Nechali na kurtu srdce, velebí své tenisty srbský tisk

20. 9. 2010, 12:24
Aktuality 15
Jako největší tenisový úspěch v historii země přijal nadšený srbský tisk víkendové vítězství svého týmu nad Českou republikou v semifinále Davisova poháru. Za největšího hrdinu označila média Janka Tipsareviče, který o víkendu porazil Tomáše Berdycha i Radka Štěpánka a měl největší zásluhu na premiérovém postupu Srbů do boje o salátovou mísu.
Srbská radost (© daviscup.com)

"Srbové nechali na kurtu srdce," napsal list Večernje Novosti. "Neměli to proti knedlíkům z Prahy lehké, protože po prohře v deblu se zdálo, že jsou blíže k vyřazení než k vítězství. Postupem do finále ale dosáhli obrovského úspěchu, o němž generace tenistů před nimi mohly jen snít."

Srbové podle listu dokázali, že jsou nejsilnější, když je jim nejhůře. "Nejdříve nás zachránil Djokovič, který zdolal popleteného a malátného Berdycha. Česká část publika Djokoviče provokovala ve chvílích, kdy se zdálo, že je zraněný, ale pro něj to byl jen dodatečný motiv pro velké vítězství. Hrdinský triumf dokonal největší hrdina střetnutí Tipsarevič, který Štěpánka vymetl z kurtu," uvedl Večernje Novosti.

Nejčtenější srbský deník Blic konstatoval, že čeští tenisté šli do posledního dne s velkou psychologickou výhodou, která se ještě zvýšila, když Berdych získal nad Djokovičem první set. "To bylo ale více méně vše, co sedmý hráč světového žebříčku v Bělehradu ukázal. Od druhého setu neměl žádnou šanci," napsal Blic. "Fantastický den srbského tenisu pak završil Tipsarevič," dodal.

Média vyjádřila naději, že ve finále proti Francii nebudou srbští tenisté bez šancí, protože opět budou hrát v Bělehradě před vynikajícím domácím publikem. A srbští hráči jsou pro vítězství ochotni udělat vše. Už také slíbili, že když slavnou salátovou mísu získají, nechají se všichni ostříhat dohola.

pva, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Precetl jsem si ceske noviny, coz jsem nemel delat. State plne vymluv, podrazu a dokonce Srbove jsou nazyvani jako SrAbove! Moc silne kafe, vidim ze Cesi maji problem zkousnout prohru! Coz neni ani do budoucna dobre! Hodne lidi i mimo tenisove prostredi by si melo uvedomit, ze hrajeme na dva hrace, kteri nebudou mit vzdy top formu! Navic nektere narody jsou v jejich prostredi temer k neporazeni! V tenise se vyuziva vsech moznych zbrani, taky dobre si uvedomit! Mne se vykon Srbu libil. Presto, ze jsme nepostoupili, vychutnam si kvalitni finale!
Reagovat
Vojtiik
nemas cist bulvar, tomu se ani nedaji rikat noviny! :D
Reagovat
smazaný uživatel
V kazdych novinach psali zhruba to same. :-) Princip byl stejny a to vymluvy.
Reagovat
steve79
Je to škoda. Nejvíc mě zklamal Berdych, který neuhrál ve dvouhře ani bod. Snad to vyjde příští rok. Jinak nechápu Djokoviče co to tam včera předáděl s tím zraněním. Nemůžu pochopit, jak může mít radost s takového vítězství.
Reagovat
smazaný uživatel
pokud to nechapes, jsi hlupak
Reagovat
smazaný uživatel
S tim se musi pocitat, ze noviny to zvelici ve prospech jejich hracu a nas zostudi. Myslim, kdyby to dopadlo opacne, tak si na tom smlsnou nase noviny. A tito snad maji vystudovanou zurnalistiku a kolikrat se clovek nestaci divit. Proste to nasim nevyslo, musi to prebolet a hrat dal.
Reagovat
smazaný uživatel
Finále a semifinále po sobě, to je myslím obrovský úspěch
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim si ale, ze do toho finale jsme se dostali diky obrovskemu stesti. Pres Francii a Argentinu jsme prosli kvuli chyb nehrajicich kapitanu a v Chorvatsku jsme hrali v peti setech dva ze tri zapasu a Radek utikal z nekolika mecbolu. Ve finale byl rozumny bohuzel i Costa, i vsichni hraci. Tento rok jsme prosli pres slaboucke Belgicany a pres Chile bez Gonzaleze. Opet jsme natrefili na silnejsi tym, opet jsme prohrali. Takze kdyz si to tak vezmes, dobre jsme za ty dva roky zahrali jenom na Belgii. A to velky uspech neni.
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, ale na to se historie neptá. Kde jsou Španělé, loňští vítězové. Myslím,že každý tým by bral takovou bilanci, a to si vem, kdo za nás hraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to s Tebou musím nesouhlasit nevím proč snizujes vykon nasich proti Chorvatsku, Argentine a hlavne Francii to ze nasadili toho koho nasadili je jejich chyba ale rozhodne treba zapas proti Francii kdy v tu chvili byl Tsonga i Simon V TOP10 a Mofils hnedka tesne za ni povazuju za velike vitezstvi.
Reagovat
smazaný uživatel
To urcite ano, jsme totiz strasne narocni a nikdy dost spokojeni. Kdyby nam nekdo na zacatku loňskeho roku rekl, ze budeme ve finale, tak by se to bralo spise jako utopie a letos se s tim skoro automaticky pocitalo. Alespon jsme zase spadli na zadek a vidime, ze to neni tak jednoduche. Kolik silnych tenisovych statu letos opustilo elitni skupinu. Hlavne to prvni kolo je krute. Tezky los a hned hrajes baraz.
Reagovat
smazaný uživatel
úspěch je to obrovský, Ale.... obrovská škoda, přes Francii by byl letošní titul docela reálný. I tak je to dobré, myslím že žebříček Davis Cupu mluví za vše.
Reagovat
Vojtiik
pres francii, ve francii v hale bych francouzum veril jeste vice nez minuly rok spanelum na antuce ve Fi... doma jsou ultra silni, navic maji i vyrovnany kadr, i kdyz maji zranenou 1ku nebo 2ku je schopny zaskocit bennetau nebo llodra, kteri jsou doma taky docela tezko k porazeni.. navic v deblu bennetau/llodra, extremne silni... vicemene nemaji slabinu na tom jejich indoor hardu
Reagovat
smazaný uživatel
V nas prospech hraje snad jen fakt, ze indoor hard je take Stepankuv nejoblibenejsi povrch a oba hraci nemaji vylozeny odpor k zadnemu povrchu. :-) Na druhe strane nema ani Berdych ani Stepanek optimalni formu, Francouzi jsou extremne dobri v jejich hale! Neveril bych nam, podle meho nazoru bychom vyhrali jediny zapas-mozna. V deblu maji spoustu variant, chybi Benneteau-skvele zastoupi Clement, Gasquet v deblu take neni zcela levy. Vyborna tenisova zakladna jako u Spanelu! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To si snad dělají srandu ne? "Česká část publika Djokoviče provokovala ve chvílích, kdy se zdálo, že je zraněný, ale pro něj to byl jen dodatečný motiv pro velké vítězství." Myslím, že to bylo naopak. Djokovic provokoval české publikum tím, že se "zdálo" že je zraněný.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist