Nemocná Šarapovová v Římě odstoupila, Serena dál drtí soupeřky

17. 5. 2013, 13:31
Aktuality 22
Maria Šarapovová v Římě neobhájí loňský titul. Ruskou tenistku vyřadila ze hry nemoc, která ji sužovala už minulý týden a kvůli níž před dnešním zápasem se Sarou Erraniovou odstoupila. Dál jde naopak největší favoritka turnaje Serena Williamsová, která v duelu se Španělkou Suárezovou ztratila jen dva gamy a vybojovala tak už 22. výhru v řadě.
Maria Šarapovová

"Mrzí mě, že jsem musela odstoupit. Minulý týden jsem byla nemocná a nezbavila se toho, v noci mě to znovu sklátilo," vysvětlila Maria Šarapovová na twitteru, proč k dnešnímu zápasu proti Saře Erraniové nenastoupí.

Výkony ruské hvězdy v úvodních dvou zápasech v Římě nenasvědčovaly tomu, že by měla nějaké problémy. Se Španělkou Garbine Muguruzaovou ztratila Šarapovová čtyři gamy, v dalším kole se Sloane Stephensovou dokonce jen tři.

Odstoupení Šarapovové znamená, že nastávající světová pětka Erraniová poprvé v kariéře postoupila v Římě do semifinále.

V něm ji čeká Viktoria Azarenková, se kterou v posledních čtyřech vzájemných střetnutích uhrála celkem 14 gamů. Běloruska si ve večerním čtvrtfinále poradila i v osmém vzájemném souboji se Samanthou Stosurovou. S přemožitelkou Petry Kvitové sice musela stejně jako na loňském US Open o výhru bojovat ve třech setech, znovu však vyhrála, tentokrát 6-4 1-6 6-3.

Bez sebemenších problémů prošla do semifinále světová jednička Serena Williamsová, která v dosavadních dvou utkáních v italské metropoli ztratila jen pět her. O nic lépe než předchozí soupeřky Američanky si nevedla ani Carla Suárezová, jež dnes od stavu 2-4 nezískala ani game.

Světová jednička tak za pouhých 56 minut vyhrála už 22. zápas za sebou a vylepšila svůj osobní rekord. Dosavadním maximem patnáctinásobné grandslamové vítězky, která může získat třetí titul za sebou, byly série 21 výher z let 2002 a 2003.

O finále si Serena zahraje s překvapení turnaje Simonou Halepovou. Vítězka juniorky Roland Garros z roku 2008, jež si start v hlavní soutěži zajistila v kvalifikaci, vyřadila už čtyři favoritky. Po Kuzněcovové si vyšlápla na tři hráčky Top 20; Agnieszku Radwaňskou, Robertu Vinciovou a ve čtvrtfinále si poradila i s 18. tenistkou světa Jelenou Jankovičovou.

Výsledky - Řím - ženy (2.369.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
S. Williamsová (1-USA) - Suárezová (Šp.) 6-2 6-0
Erraniová (7-It.) - Šarapovová (2-Rus.) bez boje
Azarenková (3-Běl.) - Stosurová (9-Austr.) 6-4 1-6 6-3
Halepová (Rum.) - Jankovičová (Srb.) 4-6 6-0 7-5

Semifinálové dvojice: S. Williamsová - Halepová, Azarenková - Erraniová.
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

22
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Halep mě celkem šokuje. Čekal jsem jasný zápas pod 15 gemů.
Reagovat
smazaný uživatel
To je úžasné, jak je Serena zažraná do hry. Ona vede 3:0, má výhodu, zkazí a je z toho zdrcená, jako kdyby to byl boj o MP.
Reagovat
jirkaS
Máša odstoupila?
Můj den skončil.
:-(
Reagovat
freeteepek
Finále se nezadržitelně blíží. Ještě že mám vsazeno na Viku a na Serenu. Na Márii ani korunu:-) Kdyby tak vyhrála Eraniová, to by byl gól!
Reagovat
Titan
Přišel jsem domů a během zapínání počítače si říkám: Máša prohrála a následovat bude pár turnajů, kde zářit nebude. No a ona fakt prohrála :-)) Teď k tomu ještě Djokovič...
Reagovat
freeteepek
To první bych ti i věřil. Já měl taky předtuchu. To druhé ovšem zpochybňuji. Nemoc není zranění. Může se z toho dostat velice brzy a zářit bude dál. Třeba se jen šetří před obhajobou titulu FO.
Reagovat
smazaný uživatel
No, hlavně bych netvrdil, že Masha prohrála. Prohrát a odstoupit před zápasem, to je trochu rozdíl...
Reagovat
Titan
Jasně, vůbec jsem neměl čas a pak jsem si to dočetl. Ale ten pocit jsem měl. Vzhledem k tomu, že obhajuje Roland Garros, tak myslím, že bude mít zdravotní problémy i ve Francii. Vyléčit by ji mohla zraněná Serena...;-)
Reagovat
smazaný uživatel
SIMULANTKA......JAK BYLO JIŽ ŘEČENO.....JEJÍ NEMOC JE SERENA, MOŽNÁ MĚLA STRACH UŽ Z AZARENKOVÉ
Reagovat
UnrealTom
škoda že musela odstoupit, Serena ale válí a myslim že jí nikdo nezastaví ani v Římě
Reagovat
George_Renel
Serena.....
Reagovat
pepin
Je zajímavé, že dva zápasy odehrála,aniž by se něco o nemoci zminovalo. Ale vše je možné.
Reagovat
smazaný uživatel
Zapnu počítač, otevřu TP a jako první na mě vyskočí tahle zpráva... :(

Maruško, brzy se uzdrav! Pevně věřím, že na RG budeš fit. :) Grandslam bez obhájkyně titulu by byl prostě divný...
Reagovat
smazaný uživatel
Maruš, tak se do RG rychle uzdrav, ať není ten okruh ještě oslabenější!:)
Reagovat
pepin
Já si myslím, že s tou nemocí to není až takové, známe marfušu co umí, určitě si nechce nechat podlomit sebevědomí, aby riskovala další pravděpodobnou prohru se Serenou před RG.
Reagovat
smazaný uživatel
No, já nevím, mně nikdy nepřišla, na rozdíl od jiných, že někdy něco simulovala. Je možný, že by ani do finále nedošla. Já jsem se osobně těšil na jejich vzájemný souboj s Vikou - chtěl jsem vědět, jak si proti sobě po takové době stojí.
Pokud teda dneska Samantha Viku neporazí.
Reagovat
smazaný uživatel
opravdu zname "marfusu", co umi - vratit se po operaci zpet, do krve bojovat o misto na Slunci, chtel jsi rict? :-) Mozna by bylo dobre se podivat, jakou ze ma Masha frekvenci problemu (nenastoupeni, skrec, zraneni), dva roky vzdy nic, pak jedenkrat "neco", neuveritelna simulantka.. ;-) Azarenka 3x az 7x rocne problem.. napriklad. Skutecna zraneni si clovek nevybira, samozrejme, to vynechavam. Ale podsouvat strach selme, ktera jen neni fit pred GS ... jsi uz s tou Mashou paranoidni jak sojka s Djokovicem... :-)
Reagovat
pepin
Podívej člověk a to myslím tu Vaši marušku, který neumí přiznat např. správný dopad míčku, který se nesportovně chová ke svým protihráčkám ve mně prostě nevzbuzuje upřímnost jejích prohlášení. A o simulantce tady mluvíš Ty ne já.
Reagovat
smazaný uživatel
nevim presne, jaky balon mas na mysli, ale co presne vim, je, ze existuje vnitrni presvedceni, ktere muze klidne byt i mylne. A chovani? Odstup? Vrazedne pohledy? Prve praktikuju cely zivot, druhe klidne pochopim.. :-) Nebo myslis rev? Ten "resit" nehodlam, racionalne - sklouzli bychom i k hykani, houkani, hekani, outovani, fuckovani, vyti a nikam bychom nedosli.
Reagovat
freeteepek
Pepin zřejmě myslel jeden míček z loňského SF FO v zápase s naší Petrou:-) Maruš šlo tehdy opravdu o hodně...
Reagovat
VlS
Tak hlavně ať je v pořádku na RG, nejsem její fanda, ale chyběla by tam.
PS : při její hře asi nemůže dodržovat " hlasový klid"
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist