Nominace pro Davis Cup? Oříšek pro Čechy i Srby

15. 9. 2010, 15:11
Aktuality 9
Napínavou tajenku představují nominace českých i srbských tenistů pro páteční dvouhry bělehradského semifinále Davis Cupu. Český kapitán Jaroslav Navrátil se teprve rozhodne, zda vedle Tomáše Berdycha postaví na pozici dvojky Radka Štěpánka. Jeho protějšek Bogdan Obradovič zase na poslední chvilku oznámí, zda od začátku pošle do hry čerstvého finalistu US Open Novaka Djokoviče.
Češi v Srbsku

"Nominaci kapitán nemá, musí se pobavit s Radkem (Štěpánkem), takže si musíte počkat," odpověděl při tréninku mluvčí týmu Tomáš Cibulec na otázku o variantách nasazení hráčů do pátečních dvouher.

O roli jedničky v podobě sedmého hráče světa Berdycha není pochyb. Finalista Wimbledonu trénuje v bělehradské hale naplno a postupně si zvyká na o něco pomalejší kurt, než jaký byl na US Open. "Hraju to moc vysoko," křikl na sebe Berdych po prohraném míči s Ivem Minářem.

"Kluci ladí formu a lítá jim to pěkně," komentoval Jan Hájek trénink Berdycha s Minářem. Právě Minář, nebo Hájek, který ale dva dny kvůli lehkému nachlazení netrénoval, by mohl hrát v pátek místo Štěpánka. Ten se teprve v srpnu vrátil po nemoci na kurty a je možné, že naskočí až do čtyřhry. "Sestavu rozhode kapitán. Má na to ještě den času," nechtěl Hájek spekulovat o českém rozložení sil.

Nejlepší dárek k narozeninám? Postup
Tenisty již tradičně během týdne při tréninku lehce vyrušovali dělníci, kteří dolaďovali areál. Připravovali boxy pro diváky a montéři u kurtu luxovali nebo hlučeli řezáním kovových lišt, na dvorci se upevňovaly lajny.

Berdych v pátek oslaví pětadvacáté narozeniny a Hájek neprozradil, co pro něj spoluhráči chystají. "To by pak nebylo překvapení," řekl tenista a dodal: "Nejlepším dárkem by byl postup do finále."

Srbové s napětím očekávali dnešní přílet finalisty US Open Djokoviče do Bělehradu. Druhý hráč světa musí podle rádce domácího daviscupového týmu Nikiho Piliče hrát od začátku, ale jisté to není. "Můj osobní tip je, že v pátek hrát nebude, že naskočí do čtyřhry a bude připravený na nedělní zápas s Berdychem," uvažoval Hájek.

Obradovič na tiskové konferenci karty neodhalil a mluvil obecně. "Každý z mých hráčů je vynikající. Důležité bude, aby odehráli maximum. Týmu důvěřuju," řekl srbský kapitán. Unavený Djokovič uvedl, že chce hrát v pátek podle plánu. "Vůbec nevím, co mám od sebe čekat, ale když hrajete za svou zemi, tak v sobě musíte najít sílu, ve svém srdci," dával Djokovič domácím naději.

Faktem je, že Djokovič bude mít na trénink jen den a musí se po šesti nedělích v zámoří vypořádat s šestihodinovým časovým posunem. "Přesun pro něj bude tvrdej. Oni se asi budou rozhodovat na poslední chvilku před losem podle toho, jak se bude cítit," řekl Hájek.

Djokovič letos v Davis Cupu neprohrál ani jednu ze čtyř dvouher a je pro Srby nepostradatelný. Druhý deblista světa Nenad Zimonjič ale uvedl, že pro jejich tým hovoří variabilita. "Naší výhodou je, že kdokoli hraje dvouhru, nemusí hrát všechny tři dny. Doposud nám to fungovalo," uvedl Zimonjič v rozhovoru pro web daviscup.org.

Vedle Djokoviče má kapitán Obradovič do dvouher na výběr vyrovnané duo Janko Tipsarevič (37. dvouhra ATP) a Viktor Troicki (47.).

pva, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ahoj, nevíte prosím někdo od kolika hodin se budou hrát páteční dvouhry našich tenistů proti Srbsku? Předem moc děkuji za odpověd!
Reagovat
smazaný uživatel
Od tri odpoledne.
Reagovat
smazaný uživatel
vidím velkou výhodu v tom, že je tam jiný povrch než na USOPEN a Djokovič neněm vůbec netrénoval.
Mám ale obavy z té naší nominace. Pokud bude v pátek hrát Hájek, tak má Troicki i Tipsarevič daleko větší šanci, než kdyby hrál Štěpánek. V neděli už určitě nastoupí Djokovič a ne něj Radek mít nebude i když vynechá ten pátek a bude odpočívat.
Takže si myslím, že by měl Radek nastoupit v pátek s Tomášem a využít toho, že Djokovič bude ještě mimo hru.
Reagovat
smazaný uživatel
No v neděli by Radek s Djokovičem nehrá, to zaprvé. A zadruhé Djokovičovi ten povrch nevadí rozhodně, na pomalejších površích je taky dobrý, takže tohle nebude žádná pohroma pro Srby. Navíc kdyby hrál až v neděli, tak potrénuje. Nevěřím nám moc, ale snad to vyjde. Jako fanda Djokera mám divné pocity, takže nejlépe výhra Čechů 3:2 a dvěš výhry Noleho.
Reagovat
smazaný uživatel
Stejne pocity jsem jako fanda Rogera zazival pred nasi daviscupovou bitvou se Svycary v roce 2007.
A tehdy to vyslo - dve vyhry Rogera a nas postup. Idealni... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, pokud to jinak nepůjde, tak ať klidně Novak prohraje no. Ve finále budu přát vítězi téhle dvojice, ať postoupí kdokoliv.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, az na jednu vyjimku - v pripadnem finale Francie vs. Srbsko budu fandit Francouzum.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem Novakův fanda, ale pro tento víkend si to teda odpustím :)
Nechtěl jsem říct, že by byl na tomhle povrchu horší, jde jen o to, že teď odehrál X zápasů na jiném povrchu a chvilku mu potrvá než si zvykne.
Ale to je stejně jedno. Spekulace o povrchu, velikosti haly, aktuálních formách hráčů nemají smysl. Prostě se odehraje 5 krásných (doufám) zápsů a pak bude rozhodnuto.
Reagovat
smazaný uživatel
Do čtyřhry rozhodně Djokovič nenaskočí. Je to jen plýtvání silami a navíc je sehrané dvojka Tipsarevič/Zimonjič, takže do čtyřhry bych s ním nepočítal. Pokud by nehrál Djoker v pátek, tak by Čechům prospěl Štěpánek i v pátek, protože jak Troicki, tak Tipsarevič by Hájka či Mináře asi porazili. Nechme se překvapit, ale podle mě jsou Srbové favority, tak 60:40 to vidím.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist