Nadal změnil raketu. Ještě jsem si na ni nezvykl, říká

2. 1. 2012, 19:57
Aktuality 4
Druhý tenista světového žebříčku Rafael Nadal vyměnil před novou sezonou raketu za těžší, než s jakou hrál dosud. V krátké zimní pauze ale podle svých slov neměl dost času na to, aby si na ni zvykl, takže očekává, že na začátku roku může mít na turnajích problémy.
Profily hráčů
Rafael Nadal

"Příprava nebyla ideální. Hraju s těžší raketou kvůli větší razanci, ale někdy nemám při forhendových úderech takovou jistotu jako dřív. Ale věřím, že do budoucna mi to může prospět," uvedl španělský tenista v Dauhá, kde v úterý vstoupí do sezony utkáním s Němcem Philipem Kohlschreiberem.

Pro změnu rakety se rozhodl už po zářijovém US Open, ale kvůli nabitému programu neměl čas si na ni zvykat. Musel počkat až na konec sezony, kterou završil triumfem ve finále Davis Cupu s Argentinou.

"Teoreticky bych potřeboval na novou raketu aspoň měsíc nebo nejméně tři týdny, ale nakonec jsem s ní trénoval jen týdnem, takže to asi nebude stačit," řekl desetinásobný grandslamový šampion. "Nedá se čekat, že všechno bude od začátku dokonalé, ale musel jsem to udělat, abych byl lepší v budoucnu. Nejde o žádný zázrak, ale k nějakému zlepšení by mi nová raketa pomoct mohla. Na začátku sezony jdu to rizika," prohlásil Nadal.

Pětadvacetiletý Španěl by rád s novou raketou útočil na světovou jedničku Srba Novaka Djokoviče, který ovládl minulou sezonu, v níž Nadal vyhrál jen tři turnaje. "Všechna finále jsem s ním prohrál, ale prohrával jsem v nich jenom s ním. To je celkem pozitivní. Sedm osm měsíců jsem hrál opravdu dobře," uvedl bývalý první hráč světa.

Právě Djokovič měl podobné problémy s raketou před třemi lety, kdy s novou raketou vstoupil do sezony porážkou v Brisbane.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
doufám že zaůtočís na toho srbskýho t.č.1
Reagovat
smazaný uživatel
nadale ty to das,mam stejnou raketu ael lehčí ale je supr :D
Reagovat
smazaný uživatel
Vítam cokolvek,co zvysi agresivitu v útoku..Skoda,ze to je blbo nacasovane,avsak do AO su stale 2 tyzdne verim ze to bude ok..Papierovo by sa mal Rafa cez prvy tyzden aj tak dostat,takze ma dalsi tyzden plus..
Reagovat
smazaný uživatel
Snad si na ni zvykneš rychle a bude se ti hrát líp... Přeju hodne stesti v Kataru
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist