Nevím, jestli na trávě budu hrát, řekl zklamaný Djokovič

5. 6. 2018, 22:10
Aktuality 29
Zklamaný srbský tenista Novak Djokovič po vyřazení ve čtvrtfinále French Open zvažuje, že vynechá celou travnatou část sezony, jejímž vrcholem je červencový Wimbledon. Dvanáctinásobný grandslamový šampion, jenž se letos vrací po delší pauze zaviněné zraněním lokte, to řekl na tiskové konferenci v Paříži.
Profily hráčů
Novak Djokovič

"Nevím, jestli budu hrát na trávě," řekl bývalý první hráč světového žebříčku jen několik minut po prohře s italským překvapením Roland Garros Marcem Cecchinatem. "Nevím, co budu dělat, teď jsem přišel z kurtu," dodal rozladěně.

Trojnásobný wimbledonský šampion musel vloni vynechat kvůli zdravotním problémům druhou polovinu sezony a letos se zatím marně pokouší vrátit do bývalé formy. Na Australian Open vypadl ve 4. kole a v únoru podstoupil operaci lokte. Na přelomu března a dubna se rozloučil se superkoučem Andrem Agassim a následně i s Radkem Štěpánkem.

Na antukovou sezonu se jednatřicetiletý Srb snažil připravit s bývalým trenérem Mariánem Vajdou, svá očekávání ale stále nenaplnil a v žebříčku ATP se propadl na 22. místo. V generálce v Římě sice došel až do semifinále, v němž podlehl antukovému králi Rafaelu Nadalovi, v Paříži ale mezi nejlepší opět nepronikl. Letošní bilanci má 14 výher a osm porážek.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

29
Přidat komentář
letityfanousek
Je moc hubenej a nemá sílu. Chlap potřebuje dvě základní věci, plné břicho a to druhý byste měli chlapi sami vědět. To druhý snad má. To je základ, pak bude vyhrávat.
Reagovat
Marduch
Snad utěšíme trochu Djokoland.

?Pomalu se vrací do pohody, dostal se někam k osmdesáti procentům svých možností, už dva měsíce bez ustání dře,? řekl jeho někdejší a nyní zase už současný trenér Marián Vajda deníku NY Times.

?Do ideálu má ještě daleko,? hodnotí jej přísněji Vajdův kolega a známý Zdeněk Žofka. ?Projevuje se to ve chvílích, kdy dělá neuvěřitelné chyby nebo vymýšlí variantu, která se do výměny nehodí. Pokazil víc lehkých volejů. A taky smečů, což je ale jeho dlouhodobá slabina.?

https://sport.idnes.cz/tenis-roland-garros-2018-novak-djokovic-pribeh-f30-/tenis.aspx?c=A180606_094012_tenis_tof
Reagovat
Krisboy
Údajně změnil i raketu? Toho jsem si nevšiml, stále přece hraje s Head Speed, ne?
Reagovat
Patik
Tiež som si všimol že stále používa speedku..ale zrejme mal namysli že ju zmenil pred pár rokmi.
Reagovat
woody
Změnil velikost hlavy rakety!
Reagovat
Krisboy
Myslím, že Head Speed se vyrábí pouze ve stopalcové velikosti. Ale kdo ví...možná hraje s lehčí variantou, jinak nevím. Každopádně na výkonech to není moc znát.
Reagovat
woody
Ten Žofka je taky expert, když hodnotí Novakovu pohodu podle volejů a smečí... Stejnej tlučhuba jak wilander :-)
Reagovat
Krisboy
No myslím, že na volejích se hráčova pohoda/nepohoda opravdu projevuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Klasické emócie po zápase, jeho slová vytrhnuté z kontextu. Posledny turnaj, ktorý vyhral bol tuším na tráve, navyše QF ktore uhral vo W, bol jeho najuspesnejsi vysledok na GS, nie je dovod W vynechat. Kludne na nom moze uspiet, alebo aspon vyradit Federera :)
Reagovat
smazaný uživatel
Je videt, ze ti tenis na trave nic nerika...:)
Djokovice rozhodne chapu. Jeho hra je narocna na travu. Aby zahral dobre, musi byt 100% fit. Jinak v te dynamice se hned utopi na zacatku a vyhuci hned na prvnim souperi.
Dale dost riskantni, ze se jeste vic zrani - je to povrch, na kterem se hraci musi pohybovat proste jinak nez po cely rok jsou zvykli - kdysi to byvalo naopak...ted uz bohuzel mame vsude tu betonovou mazaninu nebo posypku z cihel...
Tezko muze Djokovic spolehat na to, ze mu ti bagriste, betonari a antukari tu travu rozbagruji na hlinu uz prvni den...
Krom toho v minulosti se mohl celkem spolehnout, ze do prvnich kol aby prezil, nez se zacne hrat na hline, ma celkem prijatelne soupere...ted se asi na to moc spolehnout nemuze.
To, ze se mu podarilo na hline 2x porazit Fedexe ve finale...no doufat, ze se mu to podari letos a jeste jak by se potkali drive...kdy se ten Fedex na to pripravuje vklidu uz mesic a Nole ma plne ruce prace...to mne prijde silene...
To spis by potreboval Fedex do prvnich kol nejakeho jineho soupere,,, nez Djokovice...

Podle mne nema (spon z toho co jsem videl) letos na trave sanci uhrat neco poradneho...ale nejlepe to bude stejne vedet ten Djokovic:)
Urcite swe rozhodne dobre.
Reagovat
smazaný uživatel
Je vidiet, ze ti Djokovic ako tenista nic neříka :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ze ty sis precetl pouze tu prvni vetu?:)))
Reagovat
woody
Souhlasim s Forehandem. Novak trávu zrovna nemiluje, ale problémy s pohybem? Zrovna pohyb až se jedná o jakýkoliv povrch Novaka zdobí, momentálně má jiné problémy než pohyb...
Reagovat
Krisboy
No nevím...jestli dobře počítám, na pažitu obhajuje nějakých 610 bodů a jejich neobhájení ho srazí cca na konec první padesátky. To bude návrat ještě těžší, na amerických betonech nebude nasazený...
Reagovat
peggy
Noe,nebud smutny ,byl to I Rafa,ktery vypadl s Rosolem.Nekdy se to stane a ty po zraneni se nediv.Makej na svem vykonu dale.
Reagovat
Mantra
a už se nevracej. Ty jeho vzteklé výlevy jen ukazují jeho pravou tvář, jeho náturu, úplně jsem viděl ten balkán v jeho obličeji, jak doma bije ženu a řve na děti, nervní magor... Pak když vyhraje a jakoby rozdává to srdce na všechny strany, to je jako když gauneři hrají hodné strýčky.
Reagovat
woody
Tak tohle je opravdu nejhorší komentář jakej jsem psolední dobou viděl...
Reagovat
Pe3k
To si asi neviděl jak Forehand psal že je Federer vrah malých děvčátek.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozrejme, že to nevidel, lebo som to nikdy nepísal.

Pošli link na celú diskusiu, rozumný čitateľ pochopí. Alebo budeš zas za hlupáka a vykrútiš sa z toho, blbečku..hm?
Reagovat
Pe3k
Za blbečka jsi vždy byl a vždy budeš ty...a navíc k tomu se každý doví, že si lhář a psychopat...

http://www.tenisportal.cz/zpravy/nadal-i-za-pomoci-deste-udolal-zvereva-osmy-titul-z-rima-ho-vrati-do-cela-zebricku-23356/#comments

Zde je ten odkaz, krom forehandovy hyenisticke špíny doporučuji přečíst i komenty amputace, jenž je další dno tohoto portálu a fandů Nadala. Trolhanduv koment v 10;29.
Reagovat
smazaný uživatel
Vdaka..Akurát výjde na povrch, ako zavádzaš a fabuluješ..

Nechcelo sa mi to hladat, vedel som, že sa nachytaš :-)
Reagovat
Pe3k
Takže tvé nulové znalosti z oblasti tenisu jsou z důvodu, že neumíš používat google? A já myelel, že jsi jen takový hlupák...vrah malých děvčátek, omg jaký chorý mozek dokáže toto vyplodit. Chudák tvá dcera :(
Reagovat
Franky
hej som tam aj ja! :)) GDPR je uz v platnosti pozor co tu pridavas! :D
Reagovat
turista
Ano ať radši valí Mantra z TP pryč a nic sem nepíše když se tak zalyká nenávistí k jednomu hráči.
Reagovat
turista
Ty nenávistné komentáře na Djokera si nech od cesty.
Reagovat
insanezy_
Myslim, ze to rekl kvuli te porazce. Mel klasicky naval zlosti a v tu chvili nevedel co povida, kazdopadne doufam, ze na trave hrat bude.
Reagovat
Frick
Tráva je blbost. Já bych hrál na amfetaminu.
Reagovat
pet
Podle těch keců na něm právě hraješ, cheche:-)
Reagovat
Franky
nic nove..to rafa hra na dopingu bezne :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist