Neuvěřitelný výkon, žasne tenisový svět nad Rosolem

29. 6. 2012, 16:11
Aktuality 6
Tenisový svět žasne nad výkonem Lukáš Rosola. Český hráč ve čtvrtek večer vyřadil ve druhém kole Wimbledonu Španěla Rafaela Nadala, což už samo o sobě je obrovskou senzací, ale všechny udivil především fakt, jakým způsobem se mu to povedlo a jak zápas ukončil.
Profily hráčů
Lukáš Rosol

Stý hráč světa Rosol zničil dvojnásobného vítěze Wimbledonu na centrkurtu v All England Clubu v pěti setech za pomoci 65 vítězných míčů a 22 es, přičemž tři z nich dal v poslední hře a jeden nekompromisně při mečbolu. 

"Lepší ukončení zápasu jsem neviděl. Neuvěřitelný výkon od toho kluka, kterého jsme dosud nikdo neznali," napsal na sociálních sítích bývalý hráč Brad Gilbert, který koučoval Andyho Roddicka a chvilku i Andyho Murrayho.

Šokující výhra Rosola nad Nadalem doznívala ve wimbledonském areálu celé dnešní deštivé dopoledne. Na velkoplošné obrazovce opakovali záznam zápasu, na tréninkových dvorcích bylo slyšet jeho jméno. Bavili se o něm i vyplétači raket. "Výsledek je skvělý, to je jasné, ale především byl neuvěřitelný styl, jakým Nadala vystřílel," řekl Petr Krejčí, než šel připravit rakety Belgičance Kim Clijstersové.

Související články:

Obrovská senzace! Famózní Rosol ve Wimbledonu vyřadil Nadala!

Možná ještě něco podobného přijde, doufá Rosol po skalpu Nadala

VIDEO: Rosol senzačně poráží Nadala

"Lukáš před zápasem zavřel oči a po zápase je otevřel," vtipkoval Jiří Vaněk, bývalý hráč a nyní trenér Barbory Záhlavové-Strýcové. "Bez debat to je neuvěřitelný výsledek. Fantasticky podával a byl jsem unesený, jak hrál pátý set. Když takhle bude pokračovat, tak by tady mohl udělat dobrý výsledek," mínil Vaněk.

Závěr zápasu s jedenáctinásobným grandslamovým šampionem odehrál Rosol jako zkušený mazák. Při svém předposledním a posledním podání nepovolil Nadalovi ani jeden fiftýn. "Koncovku zvládl fakt úplně neuvěřitelně. Před tím smekám, to bylo úžasné," řekla Záhlavová-Strýcová.

"Ukázal neuvěřitelnou tenisovou odvahu, nebojácnost," napsal Darren Cahill, bývalý trenér Andreho Agassiho. "Tohle jsem nikdy neviděl. Z forhendu, bekhendu i ze servisu střílel jako z blesku," obdivoval Rosola indický deblista Rohan Bopanna.

Američan Jimmy Connors označil Rosola za klasickou tenisovou "zarážku". "Nevyhraje ani nedojde v turnaji daleko, ale je schopen zastavit v rozletu přední hráče," mínil Connors. "Souhlasím s Jimmym, budu šokovaná, když Rosol tohle někdy zopakuje, ale mám z Lukáše radost, že to dokázal," řekla Martina Navrátilová.

Britové se především radují, že Andymu Murraymu zmizel z cestu do vytouženého finále Wimbledonu největší sok. "Jeho strašák je pryč, proto má teď asi největší šanci na finále. Dokáže to?" uvedl bývalý finalista US Open Greg Rusedski.

 

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
V ten den by porazil všechny,udělal si velkou reklamu,kdyby takhle hrál dál,tak to může klidně vyhrát,ale další zápas ukáže
Reagovat
ludolf
Mne ještě zaujal fakt, že na získání posledních dvou gamů při svém servisu potřeboval pouhých 12 kontaktů s míčem (6 v každém z nich).
Reagovat
Mercury
Hodně slušné.
Reagovat
a.magerova
hodně slušně vypadá, možná by mu slušely kapku delší vlasy :-)))
Jsem koukala na Gorana a teda teď je mnohem víc sexy než v době triumfu ve Wimbledonu :-))
Reagovat
Sonja
Delší vlasy? Spíš by mu jich slušelo "pár" přidat:-(:-D
Reagovat
a.magerova
Přidat nepřidat - to není až tak jednoduché, ale dvakrát třikrát nejít k holiči by zvládl celkem hravě :-))
Ale zase pokud to tak sleduji, asi bychom si nelezly do zelí co se vzhledu chlapů týče, takže dobrá zpráva pro nás pro obě :-))))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist