Němkám se první den v Brisbane dařilo, tři Američanky vypadly

29. 12. 2013, 16:34
Aktuality 3
WTA BRISBANE - Pěti zápasy dnes v Brisbane odstartovala nová sezona 2014. Úvodní kolo zvládla nasazená Sabine Lisická i její krajanka Andrea Petkovicová, které se o postup do čtvrtfinále utká se světovou jedničkou Serenou Williamsovou. Naopak se nedařilo Američankám, vypadly Matteková-Sandsová, Keysová i Lepchenková.
Sabine Lisická

Sabine Lisická si letos ve Wimbledonu zahrála poprvé v grandslamovém finále, na titul však čeká už přes dva roky. Do nové sezony světová patnáctka vstoupila výhrou, když v Brisbane porazila 6-3 6-4 Slovenku Magdalénu Rybárikovou.

"Během pauzy mi už tenis chyběl a těšila jsem se, až zase začnou turnaje. Jsem ráda, že se mi povedl vítězný start," řekla čtyřiadvacetiletá Němka.

Ve druhém kole se Lisická utká se Stefanií Vögeleovou, kterou loni porazila ve třech setech na Australian Open. Švýcarka si dnes v prvním zápase poradila s Američankou Madison Keysovou.



Tenistkám ze Spojených států se nedařilo ani v dalších zápasech. Varvara Lepchenková podlehla dvakrát 3-6 Ukrajince Elině Svitolinové a Bethanie Matteková-Sandsová nestačila na Andreu Petkovicovou.

Právě šestadvacetiletá Němka Petkovicová ve druhém kole vyzve světovou jedničku Serenu Williamsovou, která v Brisbane vstupuje do sezony stejně jako před rokem, kdy turnaj vyhrála bez ztráty setu.

V Brisbane se představí i druhá hráčka světa Viktoria Azarenková či světová čtyřka Maria Šarapovová, která hrála naposledy v srpnu v Cincinnati.

- WTA PREMIER BRISBANE -
(Austrálie, tv. povrch, 1.000.000 dolarů)
nedělní výsledky (29. 12. 2013)
Dvouhra - 1. kolo:
Lisická (7-Něm.) - Rybáriková (SR) 6-3 6-4
Dateová-Krummová (Jap.) - Rogowská (Austr.) 6-3 7-5
Svitolinová (Ukr.) - Lepchenková (USA) 6-3 6-3
Vögeleová (Švýc.) - Keysová (USA) 6-4 6-3
Petkovicová (Něm.) - Matteková-Sandsová (USA) 6-4 7-5

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Sonja
Tamirko, ne že bych ti nepřála po těch bídných výsledcích z minulé sezony, aby ses zvedla a dosáhla nějakých pěkných výsledků, ale musí to bejt zrovna na úkor Jamie?:-(:-D
Reagovat
Sonja
Na nevynucené chyby 19-6 "ve prospěch" Jamie...to se pak výsledku 1-6 nedá divit:-(
Ale tak je to její první zápas po čtyřměsíční pauze, kdy se potýkala s nepříjemným zraněním...nejde čekat, že hned bude válet, ale pořád doufám, že se rozehraje:-)
Reagovat
Sonja
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist