Navarrová v Torontu postoupila do největšího semifinále, Sabalenková prohrála s Anisimovovou

10. 8., 21:58
Aktuality 3
WTA TORONTO - Emma Navarrová (23) na turnaji WTA 1000 v Torontu porazila 6:3, 7:6 krajanku Taylor Townsendovou (28) a postoupila do svého největšího semifinále. O teprve druhé finále na hlavním okruhu se americká tenistka hrající životní sezonu utká s krajankou Amandou Anisimovovou (22), jež si vyšlápla na Arynu Sabalenkovou (26) a zajistila si návrat do TOP 100.
Emma Navarrová (© Profimedia)

Navarrová – Townsendová 6:3, 7:6

Emma Navarrová si teprve loni v květnu zahrála poprvé ve čtvrtfinále turnaje WTA, pronikla do TOP 100 a nyní figuruje už mezi patnáctkou nejlepších tenistek světa. Třiadvacetiletá Američanka totiž prožívá životní sezonu.

V Hobartu proměnila hned své premiérové finále na okruhu WTA v triumf a na majorech postupně vylepšovala svá grandslamová maxima - 3. kolo na Australian Open, osmifinále na Roland Garros a čtvrtfinále ve Wimbledonu. A nyní v Torontu postoupila posedmé v kariéře a poprvé na turnaji kategorie WTA 1000 do semifinále.

Cestou do něj Navarrová neztratila ani set. Po Magdě Linetteové a Martě Kosťukové potvrdila roli papírové favoritky i proti Taylor Townsendové, jež v 28 letech hrála poprvé ve čtvrtfinále. O pět let starší krajanku porazila 6:3, 7:6.

Přestože Navarrová prohrála na esa 0:9 a udělala výrazně více  dvojchyb (8:1), přišla pouze jednou o své podání a sama dokázala proměnit dva ze tří brejkbolů. Vítězce letošního Wimbledonu ve čtyřhře žen Townsendové oplatila pět let starou porážku z antukového turnaje ITF.

O druhé a největší finále si Navarrová zahraje s další krajankou Amandou Anisimovovou, s níž prohrála snadno ve dvou setech před dvěma lety v Indian Wells.

Anisimovová – Sabalenková 6:4, 6:2

Anisimovová ve čtvrtfinále zasočila světovou trojku Arynu Sabalenkovou. Dvaadvacetiletá Američanka přehrála běloruskou favoritku 6:4, 6:2, vzájemnou bilanci upravila na 3:4 a po dvou letech zaznamenala skalp členky TOP 10.

Semifinalistka French Open 2019 a bývalá 21. hráčka světa Anisimovová, jež se v lednu vrátila na kurty po 9 měsíců dlouhé pauze způsobené syndromem vyhoření, do semifinále postoupila po více než dvou letech a zajistila si návrat mezi stovku nejlepších tenistek světa.

Proti Navarrové bude Anisimovová usilovat o čtvrté a dosud největší finále. Zatím vyhrála dva turnaje - na antuce v Bogotě 2019 a na tvrdém povrchu v Melbourne 2022.

Ve večerním programu dojde na dvě derby. O postup do semifinále se utkají Američanky Peyton Stearnsová s obhájkyní titulu Jessicou Pegulaovou a Rusky Diana Šnajderová s Ljudmilou Samsonovovou.

Výsledky turnaje WTA 1000 v Torontu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
tommr
Sabalenka se mohla v případě postupu do finále stát zase světovou dvojkou. Předčasnej konec s Anisimovou je velký překvapení. Není to ale pro ní zase taková potíž protože dvojkou se stane zcela určitě po letošním USO jelikož Gauff v žádným případě nemůže obhájit lonskej titul ...
Reagovat
com
jestli je dvojka, trojka.. to uz je celkem jedno.. smile
Swiatkovou at uz konecne sešoupnou z pozice jednicky
Reagovat
tommr
to v dohledné době nehrozí protože Swiatek má příliš velkej náskok. Reálně by o pozici jedničky mohla přijít až příští rok pokud neobhájí titul na FO ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist