Navrátil ocenil reprezentační srdce Berdycha i Štěpánka

17. 9. 2011, 20:15
Aktuality 1
Kapitán českých tenistů Jaroslav Navrátil ocenil ochotu Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka reprezentovat. Oba hráče trápilo před baráží Davisova poháru v Rumunsku zraněné rameno, ale v Bukurešti nechyběli a ve dvouhrách a čtyřhře zařídili jasnou výhru a příslušnost ke světové elitě.
Jaroslav Navrátil

"Chtěl bych jim poděkovat, protože to je o přístupu k reprezentaci a je vynikající, že se dali po těch problémech dohromady a hráli," řekl Navrátil v telefonickém rozhovoru ČTK po dnešní čtyřhře, v níž Štěpánek s Berdychem přidali třetí vítězný bod. "Teď jsem hodně šťastný, že to takhle dopadlo," doplnil. 

Berdych i Štěpánek nedohráli zápasy na US Open kvůli zraněným ramenům a zdálo se, že v Davis Cupu nenastoupí. Za pomoci realizačního týmu v čele s Pavlem Kolářem ale oba od pondělí trénovali a do dvouher i čtyřhry se postavili. Štěpánek v pátek snadno přehrál Adriana Ungura a Berdych si poradil s Victorem Crivoiem. Společně pak zvládli i debl, v němž zdolali pár Horia Tecau a Marius Copil.

Nečekané problémy se tenistů, přesněji řečeno Berdycha, ale držely. Devátý hráč světa dohrával páteční dvouhru v křečích v obou stehnech a měl velké štěstí, že nemusel hrát čtvrtý set. "Neumím si představit, že by v tom stavu v zápase dál pokračoval. To mi zatrnulo a zaplaťpánbůh, že zápas dohrál," řekl Navrátil.

Kvůli křečím navíc hrozilo, že Berdych nebude fit do čtyřhry. Kolář s dalším fyzioterapeutem Martinem Janouškem ale dělali, co mohli. Berdych dostával ledové zábaly a dokonce i injekci proti křečím a vyplatilo se. "Ráno Tomáš přišel na snídani, že bude hrát," řekl Navrátil. Chvilku však Berdychovi trvalo, než se dostal do tempa. "V prvním setu byl trošku tužší, ale ukázalo se, že jako tým s Radkem fungují perfektně. Radek ho povzbuzováním zvedl a pak jsme viděli exhibici," řek kapitán.

Dvaatřicetiletý Štěpánek podle Navrátila ukázal své zkušenosti a schopnosti lídra týmu. "V deblu byl nejlepší, hecoval a zvedl Tomáše," ocenil Navrátil a slova chvály měl rovněž pro Štěpánkovu dvouhru. "Jeho singl byla lahůdka. Taky měl zranění, ale svoji úlohu splnil na sto procent a Ungura na kurtu zcela vymazal," řekl kapitán.

Už ve středu se mohou tenisté těšit na los pro první kolo Světové skupiny Davisova poháru 2012. "Doufám, že budeme hrát doma a že se zase dostaneme dál," řekl kapitán, který s týmem došel loni do semifinále a předloni do finále. "Vypadá to, že se sejdeme zase všichni dohromady a zkusíme zase něco uhrát. Hráče ale čeká kvůli olympiádě termínové peklo, tak doufám, že budou všichni zdraví," dodal Navrátil.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
Gulbis
Jarda Navrátil by už mohl shodit to fotbalistický šedivý háro, který nosil v 80. letech když to bylo in, trochu zaspal dobu
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist