marika, dvojčata Isabelle a Caroline, Daniela a Nikola.
Reagovat
panzer.dragon
to federer brejkne na jeden šťouch :-), maj dost dětí tenisti..
Reagovat
smazaný uživatel
brečim z tebe :DDDDDDD co takhle na jeden šťouch "between the legs" :D
Reagovat
smazaný uživatel
Lendl má 5 dcer.
Reagovat
a.magerova
Ha ha předběhla a i jména dodala :-P
Reagovat
a.magerova
Ale jen Roger TO má (jak říká můj známý) na dva "šťouchy"..... ;-)
Reagovat
Roger_Federer
covece tady bych se klidne vsadil ze to nema ze stouchem nic spolecneho;), pokud se pletu smekam.
Reagovat
a.magerova
Ale tak..... nerýpejme raději do toho, prostě takhle je to hezčí, příroda je mocná čarodějka ;-)
Reagovat
r.Fever
Žiaľ povrch v Paríži je tento rok neskutočne, neskutočne pomalý. Absolútny nonsens na záver halovej sezóny, kedysi dejisko ultrarýchleho tenisu sa mení na totálny grindfest.
Reagovat
gigin
No a ten úhel kamery to ještě podtrhuje.
Reagovat
spaniel
Ta kamera tomu jeste extra ubírá. Mam pocit jakoby to byli zpomalene záběry.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, ten úhel kamery je šílený, vypadá to jak líný tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Nebol ten úhol vždy takýto?..Myslím v Paríži..
Reagovat
Buldozer88
mi se teda nezdá ten povrch pomalý, aspoň oproti posledním 2 ročníkům v Bercy..
Reagovat
r.Fever
Rasheed, Thiem to potvrdili, čakám napr. na vyjadrenie Rogera
Reagovat
Roger_Federer
Taky mi prijde ze to chystali nekterym na miru.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to stavene pro gilles simona a monfise...:-)
Reagovat
spaniel
Ono to nejspíš bude vyhovovat ranarum s horším pohybem...
Reagovat
smazaný uživatel
V Paríži nikdy nebol extra rýchly povrch..
Reagovat
r.Fever
robíš si srandu že?

Paríž bol vždy jeden z najrýchlejších turnajov v roku, veď sa tam hralo na koberci (do 2007) a ešte v roku 2010 to bolo fakt mydlo. Vtedy tam tuším hrali finále Soda a Llodra, čo dokumentuje samo za seba.

Tuším v roku 2011 to spomalili, ale to sa dá dohľadať.
Reagovat
UnrealTom
come on Roger, respekt Nole
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist