Němky si pozvaly české tenistky pro únorový Fed Cup do Stuttgartu

30. 9. 2011, 14:31
Aktuality 4
Německé tenistky vybraly za dějiště utkání 1. kola Fed Cupu s českým týmem Stuttgart. Proti wimbledonské vítězce Petře Kvitové a spol. zvolily tvrdý povrch Porsche-Areny, v níž v dubnu porazily v baráži výběr Spojených států bez sester Williamsových. Duel se bude hrát 4. a 5. února.
Sabine Lisická

"Na Stuttgart máme příjemné vzpomínky. Těšíme se na odvetu s Češkami a věříme v početnou a hlasitou podporu našich fanoušků," řekla při dnešním oznámení dějiště kapitánka německého týmu Barbara Rittnerová. "Samozřejmě budou mít Češky s Petrou Kvitovou silný tým, ale i my máme předpoklady k postupu mezi nejlepší čtyřku," dodala bývalá tenistka. 

Rittnerová má ve svém výběru aktuálně hned tři hráčky z elitní světové dvacítky. Spoléhat bude na kvarteto Andrea Petkovicová (11. v žebříčku WTA), Sabine Lisická (17.), Julia Görgesová (20.) a Angelique Kerberová (33).

České tenistky však do Stuttgartu přijedou minimálně jako finalistky letošního ročníku Fed Cupu, protože na začátku listopadu budou bojovat o trofej ve finále s Ruskem v Moskvě. Proti Německu se pak pokusí navázat na příznivou bilanci pěti vítězství ze šesti vzájemných duelů. Naposledy se utkaly loni v prvním kole Světové skupiny a doma v Brně zvítězily po boji těsně 3:2.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
zfouknou nás jako svíčku.
Reagovat
BooOoo
mě by víc zajímala nominace českého týmu než místo kde se bude hrát .. podle mého názoru by byla taková: Kvitová, Strcová, Benešová a .... Buď Šafářová nebo Hradecká, nebo taky Cetkovská
Reagovat
smazaný uživatel
Jako nominaci do toho Stuttgartu? To myslíš vážně? Naši vlastenci už řeší sestavu na utkání hrané v únoru, když se ještě neodehrálo listopadové finále? S top deblistkou Peške nepočítáš? V každém případě bych doporučoval vzít Berdychovic Lucinku, ta je podle některých tenisových fandů adeptka elitní Top 5 :-)
Reagovat
BooOoo
nemyslím Stuttgart .. myslím všeobecnou a nejlepší nominaci do Fed Cupu .. Peschke umí se Srebotnikovou, což jaksi není Češka .. navíc k sobě potřebuje hráčku s trochu lepším podáním, neboť to její stojí za starou belu .. Hradecká naposled vyhrála dvě utkání za sebou na okruhu WTA ve dvouhře nějak v květnu .. Cetkovská je ráda, když se jí povede jeden turnaj do roka .. takže nejlepší volba bude tebou navrhovaná Šafářová
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist