Nebudu na hře nic měnit, říká Berdych před soubojem s Murraym

7. 9. 2012, 13:55
Aktuality 98
Tomáš Berdych chce na US Open pokračovat v nastoleném stylu. Stejně jako ve čtvrtfinále proti Rogeru Federerovi by v sobotním semifinále na kurtu rád dominoval, aby měl šanci postoupit přes Brita Andyho Murrayho do svého druhé grandslamového finále v kariéře.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

"Nebudu nic měnit. Mám čas si odpočinout, připravit se a pokusit se hrát stejně. Když je moje hra dobrá, jsem schopný porážet kohokoliv," zopakoval Berdych po výhře nad švýcarskou světovou jedničkou to, co proti favoritům už párkrát dokázal. Třeba předloni na trávě ve Wimbledonu, kde si zahrál o grandslamový titul poprvé.

Pokud šestadvacetiletý Berdych dokáže přejít přes Murrayho, postoupí jako třetí český hráč do finále US Open. Před ním v New Yorku o titul usilovali Jan Kodeš (prohrál v letech 1971 a 1973) a osmkrát Ivan Lendl, který turnaj třikrát ovládl.

Stejně jako Federer je Murray pro Berdycha soupeřem, na kterého si věří. "To jsou hráči, které si vždycky vyberu raději než Nadala s Djokovičem," řekl sedmý tenista světa.

Se skotským rodákem má Berdych příznivou vzájemnou bilanci 4:2. "A bylo by hezké ji ještě navýšit, ale nic lehkého mě nečeká. Andy je vynikající hráč," řekl Berdych. I Murray se vyjádřil o soupeři s uznáním. "Berdych je výborný. Musím hrát variabilně, nedat mu stejný míč. Musíte na něj chytře."

Bilance za Ivana: 1:1
Po čtvrtfinále viděl Berdychovy šance v semifinále nadějně i Federer, kterého český hráč porazil ve středečním večerním utkání ve čtyřech setech. "Když bude dobře podávat a udělá v průběhu utkání správná rozhodnutí, může Murrayho porazit," mínil Švýcar.

Zajímavým faktem je, že Murray spolupracuje s Lendlem, který mu má pomoci konečně vyhrát grandslamový titul. Letos ve Wimbledonu Murray ještě finále prohrál, ale o měsíc později se stal v All England Clubu olympijským vítězem.

Berdych tuší, že Lendl dokáže Murrayho připravit dobře po taktické stránce. "Určitě to roli hrát může, ale nemusí to být rozhodující. Bude záležet, kdo z nás ten zápas zvládne líp a v jaké budeme kdo pohodě. Nemyslím, že mě může něčím extrémně překvapit," řekl šestý nasazený hráč deníku Sport.

V letošní sezoně Berdych podlehl Murraymu po zahájení jeho spolupráce s Lendlem v Dubaji a porazil ho na antuce v Monte Carlu. "Takže to máme za Ivana 1:1 a bylo by hezké jít do vedení, ale uvidíme. Určitě to bude hezký zápas," řekl Berdych, který už má jistotu, že se po turnaji posune v žebříčku ATP na šesté místo.

Murray je spoluprací s Lendlem nadšený a pro ostravského rodáka má jen slova uznání. "Už mi hodně pomohl, udělal jsem krok dopředu. Díky němu hraju lépe a chápu, jak hrát důležité míče v rozhodujících momentech," řekl Brit. "Především na grandslamech cítím velký rozdíl, pomáhá mi na kurtu i mimo něj."

Berdych nevyhlíží předčasně neděli, kdy je na pořadu finále. O šancích na titul dopředu nemluvil. "Radši zůstanu nohama na zemi, nebudu se pouštět do žádných spekulací," řekl svěřenec trenéra Tomáše Krupy, který už v New Yorku jeden titul kdysi získal. Jako junior vyhrál se Stephanem Bohlim v roce 2001 čtyřhru.

Zápas začne na kurtu Artura Ashe už v 17:00 SELČ, tedy o hodinu dříve než obvykle. Pořadatelé se tak chtějí vyhnout hrozbě deště, který ve Flushing Meadows odložil finálový duel mužů z neděle na pondělí v posledních čtyřech letech.

pva, ČTK

Komentáře

98
Přidat komentář
smazaný uživatel
Je v realu velmi arogantni človek, a namistrovany, vysoce inteligentni.Několikrat jsem snim při sve praci přišel do kontaktu..
Reagovat
smazaný uživatel
PREBOHA ZAPCHAJTE TÝM DVOM KRAVÁM HUBY. Človek si zapne TV, chce si pozrieť nejaký tenis a nájde tam dve (ako vždy) békajúce kozy. Fakt dík, opäť som sa utvrdil v tom že ženský tenis nehodno sledovať.
Reagovat
Fandina
A co s tím řvaním chceš dělat. Věřím Martině Navrátilové, že se to naučily, aby mohly mást soupeřky, kam jde míček, podvědomě je směrovat v taktu jak řičí atd. Tenistkám to prý nevadí, kromě Sabine, která to uvedla. Odborníkům to nevadí a holky vévodí řebříčku. Náhoda? Z hlediska fér hry nespravedlnost. A pocit marnosti nad marnost. Co s tím naděláš?
Reagovat
Jan
Mohli by jim to řvaní zakázat a všem. Však by se naučily hrát i bez toho, jsou to přece profesionálky. Ale mi to zas tak nevadí. Druhá věc je, když někdo zařve od námahy občas, a pak ji za to trestat fiftýnem nebo nějak, jak to chceš rozlišit, jestli řvala nedostatečně nebo už moc a jak často. Ale třeba kdyby zakázali souvislé řvaní při každém podání, to by snad šlo - prostě styl Máša, Vika.
Reagovat
Jan
Vuvuzely na MS ve fotbale 2010 byly rozhodně horší. To se nedalo vydržet.
Reagovat
Fandina
Nechme to na odborníky. Já jako divák ten řev Márie a Viky někdy vnímám, jindy ne. A v podstatě mi nevadí. Spíš jsem psala o názoru Martiny Navrátilové, co se týká řevu těch dvou po podání nebo jiných připravených úderech, který je dlouhý a hlasitý a v taktu, že protihráčka neslyší svist míčku a podvědomě je směrována na rytmus hry těch dvou aniž si to uvědomí. Jako divák s tím nemám problém. Je otázkou, jestli je to fér vůči ostatním hráčkám a proč se to ty holky takhle vůbec učily.
Reagovat
Jan
Martinu Navrátilovou jsem slyšel o tom povídat. Že to protihráčky mate, protože se řídí sluchem podle zvuku dopadu míčku, jak letí a je to nefér pro ty, co neřvou. Asi to ty co řvou dělají právě proto.
Reagovat
Willy_Wonka
Připadá mi velmi zajímavé, že Berdych zde na tenisportal.cz, jakožto na nejkvalitnější české stránce o tenisu, má tak malou podporu ze strany místních uživatelů. Já se ani nedivím, ten kluk je strašně nesympatický (chováním a vystupováním na veřejnosti). Já ho také vůbec nemusím. Naopak Andy je u mě hned po Simonovi nejoblíbenějším hráčem na okruhu.
Jinak k zítřejšímu semifinále, radši bych proti Andymu také viděl Maestra. Ale co už, snad bude mít Andy den a Berdycha porazí. Dle mého skromného názoru bude klíčem k výhře v zápasu podání Berdycha a return Andyho. Také bude záležet na variabilitě hry obou zúčastněných. Šance jsou podle mě vyrovnané, ale jestli nebude mít Andy vyloženě špatný den a nezaspí začátek (jako obvykle), měl by snad vyhrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Co se ti líbí na Simonovi? Znám jej jenom ze zápasů a připadá mi, že ho můžou mít v oblibě jenom lidé trpící nespavostí. Ale rád se o něm dozvím něco pěkného.
Reagovat
Willy_Wonka
Po tenisové stránce je jeden z nejchytřejších hráčů na okruhu, má skvělou obranu a velice dobrý bekhend. Má také velmi dobrou kondici. Ale je fakt, že já si vybírám sportovce, kterým fandím hlavně podle toho, jak mi jsou sympatičtí. A Simon je podle mě velký sympaťák, doporučuji kouknout na DEUCE magizíny právě se Simonem. Dozvíš se, že je to příjemný, tichý a vzdělaný chlapík, který parádně hraje na klavír.
Reagovat
tito
Fajn.
Reagovat
Jan
Třeba ti, co fandí Berdychovi nemají tolik potřebu o tom psát. Berdycha znám jen z TV, nevím jak se chová na veřejnosti, ale v TV mi nesympatický nepřipadá. A na DC mu vždy diváci fandí. To Tipsarevič, jak se zachoval na posledním DC v Praze, si moc mé sympatie nezískal.
Reagovat
Fandina
Přiznám se, že mě vždycky pobaví, jak vždycky když se píše o Berdychovi, každý napíše, že je mu nesympatický, zvláštní přístup, donekonečna omílané klišé. Hlavně, že je sympatický přítelkyni, rodičům, kamarádům a fanouškům, jako jsem já. Stále se dívám a dívám když hraje, nebo v rozhovoru a pořád hledám ty nesympatie a nic ... tak fandím dál a jsem v pohodě.
Reagovat
gigin
Na Tipsu kašli !! A co Štěpec ?? Ten ano ??
Reagovat
Willy_Wonka
Mě se vždycky zdál takový chladný a arogantní, ale to je věc názoru. Jinak já jsem mu občas dokonce i fandil. Vždyť je to přece jenom Čech, ale na letošním Australian Open mě svým chováním hodně zklamal a já mu přestal přát úplně.
Jinak českému Davis cupovému týmu určitě fandím, ale nemůžu zrovna říct, že by mi byl moc sympatický.
Reagovat
smazaný uživatel
To ani nema cenu reagovat, je opravdu az s podivem co je tu lidi co nemaji radi Tomase ac je to Cech a ac je mozna posledni Cech na hodne dlouhou dobu co byl ve finale Wimblendonu a ted ma sanci byt ve finale UO...Nevim cim ten kluk je proboha nesympaticky? Vzdyt se chova naprosto normalne, vystrelky z mladi ma za sebou, vy jste byli jiny?
Vcera to krasne naspsal tusim VlS, americane a nebo jine narody svoje sportovce berou uplne jinak.
UZ jen kvuli vam "klasickym cechackum" by me tak neskutecne nehorazne zahralo na srdci kdyby Tomas zitra vyhral.
Jak tu nekdo muze napsat"doufam ze to kopyto nevyhraje" nebo podobne blaboly.. lidi proberte se, pokud budu krasne snit a Tomas to vyhraje, nasi republika kde zijeme, kde pracujeme(az na vyjimky, viz Vlk) strasne moc zviditelni a je uplne jedno jestli hraje za sebe.
A jen tak mimochodem, najednou vam je Andy dobry? Vetsinu roku tu akorad na nej lidi nadavaji jak je jim nesympaticky. No nic tohle je opravdu mimo me mysleni a urcite lidi nechapu a chapat nebudu.
Reagovat
Willy_Wonka
Jinak sympatie jsou hodně subjektivní záležitost. Já určitě nemám nic proti lidem, kteří Berdychovi fandí. Jestli jim je sympatický, tak nevidím důvod, proč by mu neměli fandit. Každopádně nechápu, jaké byli v mém komentáři klišé. Prostě mu nefandím a to je vše. Nic klišoidního na tom nevidím.
Reagovat
Fandina
gigin, nebylo to sice na mě, ale když ti poslouží můj pohled, tak Tipsa je víc dosebezahleděný než Štěpec ... můj pohled
Reagovat
Jan
Fandím mu, nemám důvod mu nefandit. V DC odvedl obrovský kus práce, nakonec i Berdych. To co dokázali za ty roky ve dvou, je úžasné.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano tecka, neni k tomu co rict. Je me z tebe smutno, a jsem rad ze te neznam osobne(teda doufam :D)
P.S. co takle ty tvoje zvlastni nesympatie spolknout kdyz hraje Tomas v Sm na US? Asi ne, to by bylo mooc na tvoje ego. Fandit Cechovi, no fuj...
Reagovat
gigin
Ale tobě může bejt Tipsa ukradený. Ty fandíš Radkovi a českým reprezentantům. Ti by ti měli být sympatičtí. Tak jak Janovi. Tak jsem se jen chtěl zeptat, jestli ty sympatie k Radkovi zesílily během toho DC klání ...
Reagovat
Jan
Připojuji se. Už jsem na to téma psal dost.
Reagovat
smazaný uživatel
No na Tipsu jsem primo vysazenej jak jiste uz vis.. ale kdybych byl srb, tak mu presto fandim..
A tady je krasne videt, ze my cesi nejsme moc vlastenci na rozdil od jinych narodu.
Reagovat
smazaný uživatel
Napodobne, to bylo uz posledni co jsem k tomu napsal, jen jsem nechtel nechat plavat tady Fandinu samotnou.
Reagovat
Fandina
Willy_Wonka já vím, že spousta lidí mu zazlívalo, že nepodal Nicovi ruku, ale bylo to něco tak hrozného, co udělal. Myslel si, že ho nastřelil naschvál, tak mu nepodal ruku a tím to pro něj skončilo. Nenadával, neurážel, jen vyjádřil svůj názor, v klidu, bez emocí. Že ho pak vypískali a nemohl ani dokončit tradiční rozhovor, není jeho problém. V rozhovoru mluvil o tenise a výsledku. Média to pak rozebírala, jako dovíco se stalo. Nic neobvyklého to nebylo. Takových případů v tenise už bylo. Jeho chování jsem zaznamenala a nic mě v něm nepřipadalo co bych nepochopila a povznesla se na to. Mě je sympatický jako spousta jiných tenistů na okruhu. Jako chlap se mi líbí a hraje dobře a proto mu fandím.
Reagovat
gigin
Ale tak to určitě !! O tom ani potom !! Jen se ptám, jestli tvé sympatie ztratil i Radek po tom extempore v Praze ...
Reagovat
Fandina
Oprava ... nepodal ruku, nebylo ti nic, co bych nepochopila a nepovznesla se nad to ... sorry a úsměv
Reagovat
Fandina
Aź se jednou odprostíš od postoje, že každý, kdo tu cokoli píše je z pozice fandy, tak si o tom spolu popovídáme. Takhle těžko pochopíš, že dovedu porovnat Tipsu a Štěpce, když se nad tím zamyslím, jak na mě působí, aniž bych jednomu nebo druhému stranila ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
opravdu posledni vec. Ani bych se nedivil kdyby sem Tomas obcas nezabrousil a kdyz ne on tak jeho kamaradi. Byt Tomasem a ja bych to udelal, tak kdybych si tohle precetl a ze to neni prvni clanek kde na nej lidi nadavaji, no tak bych se na nejaky DC(CR) vybodl. Ale vam to bude i tak jedno ze jo, vdyt budeme hrat jen nejakou "pralesni ligu" :p
Howgh
Reagovat
tommr
mě zas příjde hodně divný jak někdo může prohlásit, že je Tomáš nesympatickej a současně se vyznat ze sympatií k Murraymu. Murray je přitom na kurtu přímo zosobnění arogantního uřvanýho spratka, kterej dokáže nestrannýmu divákovi otrávit tenis. O jeho věčným simulování ani nemluvím - ještě jsem neviděl jedinej zápas ve kterým by se s bolestivejma grimasama nedržel za půlku všech částí těla ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak se na jeho zápasy nekoukej.
Reagovat
Willy_Wonka
Re: Fandina
Máme odlišné názory na Berdycha a já to beru. Jak jsem již řekl, sympatie či empatie k jednotlivým sportovcům jsou individuální věc. Já tu moc často v diskuzích nepřispívám, ale určitě jsem se s tebou nepřišel handrkovat. Jen jsem vyjádřil svůj názor. Každopádně se s tebou pěkně diskutuje, to je dobře.

Re: Wheelbow
Proč bych měl odhazovat svoje ne-sympatie k Berdychovi, když hraje proti mému druhému nejoblíbenějšímu hráči na okruhu? Fandím tomu, kdo mi je sympatičtější. Ne tomu, kdo je stejně jako já Čech. To mi přijde docela logické.

Re: tommr
S tím simulováním u Andyho vůbec nevím, o čem to mluvíš. Když tak bych poprosil o rozvedení... Jinak jsme zase u toho, ty rád Berdycha, já zas radši Murrayho. Oba máme jiné sympatie, to je normální.
Reagovat
Jan
Radek mé sympatie po Praze neztratil. Nakonec, kdoví jak to bylo s tím prostředníčkem a za to jak se Tipsa choval - nepřiznal dvojdopad a mazal stopu po dopadu, aby pak rozhodčímu ukázal jinou, si to zasloužil. A i tak, už je to dlouho a pustil jsem to z hlavy i u Tipsy, takže když ho vidím hrát, nesympatický mi není ani on. Jen u cizích hráčů, když hrají mezi sebou, je mi víceméně jedno, kdo vyhraje, téměř náhodně jednomu z nich fandím, třeba tomu slabšímu, někdy žádnému z nich.
Reagovat
gigin
Díky za odpovědi ...
Reagovat
Jan
Souhlasím s tebou, že to nepodání ruky nic zvláštního nebylo a nedivil jsem se Tomovi, když ho Almagro nastřelil. Jednak ho to mohlo docela bolet, jednak si myslel, že to bylo schválně (a mohlo být). Takže jsem v tom neviděl žádný prohřešek.
Reagovat
Jan
Když se nad tím zamyslím, tak právě Murray je mi nejvíc nesympatický z té špičky TOP 9, 10, ostatní zas tak moc nesleduji. Vypadá jak neohrabaný medvídek, jak přešlapuje ze strany na stranu, i ten vzhled, ale není to nic zásadního a rozhodně to neříkám zrovna kvůli této diskuzi, když se jedná o zápas Berdych - Murray.
Reagovat
tommr
no já bych řek, že Murray na tom příjmu vypadá vyloženě jak deb.il jak se tam klátí s těma vyceněnejma zubama ... :)
Jinak já bych to jeho chování na kurtu taky jinak nerozváděl, ale prostě mě štve když se tu někdo naváží do Tomáše kvůli jednomu nepodání ruky a současně se vyznává ze sympatií k hráči, kterej je na kurtu sprostej jak dláždič. Tomáš na kurtu působí ve srovnání s Murraym jako vyloženej gentleman ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš na kurtu působí ve srovnání s Murraym jako vyloženej gentleman ... :)

Každý chlap si občas na kurtu zanadává, nevidím na tom nic špatnýho, tohle neodsuzuju, jsou tam emoce, i Toma jsem slyšela často si pro sebe mluvit sprostě, ale jak píšu, nijak to nesoudím. Zrovna v tomhle si nemají co vyčítat :-)
Reagovat
tommr
něco jinýho je zanadávat si potichu pro sebe pod vousy jako to dělá Tomáš a většina normálních tenistů a něco jinýho je sprostě řvát jak nepříčetnej na celej stadion jako to dělá Murray. Tak sprostej jako Murray není ze špičkovejch tenistů asi nikdo ...
Reagovat
smazaný uživatel
..nevím, jak často mužský tenis sleduješ, ale věř, že Tom hodně hlasitě zařval myslím na amerických betonech, bud v Miami, nebo IW, hodně sprostý slovo, ne pod vousy..ale jak píšu, mně to nevadí.
Komentátor ještě říkal, to slovo asi nemůže ani opakovat před 22h :-))
Reagovat
Fandina
tak to asi nebylo tak hlasité, když ho zařval a slyšel ho jen komentátor. Stejně by mě zajímalo, jaké to slovo bylo.
Reagovat
smazaný uživatel
Slyšela jsem ho i já..začíná na č..:-))))
Reagovat
tommr
no tak to jednou Tomovi taky ulítlo, to je toho. Murray fuckuje a shituje každej zápas a řve přitom i na lidi ve vlastním boxu (i když jsem si všim, že na Lendla si tolik netroufá ...) :)
Reagovat
smazaný uživatel
To víš, Ivan Hrozný je prostě ledově klidný za každé situace, nic ho nerozhodí :-))) mě by zajímalo, co by dělal, kdyby Andy fakt konečně vyhrál gs..snad by se i usmál :-)
Ale on je prý v soukromí veselý..
Reagovat
Jan
Ještě je zajímavé, jak bylo v nějakém pořadu, že Lendl Murraye učil napálit to do hráče, když neví co s míčem, přesně jak to udělal Almagro Berdychovi a aby se za to vůbec nestyděl. Zřejmě to Lendl dělal za své kariéry taky, tenkrát jsem ho nesledoval, ani nebylo kde.
Reagovat
smazaný uživatel
není to zvykem, ale musím souhlasit s Tommrem. Když už je někomu nesympatický Berdych svým chováním na kurtu, je opravdu zvláštní, že tomu samému člověku je sympatický Murray, nejsprostější hráč celé světové špičky.

A když už jsme u toho chování, i tenisti jsou jen lidi, ne roboti. Federer zařval v Paříži v semifinále (?) na celý centrkurt "shut up", spousta lidí to omlouvala tím, že mu někdo "zabékal" do výměny. To jako má být omluva? (Proboha, hlavně to někdo neberte jako nějaký útok na Federera!)
Reagovat
VlS
Ahoj, souhlasím s tebou (jen doplněk - taky nějakou dobu pracuji mimo ČR a trávím zde jen nějaké volno, ale to nic nemění na tom, že su Moravák a tedy také Čech :-))
Je téměř neuvěřitelné, jak například Chazy zde coby odborník tři dny pouští z chlívka svou nenávist vůči Berďovi snad ve dvaceti příspěvcích, aniž by použil jediný tenisový argument. Asi mu Berďa přebral holku nebo rozšlápnul ve školce bábovičku :-)
Reagovat
VlS
Mám k tomuhle podobný postoj jako Ema. To slovo, o kterém píše Ema bylo v zápasu s Arodem v e finále Miami, kdy ho trozhodčí obral o důležitý bod a byla to krátká věta, toje č... . Věcně jsem v té chvíli hluboce souhlasil, byl, protože míček byl 10 cm před lajnou a rozhodčí zahlásil aut. Prostě emoce v takových chvílích pochopím a rozhodně to není nic charakteristického pro Toma. Kupodivu spousta těch, kteří Toma kritizují za aroganci (90% z nich podezřívám, že nemají ani potuchu, co to ta arogance je), obdivuje Nalbandiana. Tak z toho jdu do vrtáku, jen málo lidí je arogantnějších než David, typický latinoamerický macho (i když ne vzhledem, tam typické geny asi neutají).
Reagovat
Pe3k
Berdych vs. Federer - US Open 2012 Quarter-Final (HD)

http://www.youtube.com/watch?v=7rTXGMoV-eo&feature=g-all-u
Reagovat
smazaný uživatel
Dik, uz je v zalozkach :)
Reagovat
mac.hall
Ten , kdo o tenisu něco ví, asi těžko řekne vyhraje ten nebo ten. Šance obou tenistů jsou velmi vyrovnané, bude hodně záležet na jejich momentální dispozici a psychickém rozpoložení. Oba zatím na US Open předvádějí kvalitní tenis a tak je to skutečně otevřené. Pokud bych se měl vyjádřit k šancím Toma , pak předpokladem k postupu bude jednoznačně kvalitní servis s úspěšností někde kolen 75 % , případně i výše a vyrovnané základní údery s potlačením UE na minimum, což se mu s Rogerem celkem dařilo. V jiném případě by asi moc šancí neměl. Pořád nemohu zapomenout na jeho famózní výkon s Rafou na letošním AO ,kdy předváděl tenis , jaký jsem, a to se přiznám, nečekal, že od něj někdy uvidím. Přestože ten zápas prohrál , měl Rafu téměř na lopatě a vyrovnal se mu ve všech herních činnostech.Rozhodlo pár chyb , ale dojem byl vynikající. Kdyby se Tomovi podařilo k takovému výkonu přiblížit, neměl bych z výsledku obavy.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, šance na obou stranách. Oba mají zbraně k tomu aby toho druhýho porazili. Jinak ten zápas Nadal vs Berdych mi v paměti zůstal taky ještě do teď. Naprosto super utkání dvou uplně odlišných stylů. Jen škoda že nešlo třeba do pěti setů.
Reagovat
smazaný uživatel
Servis na urovni 75% je utopia..Ak bude mat 66% tak bude spokojny..

Ja si nemyslim,ze sance su vyrovnané..Ak by boli, kurzy na zapas by vyzerali inak..
Reagovat
Chrenda
Murray nemá šanci...končí zrzek...skotský!
Reagovat
hatatytla
Jestli na své hře nic měnit nebude, tak ten zápas bude dost jednostranej pro Murraye. Svoji hru musí maximálně variovat. Cpát se na sít, zkustit sním i delší výměny. Potom ho může přehrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Murray už teď ví, že to bude těžké. Jako to věděl Federer a možná i proto prohrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak by taky moh měnit hru, když to neumí? Nikdy pořádnej plán B neměl, všechno na jednu kartu.
Reagovat
VlS
Myslel jsem si, že toho o tenisu moc nevíš, teď už si to nemyslím, teď už to vím.
Reagovat
smazaný uživatel
Chazy nerozumí tenisu? To je druhá největší kravina co sem tu kdy čet. Ta první padla samozřejmě předevčírem od mistra "J.M."
Reagovat
gigin
Zdar !!! Prosím tě, kde si to můžu přečíst ?? Pod kterým článkem ?? Díky ..
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel je to tak ...
Reagovat
gigin
Předpokládám, že máš na mysli diskuzi ohledně Andyho. Ale toho "vašeho" :))
Reagovat
smazaný uživatel
Jj. Tak jako říct, že na něj má herně kdekdo je docela úlet.
Reagovat
gigin
Já se ti nedivím, že se čertíš :))
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak doufám, že zejtra to vyjde na "naše" finále. :D
Reagovat
gigin
No ... Budu k tobě upřímný. Pokud Novak postoupí, bral bych raději do finále Berďu. Asi budeš naštvanej, promiň :( Nicméně tobě přeju hodně štěstí a ať se "vám" dílo podaří !!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to chápu. Stačí se podívat na h2h Novaka s Berdychem a je to jasný. V pohodě. :D
Reagovat
gigin
Tak nějak :DD
A ještě jedna věc. Já proti Andymu nic nemám. Naopak !!! Je mi symp. Ale jsou tu určité věci, které mne vedou k tomu, že zítra prostě fandím Berďovi ....
Reagovat
smazaný uživatel
Radši ani nechci vědět jaké...
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyz Berdych porazil Federera, bude hodne sebevedomy, nemuzete porovnavat ci prostudovat statistiky, kdo, kdy prohral vyhral, kdo vyhraje prohraje..bude to uplne novy souboj a pevne verim ze berda do finale postoupi.
Reagovat
smazaný uživatel
vy ste oba bva dobri ko ko ti
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm..
Reagovat
Chrenda
Proč dva? Pět ko ko tů a jedna ko kot ka.
Reagovat
smazaný uživatel
Andy musí vyhrát prostě musí. Jinak mě tady ty vlastenci sežerou.
Reagovat
smazaný uživatel
To mi povídej. A ještě zrovna, když proti Berdychovi celkem zbrojím a fakt ho nemusím.
Reagovat
smazaný uživatel
Spřízněné duše :D Taky fandíte Andymu? :D Já fandím Andymu, nebo případně tomu, kdo porazí Berdycha :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já ho taky nemusim. Jestli mu to bude Andy nalejvat do forehandu, tak tam ani nemusí chodit. Měl by na něj nastoupit jako na Tsongu ve Wimbledonu. Tam Tsonga ze začátku vůbec netušil a než se vzpamatoval, tak prohrával 0:2 na sety.
Reagovat
smazaný uživatel
Já Andymu věřím...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, to by byl ideál. Tam taky výborně podával ty 2 sety, to bude třeba i zítra, servis ale zatím až tak nepíše, bude ho třeba zlepšit. A samozřejmě jak sám Andy prohlásil, ví, že nemůže nastoupit tak, jak proti Čiličovi. Musí být od začátku aktivní, nesnažit se zbytečně zabíjet, ale hrát dlouhé míče a udržet Berdycha vzadu. Případně v techničtějkší výměnách jej musí přehrát. Uvidíme, já jsem děsně nervózní, ještě víc než bych byl třeba proti Federerovi, protože Berdycha nemám rád.

A co se týče vzájemné bilanci, tak na hardu je to 2:2, první dva zápasy byly někdy v letech 2005 a 2006, takže to je jakoby nic. Loni v Paříži a letos v Dubaji, to byly dá se říctr vyrovnané zápasy. O antuce nemluvím, tam rozdíl mezi oběma je.
Reagovat
smazaný uživatel
Navíc Andy byl letos v Monte Carlu zraněný. Kvůli tomu potm nehrál v Madridu.
Reagovat
smazaný uživatel
podle mě nejdůležitější záležitostí bude Murrayho return. Když se mu podaří hrát dlouhé míče Berdychovi pod nohy, bude se dostávat do tlaku. To samozřejmě úzce souvisí s Berďovým servisem, ale pamatuju si zápas, kdy Djoker perfektně četl Berďův servis a i přesná první podání vracel Tomášovi pod nohy tak, že Berdych nestačil odcouvat a byl neustále ve velkých problémech
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem na vaší straně, nutně potřebuju Murrayho triumf na celým turnaji. Vytvoří pak konkurenci pro Noleho a Nadala i na GS a oběma zredukuje počet vyhranejch GS ))))
Reagovat
smazaný uživatel
:-) Paráda, takže budeme fandit spolu. A přát si, aby se David hecnul a noleho alespoň co nejvíc utahal. Porazit ho asi neporazí, ale pořádně to utahat, případně uhrát aspoň set.

mufik¨: jo, s tím returnem máš pravdu, ono i s Čiličem šel return postupně nahoru, především z bekhendu.
Reagovat
smazaný uživatel
"Porazit ho asi neporazí"

Paráda :))) Za tohle už se zlobit nezlobím.
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
smazaný uživatel
Já fandím a přeju jednoznačně Andymu, klidně at zredukuje počet vyhraných gs Novakovi a Rogerovi, Rafovi by ale v budoucnosti nemusel zas tak moc :-))
Jinak Andymu jsem titul přála ještě před začátkem turnaje, je mi celkem jedno, že bude hrát zrovna s Tomášem, věřím, že vyhraje :-)
Reagovat
Jan
Já fandím Marťanům. Určitě to vyhrají na celé čáře :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Super, všiml jsem si, že stojíš často na správné straně :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Let´s go Andy!!! Ještě nikdy jsem ti tak nefandil jako budu zítra ;-)
Reagovat
a.magerova
Tak teda se hlásím k dodržení slibu daného po Wimbledonu a budu sedět s vámi :-))
Reagovat
rubens
Skot na válečný stezce! Škoda, že tenisti nemají, podobně jako ragbisti,
nástupní, heroické troubení, nebo netancujou haku.
Reagovat
rubens
ragbysti
Reagovat
Jan
Haka na kurtu by nevypadala špatně. Na každé straně by se přidali sběrači ...
Reagovat
smazaný uživatel
Beru za slovo, paráda.
Reagovat
smazaný uživatel
Multikulti světoobčané vyhrávají vždy. V tom je zatím jejich velká výhoda. Užijte si to než Vás pohltí Dar al-Islam ..
Reagovat
Fandina
Hezká partička, co k tomu dodat. Přejí jednomu, jedněm a svému úsudku, aby druhý, druzí, neměl, neměli, navrch. Super fandění. Užijte si to.
Reagovat
a.magerova
Aneb jak říkal Jan Werich:
"Není-li tu ta, kterou mám tak rád, tak mám rád tu, která je tu."
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist