Nadala dělí od 44. antukového titulu už jen Nišikori. Ten je ve finále turnaje Masters poprvé

10. 5. 2014, 18:19
Aktuality 190
ATP MADRID - Další krok k úspěšné obhajobě titulu udělal lídr mužského žebříčku Rafael Nadal. Domácí favorit a trojnásobný vítěz turnaje Mutua Madrid Open porazil krajana Roberta Aguta-Bautistu a bez ztráty setu postoupil do finále. Španělský tenista si v něm zahraje o 63. titul v kariéře a 44. na antuce. Připravit ho o něj může už jen čtrnáct zápasů neporažený Nišikori, který se do finále turnaje Masters dostal poprvé.
Rafael Nadal

Rafael Nadal v Madridu i nadále potvrzuje roli favorita a nejvýše nasazeného hráče. Světová jednička a trojnásobný vítěz turnaje Mutua Madrid Open prochází turnajem bez ztráty setu. Ten mu nesebral ani jeho krajan Roberto Agut-Bautista, s nímž se dnes Nadal utkal v semifinálovém utkání.

Čtvrtfinálový přemožitel Tomáše Berdycha Nadal si v zápase s o rok mladším krajanem počínal bez problémů. V průběhu dvou setů si sice dvakrát prohrál podání, sám ho však soupeři dokázal vzít celkem pětkrát a po hodině a 44 minutách hry odházel do šatny s vítězstvím 6-4 6-3.


"Roberto byl opravdu nebezpečný soupeř, letos si připsal několik velkých vítězství," řekl Nadal po skalpu krajana, který letos porazil Berdycha či Del Potra a až do tohoto týdne nebyl na turnaji Masters 1000 ani ve čtvrtfinále.

Rafael Nadal"Pro mě je tohle důležité vítězství. Po skvělém včerejším zápase (proti Berdychovi) jsem si dnes potvrdil, že moje zlepšení je skutečné. Je to pro mě velmi dobrá zpráva. Myslím, že v některých momentech jsem hrál skvělý tenis proti soupeři, který teď hraje dobře a hodně se zlepšuje," pochvaloval si Nadal svůj výkon.

Sedmadvacetiletého Španěla po dvou nezdařilých turnajích v Monte Carlu a Barceloně, kde překvapivě skončil pokaždé už ve čtvrtfinále, čeká již šesté madridské finále. V minulosti hrál o titul v letech 2005, 2009, 2010, 2011 a 2013, přičemž pouze dvakrát odcházel jako poražený - v roce 2009 nestačil na Federera a před třemi lety na Djokoviče.

"Být tady ve finále na takto velkém turnaji po dvou vypadnutích ve čtvrtfinále, to pro mě hodně znamená. Jsem opravdu velmi šťastný. Jsem teď zase psychicky odolnější a to je skvělá zpráva nejen pro zítřejší finále, ale i pro budoucnost."

Nadal bude v neděli ve svém jubilejním 90. finále usilovat o celkově 63. titul, z toho 27. z podniků Masters 1000 a už 44. z antuky, čímž by se přiblížil historicky nejlepšímu zápisu Argentince Guillerma Villase, který na antuce vyhrál celkem 46 turnajů.

Nišikori je poprvé ve finále turnaje Masters
Ve finále se utká s Keiem Nišikorim, který dnes zdolal po téměř tříhodinové bitvě 7-6 5-7 6-3 dalšího domácího hráče Davida Ferrera a poprvé v kariéře postoupil do finále turnaje Masters 1000.

Kei NišikoriNišikori v prvním setu prohrával 2-5, vývoj však otočil a ujal se vedení. Zápas mohl ukončit už ve dvou setech, jenže dva mečboly v desáté hře druhé sady při servisu soupeře nevyužil. Rozhodl až témět dvacetiminutový poslední game, v němž Nišikori proměnil až svůj celkově 10. mečbol.

"Neuskutečný zápas. Bylo to fyzicky velmi náročné, ale ztratil jsem i spoustu sil psychických, hlavně v poslední hře," řekl Nišikori, který se ve vzájemné bilanci ujal vedení 4-3. "Ale jsem teď opravdu moc šťastný, ve finále takhle velkého turnaje jsem poprvé v kariéře," zaháněl únavu pocity štěstí.

Čtyřiadvacetiletý Japonec neprohrál už 14 zápasů v řadě, z toho 10 na antuce, což je jeho nejlepší série v kariéře. I díky tomu se v pondělí stane prvním japonským tenistou v historii, který se ocitne v Top 10 žebříčku ATP.

"Zažívám teď nejlepší období své kariéry, ale doufám, že to tímto vše pouze začíná. Zítra mě čeká finále a v něm asi nejlepší antukář všech dob, takže mě nečeká nic jednoduchého. Nemám co ztratit, favoritem bude Rafa a já můžu jen překvapit. Já se teď musím dát dohromady a co nejvíce si odpočinout," dodal vyčerpaný Asiat.

Nišikori ještě Nadala porazit nedokázal. V šesti vzájemných střetnutích mu sebral jediný set a to hned v prvním souboji před šesti lety na trávě v Queens Clubu. Na antuce se utkali pouze loni na Roland Garros, kde Nadal v osmifinálovém kole prohrál jen osm gamů. Letošní souboj na Australian Open nabídl vyrovnanější průběh, přesto Španěl vyhrál 7-6 7-5 7-6.

- ATP MASTERS 1000 MADRID -
(Španělsko, antuka, 3.671.405 eur)
sobotní výsledky (10. 05. 2014)
• Dvouhra - semifinále •
Nadal (1-Šp.) - Bautista (Šp.) 6-4 6-3
Nišikori (10-Jap.) - Ferrer (5-Šp.) 7-6(5) 5-7 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

190
Přidat komentář
smazaný uživatel
Kdyby to bylo vcera. Vyklepl by Rafu.
Tesim se na Rim.
Reagovat
Rafaeoli25
Takhle to nemůžeš posuzovat, každý zápas je jiný, i každý den je jiný, loni třeba ani jednou nevyklep Berdycha tak jako v Madridu, takže příštíbtejden může klidně v pohodě vyklepnout Stana i ve finále Noleho, jakýkoli prognozy jsou zbytečný, uvidí se až za týden..
Reagovat
smazaný uživatel
Ja to myslel, co se tyce Keiho sil. Mel ho na lopate, a nebyt zad by to proste vyhral. Nadalsi podle vseho nevedel rady.
Kazdopadne jsem to Rafovi pral. Ale tohle ho nakopne malo. Vi, ze to nema vybojovany. Ale diky skreci Keiho.
No Rim bude zajimavy.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ale včer by to třeba vypadalo jinak, proto píšu, že je každej den jinej, v sobotu můžeš hrát jako král, v neděli jsi poloviční, to se stává, uvidíme v Římě, každopádně posun oproti Monte Carlu a Barce velkej a tenhle titul jakkoli získanej ho hodně nakopne..
Reagovat
Davor1
Škoda Kei, bol si fantastický. Len pokračuj ďalej, s takým tenisom budeš jednotka.
Byť Nadalovým fanúšikom, tak by som za za tento titul hanbil ;)
Reagovat
smazaný uživatel
a ako sa mam podľa teba hanbiť, čo mam teraz skočiť z mosta, ja ho neoslavujem ten titul to hadam stači:D
Reagovat
Davor1
Stačí keby si tu nevypisoval tie drísty ako Kei simuloval a podobne, robíš tu zo seba deb*la ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Už toho bolo veľa s Lopezom ani nehovorim
Reagovat
Rafaeoli25
My bychom sa mali hambit už za to, že vůbec žijeme viď?
Reagovat
Davor1
To rozhodne nie, tešiť sa však z jeho dnešného titulu alebo zhadzovať Nishiho mi príde neuveriteľne trápne. Nadal si to dnešným výkonom absolútne nezaslúžil, to musí uznať každý.
Reagovat
Rafaeoli25
Já tenhle titul nijak neoslavuju a ani jsem si nevšim, že by tak tady činil někdo jiný, jinak Nole taky vyhrál Miami poté, co mu Niši před sf skrečoval, je tedy i jeho titul méněcenný a nemá ho slavit?
Reagovat
J.M.
Nechci se mísit do toho původního tématu vlákna, ale jen k tomu poslednímu - je velký rozdíl, jestli hráči vůbec nenastoupí semifinálový soupeř, a nebo když se finálový soupeř zraní poté, co vede 6:2 4:2 a jasně dominuje.
Reagovat
Rafaeoli25
Mně se to nelíbí, mě by nenapadlo psát fandům Rogera po sf Monte Carla aby se styděli za jeho postup, protože byl Nole zraněný, ani kdyby tehdy Nole vedl 6:2, 4:2..
Reagovat
J.M.
Jak jsem psal v první větě předchozího příspěvku, o tomhle jsem vůbec nepsal. Šlo mi jen o to přirovnání, které podle mě není vůbec rovnocenné.
Reagovat
J.M.
Test nového diskusního systému
?? ? ?
Reagovat
smazaný uživatel
Zatiaľ sa za svoj nick hanbiť nemusim:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Chudák Kei.Celý turnaj dře a pak musí pro zranění vzdát zápas ve finále. Gratulace vítězi.
Reagovat
smazaný uživatel
Je mi líto Nishiho, jeho největší zápas v kariéře a nebyl schopen bojovat až do konce, asi by vyhrál. Musí nějak zapracovat na fyzičce, posílit svaly v oblastech, které jsou nejvíce zatěžovány, protože takhle se nikdy nedostane na vrchol, i když dnes ukázal (hlavně v prvním setu), že má rozhodně na lepší, jak TOP 8. Vamos japonský samuraji !
Reagovat
kada.tom
Tak skreč, Rafovi gratuluju k titulu, za výkony v Madridu si to zasloužil, za dnešek ne, protože moc dobře nehrál ... snad ho ten titul nakopne a v Římě a hlavně v Paříži ukáže, kdo je král antuky :-)
Reagovat
J.M.
No je to taková malá sportovní tragédie, když se tohle stane tak skvěle hrajícímu, tak talentovanému hráči. Doufám, že to nebude něco dlouhodobějšího a aspoň na RG bude zase ve formě. S takovýmto tenisem by mohl dokázat velké věci, ale to tělo...
Reagovat
spaniel
Zda se ze to je neco dlouhodobější. Porad ma neco, uz roky. Tenisově ma na velké veci.
Reagovat
Mayo
Tak zranenie mu vzalo titul zrejme...hral Kei skvele ale išiel hore ...a Rafa sa musí radikálne zlepšiť...
Reagovat
Rafaeoli25
Nepotřebuje se zlepšit, ale definitivně stabilizovat formu, aby to vypadalo jako s Berdychem v čf v každym zápase..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je skoda, ze ve finale ho uz ty zada dostihly naplno. I tak gratulace k finale a hlavne do te doby k vynikajicimu vykonu, ktery by pravdepodobne stacil k vitezstvi nad svetovou jednickou. Snad se do Rolland Garros da dohromady a navaze na svoje letosni vynikajici vykony na antuce. Nevadi Samuraj...
Reagovat
jackiec
antitenis zvítězil, tragédie, kéž by si vylomil zubiska jak bude hryzat do plechoča, dřevák
Reagovat
smazaný uživatel
Tvuj bezmocny vztek je pro me tou nejkrasnejsi odmenou ;-)
Reagovat
spaniel
A je po zapase. Skoda zraněni, chtel jsem videt jak by to skončilo.
Reagovat
anajka
Prečo to Niši neskrečuje? Aký je v tom rozdiel?
Na toto sa nedá pozerať.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
ouu Finale uplne mimo jeden chce a nemože a druhy nevie bohužiaľ Rafa dnes nevie
Reagovat
Vojtaakk
Proč se na to Kei nevys..e?
Reagovat
smazaný uživatel
ne, ať to dohraje
Reagovat
babolat.cz
Japonci se nevzdávají, viz 2.sv.válka
Reagovat
TheRoyalBlue
Nuž, výhra proti lazarovi je furt lepšia ako prehra so súperom v top forme. Sebavedomie je stále krehké, strach v Rafovi spustil jeho základnú inštinktívnu stratégiu a tou je obrana. Ten hráč z augusta-septembra minulého roka v Rafovi stále je, potrebuje sa len sústrediť a nadopovať výhrami. Táto sebavedomiu až tak nepomôže, ale aspoň príliš neublíži vzostupu, ktorý sme pozorovali od začiatku turnaja.
Reagovat
smazaný uživatel
Podpis..
Reagovat
spaniel
Radši at to skrecne, nez aby předváděl toto.
Reagovat
babolat.cz
pánové, na vítězství Rafy livekurs 2,5. To se nedalo nedát. TAk díky Rafo, dotáhni to, snad to samuraj nevzdá.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že Novak na FO ukáže "Kingovi of Clay" jak se hraje tenis...
Reagovat
babolat.cz
ty máš neskutečný komplexy s nejlepšího antukáře všech dob,co? horší než federovci. chacha
Reagovat
Mayo
prečo by niekto mal ukazovať legende s 13 GS ako sa hrá tenis ? nerozumiem...on nemôže zato, že je japonec zranený
Reagovat
Rafaeoli25
Na tupý kecy ala Zero jsme zvyklí ne, to už skoro nemá smysl komentovat..
Reagovat
smazaný uživatel
Tím Zerem, myslíš mě? Já jen, že sem za dva a půl roku co sem chodím napsal asi tak 15 příspěvků, takže nevím na co byste si měli zvykat...
Reagovat
smazaný uživatel
Možná to bude tím, že jsem Federerovec, ale aspoň nemám potřebu psát fanaticky místo jména oblíbence nějaké, byť pravdivé, přídomky...
Reagovat
smazaný uživatel
Skutečně nerozumíš....
Reagovat
smazaný uživatel
a tak nejsou tam tak špatní fanoušci. Už Keiovi tleskají.
Reagovat
dadaft
teď to bude střelba jako u ženských,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
smazaný uživatel
Skoda, Nishikori je zranený..Hral fantasticky, ak takto dokáže hrať neustále a pravidelne, musí byť svetová jednotka..Čo sa Rafu týka, ten pred vstupom na kurt musí mať plán ako hrať po a) Keď bude vyhrávať a musí mať aj plán B, keď bude hrať súper dobre a Rafa bude prehrávať..Pretože dnes mi to prišlo, akoby neexistoval plán B..Mal breakball na stav 2:0, nevyšlo to, zrazu po chybách prehral gem, súper sa zlepšil a Nadal úplne stratil rytmus..Súpera sa snažil len pretlačiť silou údermi do stredu, velmi zlá stratégia..Na druhú stranu ako som písal, Japoncovi vsetko vychádzalo, skor či neskor takáto riskantná hra skor ci neskor odíde..
Reagovat
smazaný uživatel
1? tych tu už bolo
Reagovat
Pesek12
Přesně tak. A nezapomeňme na to, že bez vynikající fyzičky to zvláště na antuce nejde a na RG jsou 3 vítězné sety brutální. V tomto směru je Nihikori na tom v porovnání s Rafou hůře.
Reagovat
smazaný uživatel
ani neoslavoval vítězství ve druhém setu, ten "hejt" je tady zbytečný. Každopádně si za takový výkon Rafa titul nezaslouží, ale je to sport, sám Rafa přišel kvůli zdraví o tituly.
Reagovat
Mayo
tak pri Rafovi bude tých hejtov vždy najviac čo už...
Reagovat
Rafaeoli25
Jemu bezmozci nadávali už v jeho osmnácti, tolik odporný nenávisti se jen tak nevidí..
Reagovat
smazaný uživatel
Však je i na něm vidět, že je mu to líto, sám si tím prošel, že nebyl schopný bojovat ve finále velkého turnaje. Samozřejmě Rafa není žádný svatoušek, ale kdo je ...
Reagovat
kada.tom
juchůůů, set :-) Vamoos :-)
tak ještě jeden, Rafo :-)
Reagovat
Pe3k
Tak škoda Nisikori to nezvládl psychicky. Příště ti to vyjde :)
Reagovat
dadaft
tak Nishikoriho potkalo to, co Nadala na AO.
Reagovat
smazaný uživatel
Až na to, že Stan byl lepší...
Reagovat
smazaný uživatel
To by mě zajímalo, kdyby tak někdo řval s Rafou, jestli by byl pro něj "zlý člověk" :D
Reagovat
Mayo
rýchle nech skončí ten zápas, chcem pozerať NBA :D
Reagovat
dadaft
nn, The Players.
Reagovat
smazaný uživatel
Počítám, že Kei nejlíp z ATP ovládá pravidla okolo MTO.
Reagovat
smazaný uživatel
Nishi simulant každy zapas 3,4 razy ošetrovany a vždy ide jak nož maslom cely turnaj simulant činsky toto je moc
Reagovat
gigin
Ty si debílek Cicku.
Reagovat
PetaM
Kei je hrdina, že na sobě nedává nic znát a snaží se bojovat. Ne jako Rafa v Austrálii ... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Kolik těch nicků Cicko má proboha? To je pořád blokovanej nebo co? :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
podľa gigina je každý druhy Cicko:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Když už se chceš vydávat za někoho jiného, tak bys měl alespoň trochu změnit styl vyjadřování, protože ten tvůj je naprosto nezaměnitelný a velmi lehce čitelný.
Reagovat
smazaný uživatel
ja zato nemožem, že veduci mi dava banany:DDD ,ale ja sa vratim vždy, mam vas rad a cele totu mam rad a najviac Lunej:DDDaj Gigina.
Reagovat
PetaM
Nevzpomínám si, že by se Stan takhle povzbuzoval ve finále AO ... No, každý jsme nějaký ... :D
Reagovat
Pesek12
Rafa je bojovník a míček je kulatý.
Reagovat
Davor1
Škoda, telo vypovedalo Keiovi službu. Nadal prišiel k víťazstvu ako slepé kura...
Reagovat
spaniel
Snad jeste chvili vydrží a v TB to urve, i kdyz od toho předešlého gemu sotva běhá. A publikum v Madridi potvrzuje svou pověst.
Reagovat
Chrenda
No kulhá hrozně, to vypadá na SKREČ.
Reagovat
Davor1
Je mi z toho zle, z Nadala aj publika :/
Reagovat
Chrenda
Ježkovy voči, co se děje, doufejme, že je to jen chvilkový výpadek a že to ještě dotáhne, jak to pustí do 3. setu, tak je s ním amen! :-(
Reagovat
spaniel
Ty vole, Nadal nepredvadi jako obvykle zadny tenis, jen běhá a vrací 30m kopce. Skutečný talent, 4 winnery
Reagovat
Davor1
a napriek tomu vyhrá. Hnus
Reagovat
Vojtaakk
To vis, nejkrasnejsi tenis v historii, neudelas nic!!! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Haters gonna hate..:)..Máš tu najviac príspevkov..
Reagovat
spaniel
:) Jen slepý nevidí co Nadal předvádí ze anti tenis a jake ma štěstí, ze je Kei zraněny. K tomu to jeho chování, ktere předci jen publikum jásotem nad zraněním. To jsem jeste nevidel.
Reagovat
Rafaeoli25
Hlavně že s Berdychem zahrál winnerů 24 ty hatere..
Reagovat
spaniel
A s tebou by jich zahrál 180 a co to ma jako společné s dnešním zápasem? Uz zase pleteš jablka s hruškami, ostatne jako obvykle.
Reagovat
Rafaeoli25
Hlavně že Rožerek se vždy chová vybraně, jako když letos v Monte Carlu v naštvání vypálil míček do publika nebo v r.07 ve finále Wimblu kdy po prohranym čtvrtym setu nadávál tak, že to bylo slyšet až do rucháčů, to bylo v pořádku že? Si holt nevidíš do pusy..
Reagovat
spaniel
Jasne, odpálit míček je hrozne. Skoro tak hrozne jako vrážet do souperu, stěžovat se ze se hýbou, pokoušet se měnit pravidla ve svůj prospěch, porušovat vsechny na kurtu. Rekl bych ze ty kritizujes nekoho za krádež chleba, zatímco tvuj miláček krade miliony a jeste se tváři jak svetec.
Reagovat
Rafaeoli25
Já bych to nevytahoval, kdybysis nezačal, jinak psal si, že takhle hraje obvykle, tak jsem ti tu lež jen vyvracel, laskavě se podivej do statistik předchozích zápasů a nemystifikuj. No a o tom zloději ani nebudu komentovat, ubohost prvního řádu na odplivnutí, tfuj :(
Reagovat
spaniel
Uz jsem chtel psat odpoved, kdyz jsem si uvědomil, ze ty stejne nic nepochopis, takze lepsi kdyz to ukoncim. Gratulaci k titulu, titul z RG je jisty...
Reagovat
Rafaeoli25
Máš pravdu, nepochopim a ani nechci chápat lháře a hatery, kteří umí jen očerňovat, je to hnus a víc k tomu nemám co říct..
Reagovat
spaniel
Ze ho rad nemam je zname, ale kde jsem lhal mne asi nereknes, ze? :)
Reagovat
Rafaeoli25
Nehraje žádnej tenis jako obvykle, to podle tebe není lež? Tak mi tedy řekni, co bylo to co předváděl většinu loňský sezony nebo teď v pátek..
Reagovat
spaniel
Co je v tom za lez? Nadal nikdy nebyl hrac, ktery by vyhraval diky winnerum jako treba Tsonga, Fedex, Gonzales apod. Vzdy byl hlavne o skvele obraně a vetsina jeho fiftynu je z vynucených chyb, coz se samozrejme taky počítá, jen mne to neni blízké. To ze zagresivnil v r. 2010 hru je fakt, musel, aby se prosadil na hardu, ale porad to neni nejaky agresor, co jde za winnerama. Hodne zalezi na tom, s kym hraje. Nezlob se, ale mit winnera proti Berdychovi je o dost snazší nez proti Ferrerovi treba. Takze kdyz potká nekoho, kdo hraje jak Nole nebo dneska Kei, tak se Nadal vubec k utocne hře nedostává. Sam ve sve knize pise o procentech rizika, kdy jde za vítězným úderem a ze to procento je vysoké, tzn ze v situaci kdyby si treba Fedex nebo Tsonga uz šli za vítězným míčkem, tak Nadal jeste ne, ceka na lepsi prilezitost s menším rizikem.
Reagovat
jackiec
paráda sfoukni toho španělského ptáčka, nechci vidět toho smetáka jak hryže do poháru
Reagovat
gigin
je fakt famózní.
Reagovat
J.M.
Já zírám. Včera bych na něho v jeho stavu nevsadil zlámanou grešli, ale dnes sprintuje jak světový rekordman, a nejen že všechno doběhne, ale ještě z toho zahraje neskutečné winnery křížem. A navíc hraje spolehlivě a hlavně chytře. Už dlouho jsem neviděl tak chytře rozdělované míčky vždy na tu správnou stranu.
Reagovat
gigin
Ano, tak jak pravíš, pravíš fajn :)
Tak ať už to dotáhne a na Řím hodí bobek. Co? :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Niši 5 nevynucených chyb. Rafa zapl :D
Reagovat
gigin
Finito... Nadal win.
Reagovat
smazaný uživatel
V septembri na samom vrchole a v Máji na samom dne smutne Rafa, ale dnes najhorši vykon
Reagovat
smazaný uživatel
rafa ma standardni vykon. Ale Niši je skvělý.
Reagovat
smazaný uživatel
tak toto je hlboko hlboko pod jeho hru
Reagovat
MarcelPersch
ty FH kdy z nich udělal třeba 3 chyby za sebou a nemají žádnou délku, hodně standardní :DD
Reagovat
smazaný uživatel
ted už je v sračkách, to nepočítám :)

ale pozor, on se může Niši leknout vítězství
Reagovat
dadaft
vzal motorovou pilu a řeže Nadala na kousky.

nicméně ještě rozhodně není konec.

bravo Kei.
Reagovat
Chrenda
To je Changovo práce, co vzal Keie do parády, tak se dějou věci. Myslím, že jako bývalá světová jednička může Keie dovést až na trůn, kde byl před lety sám. Moc bych mu to přál, je to sympaťák a vnese do top 10 svěží vítr mezi ty zkameněliny.
Reagovat
J.M.
Chang byl světová dvojka, ale rozhodně od té doby, co s ním pracuje, se Kei až neuvěřitelně zvednul. Dost mě to překvapuje.
Reagovat
Chrenda
Fakt jen dvojka? Jsem byl přesvědčený, že byl chvíli i jedničkou. No to nehraje roli, evidentně mu radí výborně! Dík za upřesnění!
Reagovat
Chrenda
No to je paráda jak Kei ničí Nadala. Konečně zase někdo, kdo ho pořádně smázne, nuďáka nudnýho!
Reagovat
Matti
Ještěže ty jsi bavič od přírody.
Reagovat
Mayo
ďalší hráč, ktorý ho ničí špičkovým bekhendom...
Reagovat
J.M.
A hlavně tím křížným... Je nádhera, jak ho z defenzivní pozice dokáže doběhnout, postavit se k němu a ještě z něj zahrát se skvělou délkou i boční rotací, krásně to vytočí ven z kurtu. Ono se říká, že klíčový je proti Nadalovi bekhend po lajně, ale Nišikori Nadala ničí těmi křížnými bekhendy stejně jako Novak v Miami a Nico v Barceloně. Vlastně i Alex v IW. Takhle kvalitní křížný bekhend je proti Nadalovi zásadní zbraň.
Reagovat
Mayo
hráči s top bekhendom ho prehrávajú aj cez jeho forehand...je to zlé..a ten jeho bekhend je otras a obieha si ho aj v tých najťažších situáciach kedy proste sa k forehandu nevie dobre postaviť a sú z toho také krkolomné pozície
Reagovat
J.M.
A ještě jsem zapomněl na Davida v MC. Opět skvělý křížný bekhend s perfektní délkou. Tohle na Nadala platí.
Reagovat
MarcelPersch
NO dneska je i jeho FH nejhorší za celý rok.
Reagovat
J.M.
Ono se zdá, že když proti Nadalovi nastoupí takovýto hráč, který nemá tu tradiční slabinu, kterou Nadal využívá (nemůže je ničit topspiny do bekhendu, protože mají špičkový bekhend s výbornou délkou), tak mu strašně klesne sebevědomí a projevuje se to i na jeho forhendu, který ztratí délku, razanci i přesnost. Vypadá, že se takovýchto soupeřů bojí a je najednou až bezradný, hodně kazí, hůř se pohybuje...
Reagovat
smazaný uživatel
Nezabúdajte na Davydenka, Blake a Nalbandiana, tí mali rovnako dobré údery z oboch strán a tiež mal s nimi Nadal problémy.
Reagovat
Rafaeoli25
Nepřeháněj, ještě v lednu ho dal Rafa 3:0, prostě dneska hraje špatně, naopak Kei od Miami hraje výborně..
Reagovat
J.M.
Nepřeháním. Zato ty přeháníš. :-) S tím 3:0 - to byl zápas, kde Kei Nadala velmi potrápil a nechybělo mnoho, aby to bylo mnohem zajímavější. Už tehdy byl Nadal hodně mimo. A je u Nadala čím dál častější. I v minulých letech vypadal, že má až panický strach v očích, když hraje proti někomu, kdo hraje takhle. Ale trvalo to u něj jen krátce. Letos takhle působí ve spoustě zápasů. A já bych řekl, že to je i tím, že hráči čím dál víc přicházejí na to, jak na něj. A Rafa prostě ztrácí sebevědomí. Kromě toho samozřejmě i stárne, což se projevuje na vzrůstající nekonzistentnosti.
Reagovat
Mayo
neverí si proste...a to sa potom nabaluje všetko jedno na druhé
Reagovat
smazaný uživatel
Pravdu díš
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal čo je?
nič horšieho som od teba eššte nevidel
Reagovat
smazaný uživatel
Radši koukat na hokej :) Vamos Češi ! :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Nišiiiiiiiii
Reagovat
anajka
Rafa asi odpisoval know how od Maši.
Uvidíme,či až do konca.
Keď sa mu to nepodarí, ja sa hnevať nebudem.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal v 1 sete hrozny
Reagovat
spaniel
Presne podle předpokladu :) Neskutečne hraje Kei, Rafa se z toho tak rozklepal, ze netrefi obyčejný úder. Hlavne ze řve vamos po nevynucené chybě.
Reagovat
smazaný uživatel
Japonec je k poraženi ale Nadal hroza des
Reagovat
smazaný uživatel
Kei zatim hraje parádně, snad mu to dlouho nevydrží :-D nebo se Rafa zlepší ...
Reagovat
spaniel
Jestli Rafa jeste kousek couvne, bude sedět v tom Mercedesu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Japonec akože zraneny počas vymeny ale beha jak srnka a Nadal sa nechava vyviesť z miery
Reagovat
spaniel
Co ta zmena oproti příspěvku níže? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Japonec nebude vedieť kde mu hlava stoji
Reagovat
Davor1
Jasné, Japonec vôbec nevie :D :D
Reagovat
kada.tom
Reagovat
Mayo
Čakám už netrpezlivo na ten tenis, už nech to začne.
Reagovat
gigin
Ernie's draw in Rome: Tired/injured Kei, Q, tired Ferrer, injured/recovering Djoker, distracted Fed, tired Nadal. Positive :))
Reagovat
Nola
Gulba ja nalosovaný už 5. turnaj Masters v rade v Novakovej polke, posledné 4. turnaje dokonca v štvrtine... Nadal sa mu vyhýba oblúkom... tu niečo nehrá :D strýko Toni čaruje...
Reagovat
gigin
:DDD Kdo umí ten umí, no... Jako já si pořád myslím, že všechny losy jsou "cinklé" :)) Jinak Nole už trénoval v Římě, vřele přivítán fanoušky. ;)
Reagovat
Nola
Nole je v Taliansku celkom obľúbený, milá spomienka na rok 2009
Djokovic imitates Nadal at Rome Masters Ceremony
http://www.youtube.com/watch?v=DQqaMb0J8EM
Reagovat
spaniel
Co potom takovy Berdych-Anderson? :) Nebo Nole-Fed a zadny zapas Andy-Rafa uz snad 3 roky...
Reagovat
smazaný uživatel
Ty losy jsou pořád to samé do kola. Začíná to ztrácet trošku šťávu.

vypadá to s ním dobře :)

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1.0-9/10303462_501477886623899_3660322465793056523_n.jpg
Reagovat
Rafaeoli25
Tak Rafa má zas ve svý polovině nebo čtvrtině skoro pořád Dimitrova, kterej ho vždycky trápí podobně jako Gulba, teď má ve svý půlce podruhý z posledních tří turnajů Stana, takže jeho losy lehký nejsou a to ovlivňování losů mi přijde úsměvný, tomu prostě nevěřim, samozřejmě je pech, když se v prvnim kole utkaj Nishi s Erniem, ale to je holt los a je to jen potvrzení toho, že cinklej neni, opravdu si někdo myslí, že je v zájmu pořadatelů, aby se takhle atraktivní souboj odehrál už v prvním kole?
Reagovat
smazaný uživatel
Možno preto, že až doteraz sa Gulbis Nolemu vyhýbal..A aj keď bol nalosovaný v rovnakej polke , tak sa nestretli..Minulý rok sa Rafa stretol s Gulbisom 2krát a vyhral..
Reagovat
gigin
Ale trošku ti lepilo, ne? ;))
Reagovat
smazaný uživatel
V minulej sezóne áno, mal formu..
Reagovat
Fandina
držím palce do finále. Go go go!!!
Reagovat
tommr
k dnešnímu dni tj. po kompletně odehraným semifinále v Madridu.
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Tomáše Berdycha.
Hvězdička znamená, že hráč postoupil do finále a může v Madridu ještě získat další body:

1. Nadal 12500 (+7900) *
2. Djokovic 11030 (+6430)
3. Wawrinka 5785 (+1185)
4. Federer 5715 (+1115)
5. Ferrer 5030 (+430)
----------------------------------
6. Berdych 4600
----------------------------------
7. Del Potro 4215 (-385)
8. Murray 3950 (-650)
9. Nishikori 2860 (-1740) *
10. Raonic 2625 (-1975)
11. Isner 2600 (-2000)
12. Gasquet 2535 (-2065)
13. Tsonga 2235 (-2365)
14. Dimitrov 2200 (-2400)
15. Fognini 2190 (-2410)
16. Youzhny 2020 (-2580)
17. Gulbis 1915 (-2685)
18. Robredo 1855 (-2745)
19. Haas 1835 (-2765)
20. Anderson 1755 (-2845)
...

Tomáš Berdych podle očekávání ve čtvrtfinále nestačil na Nadala a lonský semifinále v Madridu neobhájil. Postupem do čtvrtfinále ale splnil povinnost jako nasazená šestka a udržel si šestý místo. Na pátýho Ferrera ztrácí pouze 430 bodů a moh by ho tak na FO kde bude proti němu v obrovský výhodě (Ferrer tam bude obhajovat lonský finále tj. 1200 bodů zatímco Tomáš tam nebude obhajovat nic) konečně předstihnout ...

Nadal má velkou šanci na obhájení lonskýho titulu což by znamenalo, že si i po Madridu udrží dostatečnej odstup od Djokovice což před startem turnaje asi čekal málokdo ...

Do první desítky se podle očekávání probojoval Nishikori, kterej nejspíš brzo nahradí zraněnýho Del Potra v elitní osmičce. Pokud ho nezradí jeho poněkud křehký zdraví tak by ho letos účast na TM neměla minout ...
Reagovat
smazaný uživatel
Nishikori:"I don't know if i'll play.I will see how my back is tomorrow morning"
Reagovat
smazaný uživatel
To je vol ten Ferrer, a japonec tiež
Reagovat
J.M.
No, tak jsem zvědavý na závěrečný ceremoniál. A na pravidelné týdenní highlights z finále.

Tohle bylo z té kategorie "utrpěl výhru" (a pro Ferrera dvojnásobný pech), ale těžko říct, pokud nebude v pořádku, jestli bude lepší zítra kvůli divákům zkusit aspoň nastoupit, ale skrečovat nebo hrát mizerně, nebo to rovnou zabalit... Ale třeba překvapí a jeden dobrý zápas ještě dá.
Reagovat
smazaný uživatel
Zajtra Rafa a Mashena !
must win
Reagovat
Rafaeoli25
Tak tak, přeji si totéž :)
Reagovat
smazaný uživatel
preji si to uplne naopak;D)
Ale realne....tip Rafa, a zkusim tipnout prekvapeni na Simcu;)
Reagovat
kada.tom
no z dvojice Šarapka - Halep to nepřeju ani jedný, ale když už, tak radši Marii :-) u mužského finále mám opačný problém - přeju to oběma chlapům, ale ... přeci jen Rafa je Rafa, takže ... Vamooos :-)
Reagovat
MarcelPersch
U mužů jasně Rafa, ale u žen mi moje favoritky vypadly, ale spíš bych to přál Simoně, aby dokázala, že může vyhrávat i největší turnaje.
Reagovat
J.M.
No výborně. Nišikori v maratónském zápase padá únavou, opět ho ošetřují, ke konci zápasu už vypadá, že skoro omdlí, ale nakonec ten mečbol nějak promění, ani nemá sílu slavit... A to se pak člověk má těšit na finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Gulbis môže začať oslavovať, pochybujem, že sa bude Nišikori ťahať do Ríma v tomto stave. Najhoršie je, že zajtra bude chcieť odohrať celé finále a dostane od Rafíka pekný výklep.
Reagovat
spaniel
Presne, i kdyby byl plne odpocaty, tak ho ceka nadlidský vykon. Takhle se jakákoliv sance dost snižuje, coz me mrzí o to vic, ze jsem ho tipoval na celkove vitezstvi.
Reagovat
smazaný uživatel
Maratónsky?..Kolko vlastne trval?..
Reagovat
kada.tom
2:55:44 ... navíc takovou dobu hrát proti stroji Ferrerovi, ale jsem rád za Nishiho, že je ve finále - i to je pro něj úspěch, navíc bude v TOP10, což je fantazie :-)
Reagovat
J.M.
Tak samozřejmě na finále AO 2012 to nemá, jenom 2:58, ale na Keie je tohle až až, vzhledem k jeho stavu, zranění, porci zápasů z posledních týdnů, i vzhledem k tomu, že se hrálo dlouho do noci a nastupuje už zítra odpoledne, a ještě navíc proti Nadalovi, který umí fyzicky drtit a ždímat jako nikdo jiný.
Reagovat
J.M.
Ano, přidal jsem mu 2 a čtvrt minuty... I tak, spousta těch výměn byla brutálních, byly to nekonečné gemy a tahanice, a Nišikori není z těch, na kterých tohle nenechává následky. To už jsem víc věřil staříkovi Ferrerovi, že by zítra nastoupil nějak rozumně fit.
Reagovat
smazaný uživatel
Finále sa hrá v rámci night session, ale aj tak to nebude žiadna výhra.
Reagovat
J.M.
No vida, až v 19:15. Výhra to není, ale tady myslím každá hodina dobrá.
Reagovat
smazaný uživatel
Videl som pár výmien, fantastický tenis mimochodom..Zápas trval tak hodinu nad štandard..Ak únava poznamená Nishikoriho bude to škoda..Podobné semifinále sa hralo aj v roku 2009, tam dokonca Rafa s Nolem skoro 4hodiny..Vo finále potom Rafa prekvapujuco prehral s Rogerom..
Reagovat
J.M.
To byl asi jeden z mála případů, kdy na Nadalovi zanechal předchozí zápas následky.

Ale Ferrer mě překvapil - jak mi letos přišlo, že už přece jen stárne, tak dnes jsem ten dojem neměl. Běhal celý zápas perfektně, a ke konci byl snad ještě nažhavenější než na začátku (zatímco Kei dohrával skoro už v nějakém deliriu). O to víc mě mrzí, že mu to v koncovce nevyšlo a nebude hrát zítra on.

Nišikori se asi bude snažit hrát riskantněji, jako občas i dnes, dřív po odskoku, víc k lajnám, ale těžko říct, jestli mu to dovolí ty Nadalovy topspiny na téhle madridské antuce, která je obzvlášť skákavá. Měl by se snažit to moc nenatahovat, výměny ani zápas.
Reagovat
spaniel
Přesně to jsem si rikal, ty bekhendy bráně hned po odskoku by mohli fungovat, ale netusim zda mu to ten spin umožní. U uderu hraných kdyz mic stoupá staci mala nepřesnost a mic leti mimo. Staci vzpomenout na vsechny ty Rogerovy rámem trefene udery. A Nishikori mel cely turnaj dost ne čistých uderu i bez toho spinu. Každopádně mel by hrat bez nervozity, jelikoz hraje s Nadalem na antuce, muze jen překvapit. Jestli ovsem nastoupí.
Reagovat
J.M.
I Nadal to nedávno říkal, že na antuce je tahle hra brzy po odskoku, kterou někteří proti němu zkouší, obzvlášť těžká, už kvůli těm nepravidelným odskokům na tom nerovném povrchu. To je pak obzvlášť těžké to trefit.

No ale zkusit to Kei může. Třeba mu dají nějaké prášky nebo injekci a jeden zápas naplno ještě zvládne. Kdyby Nadala porazil, pak klidně může vypustit Řím a do RG se trochu vzpamatovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Nishi ale velmi pekne pracuje nohama, telem i zapestim, nadherny priklep, ja bych verila, ze ten Rafuv spin je schopny nejen dohnat, ale i predehnat.. :-) Jak je krehky me trapi mnohem vic...
Reagovat
spaniel
Jj sojko. Mne se strasne libi jeho bekhend, rotace celým tělem plus zápěstí a jsou z toho neskutecne úhly. Jen ten finální uder poté co vyžene soupere z kurtu bývá casto poslabsi a casto ho da ke stredu kurtu, kde to běhaci jako Ferrer nebo Nadal stihnou dobehnout. Navic Nadal je schopny dat forhendove prohozy i po tech uhlech.
Reagovat
Mayo
Keiov bekhend sa mi zapáčil už dávnejšie...ten úder som si hneď všimol u neho ako dostatočne kvalitný, možno jeho lepšia strana dokonca by som povedal
Reagovat
Rafaeoli25
Ale úplně nejdelší byl Rafův mač Nolem v Madridu 09, který trval sice "jen" pět hodin, jednalo se ale o tříseťák, něco takovýho se jen tak nevidí, v tom zápasu se rvali o každej gam min.deset minut, takže ještě zajímavější a pamětihodnější zápas než na AO 12. Jinak spanieli, s tou favorizací Nišiho na titul to nemůžeš myslet vážně, ano, zlepšuje se, ale ne tak aby mohl na antuce zaskočit Rafu, jenž je zpět v top formě :)
Reagovat
spaniel
Ja ho tipoval na titul na úplném zacatku turnaje, kdyz si to jeste ani nevedel kdo postoupí do druheho kola. Vzhledem k tomu s kym Rafan v posledni dobe prohrával, byla sance ze nečekaně vypadne docela reálná (to byli ty turnaje kde si vy trucoval ze Rafan si jde pro titul :)) Taky jsem nepočítal s tim, ze bude Kei v kazdem zapase x krat masirovany a osetrovany. Každopádně je ve finale, takze to beru jako dobry tip jeho formy. A mimochodem, nejdelší zapas nerovná se automaticky nejzajímavější a nejpametihodnejsi.
Reagovat
Rafaeoli25
"Vzhledem k tomu s kým prohrával", děláš jako kdyby byli Ferrer a Almagro nějací nazdárci, jak už jsem psal, už loni byl Rafa s Davidem kousíček od porážky a i s Almagrem měl v Madridu 2010 namále, takže to nějaká senzace nebo ostuda určitě nebyly..
Reagovat
spaniel
Nazdarci to urcite nejsou,ale podívej na jejich bilanci. A nezapominej na Dolgopolova :) Chtel jsem tím rict, ze to je jeho nejhorší sezóna na antuce za 10 let.
Reagovat
kada.tom
Ten poslední game byl infarktovej, je mi úplně jasný, co si řval Nishi do toho ručníku :-D ale zvládl to a to je hlavní :-)

A zítra budu fandit Rafovi, ale když vyhraje Nishi, budu taky hodně rád :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Je lepší, že postoupil Nishi, Rafa s Davidem už odehráli dost zápasů a myslím si, že to bude pěkný zápas :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře Nishi! :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Zápas jsem neviděl, ale koukám, že to byl výsledkem vyrovnanější zápas než s Berdychem, což je dost neuvěřitelné.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak neuvěřitelný, Bautista se zkráta zlepšuje, v sf nebyl náhodou, ani v of na grandslamu..
Reagovat
Rafaeoli25
A s Berdychem má pozitivní bilanci, takže by i z tohohle pohledu měl Rafu potrápit víc :)
Reagovat
Mayo
no tak pome ledžendéris za ďalším antukovým titulom (: ... hentí dvaja sa tam bijú som zvedavý kto postúpi...každopádne Kanada skórovala sakra
Reagovat
kada.tom
Krásně Nishi, 1. set by byl :-)
Reagovat
nitrotaj
Podle toho jak zatim hraje ferrer tipuju, že to bude dřina.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa se mi zdá, že nabírá sebevědomí, sice to místama vypadá dost pofidérně a ještě má mezery, ale s blížícím se Roland Garros se začínám obávat jeho narůstající formy. Co se týče Říma, myslim si, že Roger čekal na los a podle losu nevypadá finále nereálně, nevíme s čím se vrátí Nole, takže podle mě to za to stojí, i když chápu jeho nadšení být s rodinou, přeci jen trénuje, tak každou chvíli očekávám oznámení, že do toho jde, kvůli RG to za to stojí
Reagovat
smazaný uživatel
Nole už v Římě trénoval, a říkal, že se cítí skvěle a bolest je pryč. Trénoval už bez zpevnění. Ale nejtěžší prý samozřejmě bude první zápas, po té delší pauze.
Takže věřím, že se do toho brzy dostane :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je dobře, uvidíme podle prvních kol, byla by škoda zase přijít v turnaji o přední hráče, na druhou stranu už zase jsou ve stejný půlce, no i když Rafa nebo Nole, tady si nevybereš :D
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, oba tam chybí.
Před nějakou dobou bych si i tipnul, kdo má větší šance na postup v jednotlivých zápasech, ale za těchto okolností to otevřenější být nemůže. Každý zápas nervák.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Je to takhle míň předvídatelný a o proto zajímavější, na druhou stranu, jestli Nišikori porazí Ferrera, ať proboha nastoupí do finále proti Rafovi, ty častý zranění jsou už pěkným strašákem...
Reagovat
smazaný uživatel
ať nastoupí a předvede slušnej výkon, jsem chtěla říct, pač to už by bylo moc, aby Niši po takových výkonech zase zdravotně odpadl, musí s tím něco dělat, aby tu zátěž vydržel dlouhodobě, ale stále je tu samozřejmě David neúnavný bojovník, kdo jinej než on si to zaslouží, ale je mi celkem jedno, kdo postoupí, pro mě se začíná o něco hrát až příští týden :)
Reagovat
smazaný uživatel
Strasakem bude i ta unava, 3 hodiny s Ferrerem. To se musi podepsat. Navic hraje uz zitra. Proti Rafovi. No myslim si, ze Nadal obhaji. Ale bude to hezky zapas.
Reagovat
smazaný uživatel
Vamooooos Rafael
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist