Nadal zpochybnil svůj návrat v Montrealu

29. 7. 2009, 11:44
Aktuality 22
Španělský tenista Rafael Nadal zpochybnil svůj návrat na kurty, který plánoval po pauze zaviněné zraněním kolen za necelé dva týdny v Montrealu. Druhý hráč světového žebříčku řekl v rozhovoru pro španělskou televizi, že si není jistý, zda se stihne připravit. Turnaj v Kanadě začíná 8. srpna.
Profily hráčů
Rafael Nadal

"Rád bych v Montrealu hrál, ale nevím, jestli to vyjde. Musím příštích pár dní tvrdě dřít a pak se uvidí," řekl třiadvacetiletý hráč olympijský vítěz ve svém domě na Mallorce.

Dále čtěte:
  • Nadal: Jsem šťastný, že zase držím raketu
  • Nadal začal znovu trénovat
  • Nadala trápil zánět šlach v obou kolenou, který zhoršil nabitý program na antukovém povrchu. Na Roland Garros vypadl 31. května ve čtvrtém kole a od té doby se léčí. Vynechat musel i Wimbledon, kde měl obhajovat titul. K tréninku se čtyřnásobný šampion French Open vrátil minulý týden.

    "Mojí hlavní starostí je, abych měl obě kolena perfektní. Vypadá to sice dobře, ale chci si být jistý, než se vrátím na kurty," řekl.

    V rozhovoru u bazénu mluvil uvolněně o tom, že udělal dobře, když se rozhodl vynechat Wimbledon a dát si pauzu. "Když cítíte bolest, tak ztrácíte jiskru a chuť do tréninku a turnajů, protože vám chybí energie, a to vás pomalu ničí," popisoval své rozpoložení.

    Ve vynucené přestávce mohl lenošit víc, než bývalo v létě v uplynulých letech zvykem. "Na gauči jsem za ty dva měsíce strávil více času než za uplynulé čtyři roky," smál se tenista. A měl radost z podpory fanoušků, kterou mu vyjadřovali hlavně na internetu.

    "Dostal jsem doslova tuny zpráv. Jsem za ně vděčný a je to jeden z nejsilnějších zážitků, které z poslední doby mám," poděkoval.

    V reportáži ukázal fragmenty ze svého tréninku, rozcvičení v bazénu, speciální posilovací a balanční cviky na kolena nebo masáž.

    Vedle tenisu měl čas sledovat triumf svého krajana Alberta Contadora na Tour de France, zajímal se o politiku a vnímal světovou finanční krizi. "Zajímám se o to, ale nerad o takových věcech mluvím," podotkl.

    Rád naopak mluví o posilách fotbalového Realu Madrid, jehož je fanouškem, a doufal, že "Bílý balet" sesadí z trůnu Barcelonu. A co on? Dokáže opět vystřídat Švýcara Rogera Federera na tenisovém trůnu? "Mým objektivním cílem není znovu být jedničkou. Cílem je být v pořádku a hrát tenis. Mentálně jsem na návrat připraven," řekl.

    Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

    Komentáře

    22
    Přidat komentář
    smazaný uživatel
    Preju ti Rafo, aby jsi se uzdravil. Na okruchu chybis.
    Reagovat
    smazaný uživatel
    Mně z některých něchto komentářů připadá, že přejete Nadalovi co nejpozdější uzdravení.... Nevím, proč by nemohl s menší indispozicí hrát, vzpomeňte si na Radka, ten také má nohy v čudu, ale přesto uhrál osmifinále Wimbledonu a velkou měrou se zaloužil o české čtvrtfinálové vítězství v Davis Cupu.
    Vy snad chcete, aby byl ten tenisový svět furt jen o jednom hráči dokola a dokola? To by bylo pěkně nudné.
    Reagovat
    smazaný uživatel
    moje řeč, když něco takového napíšu já, všichni elegánovci tady hned začnou prskat :D

    Jsou to fanatici, mají prostě z Rafy strach, stejně jako elegán a tak by ho nejraději viděli už na vozíku!
    Reagovat
    smazaný uživatel
    Co slovo, to perla fakt, ze jo napsal tady nekdo, ze chce aby se Rafa neuzdravil, nebo aby byl na vozejku?
    Reagovat
    smazaný uživatel
    Vy mi píšete, že všechno beru moc vážně, ale mně připadá, že vy toho Rogera berete moc vážně. Pořád ho obhajujete, jako kdyby pro vás měl v živtoě nějaký prospěch a přitom z těch 40 milionů měsíčně, které vydělá, neuvidíte ani vindru.:-)
    Nechci tady dělat další rozepře, ale nevidím důvod, proč je zde ten Roger dokola omýván.:-) Hele dneska článek o Rogerovi a jen 2 příspěvky-REKORD.:-) Může se začít slavit, Barney.:-):-)
    Reagovat
    smazaný uživatel
    Obhajovat je to pravý slovo, obhajujeme někoho, kdo je napadán a nám připadá, že nespravedlivě, to je celé, neznamená to, že všechno, co se týká RF bereme smrtelně vážně. A kdybychom v životě měli obhajovat jen to, co nám přináší prachy, to by bylo ale setsakra smutný...
    Reagovat
    skott
    Kdyby cas straveny poskytovanim plytkych rozhovoru venoval treninku, mozna by stihl i Wimbledon:P
    Reagovat
    smazaný uživatel
    áájééje, opět elegán fanatici a jejich moudra...Je docela legrační si tady ty jejich stupidní blitky přečíst :D :D

    Jinak Rafo v Montrealu jim ukážeš .)
    Reagovat
    krbik13
    Ach zase ty...podla coho usudzujes ze vsetci tu su fanusikovia Federera?Ani z jedneho komentu co tu je nie je jasne kto komu fandi,no okrem toho tvojho.Z toho je hned kazdemu jasne ze Federera nenavidis a Nadal milujes...ale na ostatnych nadavat budes.
    Reagovat
    smazaný uživatel
    ty ses asi de.bil ne? O Rogerovi tady nepadlo pul slova. A to ze nekdo napise, ze jsou kolena svinstvo, a ze kdyz jsou jednou v prdeli, tak uz nikdy nebudou 100%ni a vzdycky tam nejaky riziko bude nejsou zadny blitky. To vi kazdej fanousek Rafi stejne jako Rogera. To je proste fakt. Tak uz si vyndej hlavu z prdele ty radoby experte na tenis.
    Reagovat
    smazaný uživatel
    Barney, tak už všem toho Rogera necpi... vim že je dobrej a že tě to nehorázně štve a proto o něm musíš mluvit i tam, kde vlastně vůbec nemusíš, ale je to tak... tak se hoď do klidu, jako tady všichni ;o)
    Reagovat
    smazaný uživatel
    Ať už jde hrát, kolena nikdy už mít 100%ní nebude, tak ať si ještě užije dokaď může... nebo mu ještě vylítne forma...
    Reagovat
    smazaný uživatel
    To nie je podľa mňa dobrá taktika. Keď pôjde hrať ajkeď sa nato necíti tak si tie kolená posere ešte viac a natrvalo. Neprajem mu nič zlé a chcem aby hral, vážne, ale za takýchto podmienok nech len radšej leží na gauči. ...
    Reagovat
    smazaný uživatel
    myslíte, že s tým svojím strýkom..Tonym bude spolupracovať až do konca kariéry?
    Reagovat
    smazaný uživatel
    Myslím, že je naňho dosť viazaný, takže by som povedala, že hej.
    Reagovat
    smazaný uživatel
    Navrat s takym problemom na betonove dvorce ?!!! Podla mna, velmi nerozumné. Bol by urobil lepsie, keby nic nehovoril a poriadne sa liecil. Tazko povedat, ako to s nim vlastne je. Ale podla mna, jeho telo bude vyzadovat dlhodobu prestavku, aj ked si to Rafael nechce pripustit,je to vsak a bude len na jeho skodu. Medicina je na vysokej urovni, ale nie je vsemocna.
    Reagovat
    majjkaa
    Perfekne obe kolena??? tak na to nech cim skor zabudne!! nikdy uz nebudu perfektne, iba keby mu dali uplne nove.....kolena su kolena.
    Reagovat
    smazaný uživatel
    dle snímklů atd nebude nikdy při soudobé tréninkové zátěži fit,ale bez toho se zase nevrátí na vrchol, 80% jeho hry je vynikající pohyb a jeho extrakonské tréninkové dávky strejdy Tonyho to jen umocnujou
    Reagovat
    smazaný uživatel
    Kolená si do poriadku nedá, pôjde si možno ešte tak na najviac pol roka popinkať... strejda Tony sa mi nepozdával už dávno, len ukázali ten jeho pohľad, bolo jasné, že chce s Rafana stroj. Ten mu teda nepomôže... leda do hrobu! Tak.
    Reagovat
    Matti
    jasně, ty jsi jeho ortoped i trenér dohromady.
    Reagovat
    smazaný uživatel
    Hjj já kolená poznám, síce nie z vlastnej skúsenosti, ale viem čo všetko dokážu. A mám oči a rozum. Tebe to na názor nestačí??
    Reagovat
    Matti
    najviac pol roka popinkat..... napsat něco takového je dost drzé.Nejsi ani jeho trenér ani jeho doktor.Jestli máš ovšem jako popinkávání to ,že vyhraje US Open tak to jo , to se omlouvám tvému proroctví.
    Reagovat

    Nový komentář

    Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

    Registrace nového uživatele

    Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

    Registrace nového uživatele
    TOPlist