Neúspěchy na US Open? Může za ně zdraví, říká Nadal

18. 8. 2010, 14:43
Aktuality 50
Ivan Lendl měl svůj nezdolatelný Wimbledon, pro Rogera Federera byla dlouho nedobytnou tvrzí Paříž. Také Rafaelu Nadalovi zatím odolává jediný grandslamový turnaj - US Open. Může za to únava ze sezony, vysvětluje světová jednička své dosavadní neúspěchy na posledním podniku velké čtyřky.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Kdyby se US Open hrálo v první polovině roku, možná by trofej z něj v Nadalově sbírce nechyběla. Jak tvrdí nejlepší hráč světa, na přelomu srpna a září už cítí únavu z předešlých měsíců.

"Během těch tří měsíců člověk odehraje spoustu zápasů pod velkým tlakem. Je to hodně důležitá část sezony a dávám do ní všechno. Je normální, že potom jde výkonnost dolů," vysvětloval Nadal, který v Cincinnati čeká na svůj první zápas.

"V letech 2002 a 2007 jsem měl problémy s koleny. V roce 2008 jsem přijel fyzicky perfektně připravený, ale psychicky zničený z výhry na Roland Garros, ve Wimbledonu, Torontu a na olympiádě. To pro mě byla šílená sezona. A loňský rok byl zase jiný. V Montrealu jsem si poranil břišní sval a s ním jsem hrál tady v Cincinnati, kde se to každým zápasem zhoršovalo. US Open jsem dohrál zničený, takže loňské semifinále pro mě byl úžasný výsledek," dodal Španěl, který před rokem postupem mezi nejlepší čtyři vyrovnal v New Yorku své maximum.

Není divu, že s takovou historií nechce Nadal předjímat, jak si ve Flushing Meadows povede letos.

"Každý rok je jiný. Můžete tu hrát výborně a pak přijedete tam a prohrajete. Nebo tady můžete hrát špatně, přijet tam, začít turnaj pomalu, ale zlepšovat se a nakonec tam hrát svůj nejlepší tenis a zvítězit. Tento rok jsem začal na Roland Garros strašně a v semifinále a ve finále jsem konečně hrál dobře a vyhrál tam," poznamenává Nadal, který se prý před posledním grandslamem sezony cítí skvěle.

"Fyzicky jsem na tom perfektně. Dejte mi dva týdny a všechno se zlomí," dodal s úsměvem Nadal.

Komentáře

50
Přidat komentář
Gulbis
Štěpánek vám vytře zrak na US OPEN
Reagovat
smazaný uživatel
opravdu tady jsou dvě vale jsem to zkusil v tom wordu
Reagovat
smazaný uživatel
No nevím, ale přijde mi, že to nadšení z Nadalovi formy během RG a Wimbledonu nějak opadlo a hodně lidí začíná o něm pochybovat jak tak koukám... Každopádně bude patřit mezi hlavní adepty na titul.
To ovšem nemění nic na tom, že Murray, Djokovic, Federer jsou na hardu ještě o něco výše nežli on, na hardu toho nelze tolik uběhat jako na Wimbledonu nebo RG. Pokud potká nějakého ranaře, třeba Roddicka, tak může klidně podlehnout též, viz Miami a Indian Wells. Někdo tu srovnával AO a US open, to tak úplně nejde, protože na US open je povrch ještě tvrdší, což je pro Nadala horší, uže jenom kvůli pohybu, typuju, že více jak Semi nedá a vypadne s někým viz níže jmenovaným.
Reagovat
smazaný uživatel
Muselo zákonitě opadnout, už nejsme holt v antukové a travnaté sezoně no. Ale spíše bych v tom hledal nějakou zaměřenost vůči Rafovi-od některých. Murray a Roger určitě jsou pro něj k těžce poražení momentálně na betonu, ale zase si myslím, že se Rafa potřebuje jen zastřelit na hardu, jelikož přechod je vždy těžší, zvlášť u hráče, co beton zrovna nemiluje. Takže lze čekat, že jeho výkony budou jen a jen lepší. Navíc není příliš pod tlakem, moc toho zatím neobhajuje a SF je v jeho silách určo. Zda dokáže víc těžce říct. Z mého pohledu těch přímých soupeřů o potencionální titul mnoho nemá.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemam slov. Jak jsem mohla verit tomu simulantovi ze Spanelska? Je to jenom kecalista a jenom se vymlouva.
Reagovat
smazaný uživatel
Budete mit alespon odvahu mi odpovedet na vzkaz, co jsem vam poslala? Nebo odvahu na to, zareagovat alespon tady v diskusi?
Reagovat
carolyn
No já půjdu, tak si tu užívejte dál zábavu .....
Reagovat
smazaný uživatel
Doufam, ze toho spanelskeho simulanta dneska vyklepne Dent, za svoje vymluvy by si nic jineho nezaslouzil!
Reagovat
nagini6
Rafael nie je simulant. Vsetci co su v Top 10, Roger, Novak, Andy .... vsetci tito uzasni sportovci su absolutni vitazi, absolvuju neskutocnu zataz, ktoru si my ani nedokazeme predstavit.
Osobne drzim palce na US Open Rogerovi a verim, ze moze ziskat dalsi titul. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, že letos může US Open vyhrát, konkurence momentální na betonu není až tak velká. Tomáš, Roger, Andrew, Novak?, Soderling letos asi už dohrál velké výsledky, vůbec se mi nelíbí a pochybuju, že by se stihl zázračně spravit do US Open. Kdo dál? Tsonga zraněný, Verdasco se hledá, Kolja taky, A-Rod si nemyslím, že by nějak více promluvil do závěrečného dění turnaje. Leda někdo překvapivě naladí formu- mimo TOP 10.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdokoli jiny, jenom ne ten spanelskej simulant! Za svoje vymluvy si titul nezaslouzi!
Reagovat
smazaný uživatel
Vam opravdu nevadi, ze o tom vsichni vime? Neni vam trosku trapne psat porad dal?
Reagovat
smazaný uživatel
Prosim vas, az priste budete chtit zase psat jako nekdo, nastudujte si nejdriv jeho rukopis, ano? Ja bych napriklad nikdy o nikom nenapsala, ze je dement a vubec se vyhybam vulagrismum ci dysfemismum, u adjektiv zasadne pouzivam spisovne koncovky, ocenuji, ze jste spravne distribuoval carky... i kdyz jednu bych tam preci jen pridala, ovsem zalezi na uhlu pohledu.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby tohle řekl Fedex, tak by to tady ostatní měli za vymlouvání...
Reagovat
smazaný uživatel
Herní styl Rafaela a Rogera je odlišný, já věřím, že Rafa může být zničený už na začátku září, letos to snad nebude tak markantní, i když fyzická zátěž z antuky je velká. Ono vyhrát dva grandslamy ubere dost sil. Nehledě na to, že Roger hraje chytrý tenis, takže zákonitě nemůže být tak unavený jako Nadal.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten simulant si pouze vymysli, nic vic v tom nehledej. Nevi, na co svest ty doslova trapasy z let 2007 a 2009 a tak si vymysli ruzna zraneni.
Reagovat
smazaný uživatel
To je jediné Rogerovo štěstí, že hraje tak lehce! Ovšem Roger hraje tenis už nějaký pátek a na jeho těle to je znát.
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že Rafovo tělo i přesto, že je o pár let mladší se Rogerovu tělu pomalu vyrovnává právě tím herním stylem, nejrůznějšími zraněními apod. ;) A letos Rogerova výkonnost není zdaleka tak vysoká jako Rafova. Vyhrát 4 velké antukové turnaje dá zabrat+Wimbledon, kde musel hrát taky logicky nadoraz. Rogera šlechtí Australian Open, ale ten byl ze začátku sezony, kdy tělo není tak unaveno. Jinak v antukové sezoně ušetřil nespočetně více sil než Rafa.
Reagovat
smazaný uživatel
jde vidět že tomu evidentně hodně rozumíš. Rafa se nevymlouvá!! On jen říká jak to je.Má problémy s koleny navíc jeho tenis je strašně namahavý.Narozdíl třeba od Rogera.Prosím nepřesvědčuj nás jaký je Rafa simulant!!! ikdyž nejsem jeho fanoušek, ale fanoušek Berdycha tak říkám, že RAFA je největší bojovník na atp okruhu a hráč, který se umí chovat a nikdy se nevymlouvá!!! Jen řekl že je unavený!!! No a co? zkus hrát stylem jako on tolik zápasů a pak mi říkej jestli budeš unavená nebo ne:-)
Reagovat
Vojtiik
co to tu furt tlachate, nadala nikdo nenuti hrat takovy tenis jako hraje, a kdyby takovy tenis nehral, tak zakonite nemuze vyhravat tak, jak vyhrava, to je proste dan, kdyz nemate talent (respektive nemate ho tolik co ostatni) musite dřít, dřít a dřít a ostatni porazit fyzicky a psychicky...z fyzicky narocne hry plynou castejsi zraneni a vetsi opotrebovani tela... takze kdyby hral jinac nebyl by tak do.jebany, na druhou stranu by nebyl tak dobry :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to nám nepíšeš ale nic nového, těžko hráč styl, který mu přináší triumfy, změní. To po něm nikdo nechce, ale proto má právo si říct: "Jsem unavený." ;) O to tu jde, někdo po něm chce asi strojové výsledky a aby neznal únavu. Navíc Rafa není hráč, co se musí na něco vymlouvat, myslím, že o svých přednostech už přesvědčil dost. Takže jen v dobrém o Rafovi. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
I když je pravda, že ten styl přeci jen trošku změnil, aby nekončil kvůli kolenům předčasně brzy.
Reagovat
Vojtiik
jisteze ma pravo si rict, ze je unaveny, ale neni to omluva kterou v tom vetsina ostatnich hleda, je unaveny protoze hraje jak hraje, kdyby tak nehral tak neni unaveny tolik... navic hodne lidi se ohani taky jeho vekem ze je mu 24.. kouknete se ale jak dlouho hraje na te nejvyssi urovni... 6tym rokem, coz je jen o trochu mene nez Federer.. navic kdyz porovname ty dva styly a posledni roky jakym stylem se treba Federer prezentuje v prvnich kolech, tak bych rekl ze na tom fyzickou unavou z tenisu budou stejne... akorat rogerovo telo je o 5 let starsi...
timhle stylem uz dlouho hrat proste nemuze, zraneni budou castejsi a castejsi a on ma az moc obetovacnou naturu (neskrecnu, divaci si to zaplatili, nemuzu odejit z kurtu, radeji se zranim).. jinac tohle neni zadna pomluva ani nic, pouze uvadim veci na pravou miru:)
Reagovat
smazaný uživatel
Omluva to není, ale taky ne výmluva, myslím, že jen Rafael konstatoval, aby se od něj nečekalo nemožné na US Open. U něj jde jen o to, aby zkompletoval triumfy z velkých turnajů, jinak si nemusí mnoho na betonu dokazovat. Víceméně byl kumšt už co na hardu dokázal, vyhrát OH je cenný triumf. Pro něj byla je a bude klíčová první polovina sezony, taky je to dobře, protože ty tituly má větší šanci obhájit než kdyby obhajoval beton. ;) Jakože si myslím, že antukové tituly obhájí všechny, antukář jeho kvalit než se najde... Roger hraje první kola na velké úrovni? To bych ani neřekl, že mu první kola vezmou dost sil. ;) Určitě ne po dobu roku, pokud Roger zapnul v prvních kolech, tak nedávno, kdy cítí, že se objevili další hráči, co jsou jej schopni porazit/porážet. ;) Prostě, že mu rozrostla konkurence a nejen jemu, celé špičce-TOP 4. ;)
Reagovat
Vojtiik
asi jsi to nepochopil, melo z toho vylezt ze federer sice odehral vic zapasu v profesionalni kariere nez Nadal, ale hraje technicteji a usporneji a v prvnich kolech se nepredre, kdezto nadal jede porad jak motorovy pes na 120%... proto by mela byt unava cca na stejne urovni
a ohledne te prvni casti sezony vicemene souhlas, ale nemyslim si ze by vyhral vsechny 3 Masters + RG, bude to vice nez slozite, mozna si tam da jeste barcelonu 500ku ale moc neverim i tak ze by obhajil vsechny body z antuky... a druha vec je ze Federer tento rok na antuce udelal taky par bodu, vlastne jenom Fi Madrid a ČF FO, navic ma malo na obhajovani i v IW a Miami, v dubaji vubec nebyl a na wimblu taky zahral tuzku na jeho ocekavani.. pristi rok bude po antuce hodne zajimavy, do te doby si imho rafa top1 podrzi :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já ten příspěvek totiž měl problém celkově nějak pochopit, víceméně jsem měl na výběr dvě interpretace a zvolil tu nesprávnou. Proto jsem se divil, že by Roger hrál s extrémní výkonností. No ale o těch stylech i že se to pomalu vyrovnává jsem psal už výše. To já zase věřím, že Rafa obhájí vše, pokud bude teda stoprocentně zdráv. ;) Nikdo ho na antuce neporazí. A jak píšeš, možná si střihne i tu Barcelonu příští rok. ;) Rafu na antuce lze jen potrápit-Novak, Roger mají šanci, ale na porážku? To by museli oba chytit nehoráznou formu a i tak by to bylo odvážné tvrzení.
Reagovat
Vojtiik
tohle jsou kecy, nejde porazit, nejd eporazit, to se o Federerovi na trave rikalo taky, taky ze to 5 roku neslo, ale ja bych si nikdy netroufnul tvrdit, ze nekoho nejde porazit.. kdyz kouknes treba na semi v Rime tak rafu potrapil hodne slusne Ernie Gulbis( tam to bylo o 1-2 míčích), jasne je to hrac s velkym talentem a budoucnosti, ale tvrdit, ze Rafa nejde porazit i kdyz je ve forme je hloupost... i kdyz potencial na to ma jen velmi malo lidi
Reagovat
smazaný uživatel
Nelze ho porazit, jen potrápit-to dokázal třeba Gulbis, ale zase když Rafa zapnul bylo to o něčem jiném a taky Gulbis hrál v ten moment neskutečný tenis, takový Novak ani Roger na antuce dlouho nepředvedli. ;) Roger ho porazil v Madridu-to začaly Rafovy problémy zdravotní a pak Robin na FO, to byl taky zraněný. Za pět let prohrál na antuce jen 4 duely, z toho 2 kdy byl zraněný a s Ferrerem ještě nebyl tak na vrcholu jako poslední tři roky. Potenciál na Rafu na antuce nestačí, chce to výkony. ;) Ten poměr Rafa a antuka a Roger a tráva bych moc nesrovnával. Rafa ho dokázal porazit i potrápit na trávě víc než on Rafu na antuce, řekl bych. ;) A taky tráva je o jednom velkém turnaji, kdežto antuka je dlouhá a je o třech Masters plus grandslamu. Takže je složitější si udržet top výkony. Pokud Rafu někdo na antuce porazí zdravého, tak to ale nebude Roger a nebude to příští sezonu.
Reagovat
smazaný uživatel
Rekni mi laskave, co sledujes timto prebiranim identit. Opravdu by me to zajimalo, protoze takovou infantilni zabavu nedokazu prilis pochopit.
Reagovat
smazaný uživatel
Rada bych upozornila, ze se zde opet rozmohl nesvar nabouravani do schranek. Nejaka osoba, pro kterou momentalne nenachazim slusneho vyrazu, pouziva muj nick a vyjadruje se zde mym jmenem. Mela by se stydet.
Reagovat
carolyn
To není nabourání, ale udělání "podobného" nicku, jak primitivní
Reagovat
smazaný uživatel
No ale to by nemelo jit, ne? Vetsinou nikde nemuzes mit stejny nick nebo login jako nekdo jiny (Skype, ICQ apod.), maji to tu spatne zabezpecene...
Reagovat
carolyn
říkám podobný, zkopči si to do wordu a uvidíš.....je to trapárna s písmenkama :-/
Reagovat
smazaný uživatel
A ostatní asi celou sezonu za sebou nemají ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Ne všichni. Co takovej Roddick uhrál na antuce? Prd a víceméně schválně. A ve Wimbledonu vypad hned, takže měl odpočinku až až. Když se Rafa od začátku antukové sezony jen 2x nedostal do finále, tak toho odpočinku moc není. Určitě je Rafa např. letos nejvytíženější hráč. A v roce 2008 byl taky, navíc ještě Olimpiáda, což je ještě o jednu zátěž navíc. 2009 - zdravotní problémy.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten dement se uz na nic nezmuze, vymlouva se na zdravi, i kdyz byl fit a mel plnou hubu kecu, ted jsem prisla na to, jak to doopravdy je!
Reagovat
carolyn
To brzo :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Mila Carolyn, rada bych te upozornila, ze to za me pise nejaky dobrak, ktery zde jiz tento kousek provedl.
Reagovat
carolyn
Všimla jsem si žes přihlášená 2krát :-))
Reagovat
carolyn
stačí si ten nick zkopírovat do wordu a je vidět kdo je kdo :-P
Starej dobrej trik!
Ale to že se nadal vymlouvá s tím souhlasím!
Reagovat
smazaný uživatel
To je urcite ten samy smejd, co se tenkrat vloupal do schranky Silvie... Ja nepredpokladam, ze by se i do me vloupal, moje heslo nemohl ani nahodou uhodnout, pokud ano, pak mam podezreni na to, ze zdejsi admini jsou i zdejsimi diskutery a timto si nejak vyrizuji ucty. Nejen kvuli tomuto, ale i kvuli jinemu pripadu, ktery zde nechci prilis rozebirat..
Reagovat
smazaný uživatel
No vidis, to je fakt sprostost :(, je pravda, asi proto, ze nejsem zakerna,me vubec tohle (s tim wordem) nenapadlo...

Ja si nemyslim, ze se vymlouva, tak to proste bylo, s jeho kolenama to byla zatez, tohle jsou turnaje na konci sezony, uz kde kdo mele z posledniho. Od predchozich sezon ale navic udelal kus prace, zlepsil se na trave i na tom hardu :-), od wimbledonu nehral, takze ma sanci udelat vysledek :-). Pokud bude mluvit o zdravi i po letosnim US Open, pak uz bych i ja zacala premyslet nad tim, ze se vymlouva :-)
Reagovat
carolyn
A právě proto, že je to jediný titul co mu chybí mu ho přeju i to že letos fakt zabral, samo že kolena ho trápí, ale myslím si o tom své. Víc to rozebírat nebudu
Reagovat
smazaný uživatel
:-), toho si samozrejme cenim, ze mu to prejes, i kdyz ho nemusis... To malokdo umi :-).
Reagovat
smazaný uživatel
Je to najrychlejsi GS a hraci s tvrdym servisom ho daju- ak by hral s Federerom ci s Murraym tak na harde konci - aj Berdych ho moze dat na US open ci Soderling- toto neni antuka na RG ani pomala trava na Wimbledone kde vsetci hraju od zakladnej ciary co mu vyhovuje- ano vyhral AO v 2009 ale to skor bola vynimka a vtedy bol odpocinuty lebo nehral 2-3 mesiace nonstop- kedze v Novembri sa konci sezona- cize neverim ze vyhra dakedy US open NAdal- aspon nie tento rok a najblizsi nevieme ci o 3 roky nbude hrat iny tenis a nezlepsi servis vsetko este moze sa zmenit v buducnosti..
Reagovat
smazaný uživatel
To nevyhraje!
Reagovat
smazaný uživatel
Neříkej, že je to celé jen o servisu, protože to by se mu už nepodařilo dostat do semifinále. Řekla bych, že pokud je v pořádku a chodí mu servis, tak si zbytek celkem účinně uběhá. No, uvidíme.
Reagovat
carolyn
Letos to už určo dáš Rafane!
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že to dá! Ale zatím se bojím, že to nevýjde...
Reagovat
Mercury
Já bych mu to i docela přál, ale nemyslím si, že vyhraje...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist