Nadal vybojoval postup přes Tsongu, o finále se utká s Murraym

29. 3. 2012, 07:04
Aktuality 63
ATP MIAMI - Rafael Nadal na Masters 1000 v Miami doslova vydřel postup přes Jo-Wilfrieda Tsongu. Španělský tenista nad Francouzem vyhrál po bezmála tříhodinové bitvě, po které se radoval z vítězství 6-2 5-7 6-4. O finále si zahraje s Britem Murraym.
Rafael Nadal

Rafael Nadal byl v Miami v letech 2005, 2008 a 2011 ve finále, titul ale na Floridě ještě nikdy neslavil. Letos ho od něj dělí ještě dvě výhry, když po dvousetových výhrách nad Giraldem, Štěpánkem a Nišikorim ve čtvrtfinále udolal po bezmála třech hodinách Jo-Wilfrieda Tsongu.

Pětadvacetiletý Španěl s Francouzem poslední dva vzájemné zápasy na turnajích ATP prohrál a snadné to neměl ani v Key Biscayne. Zápas měl skvěle rozehraný, neboť vedl 6-2 a 5-3, v závěru druhého setu ale poprvé a hned dvakrát přišel o podání a Tsonga si vynutil rozhodující dějství.

V něm oba tenisté předváděli skvělý tenis s dramatickou koncovkou. Nadal si v devátém gamu připsal klíčový brejk, vyhráno ale ještě neměl. V následné hře musel o postup bojovat ještě 10 minut, Francouz odvrátil dva mečboly, přesto se však do semifinále dostal Nadal.

Šestadvacetiletý Tsonga hrál agresivněji, na vítězné údery Nadala přehrál 35-21, jenže udělal také dvojnásobek nevynucených chyb (55) a v jubilejním 10. vzájemném souboji posedmé prohrál.

Nadal si o finále zahraje s vítězem turnaje z roku 2009 Andym Murraym, který otočil souboj s Jankem Tipsarevičem. Britský tenista prohrával už 4-6 a 0-2, když na přelomu první a druhé sady prohrál šest gamů v řadě, nakonec ale zvítězil 4-6 6-3 6-4.

"Dnes to byl pro mě opravdu důležitý zápas, kvůli tomu, jak jsem se vypořádal s nepříznivým stavem v druhém setu," uvedl Murray, svěřenec Ivana Lendla.

Nadal má s Murraym bilanci 13 výher a 5 porážek, naposledy - loni na podzim ve finále turnaje v Tokiu - ale ve třech setech vyhrál Skot.

O druhé semifinále svedou ve čtvrtek souboje Novak Djokovič s Davidem Ferrerem a Mardy Fish s Juanem Mónakem.

- ATP MASTERS 1000 MIAMI -
(USA / Florida, tv. povrch, 4.828.050 dolarů)
středeční výsledky (28. 03. 2012)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Nadal (2-Šp.) - Tsonga (6-Fr.) 6-2 5-7 6-4
Murray (4-Brit.) - Tipsarevič (Srb.) 4-6 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

63
Přidat komentář
smazaný uživatel
Výborný zápas od obou.
Reagovat
smazaný uživatel
Rád bych poukázal na jednu věc! Všimli jste si že jsou BANováni převážně (ba dokonce pouze) příslušníci fanclubu šampiona z Mallorky?! Jak je to možné drahý administrátore?! Jsi sám elegoš fanatik?! Či snad máš své oblíbence kterým projde kdejaká všivárna, invektiva či doslovná urážka?! A proč mažeš mé příspěvky a jiné (stejně tak provokativní) necháváš?! Včera jsem přidal příspěvek bez urážek k článku o Berdychovi-zmizel! Jak si tohle může vůbec někdo dovolit?! Pravdu se asi nedozvíme ale měli bychom si uvědomit jaké bídné vedení má tento portál! Howgh! Jo a VAMOS RAFA!
Reagovat
W.G.M.
Urcite s tebou souhlasim, ze se tu nemeri stejnym metrem. Mam dojem, ze Pe3k/Armstrong musi byt snad kamos Lubose Zabloudila, jinak si take nedovedu vysvetlit, proc mu vsechno prochazi. Ale nic se s tim neda bohuzel delat, u nas v praci se take meri ruznym metrem ruznym lidem a ja se mohu akorat tak vztekat (a to nastesti patrim k tem, kterym se meri tim lepsim). Na jinych diskuzich to same, jisti prispevatele jsou proste na black listu, at uz maji jakekoliv prezdivky, a mazou se, i kdyby napsali jen dobry den...
Reagovat
smazaný uživatel
Moc mě bavíš, jak v každém svém komentu zdůrazníš, že já jsem Pe3k. :DDDD Z toho je vidět, jak moc bys chtěla, aby to byla pravda. :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Servus! Jak to jde?! Berou ryby?! :)))
Reagovat
W.G.M.
To je dobre, ze se bavis, uz bylo nacase, v posledni dobe tu moc zabava nebyla :-P.
Reagovat
smazaný uživatel
Magůrku, copak jsi zase dostal ban, že sis musel udělat další nick? Zamysli se, co píšeš, protože tohle už fakt nemůže být náhoda. :DDDDDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Jsou blokovani, protoze se chovaji jako dobytek, urazeji Federera, urazeji Mirku, vyprovokujou vzdycky hadku jako prvni. Nevim co se ti na tom nezda...
Reagovat
Pe3k
No hlavně si uvědom, že právě osoba s nickem Walt Kowalski dostala včera ban na nicku Kleberson a teď tu jen brečí, že je svět nefér...
Reagovat
Pe3k
Bože ty dokážeš člověka rozesmát. Kdyby byl některý ze zdejších adminů můj kamarád, tak by sis tady ty a spol. nenapsala ani čárku.

Máš jediné štěstí, že jsi žena, jinak by tu tvoji tupost nikdo tak nepřehlížel. Nejsi schopna pochopit ani nejzákladnější věci. Nadalovi fanoušci dostávají ban za neustálé nadávky a jiné porušování diskuze. Armstrong a já jsme různí lidé. Ty a podobná individua postrádající inteligenci jen opakujete, že já a on jsme jedna osoba, protože nejste schopni nic inteligentního a svého vymyslet...

Zlatý pan Brož! Je sice svérázný, ale na rozdíl od zbytku vašeho tupého stáda je to chytrý člověk a jeho komentáře mají smysl, na rozdíl od těch vašich.
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlasím, pán Zabloudil alebo administrator tejto stráky, ktorý má v kompetencii regulovať diskusiu si bohužiaľ pre neho neuvedomuje, že prítomnosťou Pe3ka/Armstronga celý web stráca..Táto osoba mu znižuje rating a hlavne vďaka nej strácajú diskusie lesk a stále sa točia okolo toho istého žabomyšieho problému..Je to škoda, keď fanúšikovský support zatieňuje zdravý rozum.
Reagovat
W.G.M.
Vsak uz jsem ti rekla, jsem rada, ze jsem te pobavila, rada delam radost ostatnim lidem :-P. A upozornuji te, ze jsem si na tebe prave stezovala, protoze tve urazky uz dale nebudu trpet. Vpodstate se dopoustil prestupku :-P
Reagovat
W.G.M.
Ano, on muze vsem kolem nadavat do magoru a tupcu bez spetky inteligence a ticho po pesine ze strany administratora. Je to ostuda, opravdu. Ale holt se neda nic delat. Pochybuji, ze na moji stiznot nekdo bude reagovat, uz v minulosti jsem se snazila s TP redakci komunikovat a nikdo mi nikdy neodpovedel. Uz sem asi nebudu chodit, je to tu cim dal horsi.
Reagovat
smazaný uživatel
armstrong pravidlem nadava do magoru, debiilu, ubozaku.... Jeho druha pulka Pe3k vzala roli rasisty/radikala ( krasne dohledatelne ), tenkrat se mi uz podarilo ho sklidnit, ale jsou zkratka tady nedotknutelni.

Pravidlo je jasny - na tomto portalu je mozne nejsproscich nadavek a urazek, ale nikdo, vazne nikdo se nesmi navezt do zavistiveho svycara FEDERERA. To je evidentni
Reagovat
smazaný uživatel
Tož běž...val, val a už sa nevracaj! :D
Reagovat
Pe3k
Je od tebe milé, že ses přiznala. Doufám, že si o mě píšeš i do deníčku. V podstatě jsem tě ani urazit nechtěl, problém je v tom, že sem nenašel žáden způsob jak slušně vyjádřit tvou vrozenou hloupost.
Reagovat
spaniel
1. Jak se nadává pravidlem?
2. Nejsproscich?
3. Proč sem taháš Federera? A proč myslíš, že je závistivý?
Reagovat
smazaný uživatel
sam Rozer se ospravedlnoval "ale ja nejsem zavistivy" ...... uz to nehodlam upresnovat, kdo chce - ví to
Reagovat
spaniel
To nechápu, ale ani mně to nevadí.
Reagovat
Pe3k
Ty se ještě divíš, že ti nikdo neodpověděl? :D
Bavíš mě lépe než Big Bang Theory :)
Reagovat
Pe3k
Federer to je "typický" závistivec :D Zajímalo by mě komu on tak může závidět. Nad ním už jsou jen 3 lidi: Nelson Mandela, Chuck Noris a Ježíš Kristus.
Reagovat
smazaný uživatel
Joo, to je to tvoje posledni steblo. Turnajek na 2 setiky ( dokonce i dvakrat muzes rupnout ), nezasahuje k udelovani cen za uplynuly rok, urovní spojitost s grandslam je pochopitelne neprijatelna... na rozdil od Olympiady uz zminovanym Golden Slamem ty tupče
Reagovat
spaniel
Zkus si někdy po sobě přečíst, co píšeš. Nedává to smysl, jakoby ti někdo popřehazoval slova: "nezasahuje k udelovani cen za uplynuly rok, urovní spojitost s grandslam je pochopitelne neprijatelna... na rozdil od Olympiady uz zminovanym Golden Slamem ty tupče"

Nebo jsi Maďar a používáš google translátor? V tom případě dobrá práce!
Reagovat
smazaný uživatel
to ty si prece jakysi katalanec nebo jakyho šlaka.....asi opravdu ta cestina je slozita
Reagovat
spaniel
Překlep i gramatickou chybu přehlédnu (na rozdíl od Brože :)), ale horší to je, když ani nevím, co chceš napsat a musím to luštit jak nějakou hádanku. Zas tolik času kontrola nezabere.
Reagovat
VlS
Tak to schválně zkus , zajeď do Barcelony na Ramblu a řekni Katalánci, že je Španěl. Jestli běháš rychle, tak možná přežiješ :-)
Reagovat
spaniel
:)
Reagovat
smazaný uživatel
2 sety, 2x muzes rupnout, a ta bolistka z Malorky to nevyhrala ani jednou:DDDDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Tak co metin2? Jak to jde? :D
Reagovat
steve79
Rafa mě docela překvapil, že porazil Tsongu. Myslím, že má šanci vyhrát celý turnaj. Po vypadnutí fedexe má šanci zvýšit svůj náskok.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale nebude to mať ľahké, najprv bude musieť poraziť príšerne hrajúceho Murrayho a následne sa modliť, aby Fish zničil Djokoviča. Pričom, už ten príšerne hrajúci Murray ho môže zdržať na kurte 3 hodiny.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte někdo, co to dostal Andy za prášky? Volal si doktora, myslim za stavu 0-2 ve druhym.
Reagovat
smazaný uživatel
prikladam nejuzasnejsi zapas co jsem kdy videl....skouknout tech 15min opravdu stoji za to.

Duvody: oba utocně aktivni 5 setu ( vyjimecna vec

neuveritelne zvraty po celou dobu

az fotbalova atmosfera

emoč.zalezitost pro sympatie a stáří jednoho z akteru

Infarktovy/agresivni zaver v tajbrejku

---------------------------------------------------------

http://www.youtube.com/watch?v=OCX1jzvTHLA
Reagovat
a.magerova
s kterým se Agassi dostal až do finále, v kterém jak sám řekl po zápase prohrál s mnohem lepším hráčem, což doufám oceníš i Ty :-))
http://www.youtube.com/watch?v=B-TZeGkEQWc
Reagovat
smazaný uživatel
ten Pe3k je dobrej primitivek

psaval tady - ze ma drahe auta(podle pocasi), za ma krasnou pritelkyni, ze vystudoval jakysi a ted pozor INZEN Í RSTVÍ :)))) to je ale blbec !

Hochu, ale Rafael vyhral pokud se nepletu.....trochu si to pletes
Reagovat
W.G.M.
Prosim te, nech toho. Kazdy clovek necht si o urovni jednotlivych diskutujicich udela sam na zaklade vlastni zkusenosti s nimi a hodnot, ktere vyznava. Nikdo z nas se tu nezna osobne, nevime, jaci jsme v realu, jen jak se projevujeme v diskusi. Nikdo nemuze vedet, kdo je skutecne primitivni, a kdo neni.
Reagovat
smazaný uživatel
Proboha, prave proto !!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto s tebou souhlasím, jak tu někdo o někom může říct, že je primitivek, to sem nepatří. Prostě každý máme svého favorita a občas podléháme emocím. To že Fedex nebude stále vyhrávat ví snad každý, ale ani u Nadala to tak nebude. Jinak si přeju ať Noel vyhraje celý turnaj, rozhodně je mi milejší než Nadal.
Reagovat
smazaný uživatel
pokud se prave v anonymni diskuzi snazi vnucovat " vystudoval jsem INZEN Í RSTVI" - to prece mluvi za vse ! Zoufale, trapne, ubohe ( pro v normalu inteligentniho pisatele jen zabavne
Reagovat
Pe3k
Ty nejsi schopen napsat ani jednu větu bez pravopisné chyby, dostal jsi už několik banů a chceš tady mluvit o inteligenci?
Reagovat
W.G.M.
Byt tebou, davala bych si pozor na hodnoceni gramaticke spravnosti textu u jinych. Sam delas hooodne chyb. A konecne, iq nesouvisi s poctem banu, to je snad kazdemu jasne.
Reagovat
smazaný uživatel
Šampione jsi nejlepší!! Ideš pro titul!! :))))
Reagovat
smazaný uživatel
tak snad zase bude vysněné finále nadal-djokovic :-) držím palce .. vamos
Reagovat
duhove_hovinko
Úplně zbytečně si tu z toho děláš své soukromé bitevní pole. Mám pocit, že si na stejné vlnové délce s níže zmiňovaným Klebersonem, případně s Franckem. Není to o tom fandit Federerovi, ale jak fandit. Ty už ty spory vyvoláváš záměrně. A ti pitomci samozřejmě foukaj do ohně s tebou.
Reagovat
Pe3k
Tak Rafík to nakonec po 3 hodinách uběhal. Jo v prvním setu nic nehrál, často kazil a jeho přechody na síť byly dost najivní. Tsonga to na hafíka umí jeho výhra v AO 2008 6:2, 6:3, 6:2 to byl panečku výprask, Rafa byl jak zpráskaný pes. Připojuji highlights.

http://www.youtube.com/watch?v=vc_-JXg4bWc&feature=g-u-u&context=G20266f2FUAAAAAAADAA
Reagovat
Heather_Fedex
tohle sis mohl odpustit. presto, ze jsem za fedexe, nebudu kidat spinu na jejo rivali. pak se nediv, ze na nas utoci i priznivci rafaela.
Reagovat
Pe3k
Samozřejmě jim to vracím cíleně. Roger před pár dny prohrál a oni místo toho aby byli rádi a fandili Rafovi, začli tady házet špínu na Rogera...Nosrebelk sice dostal BAN, ale ihned si založil novou přezdívku Randle_McMurphy. Nechci se s nikým dohadovat a spamovat zdejší diskuze, ale někdo jim to vracet musí...
Reagovat
W.G.M.
Bejvavalo, Petriku, bejvavalo. Ted je to fifty-fifty. Ty a Kleberson (Frantze uz jsem tu docela dlouho nevidela) si nemate vubec co vycitat. Kdybyste tu nebyli, tenisportalovy svet by byl hned hezci.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nemusí. Nic tím nedokážeš a hlavně tím, že zbytečně urážíš Nadala, klesáš na jejich úroveň.
Reagovat
Pe3k
Tak vyrovnané to možná vidíš ty, ale už sem si zvykl, že jsi dost mimo. Já jsem tu jediný co se opírá do Rafy (možná ještě Armstrong) kdežto z opačného tábora to dělá mnohem více lidí, ale to ty nejsi schopna rozpoznat, takže komunikce s tebou nemá smysl...
Reagovat
Heather_Fedex
souhlasim se stanem. pe3ku, predce se nemuzes snizit na uroven nosrebelka, frantze, klebersona,adameka, atd. at oni se sebe delaj blazna.
Reagovat
Stan_Borowitz
Frantz tady dlouho nebyl, protože Federer dlouho vyhrával :-) No a zrovna včera tady zasmradil a zase zmizel, když FED vypadl s Roddickem. Nebo jak by on řekl, Roddick vypráskal elegoše.
Reagovat
Pe3k
Je to tak jak říkáš. Naspal jsem co jsem chtěl a už to dál rozvádět nebudu...
Reagovat
W.G.M.
Vsak ja taky nikde nezminuji jine Rogerovo fanousky, psala jsem, ze je to fifty-fifty, ze ty a Kleberson, potencialne Frantz si namate co vycitat. O nikom jinem se nezminuji. Ano, jsou tu nekteri lide, kteri ti pak zacnou prizvukovat, ale ti sami o sobe nerozdmychavaji zadne vasne.
Reagovat
W.G.M.
Aha, no tak jsem ho prechvalila :-) ;-). Ne, ja si fakt myslim, ze jsou tu asi tak 3-4 diskuteri, kteri proste za kazdou cenu musi pustit nejakou jedovatou slinu. Kazdy ma svuj osobity zpusob, jak urazit. Nekdo ironii nekdo primo, nekdo urazi jen hrace, nekdo zase prevazne fanousky, kazdopadne je to unavne. Ne vsichni vydrzi snaset neopodstatnene ataky a uz to jede. Kdyby tu nebyli tito 3-4 vytecnici, hodne by se vsem ulevilo.
Reagovat
smazaný uživatel
Utri si slzičku, dnes je slnečný deň.
Reagovat
tito
Výborně :-).
Reagovat
gigin
gratulka, počkejte na nás, jo? My dnes budeme zase běhat, a to pořádně, jak říkáš? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Osobne si myslím, že od "výborne" to má ďaleko...Jalový servis a značná pasivita pokračuje..Rafa by sa mal pokúšať zakončiť omnoho viac výmien, pokiaľ má príležitosť...Samozrejme, čo sa týka dramatičnosti, zápas na jednotku a som rád, že Nadal pokračuje, hoci do SF i prípadného finále pôjde s malou dušičkou.
Reagovat
W.G.M.
Jsem zvedava, co uhraje. Uz by taky potreboval nejakou vzpruhu v podobe titulu. Jsem zvedava na pripadnou konfrontaci s Novakem ve finale.
Reagovat
Stan_Borowitz
Podle mne tentokrát Nadal vyhraje celý turnaj, i pokud se ve finále potká s Djokovičem. Ta série už je příliš dlouhá, Murray nehraje nic moc a Djokovič už zdaleka není to, co loni. Navíc má Nadal velkou motivaci v tom, že Miami mu chybí ve sbírce titulů.
Reagovat
tito
byl bych samozřejmě rád, kdyby tomu tak bylo ale pokud se mu podaří zvítězit nad Andym a absolvuje další 3 hodiny tak ve finále asi bude šlapat vodu.
Gigineee brachu, no asi se opravdu proběhnete ale nějaké překvapení bych nečekal :-). Takže domluva platí.
Reagovat
gigin
jasně, že platí !! VAMOS, IDEMOOOO !! :-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist