Next Gen ATP Finals v Miláně vyhrál překvapivě domácí Sinner

10. 11. 2019, 00:11
Aktuality 15
NEXT GEN ATP FINALS - Turnaj mistrů hráčů do 21 let vyhrál v Miláně překvapivě domácí Ital Jannik Sinner. Osmnáctiletý tenista startující díky pozvání organizátorů v sobotním finále porazil hladce 4-2 4-1 4-2 nejvýše nasazeného Alexe de Minaura z Austrálie.
Profily hráčů
Jannik Sinner (© AFP)

De Minaur je osmnáctým hráčem světového žebříčku a už loni neúspěšně ve finále v Miláně bojoval s Řekem Stefanosem Tsitsipasem, jenž letos hraje na "velkém" Turnaji mistrů v Londýně. Sinner ale dnes korunoval skvělý rok, který začal na 551. místě žebříčku a nyní je jako 95. nejmladším hráčem v Top 100.

Vzhledem ke svému věku může Sinner teoreticky na takzvaném Next Gen ATP Finals hrát až do roku 2022.

• NEXT GEN ATP FINALS, MILÁN 2019 •
Milán / Itálie, tv. povrch / hala, 1.397.400 dolarů
sobotní výsledky (09. 11. 2019)
• Finále •
Sinner (8-It.) - De Minaur (1-Austr.) 4-2 4-1 4-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
annah
Sinner vyhrál svůj první turnaj v Miláně - podobně jako před lety Roger, se kterým letos potrénoval:
https://pbs.twimg.com/media/EI9hlRdXkAEdYjO?format=jpg&name=small
Reagovat
stopan
Z toho tenisu robia bordel podobny aky spravili nezmyselnymi pravidlami z F1, co to je za tenis s hranim na 4 gemy v sete, co to je za nezmysel, sprznili davis cup, sprznili grandslamove finale wimbledonu zavedenim supertiebreaku vo finale, grandslamy skratenim zaverecneho setu na tiebreak, nech mladí hraci v prvom rade trenuju namiesto vyhovoriek a silackych reci.
Reagovat
hippos
Myslí na budoucnost. Dnešní děcka jsou zvyklá na dynamiku,rychlé zvraty a často opakující se intenzivní prožitky v krátkém čase. SLedování dlouhých zápasů o x shodách už nebude atraktivní a je potřeba udělat změny, aby byl zachován divácký zájem.
Reagovat
Kojinho
Ano, chtějí všechno a hned. Zábava se takhle dá ohnout (sport, filmy), ale samotný život takto nefunguje.
Reagovat
pauloX
Jsem rád, že jsem opět tady a mohu odčinit loňský výbuch ve finále,? říká Alex de Minaur, aktuálně 18. hráč světa a největší favorit celého turnaje. Silne reči dalsi kecalek a znova vybuch.
Reagovat
hippos
Jannik udělal letos obrovský progres, ale obávám , ze se tak dostal na hranici svých současných možností. Když tomu připočtu, že se v příští sezóně bude chtít prosadit i o level výš, tak bych se nedivil, kdyby příšla stagnace.
Reagovat
Torresek
:D má 18 let a teď začne bojovat v ATP naplno, jasně že to bude těžké a možné dostane občas hodně na prdel ale zkušenosti jakékoliv mu pomohou dopředu
Reagovat
hippos
Vím kolik mu je. Tady jde o to, že jeho herní růst byl extrémně nevídaný. Loni jsem ho viděl na pár streamech z futures a vím o čem píšu.
Reagovat
Torresek
Jenže aktualni úroveň Futures a následně Challenger series je natolik slabá že se nahoru dostane prakticky kdokoliv kdo má snahu. A Sinner ten tenis neskutečně žere co ho sledují :) super hráč a moc si přejí aby mu to sedlo a hrál o nejvyšší příčky
Reagovat
smazaný uživatel
Tie tisícky tenistov, ktorí sa snažia prekúsat cez turnaje futures a challengre na turnaje atp by s tebou urcite nesúhlasili..:)

Nemyslim si, ze to je jednoduché. To, co vidíme my na ATP turnajoch je desatina percenta úspešných a talentovaných, pre 99.9 je to stratovy biznis.
Reagovat
Torresek
Já to myslel takto: konkurence není jako dřív a talentovaní hráči se tak mohou probojovat do ATP mnohem snadněji
Reagovat
smazaný uživatel
Moze byt. Priznám sa, ze v ITF sa úplne neorientujem a postrehnem až hotového hráca na ATP turnaji.
Reagovat
Torresek
Dřív bylo docela komplikované přejít přes challenger series především. I přesto že challengery hrálo a hraje hodně stálic tak byli "Ve svém" nebezpeční.
Dneska jsou kolikrát challengery pro smích(herně a výkonostně)
Reagovat
Patik
Tie slúchadlá s mikrofónom sú pekná hlúposť...
Reagovat
Elip13
Talent. Gratuluju ještě 1x těším se na další sezónu
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist