Nadalova kritika termínu Davis Cupu se nesetkala s pochopením

17. 9. 2011, 20:27
Aktuality 5
Rafael Nadal by si podle šéfa Mezinárodní tenisové federace neměl stěžovat na termínovou listinu Davis Cupu. Podle názoru Franceska Ricciho na to světová dvojka nemá nárok, když v posledních třech letech v soutěži za Španělsko nastoupila pouze třikrát.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Pětadvacetiletý tenista si už poněkolikáté posteskl nad tím, že se semifinále Davisova poháru koná příliš brzo po vyvrcholení US Open. Španělská jednička měla čtyři dny na přesun z New Yorku a aklimatizaci v Córdobě, kde domácí uvítali Francouze a díky vedení 2-0 mají po prvním dni nakročeno do finále.

"Buď se něco změní, nebo se dostaneme někam, kam bychom nechtěli. Ke stávce? Nemůžu nic vyloučit, nelíbilo by se mi to. Radši hrajeme tenis, než abychom celé dny diskutovali. Ale když by nám to mělo něco přinést a přijde nám to správné, něco by se stát mělo," uvedl Nadal, který je viceprezidentem rady hráčů ATP.

Ricci souhlasil s tím, že Nadal musí být po sedmdesáti utkáních v sezoně unavený, avšak proti kritice se ohradil. "Jeho argumenty nejsou vůbec přiměřené, vždyť za Španělsko hrál za poslední dva ročníky jen třikrát," řekl.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
No, já se asi přidám na stranu Ricciho. Jako sezóna je dlouhá a únavná, o tom žádná. Ale třeba Rafa si to dělá sám. Kdo ho nutil hrát turnaj v Barceloně? Ale to bych ještě pochopil, když je to doma. Ale po FO tvrdil, jak je strašně unavený a místo toho, aby spočnul, tak lezl na 250 do Queensu. To nechápu. Djokovič třeba vynechal Monte Carlo, Federer nehrál v Halle, je třeba si turnaje vybírat a ne tlačit se úplně všude a pak brečet, že jsem unavený.
Reagovat
darek.vrana
To je argument, ze hral za posledni dva rocniky jen trikrat. A neni to asi prave proto, ze se mu nelibi terminy?
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda že tu není tlačítko ,,Palec hore" ;)
Reagovat
a.magerova
Jj taky mi tu smajlíci dost chybí.

No asi šéf Mezinárodního tenisové federace nechce, aby Davis Cup hráli tenisté ze špičky žebříčku a proto mají termíny vždy do týdne od finále Wimbledonu či US Openu, jo a finále DC je taky ďábelsky blízko od finále Turnaje mistrů :-(( a příští rok by mohli nějaké zápasy vtlačit mezi Wimbledon a OH to by bylo VONO :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist