Nadala na antuce v Barceloně nezastavil ani López

1. 5. 2008, 22:17
Aktuality 0
Druhý tenista světa Rafael Nadal postoupil v Barceloně do čtvrtfinále a dnes si v duelu s Felicianem Lópezem připsal již 100. vítězství na antuce z posledních 101 duelů.
Rafael Nadal

Nadal, který na tomto povrchu naposledy prohrál loni v květnu ve finále turnaje v Hamburku se světovou jedničkou Rogerem Federerem, porazil svého krajana po setech 6:4, 6:3 a ve čtvrtfinále narazí na Argentince Juana Ignacia Chelu, se kterým má druhý hráč světa bilanci tří výher a jediné prohry.

Pokud by nejvýše nasazený Nadal v Barceloně získal titul, triumfoval by v katalánské metropoli už počtvrté za sebou.

Nečekaný vývoj utkání měl duel třetího nasazeného Argentince Davida Nalbandiana se Švýcarem Stanislasem Wawrinkou. Nalbandian sice vedl v úvodní sadě 3-1 a 30-0, od té chvíle však z následných 11 gamů vyhrál jediný a do čtvrtfinále postoupil tenista ze Švýcarska.

Své překvapivé účinkování v Barceloně uzavřel Rus Michail Kukuškin prohrou ve 3. kole s domácím hráčem Albertem Montaňésem. Dvacetiletý Rus předtím vyhrál ve Španělsku svá první utkání na okruhu ATP. Montaňese čeká v boji o postup mezi nejlepší čtyři Wawrinka.

ATP Barcelona - čtvrteční výsledky:

Dvouhra - 3. kolo:
Nadal (1-Šp.) - F. López (16-Šp.) 6:4, 6:3, Ferrer (2-Šp.) - Lapentti (Ekv.) 4:6, 6:4, 6:3, Wawrinka (14-Švýc.) - Nalbandian (3-Arg.) 6:3, 6:1, Robredo (6-Šp.) - Caňas (9-Arg.) 6:1, 7:5, Almagro (10-Šp.) - Ančič (Chorv.) 7:6 (7:5), 6:2, Gremelmayr (Něm.) - Tursunov (15-Rus.) 6:4, 6:0, Chela (Arg.) - Gulbis (Lot.) 2:6, 6:4, 6:3, Montaňés (Šp.) - Kukuškin (Rus.) 6:3, 3:6, 6:3.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil. ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist