Nalbandian: Soustředím se na Davis Cup

16. 10. 2008, 15:28
Aktuality 0
S blížícím se koncem roku se pozornost nejlepších hráčů obvykle upírá k Turnaji mistrů, vyvrcholení celé sezony. To ovšem neplatí u Davida Nalbandiana, který si také ještě může dělat naděje, že si v Šanghaji zahraje. Mým hlavním cílem je Davis Cup, tvrdí argentinský reprezentant, kterého čeká finále týmové soutěže.
David Nalbandian

Rafael Nadal, Roger Federer, Novak Djokovič a Andy Murray. To jsou jména čtyř tenistů, kteří už mají letenku do Šanghaju na Turnaj mistrů jistou. David Nalbandian má v ale v diáři vykřičník až o dva týdny později: právě tehdy se hraje finále Davis Cupu mezi Argentinou a Španělskem, které mu prý leží na srdci víc než prestižní turnaj.

"Jet do Šanghaje není mým cílem. Soustředím se na Davis Cup na konci roku a na to, abych tam přijel co nejvíce připravený. Nestarám se o to, jestli se dostanu na Turnaj mistrů, nebo ne," tvrdí Nalbandian.

Argentinský hrdina, který se spolu s krajanem del Potrem postaví Španělům vedeným Rafaelem Nadalem, zároveň popřel, že by finále bojkotoval poté, co domácí tenisová asociace rozhodla, že se duel bude hrát v Mar del Plata. "Jsme ve finále a já budu hrát. Nikdy jsem nepochyboval o tom, že se toho zúčastním," prohlásil Nalbandian, který prosazoval, aby se hrálo v jeho rodné Córdobě.

Sedmý hráč světa ovšem rozhodnutí svazu znovu zkritizoval. "Osobně mám pocit, že by pro nás byla lepší, kdybychom hráli ve vyšší nadmořské výšce. Podmínky v Córdobě jsou rychlejší než v Mar del Plata, takže tím Španělsku dáváme výhodu. Ze sportovního hlediska to nebylo moc chytré. Rafa a David Ferrer tam dorazí v pondělí večer ze Šanghaje a kdyby se hrálo v Córdobě, měli by jen pár hodin na to, aby si zvykli na změnu v nadmořské výšce. To rozhodnutí jim to trochu ulehčilo," dodal Nalbandian.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist