Někdy jde vyhrát i s ošklivým tenisem, žertovala Strýcová

10. 2. 2018, 19:55
Aktuality 3
Forma švýcarské tenistky Belindy Bencicové před zápasem 1. kola Fed Cupu vzbuzovala respekt. Dvacetiletá hráčka v lednu ovládla s krajanem Rogerem Federerem Hopmanův pohár a na Australian Open porazila bývalou grandslamovou vítězku Venus Williamsovou, proti české dvojce Barboře Strýcové ale v dnešní druhé dvouhře příliš šancí neměla. Rodačka z Plzně po soustředěném výkonu zvítězila v O2 areně až nečekaně hladce 6:2 a 6:4 a tým kapitána Petra Pály vede po prvním dnu 2:0.
Profily hráčů
Barbora Strýcová (© Česká sportovní)

"Jestli to byl jeden z mých nejlepších výkonů ve Fed Cupu? Nemyslím si. Ale byl to jeden z těch solidních výkonů. Nemusím pořád hrát perfektně a vyhrávat. Ono to někdy jde i s ošklivým tenisem vyhrávat zápasy," řekla na tiskové konferenci Strýcová, která jako šestá česká hráčka v historii dosáhla na metu dvaceti vítězství ve Fed Cupu.

Za dnešním triumfem šla od samého úvodu a hned v prvním gamu si připsala brejk. "Soustředila jsem se od prvního míčku na svou hru, na taktiku, co jsme si řekli před zápasem. Tu jsem držela celý zápas a fungovalo to," konstatovala jednatřicetiletá Strýcová.

Bencicová, která má slovenské kořeny, figurovala před svým zraněním předloni na sedmém místě žebříčku WTA. "Připravovala jsem se na těžký zápas. Belinda je výborná hráčka, byla už v top ten a má momentálně výbornou formu. Ale já jsem odehrála výborný zápas a nedostala ji moc k tomu, aby hrála svou hru. Pro mě bylo důležité, abych každý balon vrátila a ona na tom musela pracovat. Pak začala dělat chyby. To byl klíč k tomu, abych ten bod vyhrála," dodala.

Do žil jí vlilo sebevědomí, že šla na kurt za stavu 1:0 po výhře Petry Kvitové v úvodním zápase. "V šatně to nebylo nic moc super, koukat tam na ten zápas. Ty nervy jsou větší než hrát na kurtu. Trochu to pak ze mě spadlo, ten tlak, byla jsem hrozně ráda, že Petra ten bod vyhrála," dodala Strýcová.

Výkonem udělala radost i Pálovi. "Určitě nebyla favoritkou, byl to zápas absolutně 50 na 50. Myslím, že i Belinda si trošku myslela, že by měla vyhrát, tak mi to přišlo. Ale Bára to zvládla výborně. Určitě umí hrát ještě líp, ale jsou tam jiné emoce, nervy. Zvládla to skvěle až do konce," ocenil Pála.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
Fandina
"Ošklivý" tenis se mi moc líbil. Na Barušce byla vidět jistota. Neriskovala, hrála trpělivě a byla lepší. Docela mě překvapilo, že ani moc nehrála na síti, ani kraťasy, ale ve výměnách byla lepší. Gratulka Barčo. Byl to pěkný mač.
Reagovat
PetaM
Přijde mi, že Belinda to zkazila tak rychle, že ani neměla kdy zahrát ten kraťas :D
Reagovat
Fandina
Já se přiznám, že jsem na tom kurtu Belindu moc neviděla. V podstatě to kromě dvou podání dirigovala Barča a kupodivu od základní čáry. A také se mi zdálo, že je lepší ve výměnách, docela se tlačily a Barča v tom byla lepší.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist