Nadal vyřazen! Po třech hodinách poprvé podlehl Del Potrovi

3. 4. 2009, 07:22
Aktuality 10
ATP MIAMI - Mezi čtyřku nejlepších hráčů turnaje v Miami se překvapivě prodral Argentinec Juan Martin Del Potro. Ten se ve čtvrtfinále postaral o vyřazení světové jedničky Rafaela Nadala, kterého porazil poprvé v kariéře. O finále si zahraje s Britem Murraym.
Rafael Nadal

Rafael Nadal ve čtyřech vzájemných soubojích s Del Potrem ještě neztratil ani set. Za první tři měsíce poznal hořkost porážky jen dvakrát. Ve čtvrtfinále turnaje v Miami se mu však nedařilo a po bojovém, nikoliv však bezchybném výkonu Argentinci podlehl 4-6 6-3 6-7.

Ve tříhodinové bitvě kraloval dvacetiletý Del Potro v dlouhých výměnách, přesto byl blízko porážce. Ve třetím setu na úvod ztratil dvakrát svůj servis a vše se zdálo být rozhodnuté. Potom ale šestý nasazený hráč vyhrál 12 ze 14 dalších výměn a dokonce měl za stavu 6-5 i tři mečboly. Ty sice ještě nevyužil, ale za mohutné podpory publika už si nenechal v tie-breaku premiérovou výhru nad Nadalem vzít.

"Porazil jsem ho svou hrou. Když došlo na delší výměny, jasně jsem dominoval. Pokud nebudete hrát proti světové jedničce neuvěřitelně, nemůžete ji porazit," radoval se Del Potro. Jeho soupeř, který na triumf z Miami stále čeká, nebyl vůbec se svou hrou spokojen. "Celou dobu jsem hrál špatně a za stavu 3-0 ve třetím setu ještě hůř. To byla tragédie. Vůbec celý turnaj to z mé strany nebylo dobré," uvedl Nadal, kterého už čeká oblíbenější antuková sezona. Po týdnu volna se představí v na další turnaji série Masters v Monte Carlu, kde bude chybět Federer.

"Dobře jsem podával, věřil jsem si na údery z forhendu a vycházelo to. Dnes jsem odvedl skutečně skvělou práci," pochvaloval si Del Potro.

Mladý Argentinec si o finále zahraje se světovou čtyřkou Andy Murraym, který si snadno poradil se zraněným Fernandem Verdaskem a oplatil mu vyřazení z letošního Australian Open.

Verdasco si v zápase vytvářel brejkové příležitosti, ale využil pouze jednu z osmi. Utkání ovlivnil druhý game, ve kterém se španělský tenista zranil. "Hodně ho to zlomilo," všiml si Murray. Ten využil pěti ze sedmi brejkbolů a za hodinu a čtrnáct minu vyhrál snadno 6-1 6-2.

"Hrál dobře, je to skvělý hráč. Jeden z nejlepších. A pokud nejste stoprocentně fit, nemáte proti takovým tenistům šanci," smutnil Verdasco. "Před zápasem jsem se cítil výborně, jenže už ve druhém gamu jsem se zranil a můj výkon to ovlivnilo. Ale kvůli tomu jsem neprohrál, on hrál zkrátka lépe a vítězství si zasloužil," dodal pětadvacetiletý Španěl, který se po druhé čtvrtfinálové účasti na turnaji Masters v řadě upevní pozici světové devítky.

Semifinále Murray - Del Potro je na programu dnes v noci od 1:00 hodiny SEČ. O první souboj o postup do finále se postará Federer s Djokovičem, kteří nastoupí už v 19:00 hodin.

- ATP MASTERS 1000 MIAMI (USA - Florida, tv. povrch, 4.500.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (03. 04. 2009)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Del Potro (6-Arg.) - Nadal (1-Šp.) 6-4 3-6 7-6(3)
A. Murray (4-Brit.) - Verdasco (8-Šp.) 6-1 6-2

Semifinálové dvojice:
Del Potro (6-Arg.) - A. Murray (4-Brit.), Federer (2-Švýc.) - Djokovič (3-Srb.).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nadal mi přišel takový nervní včera..a je fakt, že dobrý tenis hrál jen pár gamů uprostřed zápasu. Ale od toho stavu 0:3* ve třetím začal být Del Potro jasně lepší. V těch přestřelkách od základní lajny jasně dominoval, byl agresivnější..a často si došel na síť pro winner, na síti byl ke konci zápasu fakt skvělý. Nadal se jen bránil nebo kazil. Jediné, co drželo Španěla nad vodou byl první serv, štěstí a pár zbytečných chyb Del Potra, kdy zkazil v jasné pozici. Delpo jde zaslouženě dál, hrál skvěle, možná nej tenis, co jsem od něj viděl a nesnižuje to ani fakt, že Nadal nebyl ve své kůži a už se na něm projevila únava z předešlých zápasů a z IW.
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm, filosof nepofata nám to opět fatálně shrnul:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
potro je zasluzene dalej snad si zahra finale lebo ak sa tam dostane aj roger a ho porazi murray tak rogera uz z neho j.... pre rafu je to tak lepsie ako keby za 4 dni mal hrat s andym dalsi 3hodinovy zapas aspon ma viac casu na rekonstrukciu a pripravit sa na antuku cio musi byt priorita v tejto sezone obhajit RG ale je super vydiet rafu aspon vyzeral ze je 100 percentne zdravy a ak to tak je ako to vyzeralo tak antuka bude zase jeho
Reagovat
smazaný uživatel
okoun: Tak jsem za to placen, tak musím :-D.

mazki: Jj, Nadala to tak mrzet nemusí..těch pár volných dnů navíc se hodí a navíc, když už má v kapse IW.
Reagovat
smazaný uživatel
no nadal tady prohrál 3 krát s budoucím vítězem, tak sem zvědav jesli to vyjde i letos docela bych to i del potrovi přál,v tom zapase byl jasně lepší o tom není pochyb proto vyhral ,ale nemyslím si ,že nadal měl štěstí,ale zase ani smůlu ,prostě vyhrál lepší:-)
Reagovat
a.magerova
No jo ale chtěl získat i Miami, protože hráčů co získali Indian Wells i Miami v jednom roce je jen asi sedm. Jo je mezi nimi i Roger.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal nikdy nevyhrál dva po sobě jdoucí turnaje na hardu..a pokud by v Miami odehrál ještě dva další mače, tak už by si mohl zkazit začátek antukové sezóny nějakým zraněním.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa na výhru v tomto turnaji neměl to mi bylo jasné hend od prvního zápasu.Jak už tu psali ti nademnou tato prohra vůbec nic neznamená naopak bude mít rafa o pár dní víc ne regeneraci než ostatní.A ještě je dobře že Rafa neprohrál Rogerem.Nejvíc mě ale překvapil zápas Murraye a Fernanda,čekal jsem tři sety a ono to dopadlo takhle jednoznačně.
Reagovat
smazaný uživatel
Verdasco se zranil v uvodu zapasu či co, tak ho to limitovalo,ale jak sem vyděl ten výsledek ,tak sem na to taky hleděl jako blázen:-)Nn nadal na v miami prostě nehrál nijak oslnivě ,jenom sem čekal,do kdy mu to bude stačit at už začne ta antukááá :-D
Reagovat
smazaný uživatel
jj taky už se na ni těším.Verdasko zraňen tak v tom případě se to vysvětluje.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist