Nadal: Vyhrát US Open? Hlavně ne posedlost

29. 8. 2010, 16:00
Aktuality 46
Španěl Rafael Nadal potřebuje titul z US Open, aby jako sedmý tenista v historii vyhrál během kariéry všechny grandslamy. První hráč světa před začátkem turnaje prohlásil, že ale nechce, aby se z touhy po titulu ve Flushing Meadows stala posedlost.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Čtyřiadvacetiletý rodák z Mallorky letos už vyhrál French Open a Wimbledon a do New Yorku přijel po nejlepší letní části sezony v kariéře. Nemá žádné zdravotní problémy na rozdíl od loňska a není ani unavený po náročném programu jako o rok dříve, kdy vyhrál i olympiádu. 

Proto mnozí předpokládají, že má největší šanci triumfovat na US Open, kde se zatím nejdále dostal do semifinále. "Doufám, že budu mít ještě dost šancí tady hrát dobře a vyhrát. Nechci, aby se ze snahy zvítězit stala posedlost," řekl Nadal novinářům.

"Jsem více než spokojený s tím, co už mám doma. Se všemi turnaji, které jsem vyhrál," uvedl osminásobný grandslamový vítěz, který vyhrál už 41 turnajů. "To je víc než před pěti šesti lety, proto jsem šťastný. Mojí touhou je se stále zlepšovat a hrát dobře, o to se snažím pořád," doplnil.

Proti Nadalově hře jsou rychlé kurty v New Yorku, které snižují efekt jeho topspinových úderů. Navíc se potýká se silným větrem na centrálním dvorci. "Těžko se tam hraje, ale postupně se zlepšuji, tak proč bych to nemohl ještě o kousek posunout?" uvedl.

Pochvaluje si, že přijel bez vážnějšího zranění. Po Wimbledonu si nechal ošetřit kolena a cítil se dobře. "Obecně se dá říct, že jsem v pohodě fyzicky i psychicky," řekl Nadal.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

46
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že mě Roger příjemně překvapí (17. GS?) :D:D:D Myslím, že má na finále, i když jsem ještě neviděl los, ale jeho forma jde nahoru. Peklo by mu mohli dělat Nadal, Murray a ?Djokovič?... Berdych může jenom "překvapit"
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič může jenom "překvapit"
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak peklo by mu mohl dělat třeba již Hewitt ve druhém kole. To bude jeden z prvních snad atraktivních zápasů. Pokud Hewitt předvede nadprůměr, tak to bude pro Rogera dobrá prověrka do dalších fází turnaje. Murray nebo Rafa mu můžou dělat peklo až ve finále, stejně tak Tomáš, jenž podle tebe může jen překvapit. I když nevím z čeho soudíš, zřejmě ze Cincinatti, pak nevím proč soudíš, že mu bude peklo dělat Djokovič, který hraje kulové celou sezonu prakticky. :)) Prostě žádné soudy, jak Tomáš tak Novak jsou kvalitní hráči a musí se s nimi počítat stejně s oběma. I když Tomovi věřím víc teda.
Reagovat
smazaný uživatel
Hewitt leda az ve 3. kole :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo jo máš pravdu, sek o kolo. :))
Reagovat
smazaný uživatel
no já nevím, pro mě to je "velká 4", která může Rogerovi zavařit to je všechno..
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže Djokovič letos do té TOP 4 rozhodně nepatří.
Reagovat
weak
Rafael je na americkém betoně slabý jako čaj - viděl jsem všechny jeho zápasy z toronta i cincinatti a nebyla to žádná náhoda - prostě mu to z nějakého důvodu nesedí... nevím, jestli jej na tomhle typu povrchu bolí ta kolena, ale prostě není ve své kůži... - nefunguje mu servis, špatně returnuje (ze druhých servisů soupeře střílí metrové auty), je na něm vidět, že si nevěří - to je vidět hlavně na prohozech - na jiných površích je jako stroj, jakýkoliv dropshot nebo volej, na který dosáhne, trestá přesným prohozem, tady velmi často buď trefuje raketu soupeře, nebo míč vyhodí... A z toho pramení jeho utrálené výhry s hráči jako KOHLSCHREIBER, ANDERSON či BENNETEAU (se kterým dokonce odvracel matchball), hráče, které by kdekoliv jinde lehce smáznul...
Mám Rafíka rád - to, jak se chová na kurtě, jaký je to PROFESIONÁL, dříč a že zápas nikdy za žádného stavu nevzdává (Djokovič by měl k němu chodit na doučování), ale bohužel k tomu, aby vyhrál US OPEN by mu musela pomoci jen šťastná souhra náhod...
Reagovat
steve79
To máš sice pravda, ale US open je úplně jiný turnaj a ted měl celý týden na to, aby mohl pořádně trénovat. Podívej se na Fedexe ten taky celou dobu hrál na antuce prd a potom se dostal z ničeho nic do finále v Madridu.
Reagovat
smazaný uživatel
naprostý souhlas. Los má ale dobrej a bojovat bude až na dřeň, tak uvidíme...
Reagovat
smazaný uživatel
Jedno je jisté a to, že Rafa bude na USO zcela jiným hráčem, než se jevil na US Open Series. ;) I kdyby třeba nehrál lépe, tak bude bojovat více a už to je na grandslamu podstatný fakt. Má něco, co nemá Murray-vysokou psychickou odolnost, vlastnost šampiona. To, že mu americký beton sedí nejméně je pravda. Jak je psáno v článku, ztrácí tam jeho herní styl trošku na účinnosti. Přesto však měl v Torontu a Cinci rezervy. Nebyl to Rafa po všech stránkách. Myslím, že nám ukáže zlepšení a až do ČF by neměl mít problémy, ve ČF podle soupeře lze soudit. Bude to však nejspíše jeden z dvojice Nalbandian/Verdasco a ani jeden si myslím není schopen ho na tři vítězné sety porazit, Nando k tomu nemá formu a David fyzickou kondici. Takže klíčová bude konfrontace s Murraym a nad ním má na grandslamu navrch v určitých směrech a to i na betonu. Ale ani Murray nemá nic lehkého (Querrey, Berdych). ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravé tělo a psychika je pro grandslam dobrý odrazový můstek, žádná únava jako v minulých letech. Myslím, že se klidně může konat překvapení a fanoušci Rafy a Rogera by si mohli mnout ruce a těšit na jejich finále. Uvidíme. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
přišel čas jeho výhry, věřím tomu
Reagovat
smazaný uživatel
vamos! prisel jeho cas vyhry verim tomu
Reagovat
smazaný uživatel
tomu říkám opravdu pevná víra po těch výkonech v Torontu a Cincinnati
Reagovat
smazaný uživatel
vidno ze tenis asi nesledujes ze ako sa te vikony mozu obratit napriklad rafa vo wimbledone kde skoro prehral s petzchnerom a haasem a potom vo finale hral bezchybne a tyto hraci ako rafa novak roger hraju na GS o 100 % lepsie tak preto tomu verim
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa je bojovník a vítězný typ, také věřím, že letos to pro něj bude průlomové US Open. Ne třeba titul, ale SF by mohl pokořit. ;) A když mluvíš o té víře... pořád střízlivější víra, než včerejší show fanoušků Rogera pod článkem o spolupráci s Annaconem. ;) Jejich teze o vítězství na OH a zisku 4 GS.
Reagovat
Mercury
vikony to načly a Novakem na GS si to uplně zabil :D
Reagovat
smazaný uživatel
no tak to je už úplná magorie. Federer ještě určitě něco vyhraje, ale už to nikdy nebude, co bývalo.
Reagovat
smazaný uživatel
Novak nedělá rozdíl mezi GS anebo turnajem v Bělehradu. Jeho hlava je schopná účinkovat všude. Kdekoliv je schopen jeden zápas zahrát výtečně, pak se trápit, pak téměř vypadnout a zničehonic zahrát zase fantazii. Jeho je těžké řadit k favoritům anebo k outsiderům grandslamu. Nebo tedy ne k outsiderům, ale k těm hráčům ze špičky, co můžou překvapit velkým výsledkem. Takový je třeba i Kolja momentálně nebo Roddick. S tím, že Andy má přeci jen větší šanci. Prostě pro mě nečitelný hráč a je škoda, že nepředvádí to, co po dobu tří uplynulých let. Na betonu s Murraym by mohli být vůbec nejlepší. Snad tahle mizérie a nevyrovnanost nebude dlouho trvat.
Reagovat
Mercury
Přesně tak jsem to myslel i já. Napsat zrovna o Djokerovi, že je to hráč u nějž jdou na GS výkony nahoru svědčí o mnohém, ale o orientaci v současném tenise jen těžko. :)
Reagovat
smazaný uživatel
myslet si ze federer bude este 1. alebo bude hrat ako volakedy je cista utopia
Reagovat
smazaný uživatel
hrat ako volakedy klidně může, ale to už dnes nestačí. Vyrostli noví soupeři. Jedničkou být klidně taky ještě může, ale musí hrát ještě lépe než volakedy. Příští rok bude bezpochyby velmi zajímavý...
Reagovat
smazaný uživatel
to dufam lebo sa asi všetci zhodneme ze tento rok nebol až taky zaujimavy ako napr. 2008 ten rok bol skvely. lebo v tejto sezone sa nedari nolemu rogerovy donedavna ani murrayovi verdascovi .........atd atd
Reagovat
smazaný uživatel
hlavně škoda přeškoda zranění del Potra... snad se chlapec dá konečně do pořádku.
Reagovat
steve79
Já si myslím, že Nadala nesmíme nikdy odepisovat. Je pravda že mu ted dva turnaje moc nepovedly, ale to nic neznamená. Pro mě je největším favoritem na vítězstvím US Open, protože to je světová jednička.
Reagovat
smazaný uživatel
a navíc má dobrý los a ke všemu je to největší klikař na okruhu...
Reagovat
steve79
No to nevím, jestli to je největší klikař na okruhu. Ty jeho úspěchy na antuce nejsou náhodné, přece jenom co dokázal je obdivuhodný na tý antuce. Já bych si přál, aby US Open vyhrál Fedex a získal svůj 17. Grandslamový titul.
Reagovat
steve79
Ale i kdyby ho nezískal, tak by mu nikdo nemohl nic říct, protože co on už vyhrál je neuvřitelný.
Reagovat
smazaný uživatel
to, co dokázal Rod Laver. 2 kalendářní Grand Slamy a nebýt stupidního několikaletého blokování přístupu profi tenistů, vyhrál by jich jistě více a mohl mít tolik titulů z GS turnajů, že by se mu nikdo nemohl ani přiblížit...
Reagovat
smazaný uživatel
Taky bych mu přál, aby udělal další krok, tzn. postup do finále, kde by ovšem prohrál s Rogerem. To by byl ideální scénář..
Reagovat
a.magerova
Jo jo taky mám takovou představu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, obidvaja by sa oproti vlanajsku posunuli :)
Reagovat
smazaný uživatel
Přeju mu to, jen se bojim konfrontace s Andym Murrayem.. S tim to nema moc lehke tuto sezonu. Stejnak mam ten pocit, že Roger všem ukaže:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jestli se potkaji Rafa s Murrym [ a to ze urcite jo], Andy by mel z tohoto zapasu vyjit vitezne. Prece jenom Nadala porazil v Torontu, kde spanel chvilemi nevedel, co hrat, navic Rafa nijak neoslnil ani v Cincinnati. Favorit Nadal urcite neni, alespon tri hraci maji vetsi sanci na titul nez on a to Federer, Murray a Roddick. Dale je tam Nalbadian, ktery by se mohl dostat dal, ale neverim tomu, ze porazi nejakeho hrace Top 5. Ale teprve se rozehrava, urcite si casem vyslapne na hrace absolutni svetove spicky, ba se do Top 5 dostane. Fish hraje zivotni tenis, mohl by potrapit i favority, tim myslim Rogera a oba dva Andrevvy. Jako viteze ho ale nevidim, podle meho by v petisetovych soubojich fyzicky odesel. Ale nechme se prekvapit, co predvede.

Taky doufam, ze Roger vsem ukaze. GO ROGER GO!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Rogírek všem už ukázal letos na RG + Wim :DDDDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Roddick? Řadíš Roddicka mezi 3 největší adepty na titul na USO? To snad ne... :)) Rafa je teda určitě větší favorit. Andy nehraje tak dobře jako na jaře, jeho hra postrádala myšlení i odvahu zahrát lepší údery. S čekanou na USO neuspěje a že předvede extra lepší tenis, nečekám. Jeho los není špatný, Davyděnko a Novak jsou hratelní, dostal asi nejlepší možné soupeře, ale více než na SF to teda nebude. A už i to bude mega úspěch. I když bych mu velký výsledek strašně moc přál, je to pro mě tenista number one, ale musím být objektivní. Rafa vs. Murray bude na grandslamu něco jiného než na jiných podnicích. Zase tak přesvědčivý bych nebyl, rozdíl v psychice, bojovnosti třeba, hm? :)) Těším se, zítra to vypukne konečně. :))
Reagovat
smazaný uživatel
Co furt všichni máte s tím Fishem, jak bude trápit favority? Copak vy nevíte jaký má los v prvním kole???
Reagovat
smazaný uživatel
Urcite nema Roddick takove sance jako Federer, ale je treba s nim pocitat. Myslel jsem to tak, ze prvni dva favorite jsou urcite Federer a Murray no a ten treti je Roddick, kdybych si mel vybrat mezi jim a Rafou.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě je to taky Roger a Murray, i když Murraymu věřím podstatně méně. No on Rafa má lehčí los než Roddick. Pro Rafu by neměl být větší problém obhájit SF, kdežto A-Rod bude muset za sebou nechat dva hráče z TOP 6. Pak oba narazí na největší favority turnaje, takže to vyjde víceméně nastejno. Ale určitě má Rafa proti Murraymu větší šanci uspět než A-Rod proti Rogerovi. Proto stavím Rafu na třetí místo.
Reagovat
smazaný uživatel
letos by to mohl konečně už dát!
Reagovat
smazaný uživatel
s tímhle losem. Kdoví, jak to nalosujou příště...
Reagovat
smazaný uživatel
proč ne, vždyť se štěstím vyhrál letos jenom 3 Masters po sobě, RG a Wimbledon...
Reagovat
smazaný uživatel
proč ne, vždyť se štěstím vyhrál letos jenom 3 Masters po sobě, RG a Wimbledon...
Reagovat
smazaný uživatel
něco umět je fajn, ale není nad to být klikař...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist