Nemohu nést odpovědnost za otcova slova, omlouvá se Djokovič za kritiku Nadala a Federera

6. 8. 2013, 19:01
Aktuality 89
Srbský tenista Novak Djokovič se omluvil za prohlášení otce Srdjana, který před pár dny tvrdě zkritizoval bývalé světové jedničky a synovy rivaly Rogera Federera s Rafaelem Nadalem. První hráč žebříčku ATP současně uvedl, že za otcovo chování nemůže.
Profily hráčů
Novak Djokovič

"Je to nepříjemná situace," řekl šestadvacetiletý Djokovič novinářům na turnaji v Montrealu, kde v tomto týdnu obhajuje loňský a předloňský triumf. "Moc mě mrzí, že tátova slova vzbudila takový rozruch. Navíc mohla poškodit můj vztah s oběma kolegy, se kterými vycházím naprosto v pohodě a férově," dodal. 

Šestinásobný grandslamový vítěz reagoval na otcův rozhovor v srbských novinách. V něm Srdjan Djokovič o Nadalovi řekl, že s jeho synem přátelil, jen dokud nad ním vyhrával. O Federerovi zase prohlásil, že je to skvělý tenista, ale jako o člověku už to o něm říci nemůže. Navíc podle otce v roce 2006 při Davisově poháru Novaka napadl. 

"Opravdu je to nešťastná záležitost, ale nemůžu nést odpovědnost za jeho činy a slova, protože každý - včetně mého otce - má právo na názor," přidal Djokovič. "Tátu mám rád, bez něj bych se nedostal tam, kde dnes jsem, ale lidé občas prostě řeknou, co jim přijde na jazyk. Já jen můžu všechny ujistit, že na jeho prohlášení jsem neměl nejmenší vliv," dodal.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

89
Přidat komentář
Roger_Federer
to patřilo dolu
Reagovat
Roger_Federer
tak mluvim v množnem čisle, protože kdyby jste kmomu co napsal Pe3k nemeli psany komentař, nebylo by diskuze..
A pokud ti stoji zato se k tomu vyjadřovat, asi diskutovat o "otcich":), evidentne chceš..
Reagovat
Amputace
"Co je s otcem Nadala?"
Tak zněla má otázka. Kdyby Petřík odpověděl, žádné diskuze by nebylo. A mě to opravdu zajímá - třeba s ním skutečně něco je. Nijak obsesivně se na něj totiž nesoustředím, takže mi mohlo něco uniknout.
Reagovat
Heather_Fedex
tak neco na tom, co petrik napasal, neco bude.... myslim, ze rafael se v roku 2009 zminoval o jeeho prohre na rg a v te dobe i rozvod jeho rodicu....rozvraceni rodiny se muze podepsat na vykonech jakehokoliv sportovce... a pro nadala to plati dvojnasob, protoze je pry rodinne zalozeny
tak ci tak, rodinu si nenavybiramw....

tim samozrejme nechci rict, ze se absolutne stotoznuju se slovy pe3ka... to urco ne ;)
Reagovat
Amputace
Nerozumím, co jsi chtěla tímto příspěvkem říct. Djokovičův otec veřejně pouráží největší rivaly svého syna a Petřík k tomu dodá: "Furt lepší než otec Nadala." Tak něco mi uniká? Skutečně by mě zajímalo, co na tomhle příspěvku je...
Reagovat
nitrotaj
to hold postiženec.
Reagovat
Pe3k
Federer je nejlepším hráč všech dob. Nechápu proč by měl být zároveň i nejlepší člověk všech dob a taky nevím jak by to vypadalo...Už tak je druhá nejrespektovanější osobnost světa, mezi sportovci je zcela suveréně první (ostatní tenisti jako Nadal, Djokovic, Sampras) se v žebříčku ani neumístili...

Osobně se mi líbí Djokovicův vzestup z rozvráceného a válkou zdecimovaného státu až ke světové jedničce a ambasadorovi celého balkánu, ale jeho otec je dost mimo. Roger je párkrát seřve at během zápasu drží jazyk za zuby (což je pochopitelné) a on, že hned není takový a makový člověk...No nic furt je to lepší než otec Nadala...
Reagovat
Amputace
Co je s otcem Nadala?
Reagovat
Pe3k
Co s ním je, to ti nepovím, ale jestli ti připadne normální pak no coment. Pust si třeba finále Wimbledonu 2011 a pak to srovnej s tím, jak se choval otec Rogera při finále Wimbledonu 2008.
Reagovat
smazaný uživatel
Nám (dovolím si tvrdiť aj za užívatela Amputace) neprídeš ani ty normálny.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejen vám Forehande :-))
Reagovat
Pe3k
Tak jistě, nadarmo přeci nejste hateři Federera...Btw, o mě se zde nejedná a tím co jsi napsal, jsi nepřímo potvrdil, jaký je Rafíkův otčím...
Reagovat
Mayo
no z tých troch otcov je djokovičov určite najmenej sympatický...ináč najsympoš je Federerov, taký pánes :D
Reagovat
Heather_Fedex
ja vlastne ani nevim, jak vypada murrayho otec... nikdy jsem ho v lozi nezaregistrovala
Reagovat
smazaný uživatel
On je tam minimálně, jen ve Wimbledonu většinou, rodiče jsou rozvedení.

http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/02270/will-murray_2270571b.jpg

Tohle je on
Reagovat
gigin
Se mu ani nedivím. Kdo by s takovou Můrou vydržel, tvl...
Reagovat
smazaný uživatel
:D To je fakt,i když ji synáčci vděčí za mnohé, oba za své wimbledonské tituly.
Reagovat
Pe3k
Byl zrozen z pany a má jen matku, asi proto má tak dobrý forehand a je takový sympaták :D
Reagovat
smazaný uživatel
Neuvažuješ konečně alespoň o ambulantní léčbě?Myslím,že máš nejvyšší čas,než se Ti nemoc nenávratně rozjede .
Reagovat
Amputace
Ty jsi skutečná hříčka přírody. Na jednu stranu píšeš "Nechápu proč by měl být (Federer) zároveň i nejlepší člověk všech dob a taky nevím jak by to vypadalo" a už v dalším příspěvku srovnáváš otce Federera a Nadala :D Takže co z toho plyne: Federerův otec se choval v tom finále Wimbledonu líp, tudíž Federer je lepší člověk nebo co?:D Ty jsi opravdu expert k pohledání... Samozřejmě škoda mluvit o tom, že jsi na moji otázku ani neodpověděl - tradičně, na zcela normální, nijak emočně nezastíněnou otázku reaguješ jako vidlák... Měl snad Nadalův otec nějaký výrok podobný tomu Djokovičově? Vytrousil do médií něco nepatřičného? To, že ti není sympatický, je tvoje věc, co ti na něm nepřipadá v pořádku, ovšem netuším. Že nezatleskal nějaké Djokovičově vítězné výměně nebo co? Tady se skutečně člověk nemůže na nic normálně zeptat, jelikož experti tobě podobní mají ve všem předem jasno.
Reagovat
Roger_Federer
amputace, Pe3k, forehend
nespiš nemate co delat..už Vam nestači Fedex a Nadal..dokonce do toho zatahnene jejich rodiny, ktere stejne nikdo nezna(jaci jsou to lide)..
K vyroku Djokovičova otce, no chybi mu trochu soudnosti a nektere veci by si meli kluci vyřikat mezi sebou..No ,ale co čekat je to balkanec..:)
Reagovat
Amputace
Proč mluvíš v množném čísle?:) Já a Forehand nikoho do ničeho netaháme, od toho je tady jiný expert, který si nedokázal odpustit "No nic furt je to lepší než otec Nadala" a přitom záhy na normální otázku nedokázal odpovědět jako člověk, nýbrž jako vycvičená opice :)
Reagovat
Sonja
Tak jsem zkoukla zápas na youtube...
Novak na můj vkus nasekal příliš zbytečných chyb...ale v tomhle zápase si je mohl dovolit. Mayer byl většinu času neškodný a sám jich udělal habaděj:-D (dvojchybou na setball to jen podtrhl)
No, řekla bych, že pro Noleho, kterému na turnaji trvá, než se rozjede, ideální zápas... zastřílel se, vyzkoušel si, co chtěl... bylo vidět, že se o výsledek nebojí.
Odvrátil všech 7 bb, servis fungoval, return tradičně parádní... Jo, solidní výkon na začátek. Jen ty problémy s nedoservírováním zápasu mě straší:-D V posledním gamu 0-40 (dvojchyba, pokažený kraťas, UE z BH), až pak pořádná hra, kterou si vypracoval MP...

A tanečky po zápase super:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Omluvil sem, aby nebyly moc problémy, ale myslím, že jako já částečně s tátou souhlasí, jen se to asi nemělo říkat nahlas, protože mu to uškodí - a to je ta obrovská faleš a závist ve sportu, protože to je bohužel už jen BYZNYS!!!! Nadal i Federer jsou hodně falešný, to je můj názor. Daleko milejší lidi jsou Murray, Del Potro, Tsonga i Tomáš a mnoho jiných...................
Reagovat
letityfanousek
Roger je jako Lucka Bílá, fanynky šílí a fanynci slintají, ale v zákulisí je to pěkná mrcha, viz http://revue.idnes.cz/pavel-novotny-bulvar-a-jeho-praktiky-dso-/lidicky.aspx?c=A130722_192359_lidicky_zar
Reagovat
Pe3k
Murray to je přímo zlatíčko :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak viděls snad, že by měl nějaký skandál nebo s někým knokrétně nějaký problm? Žádná slovní přestřelka, o všech se vyjadřuje v pohodě, hlavně o Novakovi s Rafou, které zná dlouho.
Reagovat
Heather_Fedex
ten matros chci taky!
Reagovat
VerdascoForever
Musim souhlasit s tim, ze Murray je sympatak. Minuly rok jsem byl v Torontu na turnaji. Zrovna vyhral ZOH, priletel a mel po prvnim treninku. Uz me mijel, ja jsem na nej jeste zavolal a on se otocil a v pohode se se mnou vyfotil.

To same Tomas, taky ochotny, bavil se s nama.
Reagovat
Sonja
Já věřim, že Můra je mimo kurt moc fajn člověk...ale jako hráč je jeden z nejnesympatičtějších. Aspoň pro mě.
Reagovat
smazaný uživatel
To je fakt, i mě občas na kurtu vytáčí, ale už takový je no. Stejně je to ale pánes :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Mně Můra až tak zase nevadí, mně je šíleně protivnej Nalbandian a Rafa. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Těžko říct jaký kdo je. Z indicií, které máme my přijde jako nejspořádanější člověk. Jako jediný si našel obyčejnou ženu, ne modelku, s kterou už se taky oženil a jako jediný už má taky dvě krásné holčičky.
Faleš se často zaměňuje za jakousi ochranu, za mimikry. Federer je co se týče popularity o dva tři stupně výš než ostatní a kdyby se měl s každým bratřit, s každým družně hovořit, na každého koho potká se usmívat, tak za chvíli zešílí. Vůbec se nedivím, že se někde někomu nepodepíše, neprohodí s každým vřelé slovo. By mě zajímalo, kdo by to tak dělal. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace djokárně, závidím rychlej zápas :)) Já se jdu trápit vedle :)
Reagovat
Reti64
Nole první set v pohodě 6:2. IDEMO!!
Reagovat
Reti64
Panečku to byl fofr, za 58 minut 6:2 6:1! Velká gratulace:-)))
Reagovat
Reti64
A kouzelný tanečky po zápase:-)))
Reagovat
Reti64
W/UE: Nole - 22/21; Florian - 6/20.
Reagovat
Reti64
Reagovat
Sonja
Nezklamal:-))))
Reagovat
Sonja
(s těmi tanečky)
A výsledek vypadá taky dobře...pak mrknu, jak vypadala hra.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že nespíš, já ne a tlačím, i když se nemůžu koukat :)))
Reagovat
Sonja
Já a spát?
O:-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak studuje na stare kolena, a co? :D
Reagovat
smazaný uživatel
ne tu, opat raz, ach jaj...
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, ty jeho stará kolena bych chtěla vidět :))
Reagovat
tito
zatím Flipkens nekompromisně nakládá :-)
Reagovat
tito
vše naopak :-(
Reagovat
smazaný uživatel
cvicky :D
Reagovat
smazaný uživatel
V niečom mal Noleho otec pravdu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně, Roger je opravdu nejlepším tenistou hisotrie.
Reagovat
smazaný uživatel
kolko mate rokov? ja 26 (1987)
Reagovat
gigin
8, 30.8.2005
Reagovat
Sonja
Tak to se styď.
Reagovat
smazaný uživatel
To je anketa jak cyp ti řeknu. Ale tak abys neřekl, tak 68. takže mi bude brzy 45. A hraju obouručák.
Reagovat
smazaný uživatel
az tak? :D
Reagovat
smazaný uživatel
a vladzes este?
Reagovat
smazaný uživatel
To já myslela, že jsi mlaďoch a vzhledově kombinace všech hollywoodských krasavců, jak jsem tady jednou četla :))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Věkově sem někde mezi Adamem Pavláskem a Janem Kodešem.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to budeš mať čoskoro narodky..:)
Reagovat
gigin
Jj, zrobím takú malú pařbu z pátka na nedělu a davaj do školy, no...
Reagovat
smazaný uživatel
Nezabudni si prezúvky do družiny :)
Reagovat
smazaný uživatel
cvicky :D
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.google.sk/imgres?imgurl=http://slovenskainzercia.sk/x-sk/inz/925/925534-cvicky-2.jpg&imgrefurl=http://detsky-bazar.slovenskainzercia.sk/topanky-deti/inzerat/925534-cvicky-ponuka-trenciansky-kraj/&h=1536&w=2048&sz=750&tbnid=0800En-W9RFsWM:&tbnh=93&tbnw=124&zoom=1&usg=__uNrZ3MkOh9PAXG9cS7Ts0uesN8A=&docid=v65qA67q76mV7M&sa=X&ei=x1YBUvKqEorQsgah7ICADg&ved=0CDIQ9QEwAA&dur=418
Reagovat
smazaný uživatel
Och, koľké spomienky..:)
Reagovat
smazaný uživatel
tak tak :)
Reagovat
Mayo
ja mám 88
Reagovat
smazaný uživatel
Stále vladzem :-)

Lunej: To jsem i v tomhle věku :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
podle toho jakého věku je dáma, které se dvořím...někdy mám 30 a nekdy 40...Na veku nezáleží a ani na mene...
Reagovat
Sonja
:-DDDDDD Něco tak upřímnýho jsem dlouho nečetla:-D
Reagovat
smazaný uživatel
mladý Ital (nejen věkem) nemá čas se zabývat povrchními okolnostmi kdo je kdo a kolik má kdo let...nade vším vítězí krása, šarm a elegance...
Reagovat
smazaný uživatel
Hmmmmmmm :)) Velmi zajímavé, tak to taky pořádnej věk na chlapa :))))
Reagovat
smazaný uživatel
Někteří zrají jako víno a to je taky můj případ :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No pokud si obíháš f na b, tak jsi už zralej dost :))) Jen abys pak nezakysl, pokud nejsi dobře uleželej :))))))
Reagovat
smazaný uživatel
To se neboj :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No stejně se mi ten tvůj věk nezdá vzhledem k tomu, cos tady několikrát psal.. si to musím ještě ověřit :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Důvěřuj, ale prověřuj, tím se taky řídím :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Budeš mladý pivo, protože jsi psal, že studuješ, takže si ze mě neutahuj :))))
Reagovat
smazaný uživatel
tak studuje na stare kolena, a co? :D
Reagovat
smazaný uživatel
jsem o 4 dny starší než Berdych, heč :D
Reagovat
smazaný uživatel
Studovat se dá v každém věku, to nevíš?
Reagovat
smazaný uživatel
Vím, ale ty jsi prostě mlaďoch, to neokecáš :))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Záleží, co je pro tebe mlaďoch :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tobě to nějak nedá spát co? :)) Přece tady na anonymním portálu nebudu psát tvůj věk, tady ho nikdo přece neříká po pravdě :))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Klidně ho napiš, já se za svůj věk nestydím, jen si rád vystřelím, toť vše.
Reagovat
Bob
Klíídek Noldo, soustřeď se na tenis :)) však oni se z toho hoši jistě oklepou :))
Reagovat
carolyn
Už je to tady :-)
Kdo tu psal, že se zase bude Nole omlouvat?
Reagovat
smazaný uživatel
No ty :)) tak musí, kdyby to neudělal, bylo by zbytečný zle. :))
Reagovat
carolyn
já ne!
proto se ptám kdo?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist