Nadalův start ve Wimbledonu ohrožují potíže s koleny

6. 6. 2009, 18:00
Aktuality 20
Chronické problémy s koleny ohrožují start španělského obhájce titulu Rafaela Nadala ve Wimbledonu. Uvedl to trenér a strýc světové tenisové jedničky Toni Nadal, poté co se jeho svěřenec musel odhlásit z tradiční wimbledonské generálky v londýnském Queen's Clubu.
Profily hráčů

"Věděli jsme, že k něčemu takovému může dojít," řekl Toni Nadal agentuře DPA. Třiadvacetiletý tenista se předčasně rozloučil s antukovým Roland Garros, kde ho ve 4. kole vyřadil Robin Söderling a připravil mu první pařížskou porážku v kariéře. Nadal se v současnosti připravuje doma na Mallorce, ale problémy s koleny jeho trénink značně omezují. Zatím jen podává a hraje z místa, běhat téměř nemůže.

"Uděláme vše, aby mohl být ve Wimbledonu u toho," uvedl trenér Nadal dva týdny před startem nejslavnějšího travnatého turnaje.

ČTK, Adam Bárta

Komentáře

20
Přidat komentář
smazaný uživatel
Já nevím, nějak tomu nevěřím, že Rafovi problémy s koleny jsou tak závažné, že by nemohl na Wimbledon. Někdy před 3-lety si je začal "tejpovat" ještě půl roku předtím se mluvilo a o jeho nedoléčeném zranění paty, které má mít za následek brzké ukončení kariéry, v horizontu cca 2-3 let. Fyzioterapeuti v té době rovněž prohlašovali, že Rafa do 2-3 let skončí. Ta doba už uplynula. Loni Rafa paradoxně prohlásil, že kolena si "tejpuje" jen preventivně. O patě se už vůbec nemluví... Rafa je suverénní No.1. Loni i letos běhal, tak jak nikdy neběhal. V austrálii odehrál neskutečné 2 5-ti setovky po sobě a síly mu nedošly, ba naopak soupeře fyzickou kondicí převyšoval! Je vůbec možné se na turnaje tak fantasticky fyzicky připravit, když se v tréninku nemůžete prakticky hýbat z místa?
Reagovat
smazaný uživatel
tazko povedat ako to je a ako vazne to zranenie je tesil som sa ze na antuku dal dole obvazy a myslel som aj veril a dufal ze reci o prevencii su pravda a ze vaznejsie problemy nema zvlast po spominanych vykonoch na AO zial asi sa nevyhneme /fanusikovia rafy/ tazkych mesiacov mozno pol roka ked rafa si bude musiet dat prestavku podobne ako sarapova
Reagovat
smazaný uživatel
Toho se taky bojím :-(((
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš si myslím, že nějak musí odůvodnit, že na RG skončil ve 4. kole.
Reagovat
krbik13
Dufam ze sa da dokopy ale ako velky fanusik Rogera by bolo prenho lepsie keby na Wimbledon nesiel.......
Reagovat
smazaný uživatel
rafovi prajem skore uzdravenie, ak ked z vlastnej skusenosti viem, ze kolena su svine a ked sa raz dokaslu, uz ich nikto a nic neda dokopy. mam 10 rokov po operacii a este som to nerozchodila. ale ty sa snaz, wimbledon bez teba nebude ono, ako ano rg bez teba nie je ono.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak, jasné, že by to bola škoda, ja mám niekedy Nadala aj celkom rada, ale kto vie rozmýšľať, toho napadne, že mimo škody tam číhá aj príležitosť ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak možná i to je důvod ,proč vypadnul na Rg tak brzo,nadalova hraje založena na pohybu,takže jak nemá ok kolena tak se divím,že vůbec došel do toho 4 kola
Reagovat
smazaný uživatel
Asi všichni, at už nadala máme rádi nebo ne, se shodnem. Byla by to velká škoda...
Reagovat
a.magerova
Obrovská škoda :-((
Reagovat
smazaný uživatel
můj strejda vždycky říkával, že škoda je co sežere ženská.
Reagovat
smazaný uživatel
Hahahaha ! Ty si cislo, teda ten tvoj stryko.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)) ja viem :-)
Reagovat
smazaný uživatel
bola by to fakt skoda. predsalen rafov styl si vybera svoju dan...minulu sezonu to prislo trochu neskor, bohuzial tento rok uz v strede sezony...dufam ze sa da dokopy
Reagovat
smazaný uživatel
hm, čtrnáct dní do a nemůže ani popoběhnout? a ta tvrdá tráva je na tohle mnohem horší než antuka... Ale nerozumím tomu proč ho nedají do kupy doktoři...
Reagovat
smazaný uživatel
no doktori tiez nedokazu zazraky....kazdopadne je to zvlastne, kazdy cakal ze bude zajtra behat vo finale a namiesto toho len podava a hraje z miesta :(
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa, hadam sa neodhlasis? Ach Borec, neprajem Ti nic zleho, ale ja sa divim, ze tie tvoja kolena drzia este pokope. Sorry! V kazdom pripade, vyliec sa co najskor.
Reagovat
smazaný uživatel
Abulku, nič v zlom, ale toto ma vždy rozosmeje, akokeby si to sem on chodil osobne čítať :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Přestože mu nefandím, byla by škoda, kdyby tam chyběl.
Reagovat
smazaný uživatel
preju ti brzke uzdravení:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist