Nažhavený Davyděnko zůstává neporažen a chystá se na rozjetého Federera

25. 1. 2010, 09:37
Aktuality 75
AUSTRALIAN OPEN MUŽI - Ve čtvrtfinále Australian Open dojde na očekávanou bitvu. Nikolaj Davyděnko v pěti setech zdolal Verdaska a chystá se potřetí v řadě porazit světovou jedničku Federera. Švýcar dnes přejel domácího Hewitta hladce ve třech setech.
Nikolaj Davyděnko

Byť ještě nikdy nehrál grandslamové finále, je Nikolaj Davyděnko na Australian Open jedním z hlavních adeptů na titul. Zvládl i první těžký test: loňského semifinalistu Fernanda Verdaska zdolal v pětisetové bitvě.

Devátý nasazený Španěl prohrál s letos stále neporaženým Rusem 2-6 5-7 6-4 7-6 3-6.

Davyděnko tak v Melbourne pokračuje ve skvělé jízdě, až do zápasu s Verdaskem neztratil v turnaji ani set. Rus dnes mohl zápas ukončit dříve, ale chyběly mu dva míče k ukončení zápasu ve zkrácené hře čtvrté sady, nakonec ale nasazenou devítku přemohl až po pěti setech za čtyři hodiny.

Přesto Španěl dokázal, že i ruský tenista je zranitelný, když srovnal nepříznivý stav 0-2 na sety. Rozhodující dějství už měl ale znovu pod kontrolou šestý nasazený Davyděnko, klíčový brejk získal v šesté hře. Verdasco doplatil především na 20 dvojchyb a 81 nevynucených chyb.

Nedělní osmifinálové zápasy mužů:

Murray i Nadal zkrotili dělové servisy a svedou boj o semifinále

"Nepovedl se mi tie-break, takže jsem byl trochu zklamaný. Ale zůstával jsem klidný a soustředil se na rozhodující set," komentoval Davyděnko. "Je to myslím moje první výhra tady na centrálním kurtu," zavzpomínal poslední vítěz Turnaje mistrů, kterého pořadatelé grandslamů v úvodních kolech na největší kurt nikdy nenasazují.

Davyděnko tak postupem mezi posledních osm vyrovnal své maximum z let 2005-07 a zůstává ve hře o první grandslamový titul. Letos má skvělou formu: ještě neprohrál a skalpoval už Nadala i Federera. 

"Loni jsem si přečetl, že jsem ledový muž, ale letos jsem pořádně nažhavený," prohlásil osmadvacetiletý Davyděnko.

Pokud chce i nadále pomýšlet na premiérový grandslamový titul, nebo alespoň první finále, musí vyřadit světovou jedničku a trojnásobného šampiona Rogera Federera.

Také švýcarského tenistu dnes nečekal snadný soupeř. Zápas 4. kola nabídl souboj světové jedničky současné s bývalou Lleytonem Hewittem.

"Když jsem viděl los a skutečnost, že mohu narazit na Lleytona, nebylo to něco, co by mě potěšilo," prohlásil loňský poražený finalista. 

Jenže Federer očekávanou dramatickou bitvu odmítl. První dva sety vyhrál 6-2 6-3 a kráčel za hladkým postupem. 

Hewitt podporovaný bouřlivým publikem začal vzdorovat až ve třetím dějství. Za stavu 4-3 si pro Federera si vypracoval první dva brejkboly a ten druhý skvělým returnem proměnil. Vykřesal jiskřičku naděje, jenže osmadvacetiletý rodák z Basileje zbytečné prodloužení zápasu odmítnul. Okamžitě si vzal ztracený servis zpět, v desátém gamu odvrátil tři brejkboly a po necelých dvou hodinách proměnil první mečbol.

"Zápasy s Hewittem byly vždycky náročné, proto jsem rád, že jsem to dnes zvládl ve třech setech a ušetřil síly na další kolo," pochvaloval si Federer, který nad dlouholetým kamarádem vyhrál patnácté utkání v řadě, 

"Vypadalo to snadno, ale na můj vkus jsem moc chyboval," řekl Federer. "Ale nebylo to tak strašné. Dobře jsem podával, pohyboval se a hrál ofenzivní tenis," pochválil se Švýcar.

Nyní se bude snažit prodloužit jinou úctyhodnou sérii: na 22 grandslamech v řadě hrál minimálně v semifinále.

Musí si tak vzpomenout, jak v minulých letech vyhrával nad Davyděnkem, jehož zdolal dvanáctkrát po sobě. Poslední dva zápasy - loni na Turnaji mistrů a letos v Dauhá - totiž prohrál a Rus získal hodně sebevědomí. V zápasech na tři vítězné sety však Davyděnko ze čtyř duelů vyhrál pouze jeden set. 

Blíží se repríza předloňského finále
Další dva dnešní zápasy rozhodly o tom, že se ve středu bude konat repríza finále z roku 2008 mezi Djokvičem a Tsongou. Srb tehdy získal zatím svůj jediný grandslamový titul, Tsonga zase byl jedinkrát ve finále. 

Novak Djokovič dnes potvrdil roli favorita. Utkal se s nenasazeným Polákem Lukszem Kubotem, který dosáhl životního výsledku i díky zranění Južného, jenž svého soupeře pustil do 4. kola bez boje.

Kubot hrál s Djokovičem překvapivě už loni ve finále antukového klání v Bělehradu, ale ani tehdy favorita nezaskočil. Dnes dokázal držet krok jen v poslední sadě, kterou prohrál až ve zkrácené hře.

Dvaadvacetiletý Srb turnajem prochází bez problémů, jenže dosud hrál maximálně s 58. hráčem světa Chiudinellim. A právě s ním zatím ztratil svůj jediný set.

Souboj s Tsongou ale jistě nabídne vyrovnanější zápas. Djokovič po triumfu na Australian Open francouzského soupeře nedokázal čtyřikrát v řadě porazit - pokaždé v hale. Uspěl až loni na tvrdém povrchu v Miami.

Jo-Wilfried Tsonga dnes poprvé v kariéře absolvoval pětisetový zápas. Ale vůbec k němu nemuselo dojít. V duelu s Nicolasem Almagrem průběh utkání dlouho kontroloval. Jenže první nabídnutý brejkbol za stavu 6-3 6-4 4-5 neodvrátil a zápas si zkomplikoval. 

Španělský tenista, který v Austrálii nastupoval se zlomeninou v levém zápěstí, ucítil šanci a byť už ani jednou Francouzův servis prorazit nedokázal, dotáhl souboj do páté sady, kterou si letos v Melbourne zkusil už potřetí. Do třetice se mu ale uspět nepodařilo. I když mu Tsonga častými chybami na síti dopřával jednoduché fiftýny, v dramatické koncovce padl 7-9 a znovu nedokázal porazit hráče top 10 na jiném povrchu, než antuce.

- AUSTRALIAN OPEN (Austrálie / Melbourne, tv. povrch) -
pondělní výsledky mužů (25. 01. 2010)

Dvouhra - osmifinále:
Federer (1-Svýc.) - Hewitt (22-Austr.) 6-2 6-3 6-4
Djokovič (4-Srb.) - Kubot (Pol.) 6-1 6-2 7-5
Davyděnko (6-Rus.) - Verdasco (9-Šp.) 6-2 7-5 4-6 6-7(5) 6-3
Tsonga (10-Fr.) - Almagro (26-Šp.) 6-3 6-4 4-6 6-7(6) 9-7

Čtyřhra - 3. kolo:
Dlouhý/Paes (3-ČR/Ind.) - Isner/Querrey (USA) 6-3 7-5

Smíšená čtyřhra - 2. kolo:
Makarovová/Levinský (Rus./ČR) - Hantuchová/Nestor (2-SR/Kan.) bez boje

Junioři:
Dvouhra - 1. kolo:
Veselý (ČR) - Lescure (Fr.) 2-6 6-2 6-2

Čtyřhra - 1. kolo:
Rumler/Veselý (ČR) - Chappell/Dubinskij (USA/Rus.) 2-6 6-3 13-11 

Juniorky:
Čtyřhra - 1. kolo:
Kar. Plíšková/Krist. Plíšková (ČR) - Myersová/Sandersová (Austr.) 2-6 7-5 11-9

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

75
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jediná škoda,že nemohli postúpiť Roddick s Čiličom,ale aj tak dobre,dnes úplna spokojnosť:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Come on Andy!
Reagovat
smazaný uživatel
neviete niekto poradit kde si vie pozdriet aspon skratene zo zaznamu nejake zapasy z ao 2010?dik
Reagovat
Forsberg.Peter
Si pořiď přes net ten Eurosport Player, zas tak drahý to není, tam máš hafo záznamů úplně celých.
Reagovat
smazaný uživatel
jj..dik.napadlo ma to, len som chcel zistit ci nenapada niekoho aj nieco ine.
Reagovat
smazaný uživatel
nečítal som ju celú a ani to zas nechcem nejak zložito otvárať,ale je tu odkaz na článok S.Reeda,nehovorím,že s ním úplne súhlasím,ale ako námet na úvahu to nie je zlé...

http://uk.eurosport.yahoo.com/tennis/simon-reed/article/191/
Reagovat
Mercury
V globale se s tim dá souhlasit. Co se variability a kvality forhendovych uderu tyče, nemá Federer konkurenci. Razance samotná je druhá věc a mají-li svůj den, určitě by vedle Söderlinga a Gonzaleze neměli chybět Verdasco a Del Potro.
Reagovat
smazaný uživatel
O českom športovom denníku nemám veľkú mienku, pripadá mi viac ako bulvár. Tento článok sa tejto povesti vymyká, nezisťoval som odkiaľ ho prevzali. Pár odpovedí a názorov Feda ! Každý nech si urobí svoj názor o tom údajnom "nafúkancovi"?!!

http://deniksport.blesk.cz/clanek/tenis/86567/federer-nikdo-
nemiluje-tenis-jako-ja.html
Reagovat
smazaný uživatel
ale ve SPORTU byl i clanek v prosinci o RAFOVI,taky na celu stranu,taky super...cetla jsem to,ale na zacatku toho clanku-trocha to sebevedomi ma,ale ma na to pravo po tom co dokazal...RAFA ten se zase podcenuje moc!pise tam ROG,ze si mysli,ze se vrati zas do plne sily,ze on se tez vratil:o)
Reagovat
smazaný uživatel
Veľmi dobrý článok, ďakujem za pridanie, sama by som si to asi nevšimla :).
Reagovat
majjkaa
uzasny clanok!! sueper to tam vsetko povysvetloval tym co este stale niecomu nechapu :)
Reagovat
Mercury
tak a ted by mohl barney misto toho rozhovoru se štěrbou dávat pod své příspěvky odkaz na tento rozhovor :)
Reagovat
Mercury
rozbíjení raket :D ty jsi blázen...Roger je v rozbíjení raket opravdový přeborník..asi jako ty v tenise, blbečku :)
Reagovat
smazaný uživatel
článok v Sporte aneb "Keď hovorí Kráľ" :-)

šašek hovoril minule:-)
Reagovat
smazaný uživatel
ten sasek ma bejt NADAL?zajimave,kdyz psali ve SPORTU o STERBOVI,byly to spatne noviny,nyni jsou to super noviny..holt nazory se meni
Reagovat
majjkaa
saskia.......ten sasek mal byt Pan Sterba, ak som dobre pochopila viktora alebo??? A kto hovori ze tie noviny su zrazu super, je tam iba to ze vynimocne sa tam objavil normalny clanok...na rozdiel od doposial uverejnovanych, nikto ho nevychvaluje predsa...hm??
Reagovat
Frantz
To vis, tenkrat se to "nezaujatym" Fedexovcum jaksi nehodilo do kramu, ale ted je BLESK stoprocentne overeny a verohodny zdroj :-D Je to asi vazne diagnoza, fandit Federerovi :/
Reagovat
smazaný uživatel
tak to nevidim jen ja?tak bulvarni zvasty blbeho deniku,ted super clanek,tak uvidime co zitra vyjde!a jinak odebiram TENIS,tam jsem tez minuly rok cetla neco o zvlastnim chovani RF,ale to je fuk,jasne,ze to vse je nutne brat s rezervou..prosim vas-ta TENIS ARENA,tady ji mivavali-ted neni k sehnani,da se bezne koupit?ja odebiram TENIS mesicnik,poradte dik
Reagovat
smazaný uživatel
tak nech hľadám jak hľadám,nevidím kde som napísal,že je Sport super:-)
Reagovat
smazaný uživatel
aha tak to jo,ja myslela,ze mysli...muj chlap si to taky kupuje,obcas tam neco bejva a nekdy i pekne foto:o)
Reagovat
majjkaa
inak s tym casopisom si ma celkom inspirovala teraz :) omrkla som si ho na nete akurat a vyzera ze su tam pekne clanky. Rozhodla som sa predplatit si ho, da sa aj vraj aj tu na SR. U nas vychadza tiez Tenis casopis slovensky ale pomerne velka cast je venovana stale iba slov.tenisu, :) Ten cesky co odoberas ty, je dufam iny?? alebo pol casopisu je tiez len o ceskych tenistoch dufam ze nie :)
Reagovat
smazaný uživatel
no taky je tam dost o nasich juniorech a tenistech,do toho vzdy 1 clanek o znamem zahranicnim tenistovi a drby z tenisu..ta ARENA se dala normal koupit-ted uz pul roku nikde nic na stanku,jedine zrejme objednat...ta je drazsi nez TENIS:O)
Reagovat
majjkaa
aha tak to potom s tym casakom Tenis asi velka vyhra nebude :) Tennis Arena vyzera o nieco lepsi...no cena skoro 100sk tak to je na zvazenie :))
Reagovat
smazaný uživatel
Ja toho Verdasca snád už...!!! wrr.... :-( Videla som len štvrtý set, a Nando hral famózne, Davy kazil. Ale piaty set? Jako to bolo?? Please friško mi to napíšte :D
Reagovat
smazaný uživatel
za stavu 3:2 prohral servis, i kdyz vedl 40 15...a Koljovi pomohlo prasatko
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal- Murray 2:3
Roddick-Cilic3:2
Federer-Davydenko3:2
Djokovic-Tsonga 3:2
Neviem preco ale vsetko vidim na 5 setov:D
Reagovat
Vojtaakk
To by bylo docela fajn, bylo by na co koukat. Připomíná mi to loňské FO, obě semifinále na 5 setů, strávil sem 10 hodin u TV...
Reagovat
smazaný uživatel
toho rafu otoc:o)
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal - Murray 0(1) - 3
Roddick - Cilic 2 - 3
Fed - Dav ... neviděl jsem Dav. na AO hrát, Feda dneska chvíli
Djokovic - Tsonga 3 - 0
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím až na toho Roddicka, tam to vidím na 3-0 maximálně 3-1 pro ARoda. Jinač Federer Davyděnko bude bitva, ěžko říct, kdo vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja mam strach o Djokera spis :) tam to bude hodne o Tsongovi jestli mu to tam bude padat ty jeho děla silene nebo ne :)
Reagovat
smazaný uživatel
No Verdasco si to prohrál sám, Davyděnko už nehrál tak jak první dva sety a dělal více chyb, jenže tohle je přesně Fernando. Jinač Djokovič až na to mírné zaváhání v třetím supr, škoda Hewitta, ale čekal jsem to. Tsonga snad bude unavený a Nole si pohlídá postup. Můk tip na semifinále z téhle části Davyděnko-Djokovič.
Reagovat
smazaný uživatel
co tu uz vsetkym drbe? preco by sa mal murray proti nadalovi len branit? podla mna murray vyhra na tvrdom povrchu je jeden z najlepsich
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska mě překvapil skvěle hrající Almagro který předvedl skvělý obrat,jenom škoda,že potom ztratil podání,kdoví,jak by to dopadlo.
Jinak jsem rad,že to ten Federer zvládl,čekal jsem ostrý a dlouhý zápas.Každopádně se musí snažit aby vyhrál Australian Open.Taky se těším na zítra,Nadal-Murray,to bude stát za podivanou a znovu se tady přihlásím abych okomentoval zápasy.
Reagovat
Vojtaakk
Já myslím, že Fedex dnes předved dobrý výkon, který jsme u něj dlouho neviděli. Málo chyb, hodně winrů, zejména z bekhendu. Je ovšem pravda, že na Hewitta se mu hraje dobře, znaj se jak svý boty. Každopádně s tímto výkonem může na Kolju vlítnout jako nic. Davyděnkův zápas sem bohužel neviděl, ale tolik nevynucených chyb na straně Fernanda, to je síla.
Každopádně 1/4 finále bude mazec, už se těšim. Tip: 3:1 Federer.

Hodně se mi líbil zápas Almagra s Tsongou, jednu chvíli už sahal po vítězství, škoda. Myslim ale, že Djoker by měl v poho vyhrát.

Dolní polovina: Přeju Roddickovi, i když proti Gonzalesovi měl víc štěstí než rozumu. Zápas s Čiličem bych viděl na 5 setů.

A taky Rafovi, Murrayho nemám rád. Tenhle zápas bude asi trvat dlouho, i když se nemusí hrát moc setů. Tip: 3:1 Rafa.
Reagovat
smazaný uživatel
moje tipy federer:davyděnko 3:0 ,Nadal:Murray 3:1,Roddick:Cilic 3:0 Roddick,Tsonga:Djokovic 3:1.
Reagovat
smazaný uživatel
pro Djokoviče
Reagovat
smazaný uživatel
bodaj by si mal pravdu hlavne s tym rafom co raz viac bookies veri andymu,ale zabudaju ze ak je rafa zdravotne v poriadku co vyzera ze je tak neprehrava viac ako 5,6zapasov za rok a ak andy nastupi s tym ze bude iba branit tak v pripade 4,5setov nevydrzi a pridu chyby rafa musi sa priblizit k utocnemu tenisu z DOHA a vyhra ja viac verim tsongovi velmi chce a ak mu budu padat koule tak ako dnes a ktomu tie uzasne voleje tak novaka da,roddick si sancu na semi ujst nenecha a roger tak tez tam som pochyboval ale dnes ma oba presvedcili ze roger si to postrazi
Reagovat
smazaný uživatel
Perfektné! K porazenému len toľko, Hew dobrý hráč a bojovník, Fede mu však herne nesedí. Čo sa týka techniky hry, Hew sa mu nemôže vyrovnať. Úprimne sa priznám, že som čakal tvrdší boj. Hew sa snažil, hlavne v treťom sete sa pokúšal o obrat, to je jeho špecialita. Aj za to mu patrí česť a večná sláva.
Zápas Nikolajeviča som nevidel, tak neviem, ako sa to môže vyvrbiť. Čo môžem povedať s istotou,že mal veľmi dobrý žreb, ale to nie je podstatné. Ak chce Fede pomýšľať na víťazstvo, musí ho skoliť.
Reagovat
Jakub
Myslim ze Dvydenko mel dnes obrovske stesti. Myslim z v muzskem tenise neni obvykle aby hrac predvedl 20 dvojchyb. Jak jsem se dival tak Davydenkovi proti Federerovi moc sanci nedavam. Pokud ovsem neco hodne rychle nezmeni. Hrat 5 setu s hracem ktery ma 50% uspesnost 1 podani a da 90 nevynucenych proti 50 winerům, to není zrovna vizitka vyrovnane formy. Kdokoliv z prvni 5ky vyjma trapiciho se a uz vypadnuvsiho Potra, by s Davydenkem netravil na kurtu dele jak 1,5 - 2 hodiny a Davydenko by neuhral ani set.
Nejsem fanda Federera a uz jsem zde psal ze uderove je podle meho (myslim tim prumer obou uderu) jednoznacne nejhorsi, ale s takovou hrou kterou Davydenko predvedl dnes, kdy mel konecne solidniho i kdyz psychicky labilniho a extreme chybujiciho soupere, by se Federe ani nespotil. S jeho psychickou odolnosti(Federerovo), par zazracnych balonu z rakety Davydenka nehraje absolutne zadnou roli. O Nadalovy radsi nepisu, protoze ten by se s Davydenkem nedostal ani do provozni teploty.
Reagovat
smazaný uživatel
naprostej souhlas...to co předvedl Verdasco, myslím tím těch 20 DF a 90 UE, to je teda síla. A tím víc mě překvapuje, že dokázal uhrát 2 sety...
Reagovat
smazaný uživatel
cože,chceš říct,že federer backhand+forehand je horší než u davyděnka.To jssem se teda pobavil.A když ještě připočteme servis,jednoznačně v prospěch federera tak už vůbec.
Reagovat
Jakub
Samozřejmě že kombinaci těchto dvou úderů má Davydenko lepší. Jeho beckhand je jednoznačně nad síly Federera. Davydenko je schopen svym beckhandem prehrat i Nadaluv forehand (obcas), coz je pro Federera nemyslitelne, proto s Nadalem tolik beckhandy kazi, protoze hraje po lajne coz je pro jednoruc tezky uder, pokud ma mit kvalitu. Forehandove jsou na tom podobne, oba hrajou rychle, ale nic vrazedneho to neni, nebezpecne jsou ty forehandy prave tim ze je hraji rychle po odskoku. Del Potro, nebo Nadal jsou na tom forehandove mnohem lepe. Federeruv servis je jednoznacne lepsi o tom zadna, ale opak jsem nikdy netvrdil
Reagovat
smazaný uživatel
Federer určitě není v tom tvojem srovnání backhand+forehand nejhorší! Backhand je zápas od zápasu lepší! Dnes z něho hrál perfektně, i komentátoři říkali, že se hodně zlepšil posl. zápasy! A z forehandu zakončoval i hrál super!
Reagovat
smazaný uživatel
Neblázni Nadalův forehand je horší než ten Federerův a vždycky byl,asi jsi neviděl jak hrál federer forehandy v letech 2003-2007,totálně přímé údery bez liftu,hodně podobně jako Gonzales.A i teď je na forehandu lepší než Rafa,za tím si stojím.
Reagovat
Jakub
No tak to v zadnem pripade. Federer ma lepsi timing na míč to je jasné a velmi šikovnou ruku, ale forehand ma jednoznačně horší. Pokud Nadal postoupí na stejnou úroveň jako Federer(tj. na základní čáru), tak se Federer z pod tlaku už nedostane. Musíš si uvědomit, že Nadal hraje 2 - 3 metry za základní čarou a přesto mu málokdo dá winer a není to jen nohama. pokud ovšem zaútočí Nadal a postopí do kurtu je konec. Proč myslíš že má Federer s Nadalem zápornou bilanci. Servis má lepší Federer, voley má lepší, pohybuje se skvěle, né lépe než Nadal, ale o moc hůř také ne, beckhandy jeden jak druhý nevyhledávají ( i když u Nadala je to s podivem), tak čím to asi je. Mnoho z vás si neuvědomuje jak agresivně Nadal hraje. Pokud posoudím jen ten úder sám o sobě tak si vem : Federe pokud hraje 2 metry za základní čarou ( což hraje minimálně) forehand a má na něj čas - většinou je výsledek neutrální nebo se Federer dostává pod tlak, oproti tomu Nadal - jak má čas na úder, tak i když je daleko za základní čarou je se soupeřem konec. Samozřejmě že to často není winer, taky z takové dálky to ty atleti skoro vždy doběhnou, ale vrátit to vůbec do kurtu je dost problém, pro každého. Další příklad Nadal a Federer dost často sahají k čopům. Federer z toho umí zaútočit a dostat soupeře pod tlak, Nadal z toho dává winery, proto když s ním hraje Federer tak tolik kazí beckhandy, protože si nemůže pomoct čopem který by mu Nadal okamžitě zabil a potom hraje jednoruč liftovaný i v pozici kdy je to pro něj nevýhodné.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger nezvládá backhandy s Rafou né proto že by je hrál po čáře (i když souhlasím, že dát jednoruční backhand po lajně je opravdu težké), ale proto, že Nadal kupodivu zatím jako jedinný pochopil, že vysoký míč s velkou horní rotací,prostě hráčům co hrají jednoruč nedovolí prakticky útočit. Proto to vypadá jako že ten úder nemají tak kvalitní.. Ale to už by jsme se dostali do příliš velkých detailů a rozdílů v technice jednoruč a obouruč backhandů, to asi nikoho moc nezajímá :-)
Co se týče Rogerova servisu tak ten je jeden z nejlepších (né nadarmo ho srovnávají se servisem Samprase). Samozřejmě pokud má dobrej den a chodí mu to, což poslední dobou.. :-) O forhandu se ani nemá cenu rozepisovat, to je špička! On totiž není forhand jen o ráně viz. Gonzales atd. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
no vysvětlil jsi to moc pěkně,to jo,ale stejně s tebou nesouhlasím,Federer dává daleko víc forehandových winnerů a nadalůf Forehand by byl lepší,kdyby do něj nepral tolik liftu,tím liftem pak ty balony nemůže tak rychle ukončit.
Reagovat
smazaný uživatel
s tebou absolutně souhlasím
Reagovat
Jakub
No musím nesouhlasit. Když se podívám na Almagra nebo Kohlshreibra, tak se to určitě dá i když je to těžké. A Federerův Forehand je vysoce nadprůměrný,ale nejlepší rozhodně není. Federer je komplexní hráč, který nespoléhá na jeden úder(jako Gonzáles), ale na to že vždy porazí soupeře přes jeho slabinu. A je už jedno co tou alabinou je. Mouhou to být nohy, voley, return, psyhika, nebo samotné údery. Gonzálesův forehand je rozhodně mnohem lepší než Federerův, zrovna jako ho má lepší Nadal, Del Potro, Tsonga, Djokovič, Verdasko, Berdych atd. Ale to nehraje žádnou roli. Nejhorší forehand na okruhu má Štěpánek a co. Poráží hráče kteří jsou úderově úplně jinde. Nikdo nerozlišujete odkud ten hráč hraje. Já se nebavím o jeho hře, ale o tom úderu jako takovém. Nevím jestli jsi hrál, nebo hraješ tenis, ale pokud ti balon přistane 20 cm před lajnou a vyletí 2,5 metru do vzduchu, tak to je u mě úder, kterej fakticky nejde vrátit, rovnítko příletí šílená, skoro rovná koule která se ani neodlepí od země. naproti tomu Federer spoustu úderu hraje tak 1 - 1,5 m před základní lajnu. Je to rychle po odskoku - to je fajn, ale že by ten úder byl tak hrozivej? Viděl jsi US Open? A Del Potrův forehand? Z jakých pozic dával winery? Byl toho Federer proti němu schopen? Mám to nahrané a koukám na to dost často a můžu říct, že Federe byl forehandově tak o 30% pod Del Potrem, protože jinak by ten nervák těžko vyhrál. Ale pozor tím nechci řít že Federer nemůže kohokoliv porazit to vůbec ne. Ale jak říkám jeho síla je jinde.
Reagovat
smazaný uživatel
Sem rád že je tu někdo rozumící tenisu, vážím si tě za to, v některých věcech souhlasím ale v některých musím oponovat:-)
Musíš vzít v potaz že Almagro ani Kohl nejsou rovnocenní soupeři pro Rafu, tak že na ně nepotřebuje speciální taktiku jako na Rogera. Proto ta moje poznámka o vysokých míčích na backhand. Zároven tím Rafa potvrzuje že Rogerův forhand je špička, protože 90% úderů jde do Federerova backhandu, asi to bude mít nějaký důvod, ne jen proto že Rogerův backhand je o něco slabší než forhand;-)
Hráči které jsi jmenoval nemají lepší forhend, jen do něj dávají víc síly (mimo Nadala). Ale není divu, mají k tomu fyzické dispozice, pákové poměry končetin (del Potro, Tsonga..) je k k razanci předurčují. Co jsem ale chtěl říct je , že forhend je i o ukrytí směru kam míč poletí, a to Federer umí dokonale! Oproti Gonzálesovi, u toho je to patrnné i z poslední řady na stadionu kam bude hrát:-)
Souhlasím s tím že Roger hledá slabiny u soupeře( nemyslím v trenýrkách :-)), to z něj právě dělá nejlepšího hráče hystorie, není to jen bouchač do míče, hraje hlavou. A co je základem úspěchu v tenise, ptám se?
Sorry za dlouhé příspěvky, budu se to snažit zestručnit:-)
Reagovat
smazaný uživatel
chlape s tebou se nemá cenu hádat,seš blázen asi.Odborníci i laici se od vždycky schodovali,že Federerův forehand je ten nejlepší,lepší než měl Sampras bo tak.Asi prostě tenis moc dlouho nesleduješ. Souhlasím,od roku 2008 už ten úder upadl,ale když ho srovnáš třeba z roku 2004-05,pokud jsi už sledoval tenis,tak musíš uznat,že to byl nejlepší úder na světě.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím že Rogerův forhand je stále stejně dobrý, jen soupeři už nejsou tak naivní aby mu to servírovali na zlatém podnose. Proto je Roger nucen hrát mnohem těžší údery v náročných pozicích, a z tohou pramení chyby.
Budmě rádi za to, že si už nechtějí ostatní vozit jen "druhá" místa z turnajů, aspon je to vzrušující podívaná:-)
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas,ale když se podíváš na jeho nejvíce dominantní roky tak uvidíš,že přece hrál jiným stylem,teď hraje už z daleko více liftem,ale to je dáno taky dobou,vývojem raket atd.
Reagovat
Vojtaakk
Tak na US open měl Del Potro jednoznačně nej forehand, Nadalovi v semi naložil eště daleko víc. Co se týká finále, Roger to prohrál hlavně kvůli mizernýmu servisu, víc dvojchyb jak es u něj není normální. Jinak myslím že Delpo má v tomhle výhodu díky své výšce: to co Roger hraje jen taktak (třeba Nadalovo forhandy), Delpo zabíjí, protože dosáhne vejš.
Jinak vcelku souhlas... jen myslim že je to hodně taky o tom, komu se jak na koho hraje. Ja třeba myslim, že Delpotro bude Nadala porážet pravidelně, protože ty jeho lifty mu moc problémů nedělaj...
Reagovat
Jakub
Ale já s tebou souhlasím. Federerův forehand je špička, jen říkám že z první pětky vyjma Murraye ho má nejslabší(ale je to samozřejmě jen můj subjektivní pocit). A že mu Nadal hraje hodně do beckhandu, ale to přeci dělá Federer proti Nadalovi také a ještě mnohem více, proto ty beckhandy po lajně. A upřímě obávám se že nikdo do forehandu netluče více jak Nadal, to že ta energie jde do spinu rozhodně není na škodu. Mám nahrávací stroj a čím víc volím spinu tím větší silou při stejné délce ten stroj musí střílet(a tím hůř se to od určité urovně bere).Jinak s tebou souhlas. Úder je hlavně o tom zda soupeř nebude vědět kam to zahraješ. Síla není všechno. To platí tedy speciálně o Gonzálesovi. Ale viděl jsem ho trénovat ze dvou 2 metrů a musím říct že je to hrozná rána ten jeho forehand :-) Všechno ostatní vedle toho vypadá jak úder dorostenců. Parádně se na to kouká. Totéž platí o Tsongovi, to je také takový blázen :-).
No osobně si myslím že final bude tradiční. Davyděnko mě nepřesvědčil o tom že by Federera dal a Nadalovi věřím maximálně. Murray ho podle mě nemůže ohrozit(Nadala) a Del Potro je pryč. Jediná překážka pro Federera je Djokovič. Ten je sice téměř bez slabin, jenže je takovej divnej, dost často se mu nechce hrát, i když teď to vypadá že se mu snad i chce.
Reagovat
smazaný uživatel
Já naprosto souhlasím s Jakubem.Roger sám řekl před pár lety že má největší strach z Rafova forehandu.Tento úder ne nehorázné svinstvo a navíc se hodně špatně odhaduje kam te balónek poletí.Jinak Potro zatím nemá na to aby Rafu pravidelně porážel ... není to jen o forehandu, ale je to také o hlavě a o povrchu.

Jinak bych chtěl dodat že ač jsem fanoušek Nadala tak zejtra to vidím max. 3:2 pro Murraye :(
Reagovat
smazaný uživatel
Nadalove extremni rotaci se nikdo ani nepriblizuje, je to dany i tim jeho specifickym drzenim, ohromna sila z forhendu.
A Gonzalez nehraje forehand na plocho, on tam nejaky lift ma.
Reagovat
smazaný uživatel
zase ty strasis tak?projizdela jsem jejich posledni zapasy,posledni 2 vyhral a predtim prohral RAFA vzdy min.ve 3 setech,krom ROTTERDAMU,kde nemoh na koleno to nikdy nevyl debakl...fakt myslis,ze nemuze?
Reagovat
smazaný uživatel
už jsem to psal vejš, můj tip 0(1) - 3 ...pro Murrayho zítra bohužel, ale naděje umírá poslední.
Reagovat
smazaný uživatel
saskia:Já nestrašim,jen tím říkám že Rafa se zatím nijak oslnivě nepředvedl narozdál od Murraye ...

olfess:Jasný já zejtra budu držet palce co to pujde, až do posledního balónku.
Reagovat
smazaný uživatel
Murray podle mě nebude mít šanci,podle mě prohraje tak 3:1 na sety
Reagovat
smazaný uživatel
Jak sem řekl, v něčem souhlasím, v něčem ne, ale snad se shodneme že vlastně porovnáváme různé techniky Forhandu, tak že bych si asi netroufl hodnotit kdo má lepší či horší. Na této úrovni údery umí všichni, tedy až na vyjímky potvrzující pravidlo, že Radku ;-) Spíš bude rozhodovat chladná hlava, a to Rafa i Roger mají zmáknutý..
K tomu hraní do backhandu..oba se snaží eliminovat největší zbraň soupeře, tedy forhand, jen Roger má smůlu že Rafa hraje levou, tak to musí hrát po té lajně:-)
Přiznám se, trochu ti toho Gonzálese závidím, vidět to na vlastní oči musí být paráda. Měl jsem možnost v loni na vlastní oči vidět právě Tsongu, a přijde mi, že letos je na forhandu snad poloviční.. Ale myslím že to bude přechodem k Babolatu, snad ve zvykání na nový materiál nebude kopírovat Djokoviče :-)
A co se týče tipů na vítěze, tak Rafovi trochu nevěřím, v zápase s Kohl. hrál úroveň hráče druhé desítky, to asi na Skota stačit nebude. Kolja bude pro Rogera velký oříšek, a jestli bude Roger hrát často přes druhý servis jak se mu to poslední dobou stáv, tak by mohl prohrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak sem řekl, v něčem souhlasím, v něčem ne, ale snad se shodneme že vlastně porovnáváme různé techniky Forhandu, tak že bych si asi netroufl hodnotit kdo má lepší či horší. Na této úrovni údery umí všichni, tedy až na vyjímky potvrzující pravidlo, že Radku ;-) Spíš bude rozhodovat chladná hlava, a to Rafa i Roger mají zmáknutý..
K tomu hraní do backhandu..oba se snaží eliminovat největší zbraň soupeře, tedy forhand, jen Roger má smůlu že Rafa hraje levou, tak to musí hrát po té lajně:-)
Přiznám se, trochu ti toho Gonzálese závidím, vidět to na vlastní oči musí být paráda. Měl jsem možnost v loni na vlastní oči vidět právě Tsongu, a přijde mi, že letos je na forhandu snad poloviční.. Ale myslím že to bude přechodem k Babolatu, snad ve zvykání na nový materiál nebude kopírovat Djokoviče :-)
A co se týče tipů na vítěze, tak Rafovi trochu nevěřím, v zápase s Kohl. hrál úroveň hráče druhé desítky, to asi na Skota stačit nebude. Kolja bude pro Rogera velký oříšek, a jestli bude Roger hrát často přes druhý servis jak se mu to poslední dobou stáv, tak by mohl prohrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrý výkon, ale má ešte naviac. Som strašne zvedavá na zápas s Davydenkom. Už teraz sa teším :)
Reagovat
smazaný uživatel
Federer hrál krásně uvolněně, ovšem pravda, že Hewitt mě dost zklamal, vzepjal se jen ke konci zápasu. Roger a Kolja, to bude mazec!
Reagovat
smazaný uživatel
federer hrál super z backhandu,tak dobře jsem ho hrát neviděl už hodně dlouho,i prohozy super
Reagovat
majjkaa
posledny set roger daval zbytocne lopticky do siete dost casto inak SUPERRR!! a Hewitt cakala som ovela viac od neho....
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo neumí zariskovat, nic nemá. I když to tentokrát nevyšlo, jseš střelec! ;)
Reagovat
smazaný uživatel
zkouset se musi:)
Reagovat
majjkaa
Roger paraaaada ides!! :)
Reagovat
smazaný uživatel
roger vyhraje, to je jasný
Reagovat
smazaný uživatel
davydenko vyhral 2posledne zapasy. takze bude si dost verit. LENZE je obrovky rozdiel hrat s federerom na 2 alebo na 3 sety.
bude to dobry zapas
Reagovat
Mercury
Kolja bude pro Rogera velice těžký oříšek. A věřím tomu, že to bude krásný a vyrovnaný zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
federer se zatim zdá hodně dobrej,hraje super z backhandu a to mě hodně překvapuje,aby ještě Kolja nedostal výprask
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist