Nadalovu dominanci v Monaku neohrozil ani Ferrer

17. 4. 2010, 15:24
Aktuality 16
ATP MONTE CARLO - Rafael Nadal v Monte Carlu prodloužil svou neporazitelnost už na 31 zápasů. V dnešním semifinále porazil hladce ve dvou setech krajana Davida Ferrera a zahraje si o šestý titul v řadě. Jen jeho finálový soupeř nebude stejný jako loni: Novak Djokovič v semifinále nestačil na Verdaska.
Rafael Nadal

Rafael Nadal v Monte Carlu pět let neprohrál a z posledních tří startů ztratil jediný set. I letos je suverénní a útočí na 6. titul v řadě. Třetí hráč světa je dominantní nejen výsledkově, ale především v předváděné hře.

Třiadvacetiletý rodák z Mallorky dnes porazil snadno 6-2 6-3 Davida Ferrera, byť ve druhém setu dvakrát přišel o servis.

"Na chvíli jsem polevil, ale naštěstí to vývoj zápasu nijak neohrozilo," oddechl si Nadal po menší ztrátě koncentrace. Španělský tenista na antuce v přímořském knížectví prohrál jen při premiéře v roce 2003 jako šestnáctiletý s Guillermem Coriou. Tehdy v soutěži startoval v kvalifikaci na doporučení českého rozhodčího Štěrby.

"Hrálo se mi moc dobře. Akorát v závěrečných dvou gamech jsem byl trochu nervózní, protože na posledních dvou turnajích v Indian Wells a Miami jsem vždy vypadl v semifinále. Ale jinak myslím, že jsem předvedl velmi kompletní výkon," řekl Španěl.

Ve finále se utká s krajanem Fernandem Verdaskem, kterého porazil ve všech dosavadních devíti vzájemných zápasech.

Verdasco, který ve třetím kole vyřadil Tomáše Berdycha, si poradil s turnajovou jedničkou a loňským finalistou Novakem Djokovičem dvakrát 6-2.

Šestadvacetiletý Španěl tak přerušil sérii pěti porážek v řadě se srbským soupeřem a ve finále bude hrát o druhý letošní a celkově pátý titul.

"Nejradši bych s ním (Nadalem) hrál na trávě nebo tvrdém povrchu. Tady je ale antuka a to nezměním," řekl Verdasco. "Dám do toho všechno. Budu se snažit využít každou jeho chybu, přestože on jich na tomhle povrchu moc nedělá," dodal.

Nadala čeká druhé finále v sezoně a bude usilovat o ukončení jedenáctiměsíční série bez titulu. Rodák z Mallorky se z turnajového triumfu radoval naposledy loni v květnu v Římě.

- ATP MASTERS 1000 MONTE CARLO (Monaco, antuka, 2.543.750 eur) -
sobotní výsledky (17. 04. 2010)

Dvouhra - semifinále:
Verdasco (6-Šp.) - Djokovič (1-Srb.) 6-2 6-2
Nadal (2-Šp.) - Ferrer (11-Šp.) 6-2 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dost fikcie:D 6:4 6:3 pre Rafu. Dufam ze vynecha Barcu alebo daky turnaj nech nestartuje zase vsade co z toho za vsetko moze vyhrat ked dojde na RG unaveny a skrecuje zas:D
Reagovat
smazaný uživatel
Taky doufám, že buď Barcu nebo Madrid vynechá, už by se mohl poučit z loňska. Sice ztratí nějakých 500/600b, ale ve srovnání s tím, co může získat na RG a na trávě, pokud bude zdravý, je to zanedbatelné.Jinak Berďa má v Barceloně celkem dobrý los, tak snad si dá dohromady kotník a zvládne alespoň QF.
Reagovat
smazaný uživatel
a muze vynechat Madrid, kdyz je to Masters? to spis tu Barcelonu ne? i kdyz ta je uz pristi tyden
Reagovat
smazaný uživatel
No nepoučil se, už tam je jako první nasazenej, to je neskutečný :((. ALe koukal jsem na pavouka a Thomas má spíš blbej los podle mě, druhej zápas Hewitt, po něm Soderling!
Reagovat
smazaný uživatel
Pavouk
http://www.barcelonaopenbancosabadell.com/archivos/MDS.pdf
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda, Masters jsou povinné, ale loni říkal Rafa cosi o tom, že v Madridě nechtěl startovat, ale protože je to doma, tak do toho šel. Čili možná by to šlo. Ještě k tomu losu Tomáše - letos se mu na antuce celkem daří, nebýt toho kotníku tak pravděpodobně porazil Verdasca, který je ve finále. Naopak Hewitt je po operaci a v Houstonu vypadl brzo a Soderlinga Tom v posledním zápase smetl, i když teď to bude asi jiné.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jo, tomu věřim, jenom že jsou v tom pavouku lepší fleky ;).
Co se týká toho Madridu, tak to je antuka za 1000 a Rafa žije v žebříčku z těchto bodů, takže předpokládám, že se zúčastní, ale Barcelona za 500 by se asi oželet dala ...
Reagovat
smazaný uživatel
Soderling hral uplne slabo vtedy na antuke si myslim ze Berdycha urcite da cize lahlky zreb nema urcite. Dalej Masters turnaje su povinne su tam dake sankcie neviem ake ale top hraci musia startovat, preto polka z tej spicky nebola teraz v Monte Carle- lebo jedine Monte Carlo je nepovinne z Masters aj Federer to vela krat spominal ze je nepovinne. Cize jedine 500ku v Barce mohol vynechat co aj mal spravit- Madrid vynechat by bola blbbost lebo si zoberte ze po Rime by az do RG nehral- nehovorim ze by vypadol z praxe ale je tam dlhsi cas do RG co by bola blbost keby vtedy nehral, cize urcite Madrid hrat a naopak Barcu nehrat tak mal vypadat plan jeho tymu. Neviem ci ten jeho stryko Toni si mysli ze Nadal je terminator a vsetko vyhra vratane RG, ked vieme ze problemy ma
Reagovat
smazaný uživatel
Problém je, že v Barce má těch 500b skoro jistých, kdežto v Madridu by o finále muset bojovat mnohem tvrději, protože už tam bude kompletní špička a i ti současně zranění se můžou v Římě rozehrát a v Madridu hrát potom skvěle. Právě to loňské semifinále s Novakem podle mě Rafovi ubralo hodně síly.
Reagovat
smazaný uživatel
Ved ano v Madride bude vacsia konkurencia ale obhajuje tam finale co moze dokazat v klude. V Barce by mal vyhrat si myslim tiez. RG tam moze ziskat strasne vela bodov na to sa ma sustredit aby bol fit na RG a nie znicit sa predtym. Nadal nikdy nebol moj oblubeny hrac ale na antuke proste chcem aby hral fit aby ked ho dakto porazil bolo to vitazstvo zasluzene. Nie daco ako Roger v Madride pred rokom ked bolo jasne ze Nadala vystavil totalne Novak den predtym.
Reagovat
smazaný uživatel
Players with direct acceptance who do not play an ATP World Tour Masters 1000 tournament will be suspended from a subsequent ATP World Tour Masters 1000 event which will be the next highest point earned ATP World Tour Masters 1000 event within the next 12 months. If an injured player is on-site within the first three days of a tournament to conduct promotional activities over a two day period, a suspension will not be enforced but a 0-pointer will be counted on a player's ranking.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle je českej portál a tudíž se zde mluví česky nebo slovensky, ale rozhodně ne anglicky. Když chceš machrovat se svými znalostmi z angličtiny, vytvoř si účet na eurosportu, anebo rovnou na oficiálních stránkách mužského tenisu.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Co je s Novakem :( ?
Reagovat
smazaný uživatel
klasika poslednich tydnu (krom vcerejska) :-(
Reagovat
weak
:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist