Nadal začne během dvou týdnů trénovat, závěr sezony ale asi nestihne

3. 10. 2012, 20:08
Aktuality 26
Španělský tenista Nadal by se měl do dvou týdnů vrátit po vleklém zranění kolena k tréninku. Turnaj mistrů a finále Davis Cupu s českým týmem v Praze však jedenáctinásobný grandslamový vítěz podle svého kouče nejspíš nestihne.
Profily hráčů
Rafael Nadal

"Během patnácti dnů Rafa začne znovu trénovat. Šance, že by hrál na Masters a ve finále Davis Cupu, je ale malá," řekl dnes tenistův trenér a strýc Toni Nadal novinářům v Buenos Aires. 

Bývalá světová jednička nehraje od šokující porážky s Lukášem Rosolem ve druhém kole červnového Wimbledonu. Šestadvacetiletého Španěla trápil natržený patelární vaz a zánět v levém koleně a nedávno se nechal slyšet, že nechce léčbu uspěchat. 

Podobné potíže s kolenem měl Nadal už v minulosti. Před třemi lety kvůli nim nehrál dva měsíce a vynechal kompletní sezonu na trávě. Podle úterní informace agentury AP by se měl Nadal vrátit ke hře na konci roku na exhibičním turnaji v Abú Zabí, jehož organizátorům účast potvrdil.

Turnaj mistrů v Londýně se bude hrát 5. až 11. listopadu. Finále Davisova poháru v pražské O2 areně je na programu 16. až 18. listopadu. Španělé budou usilovat o čtvrtý triumf v soutěži za posledních pět let.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

26
Přidat komentář
facom
Proč je v každém článku o Nadalovi,že překvapivě nebo šokovaně prohrál s Rosolem??? Nechápu.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky to nechápu.Měli by spíš psát" Po překvapivé výhře Rosola nad zraněným Nadalem" :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda,tych 5-6 ostrych zapasov z koncu roka mu moze v zaciatkoch nasledujucej sezony celkom chybat..Na druhú stranu on sám vie a jeho lekari tobož, čo je pre neho najlepšie..Fanúšikovia už tie posledné týždne nejako vydržia, sú zvyknutí..
Reagovat
dadaft
abych byl upřímný, přál bych si semi Sharapova - Li Na.
Maria měla zápas pod kontrolou. jediná zápletka zápasu se udála na začátku druhého setu, kdy Polona z 0:2 stáhla na dva dva, ale nepotvrdila rebreak. těch pár gemů hrála Polona slušně - aktivně, variovala údery, a dokonce byla vidět i na síti (ne z donucení, po dobrém servisu nebo náhodou, ale přechodem). jenže v součtu odehrála Polona jen 6% míčků ze dvorce.
proto bych chtěl Li Na. ta dokáže hrát aktivně ve dvorci. a myslím, že by jí Rodriguez velmi důrazně připomenul jejich duel letos z Miami, kde Li Na "běgala za Monteolem", 2m za základní čárou, a dostala slušný náklep.

JINAK DNES SE ČÍNSKÝ REŽISÉR VYŽÍVÁ V EXTRÉMNĚ ZPOMALENÝCH STUDIÍCH HRÁČEK A JÁ MU TLESKÁM VE STOJE. NÁDHERA. TŘEBA ZÁBĚR NA DOKONALE "KOČIČÍ" POHYB pOLONY (blbý CapsLock) při pokusu o forhendový topspin hraný z defenzivy. Mariin míček byl prudký, s dopadem tak metr od ZČ, musela ho hrát brzy po odskoku - doslova ji převrátil zápěstí. v podstatě důvod, proč Stosurová Šarapku porazí a Hercogová ne.
jen tak dál pane režisére, těším se na nádherné záběry. ))
Reagovat
dadaft
ještě jsem zapomněl - první servis:
MS 82%, PH 49%.
COŽ TAKÉ MNOHÉ VYSVĚTLUJE.
Reagovat
dadaft
blbý CapsLock
Reagovat
steve79
Doufám, že to Rafa nepřežene s treninkem. Bude se chtít určitě zase dostat do perfektní fyzické kondice.
Reagovat
smazaný uživatel
docela suše. Hlavně na vlastním servise mu to šlo. Prohrál ne něm za celý zápas jen 7 míčků, nepustil Fallu k jedinému brejkbolu. Dále Nišikori nebo Robredo.
Reagovat
gigin
Setík :) Taky se s tím po ránu patlá :( Jinak - dobré ráno všem!!!! :))))
Reagovat
gigin
Pink - a je to tam!!! Start of the day, jak má být :))
Reagovat
smazaný uživatel
Nakonec to nedopadlo. Ale jen pro zajímavots. Fandil bys Tipsovy nebo Viktorovi? :D
Reagovat
gigin
No Janko dopadl. Vik skreč. Kdyby hráli proti sobě. Hmmmm ... Dnes Tipsovi. Před dvěma lety určitě ale Vikovi. On se teď úplně vytratil. Přitom jednu dobu se motal kolem desátého místa. Pak měl super mač na RG loni. Zrovna s Andym. Od tej doby je po něm ... :(((
Reagovat
smazaný uživatel
Čučel jsem na to asi pět minut v koncovce.V teibreaku prohrával 20,náasledně srovnal na 22,pak do výměny někdo z diváků zahučel a Lukáš se rozhodil.Protestoval,ale výměna se neopakovala(k tomu co jsem viděl).Pak si odskočím a je finíto 75.První co mě napadlo byla Kristova noho,už zase to pos...:)))
Reagovat
Fandina
A co je na tom k smíchu?
Reagovat
smazaný uživatel
Opravdu nic za tím nehledej.Prostě jsem si vsadil a prohrál jsem,tak jsem se tomu zasmál:)))Lukiho prohra mě mrzí,straním našim hráčům-kám.Klidně mohl prohrát tím sporným míčem v tiebreaku:(( Nu co už,Lukášovi...tak zase dááál... a Fandině...úsměv:)
Reagovat
Fandina
Všimla jsem si vedle v Tipech, že Authom nebyl tak nečekaným vítězem a v odůvodnění před zápasem byla jeho aktivní bilance na tomhle povrchu, navíc domácím a výhra nad Levinem v prvním kole. Jinak dík za vysvětlení, kdo se neptá, nic se nedozví ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Kristova noho. Rosol - Authom 5:7, 6:3, 6:7 (5)...
Reagovat
smazaný uživatel
Takhle jsem se uz dlouho nezasmal:))))) Koukal jsem na zaver,lip se to popsat neda :-D
Reagovat
Fandina
Co je k smíchu?
Reagovat
Sonja
Když nic jinýho, tak ty určitě:-D
Reagovat
Fandina
Sonja vážně jsem k smíchu? Tak se hodně směj, je vidět, že ti stačí málo ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
:-(((
Reagovat
Sonja
Fandinko, ty rozhodně nejsi málo:-))))

sojko, tobě to prominu:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Podle očekávání. Tak snad bude ready na novou sezonu a na Turnaji mistrů budeme muset zkousnou Tipsareviče.
Reagovat
smazaný uživatel
Takáto kadencia článkov by mohla byť stále :)
Reagovat
Bob
přeju. už bych ho zase rád viděl hrát :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist