Navrátil: Rosol může být týmová dvojka

8. 4. 2013, 16:39
Aktuality 2
Příslibem do budoucna jsou pro kapitána českých tenistů Jaroslava Navrátila víkendové výkony Lukáše Rosola v Kazachstánu. Rosol v Astaně zvládl poprvé v kariéře roli jedničky daviscupového týmu a tlak s tím spojený a díky dvěma bodům posunul obhájce titulu do semifinále Davis Cupu.
Profily hráčů
Vítězný tým

"Výkony Rosola jsou cenné. Vím, že Radkovy (Štěpánkovy) hodiny se nezastaví, a Lukáš potvrdil, že druhým hráčem skutečně může být. Když zapojíme Rosola do jednoho singlu či debla, tak pořád můžeme být konkurenceschopní," řekl Navrátil.

Radek Štěpánek letos v listopadu oslaví už 35. narozeniny a český tým potřebuje k jedničce Tomáši Berdychovi další alternativu do dvouher. A právě Rosol by měl v jedné nebo v obou dvouhrách nejspíše zaujmout Štěpánkovo místo. V kombinaci s elitním deblistou Štěpánkem může český tým myslet v soutěži dál vysoko.

Navíc se Rosol díky bodům z Astany posunul v žebříčku ATP z 63. na 46. místo, což je jeho nové maximum, a je jen pět bodů za českou dvojku Štěpánkem. Ten v Kazachstánu hrál jen čtyřhru, protože se vrátil na kurt po operaci páteře.

V uplynulých pěti letech táhli Davis Cup jen Berdych se Štěpánkem. Bez nich by Češi loni nezískali salátovou mísu a nyní neslavili čtvrté semifinále za pět let.

"Už je to semifinále trochu rutinka, ale někdy to strašně bolí," řekl Navrátil. "Nyní to je o to cennější, že to kluci dokázali bez Tomáše (Berdycha) a Radka (Štěpánka) ve dvouhrách. Já jsem vždycky říkal, že když budou tihle dva, můžeme to celé vyhrát. Když nejsou, můžeme mít problémy s každým. Potvrdilo se, že máme lepší hráče než Kazaši. Ale taky jsme viděli všichni, jak to bolelo," konstatoval kapitán.

V blízké budoucnosti ale může tenistům chybět také šestý hráč světa Berdych. Jeho touhou je vyhrát grandslam a letos jen další tři hráči z elitní desítky hrají týmovou soutěž. Berdych přitom za deset let vynechal Davis Cup pouze dvakrát.

"Bude zásadně záležet na Tomášově rozhodnutí, jak dlouho se o to bude chtít poprat, nebo jestli dá šanci druhým. Hrát Davis Cup deset let, to je velká zátěž," řekl Navrátil. "Po grandslamu, který je pro něj prioritou, se člověk těžko dává dohromady. A navíc, když Davis Cup jednou vyhrajete, tak už člověk není tak kouslý."

pva, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Noo keby to Korolev v 3 sete tak nepokazil tak by tu mohli byt aj ine slova ako tieto
Reagovat
smazaný uživatel
ale je to tenis a castokrat i par micku rozhoduje. Zkuste se semtam podivat a uvidite jak maly rozdil je nekdy mezi uspechem a neuspechem.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist