Nadala láká Davis Cup i týden po Wimbledonu. Španělé hrají v USA

8. 3. 2011, 08:31
Aktuality 2
Před rokem Rafael Nadal ve čtvrtfinále Davisova poháru proti Francii nehrál a jeho tým do dalších bojů nepostoupil. Letos chce světová jednička po úspěchu v Belgii bojovat i v červenci, týden po Wimbledonu, ve Spojených státech o postup do semifinále.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Rafael Nadal v loňské sezoně Davisův pohár nehrál a španělští obhájci titulu prohráli ve čtvrtfinále s Francií. Letos se čtyřiadvacetiletý rodák z Mallorky představil už v prvním kole proti Belgii a dvěma body pomohl k hladkému postupu mezi osm nejlepších týmů soutěže.

Jenže další kolo se hraje hned týden po skončení Wimbledonu, kde bude Nadal obhajovat titul. V tento pro nejlepší tenisty nepříliš vhodný termín v Davis Cupu ještě nikdy nehrál.

Španělé však budou hrát o postup do semifinále na půdě nejúspěšnější země Davisova poháru Američanů a nehrajícímu kapitánovi Albertu Costovi by se služby světové jedničky rohodně hodili. A sám hráč svou účast nevyloučil.

"Mou snahou je hrát Davis Cup. Vždy chci být součástí týmu, ale nikdy nevíte, co bude za čtyři měsíce. Můžu být unavený, ale i připravený," řekl o svých plánech Nadal, který v daviscupových dvouhrách vyhrál 14 zápasů v řadě. Neuspěl jen při svém debutu v roce 2004 proti Jiřímu Novákovi.

"V tenise si můžete naplánovat turnaje, ale nikdy nevíte, kolik zápasů budete hrát. Nemůžu tak přesně říct, jak na tom v té době zrovna budu. Ale hrát rozhodně chci," dodal devítinásobný grandslamový šampion a vítěz Davisova poháru z roku 2009.

Španělé v USA ještě nikdy nevyhráli
Američani si svého soupeře, specialisty na antukové dvorce, pozvou zřejmě na rychlý povch. Uvažují však i o trávě, na které budou tenisté rozehraní. Aktuálně americký tenisový svaz vybírá ze tří dějišť čtvrtfinálového souboje: San Antonia, texaského Austinu a newyorské Albany. Roddick sní o zápase v Austinu, kde má své sídlo. "Byl by to sen, hrát tak důležitý zápas v domácím prostředí," řekla bývalá světová jednička. Rozhodnout o místě konání se musí do 21. března.

Španělé mají s celkem Spojených států bilanci čtyř výher a pěti porážek. V zámoří ale ještě nikdy nevyhráli.

"Zápas se Spojenými státy bude extrémně těžký. S Andym Roddickem, Johnem Isnerem a nejlepším párem světa jsou jedním z nejtěžších soupeřů, které venku můžeme dostat," tuší Feliciano López. "Víme, že nás v létě nečeká nic lehkého. Ale ve sportu se může stát všechno a my se pokusíme podat nejlepší výkony a vyhrát," řekl čtyři měsíce před cestou za Atlantik kapitán Španělů Albert Costa.

Jeho tým poskládaný kolem Verdaska, Davida Ferrera, či Feliciana Lópeze by to měl těžké v sestavě i s Rafaelem Nadalem. Američané by se totiž měli opírat o domácí prostředí, povrch. Roddicka a nejlepší deblový pár bratry Bryanovy. Navíc nehrající kapitán Jim Courier může týmovou dvojku vybírat podle formy a zdravotního stavu z tria Fish, Isner a Querrey.

Myslíte, že by Nadal i v případě úspěšného vystoupení ve Wimbledonu okamžitě odletěl do Spojených států reprezentovat svou zemi? Finále travnatého grandslamu se bude konat v neděli 3. července, už v pátek 8. července by se hráli první zápasy v USA. A možná i na jiném povrchu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
No to je pekná idea, len obávam sa , že bude mať už riadne v nohách...no uvidíme...
Reagovat
smazaný uživatel
Chcel som vidieť tú exhibíciu, ale nikde ju nedávali...takže zase to bol len boj kto z vás dvoch vyhrá a nie skutočná exhibícia...V tomto ma Nadal štveš, že sa s Federerom neviete v exhibícii poriadne odviazať ako napr. Djokovič...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist