Navrátilová: Je čas na střídání stráží

2. 7. 2008, 17:46
Aktuality 0
Když včera ve Wimbledonu bojovaly ženy o semifinále, nebyly na kurtu k vidění čtyři nejvýše nasazené hráčky. Všechny už předtím vypadly a znovu se tak ukázalo, že mezi ženami není momentálně žádná, která by nahradila suverénní Justine Heninovou. Podle Martiny Navrátilové by ale už do konce roku mohly žebříček WTA znovu ovládnout Serena a Venus Williamsovy, které v Londýně hodlají odehrát další sesterské finále.
Profily hráčů
Martina Navrátilová

Justine Heninová, která letos šokovala svým rozhodnutím odejít ze světa tenisu, sice Wimbledon nikdy nevyhrála, v posledním roce ale ženskému tenisu dominovala a nebylo sporu, kdo je královnou tohoto sportu. Po jejím odchodu ovšem zatím žádná z hráček podobně suverénní není.

Po triumfu na Roland Garros se světovou jedničkou stala Srbka Ana Ivanovičová, ale s Wimbledonem se záhy rozloučila stejně jako zbývající tři nejvýše nasazené hráčky Jelena Jankovičová, Maria Šarapovová a Světlana Kuzněcovová. "Je čas na střídání stráží. Je to poprvé, co se do čtvrtfinále nedostala žádná ze čtyř nejvýše nasazených tenistek," tvrdí devítinásobná wimbledonská vítězka Navrátilová.

Letos se na kurtech v All England Clubu schyluje ke třetímu finále mezi sestrami Williamsovými a chvíle těchto Američanek by podle Navrátilové mohly přijít i v dalším průběhu sezony. "Možná jsme svědky vzkříšení Sereny a Venus. Možná, že na konci roku z nich budou světová jednička a dvojka", prohlásila Čechoameričanka

Současnému ženskému tenisu královna chybí, věk hráček ze špičky žebříčku se pohybuje kolem dvaceti let. "Střed je mnohem silnější a špička o něco slabší. Je to tam příliš vyrovnané," komentovala Navrátilová současnou situaci.

Nemyslí si, že by ženskému tenisu uškodila podobná nadvláda, jakou v předchozích sezonách předváděli na okruhu ATP Švýcar Roger Federer a Španěl Rafael Nadal. Ti se pravidelně potkávali ve finále velkých turnajů, až letos se do jejich společnosti dostal Srb Novak Djokovič.

Vzpomínala, jak to bylo kdysi s její rivalitou s Chris Evertovou. "Lidé si stěžovali, že ve finále je vždycky Chris a Martina, ale nakonec stejně chtěli vidět ve finále Chris a Martinu," uvedla.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist